Ainahan sitä muutaman lauseen viestissä koskien EU:n liittovaltiota yksinkertaistetaan asioita. Ydin on kuitenkin selvä. Ja se on Kiina, USA ja Venäjä. Ei siis vain Venäjä. Kun EU:n jäsenvaltiot voivat kukin edelleen häärätä miten haluavat ja sovituista säännöistä faktisesti piittaamatta, EU käsittelee jatkuvasti erilaisia jäsenvaltioiden aiheuttamia kriisejä. Tällaiseen tilanteeseen kypsytään ja syystä. Jäsenvaltiot kuppaavat toisiltaan, huijaavat toisiaan ja kilpailevat toisiaan vastaan. Lopuksi Saksa voittaa. Muutosta vaaditaan.
Kiina, USA ja Venäjä voivat omien intressiensä mukaisesti tukea heille sopivia "muutosvoimia" EU:n jäsenvaltioissa. EU:n kansainvälinen poliittinen merkitys on pienenemään päin. Taloudellisessa mielessä EU on mahdoton johdettava, koska jäsenvaltiot eivät piittaa sopimuksista. Eivät edes perussopimuksista. Kun USA, Kiina ja Venäjä haastavat yhä enemmän EU:n ideologisesti ja kaupallisessakin mielessä, Englannin mahdollinen lähtö jättää mielestäni liian suuren loven paikattavaksi muuten, paitsi kulkemalla kohti liittovaltiota. Liittovaltio ei tarkoita yhtä valtiota. Se tarkoittaa mm. lainsäädännön ja verotuksen harmonisointia sekä fiskaalista unionia.
Kiitos vastauksesta vaikka se on aika "aakeeta laakeeta" eikä sinänsä avaa sitä tosiasiallista hyötyä tälle kansalle. Oikeasti, luuletko että asia muuttuu sillä, että sitten ei enää riitelisi kuin Italia, Saksa ja Ranska (myös Britit riippuen Brexitistä) siitä, että kuka saa eniten revittyä muista maista itselleen? Samaa mitä tekevät jo nyt. Ja niiden jälkeen jonossa olisivat Espanja, Puola, Romania jne. Suomi viimeisten joukossa.
Kyllä sieltä vasallimaillekin aina jotain irtoaa almuina. Ei ole kuitenkaan järjellistä, ihan oikeasti- ja faktisesti väittää, että maalle nimeltä Suomi sekä sen kansalaisille olisi edullista luopua omasta päätäntävallasta tai vaikka edes 50% sitä. Jo nyt alkaa olla kyseenalaista se todella suuri hyöty, mitä Suomi EU touhusta saa.
13 päättäjää, eli meppiä Euroopan parlamentissa kun kokonaismäärä on yhteensä 751, eli 1,73% kaikista. Sen lisäksi nämä 13 henkilöä ajavat 7-8 eri asiaa tärkeimpänä, eli heilläkään ei ole mitään yhtenäistä linjaa. Heillä on yhdessä, mutta varsinkin yksinään vähemmän vaikutusvaltaa kuin tahdosta riippumattomaan psykiatriseen sairaalahoitoon joutuneen henkilön vasemmalla varpaankynnellä.
Viimeksi muokattu: