Pesiskausi 2010

  • 86 252
  • 395
Simo Eerikäinen jatkaa uraansa!

Hieno uutinen, moninkertainen lyöjäkuningas Simo Eerikäinen on tehnyt yhden kauden kattavan jatkosopimuksen Hyvinkään Tahkon kanssa. Siinä missä tämä uutinen on todella hieno Tahkon kannattajana, niin uskon sen myös olevan yhtä hieno lähes jokaiselle pesäpallon ystävälle. Vanhan koulukunnan edustajat vähenevät vuosi vuodelta ja olisikin ollut todella kova kolaus pesäpallolle, mikäli samaan aikaan takavasemmalle olisivat poistuneet viime kausien suurimmat legendat Pirinen ja Eerikäinen, varsinkin kun molemmat olivat vielä viime kaudella jopa joukkueidensa tärkeimmät pelaajat ja muutenkin ehdotonta superpesis eliittiä. Vielä kun saadaan Pirre pyörtämään päätöksensä, niin saamme nähdä nämä hienot, joukkueelleen tärkeät pelaajat vielä yhden kauden ajan superpesiksessä. Aikaisemminhan Tahko ilmoitti jo Olli "Lotko" Lehtolan saapuvan Tahkon riveihin.

Laitetaan vielä loppuun Tahkon rosteri ja pieni hahmotelma ulko- ja sisäpelijärjestyksestä:

1. Ketonen S
2. Mäkelä 3K
3. Korhonen 2V
4. Lehtola 2K
5. Rantanen L
6. Matikka 3P
7. Haimi 1V
8. Lepola 3V
9. Viinamäki 2P
J. Eerikäinen
J. Tainio
J. Vierimaa/Väistö

Tuohon kun saisi vielä yhden kokeneen linjapelaajan (aivan sama, vaikkei osuisi edes palloon sen enempää, että saa kopin onnistumaan kolmella lyöntiyrityksellä), niin rosteri onkin todella potentiaalinen ja mikäli hurmosvaihde saadaan silmään, niin mitali ei todellakaan ole poissuljettu vaihtoehto!
 

M77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koskenkorvan Urheilijat ,
Porin Ässät
Jos et pääse paikalle kokemaan alkusarjan pelien tunnelmaa Seinäjoella pelattavissa miesten Superpesiksen SM-halliturnauksen otteluissa, voit on nähdä ne suorana internetissä, PesisTV:ssä lauantaina 20.2. alkaen klo 12.

www.pesistv.fi
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
On aika pesäpallon. Kausi 2009 oli pesäpallolle kulta-aikaa, pitkien nälkävuosien jälkeen tuntui, että "kansallislajimme" herätti kiinnostusta ja intohimoa muissakin kuin puliveivareissa ja rötösherroissa. Yleisö löysi tiensä katsomoihin ja loistokauden seurauksena näkyvyys medioissakin lisääntyy. Tänään se alkaa, ottelulla Jyväskylä-Oulu.

Omissa toiveissani on, että joku pystyisi Sotkamon pojat pistämään polvilleen. Valitettavasti se on epätodennäköistä, valitettavasti siksi, että jo kauden 2009 päätteeksi nähtiin, että siellä kaukana kuvitelmat omasta ylivertaisuudesta lähtevät jo lujasti lapasesta. Veikkaanpa vaan, että tänäkin vuonna pyttyä uitetaan Sotkamossa.

Oma huomioni kiinnittyy länsirannikon lokkiparveen. Kaudesta ei tule helppo, uskon, että kliseemäisyyttään merkittävämpää on saada hyvä startti kauteen. Nurmon Jymy taitaa olla helatorstaina vastassa kauden avauksessa vieraskentällä. Toivon kuitenkin, ettei nyt muodostu kierre nousu-putoaminen-kausi tai kaksi ykköstä-nousu-putoaminen...
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tuskinpa Sotkamossa tänä vuonna juhlitaan. Joukkue on heikentynyt rajusti viime syksystä, neljä kokenutta äijää, joista kolme pelasi isossa roolissa, on lopettanut ja tilalle on nostettu vain ja ainoastaan omia junnuja. Ei edes Sotkamossa voida joka vuosi koulia pikkupojista Suomen mestareita, kenties heikkotasoisin Jymy kymmeneen vuoteen. Mielenkiinnolla jään silti seuraamaan, miten junioripitoinen mestarilauma muiden mukana pysyy. Jos ei pysy, niin siellähän alkaa Suutarisen Lauri, Heikkisen Jarmo ja Korhosen Mikko treenata syksyä varten. Jos Jymppä mitalin nappaa, niin olen tyytyväinen.

Torstaina siis ilmaiskanava Nelonen Sportilta kello 18:30 Vimpelin Veto vastaan Sotkamon Jymy. Voisi rahatukkoa heiluttaville nousukkaille näyttää heti kaapin paikan.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tuskinpa Sotkamossa tänä vuonna juhlitaan. Joukkue on heikentynyt rajusti viime syksystä, neljä kokenutta äijää, joista kolme pelasi isossa roolissa, on lopettanut ja tilalle on nostettu vain ja ainoastaan omia junnuja. Ei edes Sotkamossa voida joka vuosi koulia pikkupojista Suomen mestareita, kenties heikkotasoisin Jymy kymmeneen vuoteen. Mielenkiinnolla jään silti seuraamaan, miten junioripitoinen mestarilauma muiden mukana pysyy. Jos ei pysy, niin siellähän alkaa Suutarisen Lauri, Heikkisen Jarmo ja Korhosen Mikko treenata syksyä varten.

Jos Jymppä mitalin nappaa, niin olen tyytyväinen.

Totta on, että heikennystä on tapahtunut rajusti. Hieman vaan mietin, että ovatko muut sitten kuitenkaan kirineet kunnolla ohitse. No, kohta se alkaa, nähdään, mitä kentällä tapahtuu peleissä. Organisaationa Jymy on niin paljon edellä, että eväitä menestykseen on vieläkin. Runkosarjaa ei ehkä vie, mutta voi olla silti kova luu pudotuspeleissä. Kuulostaa jotenkin niin Jymyltä.

En yllättyisi viime kesän finaaleiden uusinnasta. Siellä olisi vieläkin hyvin tunnetta kentällä.
 

jh34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, KaMa
Mielenkiintoinen kausi on tosiaan luvassa. Vimpeli ja Kouvola ovat materiaalinsa perusteella ehdottomia mestarisuokkeja ja eiköhän myös Sotkamo itsensä tälläkin kaudella kultakamppailuun kampea. Unohtaa ei sovi myöskään Janne Vuorisen luotsaamaa Oulua.

Oma fokus on ykköspesiksessä ja Kankaanpään Maillassa, mutta on toki hienoa, että Ulvila nosti Satakunnan takaisin miesten superiin ja täälläkin nähdään tulevana kautena myös miesten huippupesistä. Toivottavasti UPV saa paikkansa Superissa vakiinnutettua. Nopea putoaminen takaisin olisi paha isku seuralle, jossa näyttäisi tällähetkellä olevan hyvä tekemisen meininki päällä.

Nousijajoukkueelle startti on erityisen tärkeä. Alkuun pari voittoa ja se voi nostaa joukkueen itseluottamusta ja synnyttää hurmoksen, joka kantaa pitkällekin.

Ykkösessä Kankaanpää on ilman värilasejakin ehdoton suosikki ja uskon vahvasti, että KaMa tekee paluun superiin tämän kauden jälkeen. Pahimmat haastajat löytynevät akselilta Oulun Polte, Alajärvi ja Imatra.

Mestarin vaihtuminen miehissä. UPV:n säilyminen ja KaMa superiin, yleisömääriin vielä pientä kasvua sekä paljon kiihkeitä turpakäräjiä otteluihin.
Siinä oma toivelista tulevalle kaudelle.
 

Kolokettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KoU, HJK, AS Roma, Chelsea
Kyllähän mestari tänä vuonna vaihtuu. Tosin varaus on pakko jättää siihen, jos Sotkamon vanhat konnat totuttuun tapaan tulevat kesän mittaan remmiin mukaan. Mutta nykyisellä joukkueella? Ei mitenkään mahdollista.

Vimpeliä pidän itse suosikkina kärkeen. Rakas vihollinen on paperilla mielestäni selkeä ykkönen, ainoa todellinen haastaja on Kouvola. Näiden kahden jälkeen tulee mielestäni melko selkeä kuilu seuraaviin. Onneksi pelit ratkotaan kuitenkin kentällä eikä paperilla.

Vimpelin touhua ei kyllä voi olla arvostamatta. Kotikentän tunnelma on mahtava ja tuhatpäisen joukon vaellukset Koskenkorvalle vieraskentällekin hakevat suomalaisessa seuraurheilussa vertaistaan. Näin ollen kaiken pitäisi olla kunnossa mestaruutta ajatellen. Joukkue on nimekäs, rahoitus pelaa ja yleisö on sarjan parasta. Mestariainesta...

Mutta eipä sillä että heille mestaruutta erityisesti toivoisin. Eipä jääkiekossakaan HIFK:in mestaruus ihan ykköstoive koskaan ole. Etelä-Pohjanmaa kyllä vain hiljalleen sen mestaruuden ansaitsisi, eikä tälle kaudelle pahemmin muita tarjokkaita täältä löydy...

Itse toivon tulevalta kesältä tasaista sarjaa sisältäen yhden todellisen mustan hevosen ja yhden kyntävän suosikin. Lisäksi tunnetta saisi peleissä olla rutkasti mukana. Putoajaksi ei erityistä toivetta ole, mutta Joensuu herättää kyllä kaikkein vähiten tunteita sarjan joukkueista. Nousijajoukkueet saavat minulta aina sympatioita, joten Ulvilalle ja Jyväskylälle kaikkea hyvää.

Kesän ykköstoive kuitenkin on, että Vimpeli ja Koskenkorva uusisivat viime vuotisen pudotuspelisarjansa...
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Vahva suosikkini runkosarjan voittajaksi on Vimpeli ja mikäli joukkue säilyy terveenä, vienee myös itse mestaruuden. Vimpelin joukkueen ainoat kysymysmerkit liittyykin pelaajien terveystilaan sen lisäksi toisena epävarmuustekijänä mainitaan se miten joukkue pystyy pelaamaan ennakkosuosikin asemissa. Uskon itse että pystyy.

Vimpelin ennakoiduilla pahimmilla uhkilla sen sijaan on kysymysmerkkejä kaikilla. Sotkamolla jo mainittu kokeneiden pelaajien lopettaminen joista tosin osa voi tulla takaisin joukkueen riveihin kauden mittaan. Koplan kysymysmerkiksi lasken molemmat kaverit jotka on joukkueessa päävastuussa etenemisestä: sekä Karjalan että Lammilan otteet tapaa ailahdella. Lipolla puolestaan epävarmuus on Tuomas Jussila numerolla 2, jos kaveri epäonnistuu, kuka tilalle? Vuorisella varmaan on jonkinverran vaihtoehtoja mutta ainoa Superin tasolla kovaksi todettu numero 2 on Vihtkari, jonka pitää taas kerran uhrautua numerolle 1. Yksi vaihtoehto on tietysti vaihtaa Vihtkarin ja Jussilan paikkoja, saattaisi toimia niinkin päin. Monissa yhteyksissä Pattijoki mainitaan viidentenä mutta johtuen paikallispeleistä en millään usko että koko kolmikko Sotkamo, Lippo, Pattijoki sijoittuu runkkiksessa TOP5:en. Jos Pattijoki sinne meinaa selvitä, sieltä pitää saada Sotkamo ja/tai Lippo pois. Itse en usko Pattijokeen, minusta joukkue on heikentynyt huomattavasti ja on todella paljon riippuvainen siitä että Kosonen onnistuu hyvin sekä ulkona että sisällä. Ei kylläkään täysin mahdotonta. Verrattuna Vimpeliin, mainitsemallani nelikolla kullakin lienee parempi lukkari kuin Hietakangas on. Tämän voi laskea Vimpelin heikkoudeksi mutta uskon että Hietakangas on tarpeeksi hyvä.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Löytyyköhän Jatkoajasta Suomensarjan pelien seuraajia? Sarjassahan nähdään mitä viihdyttävintä pesäpalloa ja mielenkiintoisia joukkueita.

Oma mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti itälohkoon, missä nähdään paljon nuoria pelaajia ja muutama kokeneista jermuista koostuva joukkue. Valitettavasti tänäkään vuonna Suomensarjassa ei vältytty ongelmilta, sillä Leppävirran Viri jätti pelaajapulan vuoksi sarjan väliin vain viikkoa ennen vappua. Viri putosi sarjasta viime syksynä, mutta palasi kehiin vaihdettuaan paikkoja nousija Rautjärven Urheilijoiden kanssa.

Viime vuonna itälohkon melko suvereeniin tyyliin voittanut Haminan Palloilijat nousi Ykköspesikseen. Itälohkossa nähdäänkin viime kesään verrattuna kolme uutta joukkuetta, kun etelälohkossa viime vuoden pelannut Lahden Mailaveikot siirtyi idän haastajaksi. Maakuntasarjasta nousi Jyväskylän Valo. Maakuntasarjan nousupelit Rautjärvelle hävinnyt Mäntyharjun Virkistys sai paikan, kun Saaren Urheilijat katsoi paremmaksi vaihtoehdoksi pelata pykälää alempana. Melkoista haipakkaa siis ollut talven ja kevään mittaan, mutta pelaamaan päästään ensi viikonloppuna. Yhdeksän joukkueen lohkosta putoaa alaspäin vain yksi.

Sarjan kärkipaikka ratkennee hyvinkin todennäköisesti Keski-Suomessa. Lievestuoreen Kisalla on koossa hyvä nippu, ja joukkuehan taitaa olla vielä Kirin farmi. Kotiutusvoimaa tuo kovalyöntinen Anssi Kinnunen, joka on ollut varsinkin juvalaisille toisinaan mahdoton pideltävä. Kokenut joukkue pelaa varsin omalaatuisella kentällä, jolta tuskin moni joukkue hakee pisteitä. Onko rahkeita jopa nousuun?

Kenties nimekkäimmän hankinnan teki Jyväskylän Lohi, jonka lukkarina pelaa viime kesänä Joensuussa syöttänyt Juhani Lehtimäki. Hyvä värväys on myös Juvalta siirtynyt Mika Pesonen, joka on hyväkätinen ja varma koppari. Pesonen on ollut lisäksi sarjan parhaita etenijöitä ja muodostaakin Lohelle ehkäpä sarjan parhaan kärjen, sillä myös toinen juvalainen vauhtikone Eetu Lappalainen vaihtoi Jyväskylään. Kaksi viime kaudella eniten - Kinnunen ja kasvattajaseuraansa palannut Tomi Lehdesvuori - ovat muissa maisemissa. Kuka nyt lyö juoksut?

Mielenkiintoiset ovat asetelmat myös Etelä-Savossa, kun Juvan Nuorisopesis saa haastajan maakunnan sisältä. MäVI on hankkinut pelaajia sieltä täältä ja kasassa on kuuleman mukaan hyvä nippu. JuNu ja MäVi pelasivat harjoituspelinkin viime viikonloppuna, mutta tulos ei ole vielä tähän mennessä tiedossani. Ehkä se selviää vielä. Mäntyharjun Kisalan kenttä hiekka-alustoineen lienee häijy paikka vierasjoukkueille, sillä yleisöä nähtäneen katsomoissa ensi kesänä parhaimmillaan useampi sata. Lisäksi läpilyönti karkaa kentällä parhaimmillaan todella kauas.

Juva kuului pitkään sarjan kärkijoukkueisiin, mutta viime kausi sujui lukkariongelmista johtuen hivenen mollivoittoisesti. Tuloksena oli kahdeksas sija tasapistein SaarU:n kanssa, mutta sarjapaikan puolesta ei ollut hätää. Joukkue on uudistunut, sillä kokeneiden pelaajien siirtyessä muualle paikat täydennettiin omilla junnuilla ja Leppävirralta paremman valmennuksen perään siirtyneillä. Tunnetuimmat nimet JuNussa lienevät Kiteelläkin käynyt Teppo Muttilainen, viime vuonna nuorten Itä-Lännessä pelannut Tomi Hakkola ja pelinjohtajana toimiva todellinen pesislegenda Pekka Arffman. Suuria menestysodotuksia juvalaiset eivät kuitenkaan harteillaan kanna, vaikka pelaajistossa riittää leveyttä ja joukkue on hyvin harjoitellut.

Oman värinsä ja haasteensa sarjaan tuovat Kouvolan ja Joensuun kakkosjoukkueet. Erityisesti Kouvolan porukasta on talven mittaan kuultu paljon kehuja. Nuoria ja eteenpäin pyrkiviä pelejä löytyy junioripuolensa hyvään iskuun saaneesta seurasta ilmeisen paljon. Kun tähän otetaan mukaan Kuopion seudun pelaajamassasta ammentava - joskin jonkin verran heikentynyt - Siilinjärven Pesis, niin on perusteltua kuvata itälohkoa melkoiseksi kasvattajasarjaksi.

Nousija Valon iskukyvystä ei minulla ole suurtakaan käsitystä. Edellisen kerran oli melkoinen heittopussi. Lahdesta voi ainakin sanoa sen, että viime kauden tehokkaimmat pelaajat ovat pysyneet riveissä. Ja löytyypä Mailaveikoistakin juvalaispelaaja, kokenut Mikko Muttilainen.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
On aika ryömiä taas talviunilta ja herätä mielenkiintoiseen pesäpallokesään.

Aika samoilla ajatuksilla mennään täälläkin; Vimpeli ja Kouvola ovat ehdottomat suosikit mestaruustaistoon. Sitten seuraavina Oulu ja Sotkamo, ja lopuista saadaankin sitten satunnainen järjestys. Kirillä ja Ulvilalla tulee olemaan tuskainen kausi edessä.

Beltrania kompaten, trion Lippo, Raahe ja Sotkamo paikallislohko on ihan järjetön suhteessa muihin paikallislohkoihin. Vaikea on juurikin tuon takia kaikkien kolmen joukkueen ahtautua sinne kärkiporukkaan. No, saadaan jännitystä lisää ja sehän katsojia kiinnostaa.

Hienoa, että televisiokin on herännyt kasvaneeseen pesiskiinnostukseen. Kyllä paljon mielummin katselen huippupesistä kuin esim. Suomen rävellystä mm-lätkässä vaikka ihan hauskaahan sekin on, heh. Upea juttu on myös se, että arvo-ottelu eli Itä-Länsi tuodaan tänä kesänä tänne ruuhka-Suomeen. Toivottavasti tapahtuma on hyvin suunniteltu ja oheisohjelmaa riittää kaikille.

Hieno ja jännittävä kausi taas jälleen kerran tulossa ! Mielenkiinnolla odotellen missä syksyllä juhlitaan.
 
Oman värinsä ja haasteensa sarjaan tuovat Kouvolan ja Joensuun kakkosjoukkueet. Erityisesti Kouvolan porukasta on talven mittaan kuultu paljon kehuja. Nuoria ja eteenpäin pyrkiviä pelejä löytyy junioripuolensa hyvään iskuun saaneesta seurasta ilmeisen paljon.

Nippu koostuu viime kauden b-junioireiden SM-nelosista ja muutamasta a-ikäisestä pelaajasta. Väriä tuovat entinen superijyrä Antti Järvinen ja pari muuta Kouvolaan päin muuttanutta pelimiestä. Periaatteessa sama nippu mikä pelaa A-junnujen superia. Pelinjohtajana toimii varmasti kaikkien pesismiesten tuntema Eko Pitkänen.

Siilinjärvi on toinen junnuporukka ja nämä kaksi joukkuetta voivat yllättää aika lailla, koska jo viime kaudella joukkueet onnistuvat aika hyvin horjuttamaan vanhoja pelimanneja.
 

KIMPE

Jäsen
Allekirjoittaja avaa huomenna kautensa ViVe - Sotkamo taistelulla paikan päällä. Toivottavasti olisi heti kunnolla väkeä paikalla ja meno sen mukaista, ainakin hyvää säätä luvattu ja sitä kautta fiilistä pitäisi olla! Jonkin verran epäilystä on, että molemmat joukkueet ovat vielä talviterässä ja pisteet voivat hyvinkin matkata Sotkamoon. Tuskin ihan viime kesän loppupelien tunnelmaan päästään, mutta kuitenkin mielenkiintoinen sarjan avaus ja tästä heti 3p niin on hyvä lähteä jatkamaan.

Vimpelin joukkueesta sen verran, ettei ole tainnut hetkeen olla niin hyvä porukkaa kasassa, onkohan nyt jo lähellä sellainen dynastia, josta oma isäni joskus hehkuttaa. Toivotaan näin, vaikka yleensä pesäpallossa "ostojoukkueet" hajoavat hyvinkin nopeasti. Mestaruutta ja hulinoita odotellessa.

Jos jotain yleisesti toteaa pesäpallosta, niin sarjassa on aika selvästi erottavat neljä joukkuetta ja sen jälkeen onkin arpomista parin joukkueen osalta, ei voi tietää miten tietyt pelaajat pelaavat ja sitä kautta koko joukkueen suoritus voi heitellä rajustikkin. Aika varmana putoajana pitäisin Ulvilaa, joskin taas toinen nousija eli Kiri voi "yllättää" ja pelata hyvänkin kesän. Veikataan vielä finaaliksi ViVe - Oulu, jonka ViVe vie voitoin 3-1.

Hyvää pesiskesää kaikille!
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Kesään ollaan herätty täällä Hyvinkäälläkin ja sunnuntainahan se kotiavaus koittaa kun Vimpeli saapuu Pihkalaan. Kausihan alkoi Tahkon osalta jo tänään Raahessa kun PattU vei pisteet 1-0 voitollaan

Hyvinkäällä on siis sellainen ihan ok nippu, jolla luulisi pyörittävän jossain sarjan keskivaiheilla. Pudotuspeleihin pitäisi päästä, mutta mistään sen suuremmasta ei ainakaan näin ennakkoon kannata unelmoida. Vanhat parrat ja Tahko-legendat Eerikäinen, Ketonen ja Korhonen jatkoivat vielä uraansa vaikka varsinkin kaksi ensinmainittua harkitsivat vakavasti sitä lopettamistakin. Tai no Simollehan se on ollut joka syksyinen pohdinnan aihe jo vuosi tolkulla. Mutta hyvä näin sillä muuten olisi joukkue ollutkin varsin keskinkertainen. Olli Lehtola siiryminen Kouvolasta on oikestaan ainoa sen huomattavampi vahvistus. Toki Riku "Stigin poika" Tainio teki paluun Jokioisten reissultaan. Niin ja luonnollisesti se kaikista suurin ja merkittävin uusi kasvo on uudeksi pelinjohtajaksi hankittu Siviön Sami.

Kotiutusvoimaa pitäisi ainakin olla ihan mukavasti, josta kertovatkin nimet Eerikäinen, Korhonen, Lehtola, Rantanen ja Tainio. Siitä homman ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni. Kärkenä "Vade" Ketonen on valtakunnan eliittiä, mutta kakkonen eli näillä näkymin Aleksi Mäkelä on pienoinen kysymysmerkki sillä viime kesä ei ollut "Alén" kesä siis mailanvarressa. Kopparina homma sujui ihan hyvin. Miehen onnistuminen olisi siis enemmän kuin tärkeää. Ykkös-kakkos -välin toimiessa ja kulkiessa Tahkon kone sykkinee mukavilla kierroksilla varsinkin Pihkalassa. Kakkoskärjestäkin löytyy mukavasti nuoruutta ja jalkoja Vierimaa-Haimi -akselilta, joten mahdollisuudet kohtalaisen kakkoskärjenkin peluuttamiseen olisivat olemassa kun Lepolakin on hyvän päivän sattuessa melkoinen peto mailanvarressa. Tosin oikeastaan tuo lyöjäarsenaali jo osittain tarvitsikin tätä, jotta kaikille riittäisi ruokaa. Eli kokonaisuutena kotiutusvoimaa ja sähäköitä jalkoja olisi tarjolla, mutta miten vaihtopeli sujuu? Kore on etutilanteen selvittelijänä ehdottomasti superin eliittiä, mutta se etutilanne pitää vain ensin saada päälle, jossa siis Mäkelän tai Haimin (voi ottaa myös sen kakkosen tontin) rooli korostuu, jotta mörssäriosaston pääsee moukaroimaan.

Jos sisäpeli näyttäisi ihan kivalta vaikka sielläkin niitä kysymyksiä on niin ulkona niitä vasta onkin. Rantanen on laatulukkari, Ketonen hyvä sieppari ja kopparikaksikko Lehtola-Mäkelä on myös hyvää tasoa, mutta sitten se linja. No sanotaanko näin kauniisti että siinä on useampikin kysymysmerkki ratkaistavaksi. Kaiken lisäksi linjan ratkaisukaverit ovat kohtuu nuoria ja ne kokeneimmatkin kaverit eli pesävahdit Korhonen ja Lepola eivät ole mitään huippuluokan ulkopelaajia (Lepola tosin on kohtuu varma tekijä), joten... Haimi-Viinamäki osasto on polttajina kovassa paikassa ja näiden kavereiden onnistumisesta se pitkälti lepää, jopa hyvin pitkälti koko kausi. Nyt voi jo hivenen haikeinkin mielin muistella sitä mestaruuskauden Röppänen-Meriläinen kaksikkoa, jossa varsinkin Röppänen suorastaan loisti ja kirkkaana. No se oli silloin se.

Asiasta toiseen Tahkon taustavoimien ja Matti Helimon yhteistyöllä ollaan kevään aikana väsätty kasaan jonkinlainen Simo "Iso-Kello" Eerikäisen kannustus ja ylistyskipale, joka siis kantaa nimeä Iso-Kello ja jonka ensiesitys pitäsi olla sunnuntaina Vimpeli matsin yhteydessä Pihkalassa. Niin kyseessä on todellakin se sama Helimo, joka oli ihastuttamassa tai siis pikemminkin vihastuttamassa kiekkoväkeä väsättyään Janne Ojaselle samanmoisen kipaleen ja tänä keväänä julkaistu yhtälailla "maaginen" jonkinsortin Lukon playoff kannustuskipale oli myös Helimon käsialaa. Tämän lisäksi nauhoituksissa ovat vierailleet mm. nyky Tahkolaisista Rantasen Riku, Ketosen Valtteri sekä luonnollisesti Simokin on päästetty ääneen. Lisäksi entisaikojen Tahko suuruus Kari "Karra" Kuusiniemi, ex-pelinjohtaja Miika Rantatorikka sekä fysiikkavalmentaja Harri Autero kuuluivat tähän taustakuoroon myös. Ja kun tämäkään ei vielä riittäisi niin studiossa vierailivat oman panoksensa antamassa Hyvinkään lahja Suomen kansalle eli Antero Mertaranta sekä toinen selostaja-legenda Antero Viherkenttä. Sanokaa joku että tästä sopasta voi tulla jotain hyvää? Niin sitähän minäkin...voipa olla "melkoinen" kappale. Toivottavasti eivät nyt sentään seuraavaa 25 vuotta sitä soittele Pihkalan lehtereillä, jos siis ennusmerkit osuvat oikeaan (ainakin sanat olisivat tattua Helimon "laatua", jotka siis voi käydä tsekkaamassa miehen omilta kotisivuilta jos vain uskaltaa). Vieraskannattajille ja miksei muillekkin sen verran että kyseistä sinkkua olisi myynnissä Tahkon myyntipisteessä Pihkalassa 10 euron kappalehintaan (ainakin siis Vimpeli-matsissa, mutta kaipa plättyjä löytyy myynnistä niin kauan kuin vain niitä jostain varaston perukoilla on), joten siitä vain "oiva" tuliaislahja vaikkapa vaimolle kotiin. Kyllä arvostaa... Niin ja kyseisen tekeleen tuotot menevät Simo Eerikäisen - rahastolle, joka tulee lapsi- ja junioripesäpalloilua, joten ei tarvitse pelätä että Helimo vie rahasi. Lisäksi plättyä saisi tilattua Harri Auterolta postinkin välityksellä jos vaikkapa Sotkamossa sattui heräämään suurikin kiima tämän tekeleen saamiseksi. Lisätietoja tästä voi käydä katsomassa joko Superin tai sitten Tahkon sivuilta, jos siis jotakuta Helimo-fania sattui kiinnostamaan.

Mitä tulee sitten muihin joukkueisiin niin täällä onkin ennakkoasetelmat ruodittu jo varsin kattavasti, joten ei niistä sen enempää. Itse veikkaan Kouvolaa mestariksi niin ikävää kuin se onkin. Vimpeli kaatuu vielä ainakin tänä kesänä ennen aikojaan vaikka mieluummin sitä Etälä-Pohjanmaalle mestaruuden soisi kuin Kouvolaan.

edit. Niin ja hyvää pesiskesää myös täältäkin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Olipa sotkamolaisita surkea kauden aloitus, siitä huolimatta, että Jymyllä lienee kehnoin joukkue noin viiteentoista-kahteenkymmeneen vuoteen.

Kivisen Laurin loukkaantuminen näytti aika pahalta, lensi selkä edellä jokeen ja kävi omien sanojensa mukaan sukelluksissa asti. Kauan aikaa miestä siellä hoivailtiin ja ilmeisesti lopulta pintanaarmuilla selvisi, vaikka kivikkoon selkä edellä meneminen ei mukavalta kuulostakaan.

Pelillisesti Hartikainen oli ihan pihalla. Olikohan ennen viimeistä sisävuoroa yhtään onnistunutta suoritusta? Ulkopeli olikin sitten huonointa Jymyä, jota olen henkilökohtaisesti koskaan nähnyt. Pallot pomppivat räpylöistä, heitot eivät menneet perille tai olivat epätarkkoja ja kaiken huippuna heiteltiin pesille, joissa ei ollut omia ottamassa palloa kiinni.

No, syksyyn ja finaaleihin on pitkä matka. Eipä tuo oma usko horjunut yhtään, sillä jokainen tietää, että Sotkamon Jymy on parhaimmillaan pudotuspeleissä. Olen aika vakuuttunut, että kaksi kolmikosta Mikko Korhonen - Jarmo Heikkinen - Lauri Suutarinen pelaa pudotuspeleissä Sotkamon paidassa.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän sotkamolaisilla eilen pallo poltteli räpylöissä aika monessakin tilanteessa. Itse laskin, että Mäkelän viidestä kotiutuksesta peräti kolmessa ulkokentällä pallo poltti näpeissä eli olivat kaikki lahjajuoksuja. Eli ne olisivat olleet vältettävissä ihan perussuorituksella. Ulkopeliähän voi parantaa kauden edetessä.

Eikö Sotkamon tilanne nyt niin kauhean huono pitäisi olla. Ehkä varma etenijäjokeri olisi hyvä olla, mikäli Kivinen ei kentälle mene. Mutta jos kärki menee kentälle niin onhan siellä varmaa kotiutusosastoa Lahtinen, Korhonen, I.Rautiainen. Eilen olisi melkein voinut kokeilla Hartikaista ja Kivistä toisinpäin, kun Hartikaisen vaihdot eivät onnistuneet.

Sotkamolla olisi edelleen mahdollisuus myös kahdella kärjellä pelaamiseen, mutta ilmeisesti niin ei tulla tekemään, ainakaan eilisen lyöntijärjestyksen perusteella. En olisi kuitenkaan huolissani Jymyn pelistä, kun tietää, että se kauden mittaan paranee joka tapauksessa. Eiköhän se sisäpelikin lähde kulkemaan ja tuskin polttolinjapelaajat ovat taitojaan talven aikana täysin menettäneet.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Yes, Vaasan Mailalla hieno nousu Ylivieskassa! Ekalla jaksolla tuli lunta tupaan kunnolla, mutta toka jakso ja vielä superikin pystyttiin kääntämään kotiin, vaikka molemmissa oltiin 2-0 tappiolla.

Nyt kahden matsin jälkeen pistepussissa mukavat viisi pinnaa. Kausi on lähtenyt hienosti käyntiin!
 

Lorimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leeds United
Pesiksen yleisömääristä kohistaan, mutta miksi esim. teksti-tv ei niitä julkaise. Aika monessa lehdessäkin(mm. Hesari ja IS) oli vaan tulokset ja ottelutilastot. Kyllähän yleisömäärät kannattaisi koko Suomen kattavissa medioissa julkistaa jos niillä haluaa päteä.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Eilen 15.5. oli Pesäkarhujen kauden kotiavauksessa mukavat 1144 kansalaista. Sääli vaan, että vastus ei ollut Superpesis-tasoa. Oulu jäi niin jalkoihin kaikessa, että se lakkasi jo naurattamasta toisella jaksolla 8-0 tilanteessa. Pelihän päättyi 2-0 (7-0, 21-0). Ei se ollut enää mukavaa, ja onneksi ei alkanut mikään älytön kuittailu Oulun leideille. Tai no, lähdin kesken toisen jakson pois, tilanteessa 19-0, mutta se oli aika loppupuolella.

Feran peli olisi perjantaina, siihen voisi yrittää ehtiä. Sunnuntaikotipelit ovat vähän huonoja, joten UP-V:n peliin taidan ehtiä vasta kesäkuun loppupuolella, kiitos sarjaohjelman.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Eilinen Superpesisottelu KossU-Lippo televisioitiin maksullisella Nelonen SportPro kanavalla suorana lähetyksenä ja näytettiin jälkilähetyksenä ilmaisella Nelonen Sportilla eli vanhalla Urheilukanavalla. Kuitenkin ottelun pystyi seuraamaan suorana lähetyksenä Veikkauksen webbisivujen kautta, lähetys oli täysin sama kuin Nelonen SportPro:llakin, selostajana Anssi Ritari, kommentaattorina Antti Tokkari. Koska mulla ei ole tuota maksukanavaa, seurasin ottelun Veikkauksen sivujen kautta. Stream oli ihan ok ja arvelen että jatkossa myös muut maksukanavalla näytettävät pesis-lähetykset on nähtävissä myös Veikkauksen sivujen kautta suorana.

Peli ei ollut mitenkään huikea, mutta omalta kannalta katsoen päättyi oikean joukkueen voittoon joka oli kenttätapahtumiin nähden oikeutettua. Lippo vei ensimmäisen jakson 0-4. Toista jaksoa KossU johti pitkään 1-0, neljännen vuoroparin aloittavalla sisävuorolla Lippo sai yhden palon tilanteessa etenijät takapesille. Toiseksi viimeinen lyöjä Matti Korhonen sai aikaan vain toisen palon mutta viimeisenä lyömään tullut Marko Pelkonen löi kahden palon tilanteessa pallon kakkosluukusta maisemiin, jolla Lippo siirtyi 1-3 johtoon Pelkosen saadessa kunnarin. Jatkossa Lippo täytti pesiä Pelkosen takana ja Itävalo puhkaisi takarajan, jolla Pelkonen toi 1-4 mutta kakkoselta lähtenyt Huuskonen paloi kotipesään kun mainosaidat pysäytteli Itävalon lyömää palloa. Tasoittava vuoro jäi KossUlta vaisuksi, ainakin kaksi kaveria paloi ykköselle ellei jopa kaikki kolme.
 
KPL on aloittanut aika puolivaloilla vielä, koska vastukset ovat olleet surkeita. Toki puhtaalla pelillä on menty, mutta nyt alkavat vasta vastukset kovenemaan, kun Puputin johdolla saapuva Veto kohtaa KSS:llä Koplan.

Jaakko Antila on ollut ihan käsittämätön löytö Suomi-Sarjasta ja mies korvasikin jo kahden pelin jälkeen Saku Kapasen! 16/17 kärkkärit kolmen pelin jälkeen ja kun etenijätilastossakin ollaan 3:n sakissa ja tehopörssissäkin viiden, niin voidaan puhua löydöstä.

Eko Partanen on ollut ulkokentän kuningas ja kyllä vahvasti tuntuu siltä, että Koplalle ei tällä kaudella löydy pysäyttäjää.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Jaakko Antila on ollut ihan käsittämätön löytö Suomi-Sarjasta ja mies korvasikin jo kahden pelin jälkeen Saku Kapasen! 16/17 kärkkärit kolmen pelin jälkeen ja kun etenijätilastossakin ollaan 3:n sakissa ja tehopörssissäkin viiden, niin voidaan puhua löydöstä.

Tykkäsin Antilasta kovasti jo Lipossa aikoinaan. En tiedä miksi mies Puna-Mustissa sen 10 peliä pelasi? Olisiko opiskelujuttuja ollut Helsingissä?

Mitä tulee pyttyyn niin en ihan vielä sitä jakelis kuitenkaan, ja mukava kuitenkin on ollut nähdä Lipon hyvä alku, vaikka Hyvinkää-ottelu olikin surkea. Lisäksi eiköhän Sotkamo ole kova taas syksyllä, tulee tommosista julistuksista mieleen Lukon talvimestaruudet :D
 
Mitä tulee pyttyyn niin en ihan vielä sitä jakelis kuitenkaan, ja mukava kuitenkin on ollut nähdä Lipon hyvä alku, vaikka Hyvinkää-ottelu olikin surkea. Lisäksi eiköhän Sotkamo ole kova taas syksyllä, tulee tommosista julistuksista mieleen Lukon talvimestaruudet :D

Vimpeli-pelihän kertoo aika lailla missä nyt mennään. Nimilista on vaan sellainen, että pakkohan tuolla on finaaleissa olla. Noh, sehän selviää vielä.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jaakko Antila on ollut ihan käsittämätön löytö Suomi-Sarjasta ja mies korvasikin jo kahden pelin jälkeen Saku Kapasen! 16/17 kärkkärit kolmen pelin jälkeen ja kun etenijätilastossakin ollaan 3:n sakissa ja tehopörssissäkin viiden, niin voidaan puhua löydöstä.

Olihan Antila Itä-Länsi -tason pelaaja ennen opiskeluihinsa panostamista ja PuMu aikaansa. En nyt tiedä voiko siis mistään suuresta ja puhtaasta löydöstä puhua sillä kyllähän kaverin tason ja lahjojen tiedettiin Superissa riittävän ja vieläpä varsin hyvin. Näin räväkkä alku on tosin yllättänyt ainakin allekirjoittaneen. Enemmin pitää antaa Koplan toimistolle kredittiä siitä että saivat miehen houkuteltua takaisin Superin pariin. Siellä ollaan oltu oikeaan aikaan hereillä.

Tahkon osalta kausi on lähtenyt liikkeelle varsin ailahdellen. Kauden avannut haastava vierastandemi Raahe-Oulu tuotti ihan kelvolliset pari pinnaa ja tähän päälle kotivoitto kotareilla varsin viihdyttävän matsin päätteeksi Vedosta oli komea, mutta viimeisin Kiteen reissu ei oikein sujunutkaan.
 

Kissa Jansson

Jäsen
Suosikkijoukkue
We never give in
Kossu, Nurmo, Kiri ja Ulvila alkavat olemaan häntäpään nelikko kun suurinpiirtein 4 peliä kaikilla pelattuna ja näinhän sen ounastetiinkin olevan. Taitaa siis käydä niin, että koko pudotuspelikahdeksikko selviää melko varhaisessa vaiheessa. Toivotaan että runkosarjan voitosta käydään tiukka kisa. Toki näin toukokuussa on melko turhaa vielä spekuloida ja pesäpallohan on siitä mielenkiintoinen peli, että yhden pelaajan, varsinkin lukkarin, loukkaantuminen kauden ratkaisuvaiheessa voi kääntää kaikki ennakkoarvailut täysin päälaelleen. Lukkari kun on joukkueen tärkein pelaaja ja taso huipulla erittäin kapea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös