Perussuomalaiset

  • 5 399 685
  • 43 518

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Kun mietin 2000-luvun jääkiekkoa, lajina ylipäänsä tai Suomessa Liiga/maajoukkuetasolla päättäjä- ja johtotasoista puhumattakaan niin mieleen tulee ensimmäisenä vahva vasemmistolainen lataus.
Näkeehän sen myös täällä Jatkoajassa, joka luultavasti on maamme vasemmistolaisin keskustelupalsta. Täällä eivät, perkele, mitkään herrat ja kokkarit juhli!

Edit. @Alfred E Neuman jo tuossa äsken kiteytti paremmin aivan saman asian.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ja sitten toivat tuliaisina Deltan.

Juu, olisi ehdottomasti pitänyt lyödä kaikki rajat kiinni ja kieltää futisfanien matkustaminen ja kaikki muukin rajan ylittely prkl, niin delta ei olisi koskaan rantautunut Suomeen.

No näkeehän sen jo tälläkin palstalla, että pääosin vasemmistohan tänne kirjoittelee. Käykää vaikka katsomassa esim. Sanna Marin- tai Ammattiyhdistysliikkeet ketjuja. Useampi tuhat viestiä kummassakin, ja sanoisin että n. 90% viesteistä on kehuja ja ylistystä.

Jonkun verran on jopa tendenssejä proletariaatin vallankumoukseen. Kaveri tuntee yhen, jonka kaveri on Supon etsivä, ja kuulemma Supo on jo jonkun aikaa tarkkaillut palstaa...
 
Viimeksi muokattu:

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Puisto on kyllä kiinnostava hahmo, tosi fiksu, selkeästi ministeriainesta.
Hänestähän on tarkoitus tulla elinkeinoministeri ensi vuonna.

Se ainakin omasta mielestäni tekee persuista hieman kummallisen puolueen, kun edustajia on hyvin monenlaisia. Toisaalla on ulkomailla tohtorin tutkinnon saanut Sakari Puisto ja esim. Vaasan vaalipiirin ääniharavana on peruskoulupohjainen entinen kulkukauppias Mauri Peltokangas.
Eihän koulutustaso suoraan kerro pätevyydestä toimia kansanedustajana, mm. Haavisto on tehnyt ylioppilaana mittavan poliittisen uran. Maailmankatsomus ja katsantokannat vain mietityttävät.

Vaikea ottaa selkoa halutaanko työssäkäyvien suomalaisten töihin kulkemista ja elinkustannuksia pienentää, vai haluaako puolue johtohahmojensa johdolla painaa talousasioissa oikealta Kokoomuksenkin ohi.

Varsinkin kun somessa äänekkäimpien retoriikka on pohjautunut heikko-osaisten ja tavallisten työssäkäyvien suomalaisten elintason turvaamiseen/parantamiseen. Tai vaikea kuvitella, että Sakari Puisto tai Onni Rostila heiluttelisivat bergbomaisesti käsiään vaahdotessaan populismiaan Tik tok-videoilla.
Ilmeisesti sopu sijaa antaa puolueen sateenvarjon alla.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Onkohan tämä sitä porukkaa jonka mielestä suomalaisten jalkapallofanien chantti "Krista Kiuru, haista vittu" oli nerokasta kun sitä laulettiin Venäjällä jossain baarissa kun Suomessa oli koronarajoituksia?

Sinänsä kyseistä chanttia kuuli enimmäkseen Suomessa. Esim. Töölössä, kun klubifanit chanttasivat Olympiastadionin kalliolla, kun yrittivät sieltä tiirailla kotipeliä. Ei siis mikään baarichantti.
 

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
Itse taas näen perussuomalaiset laitaoikeistolaisena puolueena monen asiaa tutkineen mukaan. En äärioikeistolaisena, en fasistisena. Kun tyrkytät minulle rehellisempää ruodintaa persuista, sanoisin, että persut fasisteina näkevien epärehellisyys ja kyvyttömyys ymmärtää laitaoikeiston ja fasistisen puolueen on pikemminkin poliittisen ideologian tuomaa rasitetta kuin kestävää analyysia.

Laitaoikeistolaisuus kuvaa useita kannatustaan nostaneita puolueita Euroopassa. Mukana on myös joitakin äärioikeistolaisia liikeitä ja puolueita, samoin äärivasemmistolaisia. Fasistisia kannatukseltaan merkittäviä puolueita ei juuri ole.

Fasismi on hankala määritellä, mutta oikeuslaitoksen vallan ja vapaan lehdistön rajoittamiseen pyrkiminen siihen suuntaan kallistuu. Samoin erilaisten asioiden kieltojen ajaminen sekä vähemmistöjen olemassaolon kieltäminen.

Rasisistinen, joskaan ei avoimen rasisistinen puolue PS on. Rasismi on piilotettu maahanmuuttolinjaan. Esim. sisäministeri Rantanen meinasi juuri A-studiossakin naamionsa riisua.

Missä kohtaa sitten laitaoikeisto liukuu äärioikeiston puolelle? Siinä mielenkiintoinen seurattava. Lisäksi kun Kokoomus selkeästi myös liukuu osin oikealle ja konservatiiviseen suuntaan.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka

Moonshine Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreät Jääkärit

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vornasen suku on tunnettuja karhunmetsästäjiä. Onko tullut patoumia, kun ei ole päässyt karhujahtiin?
 

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
Edellisen hallituksen jättämä velkavuori pakotti ampumaan?
Kun mitään ei saa sanoa ampua?
Kännissä ja läpällä?
Lukuohje huumoria?


Yksittäistapaus, kännissä ja läpällä, mitä näitä nyt on. Ei edusta puolueen kantaa. Vasemmiston maalitusta selvästi tämä.

Odotellaan Jani Mäkelän kommentteja.
 
Viimeksi muokattu:

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko

Kafka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin ravintolapianistit ja harhaoppiset joogaajat
Oliko maalitauluna Tehtaanpuiston homo vai lähijunan maahanmuuttajat? Eihän ihmisten ammuskelu julkisilla paikoilla mukavaa ole, mutta kaikki varmasti ymmärtävät että edellinen hallitus jätti tällaiset asiat tekemättä, joten jonkun on pakko kantaa vastuuta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei kaikki persut, mutta aina persu.
On kyllä mielenkiintoista, että jo otsikosta tietää poliitikon puolueen (jos jätetään mainitsematta):

Varoitus, listan rikokset nousevat loppua kohden vakavuusasteikolla, ei heikkomielisille.

"Kansanedustaja syyllistyi väkivaltarikokseen" - Basicci
"Kansanedustajan yritys kiersi veroja" - Kokoomus
"Kansanedustaja suhmuroi vaalirahoja itselleen" - Keskusta
"Kansanedustaja väärinkäytti julkista asemaansa" - SDP
"Kansanedustaja sprayasi sillanpylvään" - Vassari
"Kansanedustaja haittasi liikennettä" - Vihreät
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Miten se muuten menee, että missä vaiheessa kansanedustaja voi saada ns. kenkää? Tämähän on paikkansa pitäessään jo niin vakava rikos, josta voi joutua istumaan. Miksihän sillä yleensäkään on ollut ase mukana, vaikka luvallinen onkin. Kaikenlaisia vatipäitä sitä onkin ja vielä siviiliammatiltaan poliisi. Näin katsottuna ei sovellu kumpaankaan duuniin, vaikka miten päin kääntelisi.
 

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
Joulukuussa persukansanedustaja vastusti virkamiestä ja sai tuomion. Nyt persuvirkamies vastusti jotain. Saa nähdä mikä on tuomio. Lisäksi nämä epäillyt murhanyritykset Pekka Katajan tapauksessa yms.

No toisaalta perinteitä on jo Tony Halmeen ajoilta.

Voi morjes mitä sakkia tuonne pääsee.
 
Miten se muuten menee, että missä vaiheessa kansanedustaja voi saada ns. kenkää? Tämähän on paikkansa pitäessään jo niin vakava rikos, josta voi joutua istumaan. Miksihän sillä yleensäkään on ollut ase mukana, vaikka luvallinen onkin. Kaikenlaisia vatipäitä sitä onkin ja vielä siviiliammatiltaan poliisi. Näin katsottuna ei sovellu kumpaankaan duuniin, vaikka miten päin kääntelisi.

Syyksi kelpaa lainvoimainen vankilatuomio (tässähän voi mennä vaikka koko vaalikausi) ja eduskunnan äänestyksessä 2/3 enemmistö. Toki voi pyytää eroa itsekin ja voisin kuvitella, että se heltiäisi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös