Erittäin hyvä pointti. Harmi ettei tuosta toimittaja kysynyt.Huhtasaari on kyllä aika komediahahmo Venäjän sotilasdoktriineineen ja ydinpommeineen, joita vastaan taistellaan maamiinojen avulla.
Erittäin hyvä pointti. Harmi ettei tuosta toimittaja kysynyt.Huhtasaari on kyllä aika komediahahmo Venäjän sotilasdoktriineineen ja ydinpommeineen, joita vastaan taistellaan maamiinojen avulla.
Tuohan tuli kysymättäkin selväksi.Erittäin hyvä pointti. Harmi ettei tuosta toimittaja kysynyt.
Paljon kertoo Huhtasaaren kompetenssista ja älyllisestä terävyydestä, kun hän itse kehtaa sanoa suurimpien ulkopoliittisten ansioidensa olevan rukoileminen yhdessä israelilaisten ja trumpilaisten kanssa.
Huhtasaaresta riippumatta, et selvästi tiedä mikä USA:n kongressin isännöimä the National Prayer Breakfast on.
Se on naurettava tilaisuus jollaisia ei yhdessäkään sivistysvaltiossa järjestettäisi.
Tuohtumuksestasi päätellen Aslanin Reizskaa ei ole tuonne kutsuttu... No, Iranin kaltaisissa sivistysvaltioissa ei moisia järjestetä. Eihän meillä olisi tuhansia järviä eikä Kannustaloja ilman Allahin luomistyötä. Täytyy olla islamofobinen kreatonisti, jos ei tuohon usko.
Uusi islamin oppikirja ala-asteelle: Allah loi Suomen järvi-idyllin | Talouselämä
Noin yleisellä tasolla en näe mitään eroa siinä, että kuvitteleeko Allahin vai kristillisen Jumalan luoneen maailman. Molemmat ovat satuja, joita ei pitäisi opettaa kouluissa. Uskonnon opetus pitäisi korvata elämänkatsomustiedolla.Tuohtumuksestasi päätellen Aslanin Reizskaa ei ole tuonne kutsuttu... No, Iranin kaltaisissa sivistysvaltioissa ei moisia järjestetä. Eihän meillä olisi tuhansia järviä eikä Kannustaloja ilman Allahin luomistyötä. Täytyy olla islamofobinen kreatonisti, jos ei tuohon usko.
Uusi islamin oppikirja ala-asteelle: Allah loi Suomen järvi-idyllin | Talouselämä
Sinänsä toki mielenkiintoista, että USA:ssahan nimen omaan on vahva erottelu kirkolla ja valtiolla. Tosiasiassa se ei silti estä heitä olemasta aivan vastaavia höyrypäitä uskonnollisissa kiimassaan.En ole ollenkaan tuohtunt, päin vastoin. Sivistysvaltioissa tulisi pitää erillään valtiollinen hallinto ja uskomukset yliluonnollisiin ilmiöihin, tässä suhteessa USA ei poikkea islamistisista valtioista juurikaan.
Sinänsä toki mielenkiintoista, että USA:ssahan nimen omaan on vahva erottelu kirkolla ja valtiolla. Tosiasiassa se ei silti estä heitä olemasta aivan vastaavia höyrypäitä uskonnollisissa kiimassaan.
Joskin virallinen motto virallistettiin vasta vuonna 1956 (vastavetona ateistista Neuvostoliittoa vastaan) eli mistään kovin vanhasta perinteestä ei ole kyse, "founding fathers"it olivat kovin tarkkoja valtion ja kirkon erottamisesta.Yhdysvalloissa kansalaiset jakautuvat (selkeämmin kuin Suomessa) eri kirkkokuntiin, mikä estää yhden valtiokirkon olemassa olemisen. Nämä eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että uskonto näkyy vahvasti maan valtiorakenteissa, kuten virallisessa motossa ('In God We Trust') ja virkavaloissa ('So help me God').
Noin yleisellä tasolla en näe mitään eroa siinä, että kuvitteleeko Allahin vai kristillisen Jumalan luoneen maailman. Molemmat ovat satuja, joita ei pitäisi opettaa kouluissa. Uskonnon opetus pitäisi korvata elämänkatsomustiedolla.
"founding fathers"it olivat kovin tarkkoja valtion ja kirkon erottamisesta.
Tämä voidaan ehkä koeponnistaa kuuden vuoden päästä. Olen todella pettynyt, jos 2024 vaaleissa esim. Kokoomus, Vihreät tai SDP ei aseta omaksi ehdokkaaksi nykyisiä nuoria maahanmuuttajataustaisia naisia. Kaikilta näiltä löytyy tuossa kohtaa meritoituneita henkilöitä ehdokkaaksi.Niinpä kai. Mutta vaikea minun on kuvitella, että tosituamakset, timohaapalat tai sakaritimoset hyökkäisivät samalla raivolla syvästi islaminuskoisen naispoliitikon kimppuun ja esim. tivaisi tältä todisteita Allahin luomista Kannus-taloista.
Tämä voidaan ehkä koeponnistaa kuuden vuoden päästä. Olen todella pettynyt, jos 2024 vaaleissa esim. Kokoomus, Vihreät tai SDP ei aseta omaksi ehdokkaaksi nykyisiä nuoria maahanmuuttajataustaisia naisia. Kaikilta näiltä löytyy tuossa kohtaa meritoituneita henkilöitä ehdokkaaksi.
Niinpä kai. Mutta vaikea minun on kuvitella, että tosituamakset, timohaapalat tai sakaritimoset hyökkäisivät samalla raivolla syvästi islaminuskoisen naispoliitikon kimppuun ja esim. tivaisi tältä todisteita Allahin luomista Kannus-taloista.
En ole ollenkaan tuohtunt, päin vastoin. Sivistysvaltioissa tulisi pitää erillään valtiollinen hallinto ja uskomukset yliluonnollisiin ilmiöihin, tässä suhteessa USA ei poikkea islamistisista valtioista juurikaan.
Kun asuin Barbadoksella naapurissani asui yhdysvaltalainen pappi. Kun kerroin tälle suomalaisesta valtion kirkkojärjestelmästä ja kirkon verotusoikeudesta niin pappi sanoi, että tuohan on kommunismia.Suomessa on valtion kirkko, mutta juuri kukaan ei ole uskonnollinen.
Kun asuin Barbadoksella naapurissani asui yhdysvaltalainen pappi. Kun kerroin tälle suomalaisesta valtion kirkkojärjestelmästä ja kirkon verotusoikeudesta niin pappi sanoi, että tuohan on kommunismia.
Huhtasaari on tällä hetkellä melko ainutlaatuinen tapaus tieteen kieltämisessä sekä hihhuloinnissaan.
Huhtasaaren tapauksessa ei mitään. Paikalle kutsutaan vieraita eri kiintiöissä ja Huhtasaari on kutsuttu sinne eurooppalaisten fundamentalistikristittyjen poliitikkojen kiintiössä. Jos olisikin kutsuttu politiikan tai talouselämän huippuvaikuttajien kiintiössä niin saavutuksella olisikin merkitystä mutta nyt ei. Vähän sama asia kuin jos Sauli Niinistö vaatisi presidentin palkkion nostamista sillä perusteella että presidentti on kutsuttu Hurstin vähävaraisten joulujuhlaan.Huhtasaaresta riippumatta, et selvästi tiedä mikä USA:n kongressin isännöimä the National Prayer Breakfast on.
Tässä uskontopolitiikassa Suomikin saisi kyllä luvan ottaa jenkeistä mallia. Toisaalta jenkkien kohalla tähän poliittiseen päätökseen vaikuttanee myös se tosiasa, että siellä eri uskontojen edustajien skaala on paljon laajempi kuin täällä perähikiässä. Suomessahan islamistit ja juutalaiset ovat todella marginaalinen väestönosa, joten todennäköisest tästä syystä uskonvapaus ei ole täällä päin maailmaa niin akuutti puheenaihe. Onneksi kirkosta voi kuitenkin aikuisiässä erota ihan milloin haluaa. Että sikäli emme ole "uskon orjia".Tietosi ovat heikot, kuten ylläkin todetaan kirkko ja valtio ovat jo USA:n perustuslaissa erillään. USA:ssa on kuitenkin uskonnonvapaus ja siten jopa poliitikot voivat olla uskonnollisia.
Suomessa on valtion kirkko, mutta juuri kukaan ei ole uskonnollinen. Kirkollisverot maksamme kiltisti.
Tässä uskontopolitiikassa Suomikin saisi kyllä luvan ottaa jenkeistä mallia. Toisaalta jenkkien kohalla tähän poliittiseen päätökseen vaikuttanee myös se tosiasa, että siellä eri uskontojen edustajien skaala on paljon laajempi kuin täällä perähikiässä. Suomessahan islamistit ja juutalaiset ovat todella marginaalinen väestönosa, joten todennäköisest tästä syystä uskonvapaus ei ole täällä päin maailmaa niin akuutti puheenaihe. Onneksi kirkosta voi kuitenkin aikuisiässä erota ihan milloin haluaa. Että sikäli emme ole "uskon orjia".
Tästä toki samaa mieltä.USA:ssa kirkot hankkivat itse rahoituksensa ja toimivat sillä pohjalla. Se mielestäni tervettä, jos kiinnostaa, rahoitat. Jos ei, niin et.
Mitähän lestadiolainen Pääministerimme mahtaa ajatella tästä kyseisestä asiasta.
Mitähän lestadiolainen Pääministerimme mahtaa ajatella tästä kyseisestä asiasta.
Minä en ole nähnyt Sipilältä ainuttakaan yhtä älyvapaata settiä kuin tuo Huhtasaaren.
Ei ryhmäjäsenyyden perusteella tuomita (kumpaakaan), vaan tekojen ja sanojen.