Tuommoiset työyhteisökysymykset ovat asia erikseen. Noihin ei oikeasti ole yhtä oikeaa vastausta, riippuu takuuvarmasti työyhteisöstä itsestään ja ihan työtehtävien luonteesta, auttaisiko monimuotoisuus(tai joku muu asia) työyhteisöä vai ei ja minkä verran. Vastaavia sitten esimerkiksi jossain kasvatuksessa ja koulutuksessa, asioita voidaan tehdä monella tavalla hyvin eikä kaikki toimi kaikille samalla tavalla. Ilmastonmuutos esimerkiksi ei oke tämmöinen asia. Toki muutoksen nopeudesta ja vaikutuksista onkin jo enemmän eriäviä kantoja, mutta varsinaisen ilmiön olemassaolosta ei käytännössä enää
Se oli vain yksi esimerkki. Lukuisissa muissakin tutkimuksissa on mahdollista poimia rusinat pullasta ja jakaa niitä tieteellisenä totuutena, ja jättää jakamatta toisenlaiset tutkimukset, joiden tulokset eivät ole yhtä mukavia.
Siis Jani Mäkelä kyseenalaistaa ilmastonmuutoksen ja sinä vertaat sitä siihen että joku vihervasemmistolainen jakaa valikoivasti tutkimuksia sosiologian puolelta joissa puhutaan työyhteisöjen dynamiikasta ja miten monikulttuurisuus vaikuttaa niihin. Mielestäni nuo eivät täysin vertaudu toisiinsa. Toinen on ns. kovaa tiedettä ja toinen on sitten sitä humanismia jota tupataan arvostamaan vähän vähemmän.
En sitten osaa sanoa mikä on tämä poliittinen liike jossa sallitaan vain tietyt tieteelliset näkemykset jonka olemassaolosta vähän vihjailet tuossa. Joku voisi pitää sitä ihan salaliittoteorian poikasena, että väittää lehdistön olevan jossain epämääräisessä juonessa mukana missä päätetään mitä kansan pitää uskoa ja mitä ei.
En ole ottanut Jani Mäkelän typeryyksiin kantaa mitenkään, enkä muutenkaan noteeraa herran kirjoituksia. Pointti oli se, että tiede tuottaa monenlaista tutkimusta, ja ihmisillä on taipumus poimia rusinat pullasta sieltäkin, mitä he sitten jakavat. Jos näet tämän jonain salaliittoteorisointina, niin se on sinun valintasi, enkä lähde siihen mukaan.