Tämä on jännä kuinka vähälle huomiolle tämä puoluetuen siirtäminen tuolle säätiölle on jäänyt. Luultavasti muut puolueet tekevät samaa joten kukaan ei tohdi kritisoida.Persujen omaisuutta on siirretty Perussuomalaisten tukisäätiöön,
Tämä on jännä kuinka vähälle huomiolle tämä puoluetuen siirtäminen tuolle säätiölle on jäänyt. Luultavasti muut puolueet tekevät samaa joten kukaan ei tohdi kritisoida.Persujen omaisuutta on siirretty Perussuomalaisten tukisäätiöön,
Tämä on jännä kuinka vähälle huomiolle tämä puoluetuen siirtäminen tuolle säätiölle on jäänyt. Luultavasti muut puolueet tekevät samaa joten kukaan ei tohdi kritisoida.
Kepu ei ole leikannut pesoakaan ydinkannattajaryhmältään (jyväjemmarit) ja Kokoomuksenkin päätökset eivät ole pääasiassa kohdistuneet oman demografin piiriin kuuluviin.
Ts. Persut ovat ainoita joiden ydinkannattajiin leikkaukset (Kiky jne.) osuvat kipeästi.
Tämä oli muuten hyvä pointti, jota en tullut ajatelleeksi. Tiivistettynä siis PerSuilla ei ollut melkein kuin hävittävää hallitusvastuussa?
...
Siihen kun lisätään ne hieman pidemmälle ajattelevat ihmiset jotka ymmärsivät ettei kunnallisvaaleilla ole maahanmuuton linjausten kanssa pahemmin tekemistä. Tästä johtuen PerSuilta myös outo vaalikampanja jossa he edelleen vahvasti ratsastivat maahanmuuttoteemalla.
Tiivistettynä siis PerSuilla ei ollut melkein kuin hävittävää hallitusvastuussa?
Ja niille kenelle se on "aivan keskiössä", ovat persut liian lepsu ja sisäsiisti puolue.
Kyllähän Timosta näki koko ajan hallitusajan alusta saakka sen, että nyt on maha täyttymässä, henkilökohtainen #unelma saavutettu ja aika ryhtyä konsensuspolitikoimaan. Pitkään siinä meni, mutta toivottavasti tarjoilut täytti toiveet ja Audin penkki on ollut just sopivan mukava. Palkintovirka, joka osaltaan maksoi hörhöpuolueen kannatuksen ainakin näiden vaalien osalta.
Palkintovirka on ehkä vähän väärä sana ottaen huomioon, että Soini on 20 vuotta pönöttänyt turuilla ja toreilla ja tehnyt duunia virkansa eteen. Harmi vaan, tai onni, että uran täyttymys tekee elämäntyön tyhjäksi, tai ainakin marginalisoi persut takaisin sinne takiaispuolueiden sarjaan.
Kokoomuksen menestys johtunee siitä, että kokoomuksen kannattajakunta on ymmärtänyt parhaiten leikkauspolitiikan tarpeellisuuden. Ei tässä ketjussa kokoomuksesta enempää, mutta tuntuu oudolta, miksi kokoomus pitää leikkauksia ikävänä politiikkana. Markkinaliberaalienhan pitäisi tehdä sitä mielellään.
Palkintovirka on ehkä vähän väärä sana ottaen huomioon, että Soini on 20 vuotta pönöttänyt turuilla ja toreilla ja tehnyt duunia virkansa eteen. Harmi vaan, tai onni, että uran täyttymys tekee elämäntyön tyhjäksi, tai ainakin marginalisoi persut takaisin sinne takiaispuolueiden sarjaan.
Moniko voi välttyä tutuilla ja toreilla pönöttämiseltä jos haluaa olla politiikassa mukana? Jotkut ovat tehneet tuota 40-50 vuotta.
Kyllähän nämä perus Väyrynen, Tuomioja, Pekkarinen, Halonen & Arajärvi jne. ovat käyneet Soinia pidemmän pätkän pönöttämässä ja löytyyhän näitä paikallistasoltakin. Osa jopa tappelee vuosikymmeniä pikkukylässä valtuustopaikasta, minkä ehkä välillä saakin, mutta kannatus erittäin maltillista ja silti käy pönöttämässä.
Soinia ei kuitenkaan voi täysin näihin verrata. Hän on kuitenkin ollut käytännössä koko puolue pitkän aikaa ja vastuussa työstä ja mihin puoluetta viedään. Tehnyt oikeastaan koko puolueen tyhjästä aika isoonkin menestykseen. Osa voi siellä pyöriä suhteellisen paineettomassa tilassa ja heittämässä hyvää jargonia, pakkohan tuosta on nauttia kun sitä tekee.
Soinin ja perussuomalaisten ajatuksista en pidä ja tällaiset populistiset nousut antaa huolestuttavia merkkejä kansasta, mutta kyllä Soini on kuitenkin poikkeuksellisen hyvä tekijä ollut politiikkapelissä.
Persujen karmeaan tulokseen voi tosiaan nähdä kaksi "helppoa" syytä/selitystä
1) Jos puolueella on populistipuolueen leima, nyky-Persujen tapauksessa varmaan osin jo turhaankin, ja sitten se pääsee vallankahvaan ja hallitusvastuuseen, niin ongelmaksi muodostuu oman agendan ajaminen. Kun populistisella tyylillä ulostuotuja tavoitteita ei vain pysty ajamaan Suomen kaltaisessa maassa sillä tavalla kuin tahtoisi ja tästä tietysti äänestäjät suuttuvat. Toisaalta sitten totta kai pysyt mukana hallituksessa joka tekee puolueen perusarvojen vastaista politiikkaa, koska haluat tietysti pysyä vallankahvassa jotta äänestäjät eivät suuttuisi ja hylkäisi sen takia, perustelet asioita hallitusohjelman sisällöllä sun muulla. Mutta sitten äänestäjät suuttuvat myös siitä, että et pidä kiinni puolueen arvoista, vaan alat myötäillä muita ja toisaalta taas siitä jos luovut vallasta vapaaehtoisesti muka puolustaaksesi periaatteitasi.. ihan oravanpyörä
2) Timo Soini teki viimeisellä mahdollisella hetkellä taktisen virheen: hän ilmoitti ennen kuntavaaleja, että luopuu puheenjohtajuudesta. Ja tämän seurauksena jo muutenkin gallupeissa rämpivän puolueen kohdalla moni varmaan nosti kätensä pystyyn, että se oli sen puolueen taru sitten siinä, syntyi monille varmasti heti sellainen "kapteenikin jättää uppoavan laivan" -illuusio. Sillä eiväthän Halla-Aho ja Terho ole yhtään mitään vanhan isännän rinnalla, etenkin kun katsotaan puolueen valtakunnallista tilannetta. Perussuomalaiset on Soinin elämäntyö, hän on luonut koko homman aikalailla raunioilta.. aivan vaalien alla oli todella väärä hetki sille, että koko homman mastermind ilmoittaa lopettavansa
Timo Soini ilmoitti aika tarkalleen vuosi sitten: "Perussuomalaiset eivät hyväksy taksiliikenteen vapauttamista". Tänään eduskunta on hyväksynyt taksiliikenteen avaamisen kilpailulle. Perussuomalaiset eivät vastustaneet ehdotusta vaan saivat siihen jotain muutoksia, lähinnä kai sen että kaikkien taksikuljettajien täytyy jatkossakin suorittaa koe saadakseen ajoluvan. Mutta lupien määrää ei siis jatkossa rajoiteta. Eli jälleen kerran lähes totaalinen takinkääntö perussuomalaisilta.
Ahaa, näin siis toimii perussuomalainen "ryhmäkuri", josta Timo Soini aikoinaan mainosti, ettei perussuomalaisilla sellaista ole: Ryhmäkuri ja itsekuri | Timo SoiniEi pelkästään takinkääntö vaan vastuunpakoilu myös äänestyksessä: Iltalehden jutun mukaan peräti 14 perussuomalaisten kansanedustajaa oli äänestyksestä poissa.
Arvaan että edustaja oli Vartia. Minusta on pelkästään hienoa että kansanedustajat miettivät päätöksiä tehdessään maan etua eikä puoluepoliittita pelaamista.Kuvaavaa, että tätäkin lakimuutosta hehkutti eniten opposition edustaja, Vihreiden kansanedustaja samalla kun persut(kin) kulkevat Bernerin visioiden perässä kuin koirat hihnassa.
Arvaan että edustaja oli Vartia. Minusta on pelkästään hienoa että kansanedustajat miettivät päätöksiä tehdessään maan etua eikä puoluepoliittita pelaamista.
Itse muutos oli ehdottoman fiksu, joten miksi sitä olisi vastustaa pitänyt.
Vastakkaisena esimerkkinä törmäsin Vasemmistoliiton näkemykseen tiedustelulaista. Siinä sanottiin että puolue ei ole omaa kantaa vielä muodostanut, mutta vastustaa nopeaa perustuslain nopeutettua muuttamista jotta kansa voi vaaleissa äänestämällä vastustaa nykyisen hallituksen esitystä. Suomen turvallisuus ei siis ollut yhtä tärkeä asia kun vaaleihin yhden pelimerkin säästäminen.
Ai tää oli taas tätä, että koska progressio maassamme on niin tavattoman alhainen, niin sitä pitää korottaa niin että Helsinkiläiset maksavat muidenkin taksit.Mutta ei se mitään, koska maan etu vaatii, että Helsingin keskustasta pääsee vähän halvemmalla taksiin.