Juu kyllä se Persujen itäsiipi on sen verran voimallinen että helpommin vaihtuu puoluejohtaja itäsoturien mielipiteeseen kuin näiden sankarien mielipide puoluejohtajan toivomaan. Voi ne toki potkaista puolueesta helvettiin (mikä saattaisi toki kirpaista kun hierarkiassa sijat toisesta eteenpäin näitä itäläisiä, poislukien mahdollisesti Teuvo kenen affiliaateista on hankala saada muuta selvää kuin että ukko huutaa uliuli ja viina maistuu hyvältä) että pääsevät perustamaan oman "muutos 2020" tai "Suomi ensin" -ryhmän. MuutosVoimaPuolue saisi kyllä helposti tuosta tavallaan salonkikelpoisia kärkinimiä edistämään itäisen ylijohtajan agendaa maassamme, presidentiksi sitten luonnollisesti Ilya.
Totta. Persujen kannatus ilman Halla-ahoa, oli sitten kyse vaikka Muutos 2020 tms, on todennäköisesti onneton. Halla-aho taas keskittää persujen ydinteesit kolmeen asiaan, joista tärkeimmät mielestäni EU-vastaisuus sekä turvapaikanhakijoiden totaalityyppinen vastustaminen. En usko, että persut ilman Halla-ahoa kovin suureksi nousisi. Vaaliasetelma (eduskuntavaalit 2019) tulee olemaan mielenkiintoinen senkin suhteen, millaiset teemat on lopulta käytössä ja vähän senkin suhteen, miten teemoja mm. teknisesti hyödynnetään.
Voi tuohon vielä yhdistää EU- ja Natovastaisuutta, "hyviä kahdenvälisiä itäsuhteita" ja muutakin vastaavaa puolueettomuushöpinää joka tuntuu jostain syystä ihmeen moneen äänestysikäiseen vielä iskevän. Toki siinä mennään väykkäläisten reviirille jo isosti, mutta Venäjä on siirtänyt painotuksensa tuessaan muutenkin SN-seuralta enemmän näihin äärilaitojen puolueisiin.
Venäjän osalta sen verran, että näkisin Venäjän keskittyvän edelleen 99 prosenttisesti suurten puolueiden ohjailuun. Ennen kaikkea Kepun, jota johtaa Sipilä. Kepun politiikka on muuttunut Sipilän aikana ja paluu 1970-luvun YYA-henkeen ei ole ainakaan hirveästi liioiteltua. Alpo Rusi jätti Keskustapuolueen todeten, että Kepu on ottanut taka-askelia turvallisuuspolitiikassa. Rusi totesi, että Ukrainassa eliitti sidottiin taloudellisesti ja poliittisesti yhteistyöhön Venäjän kanssa. Rusi ei sano suoraan, että Suomeen kohdistuisi samanlainen malli, mutta hänen mukaansa pitäisi olla hereillä, ettei poliittinen eliitti taas jakautuisi Venäjä-mielisiin ja niihin jotka leimataan ongelmallisiksi. Itse nostan Venäjän halun järjestellä mm. Suomen energia-asioita sellaiseksi, että Venäjän päässä on kyse halusta sitoa Suomi aiempaa tiiviimmin... Venäjä (ja Neuvostoliitto) on operoinut ennen kaikkea niiden puolueiden kanssa Suomessa, joilla on vaikutusvaltaa. Senpä takia Venäjä-mielisyys (= Venäjän etu) on osin syvällä suomalaisen yhteiskunnan rakenteissa.
Persujen osalta Timo Soini oli hyvä johtaja, joka ymmärsi Venäjän edun ja ei tietääkseni koskaan Venäjää suoraan tuominnut puheenjohtajana ollessaan. Kun valta vaihtui, ja Venäjän kannalta NATO-mies Halla-aho nousi puheenjohtajaksi ja Trumpin palvoja Huhtasaari pressaehdokkaaksi, persujen suhteet Venäjälle eivät ainakaan parantuneet. Venäläiset kommentaattorit päinvastoin lähinnä halveksuivat Huhtasaarta, sikäli kun vaivautuivat hänet mainitsemaan. Halla-aho on sitten puheenjohtaja, joka ei maistu Putinin porukoille lainkaan jo NATO-kantansa vuoksi.