Perussuomalaiset

  • 5 842 413
  • 45 934
Vuonna 2011 Timo Soini ilmoitti että Portugalin lisäavusta voidaan hieroa kompromissi. Soinin pettymys oli suuri kun persujen kenttäväki jyräsi hallituksen ministerinä itsensä jo nähneen Soinin maanrakoon, Tällä kertaa vuonna 2015 Soini piti huolen siitä, että näin ei voi käydä. Tiukka ilmoitus että Suomen Kreikka-vastuut eivät kasva. Uusin arvio persuttoman, vapaan Euroopan talousmedioista on se, että Kreikka III tulee olemaan arvoltaan vähintään 120 miljardia ja että Kreikan velkoja on tulevaisuudessa annettava anteeksi jopa 80 prosenttisesti ja lyhennysvapaakin on venytettävä mielellään jo nyt 30 vuodeksi.

Juuri Soinin kaltaiset pyrkyrit pitävät vallanhimossaan huolen siitä, että todellista muutosvoimaa Kreikka-rahastukselle ei löydy. Ja en tarkoita kreikkalaisten rahastavan. Heidän bkt on pudonnut -30 prosenttia, mutta velat ovat kasvaneet "avustusten" seurauksena lähes 100 prosenttia.

Olisiko kenties niin, että jos persut olisi lähtenyt hallitukseen 2011, heillä ei olisi läheskään noin montaa kansanedustajaa nyt? Olisikohan myös Soini tajunnut tämän? Ei se niin voi olla. Kyllä Timppa varmaan on nostanut puolueen nollasta nykypisteeseen miettimättä ikinä pidemmälle kuin vuoden päähän.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olisiko kenties niin, että jos persut olisi lähtenyt hallitukseen 2011, heillä ei olisi läheskään noin montaa kansanedustajaa nyt? Olisikohan myös Soini tajunnut tämän? Ei se niin voi olla. Kyllä Timppa varmaan on nostanut puolueen nollasta nykypisteeseen miettimättä ikinä pidemmälle kuin vuoden päähän.

Jos asiaa katsoo puolueformalismin silmin, ihan hyvin on mennyt. Paitsi viime aikoina.

Jos asiaa taas katsoo politiikan sisällön kautta, persut ovat nykyajan SKDL/SDP/SMP. Puolue jolle hallituksessa olo on periaatteitakin tärkeämpää. Niin tärkeää, että kun ensin on vaahdottu ettei persut ole ostettavissa eikä persut petä, se kuitataan lakonisella heitolla: mitä järkeä olisi lähteä [hallituksesta] ja päästää löysän linjan puolueet valtaan.

Niinpä. Kiva seurata miten persuillaan Suomen lisääntyvistä Kreikka vastuista ja ennen kaikkea siitä, että jokainen täysjärkinen, peruskoulun tai sitä vastaavan koulutuksen suorittanut eurooppalainen tietää sen, että Kreikka ei veloistaan selviä eikä tule niitä maksamaan eikä ylipäätään selviä ilman isoa velkojen anteeksiantoa. Olkoon se sitten vaikka 30 vuoden lyhennysvapaa or whatever you would call it.

Jos persuilla olisi substanssi hallussa eikä politiikka perustuisi pelkkään formalismiin ja populismiin, puolue pitäisi tietenkin 100 % kiinni siitä mistä se on vaahdonnut viimeiset vuodet. Tällöin persut eivät hyväksyisi Kreikka III millään tavalla koska se todellisuudessa merkitsee aina Suomen vastuiden kasvattamista vähintäänkin lisäriskien kautta. Samalla persut olisivat eurooppalaisittainkin esimerkkinä vastuuntuntoisesta Kreikka politiikasta. Sellaisesta, jolla Kreikan talous ei syöksy -30 prosenttia alas ja velat +100 prosenttia ylös kuten Kreikalle on käynyt Troikan holhouksessa ja jossa ainoat voittajat ovat kymmeniä miljardeja puhdasta tehneet isojen euromaiden pankit. Samat pankit jotka pääsivät epävarmoista saatavistaan kun ne siirrettiin euroalueen veronmaksajille. Taloudellisista syistä johtuen Kreikka tulisi päästää irti eurosta jotta Kreikka voisi jättää osan lainoistaan maksamatta ja saada ns. uuden alun. Mutta persut eivät kykene minkäänlaiseen vaihtoehtoiseen Kreikka politiikkaan koska sellainen ei ole tie valtaan ja koska persujen johdolla (puolueen johto, eduskuntaryhmä, hallitus) ei ole minkäänlaista yhteistä pelikirjaa johon nojata.
 
Viimeksi muokattu:
Puolueen johtaminen on tulosurheilua. Timo Soinin kohdalla statistiikka näyttää, että hänen astuessaan persujen puheenjohtajaksi puolueella oli yksi kansanedustaja, ja tällä hetkellä niitä on 38. Jos sinusta on kovin ihmeellistä se, että Soini on saanut pitää pestinsä noin pitkään, olet luultavasti raapinut päätäsi myös sitä ihmetellessä, miksi Alex Ferguson luotsasi ManUa niin pitkään ja miksi Arsène Wenger koutsaa edelleen Arsenalia ja Bill Belichick New England Patriotsia, vaikka moni kilpaileva joukkue on saman ajanjakson aikana vaihtanut valmentajaa lukemattomia kertoja.

Alex Ferguson on saanut tulksia. Pitäisi saada myös jotain tuloksia. Tuloksilla ei tarkoiteta populistista äänten keräilyä.
 
Alex Ferguson on saanut tulksia. Pitäisi saada myös jotain tuloksia. Tuloksilla ei tarkoiteta populistista äänten keräilyä.

Politiikassa tuloksen näkee nimenomaan niistä äänimääristä. Et kai sinäkään niin naiivi ole, että kuvittelisit poliitikkojen olevan politiikassa mukana jotain helvetin yhteistä hyvää ajaakseen. Poliitikon syyttäminen siitä, että hän on pyrkyri joka ajaa vain omaa etuaan, on aivan järjetöntä. Sehän on poliitikon duuni, ja siinä duunissa Timo Soini on onnistunut loistavasti. Kun persut jossain vaiheessa kaatuu omaan mahdottomuuteensa kuten SMP aikanaan, Soinin elintaso ei tule siihen kaatumaan. Soini on myös koko ajan tiennyt, että tuollainen populismiprojekti romahtaa jossain vaiheessa vääjäämättä. Aika hyvin sitä romahdusta on jo nyt onnistuttu viivästyttämään, kun moni persu saa istua eduskunnassa kahdeksan vuotta. Monille heistä kansanedustajan palkkiot tulevat tarpeeseen toisin kuin esim. kokkariedustajille, sillä persuilla on eduskuntaryhmässään kaiken maailman lähihoitajaa ja muinaisurdun tutkijaa.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alex Ferguson on saanut tulksia. Pitäisi saada myös jotain tuloksia. Tuloksilla ei tarkoiteta populistista äänten keräilyä.

Näinhän se on. Tavoitteet voi lukea esimerkiksi vasemmistoliiton tai vihreiden ohjelmista, ja hyvällä mielellä voi sanoa, ettei Timo ole päässyt näihin tavoitteisiin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tuota, en ihan ymmärrä (enkä usko että Paasikivikään ymmärtäisi): ei suvereenilla kansallisvaltiolla voi olla mitään pysyviä sitoumuksia vaan vain sellaisia sitoumuksia, jotka se katsoo etunsa mukaisiksi. Näissä keskusteluissa olen argumentoinut, että eurossa pysyminen ei ole Suomen edun mukaista vaan hyvin vaarallista meille - ja jos joskus valtionjohto tulisi samaan tulokseen niin silloin me eroaisimme eurosta huolimatta menneistä sitoumuksista. Reaalinen esimerkki on vaikka Pariisin rauhansopimus, jonka Suomi allekirjoitti v. 1947 ja jonka sotilaallisista rajoituksista sanouduimme yksipuolisesti irti v. 1990 (muistaakseni tuona vuonna). Ei edes Eurooppa ole mikään raastupa.

Olen tavallaan samaa mieltä kanssasi, mutta en kuitenkaan reaalimaailmassa usko Suomen lähtevän omille teilleen tässä(kään) asiassa...
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ei kai sille voi mitään, jotta takapenkki vetää vain puoleensa. Niin on perse myyty näiltäkin.

Ihan sama ketä äänestät, mitään ne ei sanomisistaan välitä. No ruottalaiset taitaa pitää kiinni kielikysymyksestään.

Siellä se Soini sönköttää sitä ja tätä. Ihan kiva kuulla seuraavien vaalien alla, millä paskalla se yrittää pitää kannattajansa.

Täytyy kai sähköpostitse kysellä: miten meni niinku noin omasta mielestäsi?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Jos persuilla olisi substanssi hallussa eikä politiikka perustuisi pelkkään formalismiin ja populismiin, puolue pitäisi tietenkin 100 % kiinni siitä mistä se on vaahdonnut viimeiset vuodet...


Njaa, jos asiaa ajattelee tästä näkövinkkelistä, niin Suomessa ei ole tainnut yksikään puolue pitää 100% kiinni mistään lupauksistaan, periaatteistaan ja ohjelmistaan. Lisäksi persujen kohdalla on syytä muistaa, että historiallisen tempun tekeminen - kolmen suuren valta-aseman kaataminen - luonnollisesti vaatii vähän rankempaa retoriikkaa, kuin arkista päivänpolitiikan puurtamista.

PS:n iso koetinkivi ovat seuraavat eduskuntavaalit ja toki välissä mm. kuntavaalit näyttävät jo vähän suuntaa. Aika moni persuihin vihamielisesti ja vahingoniloisesti suhtautuva on jo ehtinyt ilakoimaan, että "Soinin pettäessä vaalilupaukset" tulee puolueen kannatus laskemaan kuin lehmän häntä. En itse laittaisi tästä päätäni pantiksi, voi hyvin olla, että kannatus pysyy ylhäällä tuolloinkin.

Omanlaisensa virhe on 2010-luvun persujen vertaaminen suoraan SMP:n suuntaan, sillä mielestäni ihan samanlaisesta protesti-ilmiöstä ei ole kysymys. Tai on toki siitäkin, mutta itse näen PS:n nousun johtuvan ennen kaikkea siitä, että demareista on aika ajanut ohitse ja duunarit siirtyvät itseään lähempänä olevan PS:n riveihin.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Omanlaisensa virhe on 2010-luvun persujen vertaaminen suoraan SMP:n suuntaan, sillä mielestäni ihan samanlaisesta protesti-ilmiöstä ei imo ole kysymys. Tai on toki siitäkin, mutta itse näen PS:n nousun johtuvan ennen kaikkea siitä, että demareista on aika ajanut ohitse ja duunarit siirtyvät itseään lähempänä olevan PS:n riveihin.
Kannattaa myös muistaa kuinka sekaisin SMP oli Vennamoiden jätettyä puolueen. Johto riiteli keskenään, ja puolue oli täynnä erilaisia siipiä, jotka kampittivat puolueensa toimintaa. Persuilla on se etu, että Soini pitää rivit suorassa jämäkkyydellään, nähdäkseni oikeastaan ainoa puolueen sisäinen uhka on halla-aholaisuus. Suurin ulkoinen uhka on mainitsemasi tulevat vaalit.

Jännä nähdä Perussuomalaisten kehitys vaalikauden aikana, itse luotan persujen pysyvän politiikan huipulla, mikä taas olisi eritoten SDP:lle todella vakava asia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Njaa, jos asiaa ajattelee tästä näkövinkkelistä, niin Suomessa ei ole tainnut yksikään puolue pitää 100% kiinni mistään lupauksistaan, periaatteistaan ja ohjelmistaan.

Se olisikin uutinen jos löytyisi puolue, joka pitäisi edes 50 prosenttia vaalilupauksistaan. Kun kirjoitin, että "pitäisi tietenkin 100 % kiinni siitä mistä se on vaahdonnut viimeiset vuodet" niin oletin ilmeisen virheellisesti, että osana Kreikkaa koskettelevaa tekstiä lukija vetäisi johtopäätöksen siitä, että persut pitäisivät Kreikka näkemyksistään kiinni, joista ovat vuosikaudet vaahdonneet ja joiden avulla ovat nousseet isoksi puolueeksi.

Omanlaisensa virhe on 2010-luvun persujen vertaaminen suoraan SMP:n suuntaan, sillä mielestäni ihan samanlaisesta protesti-ilmiöstä ei ole kysymys. Tai on toki siitäkin, mutta itse näen PS:n nousun johtuvan ennen kaikkea siitä, että demareista on aika ajanut ohitse ja duunarit siirtyvät itseään lähempänä olevan PS:n riveihin.

Se olisikin virhe jos 2010-luvun persuja vertaisi suoraan 1970- ja 1980-luvun SMP:hen. Siksi kirjoitinkin, että "persut ovat nykyajan SMP". Puolueissa on paljon samoja piirteitä, mutta toki jo kannatuspohja erilainen koska Suomi on muuttunut 40 vuodessa paljon. Näin ollen myös puolueiden tematiikka on erilainen. Kun SMP ammensi kannatustaan lähinnä maaseudulta ja kepulta, persut koostuvat kaupunkien ammattitaitoisesta työvoimasta ja ovat syömässä SDP:nkin kannatusta. Yhteistä SMP:lle ja persuille on eräänlainen aatteettomuus, joka takasi molemmille puolueille hyvin sirpaleisen eduskuntaryhmän ja osin myös hallitusryhmän sekä se, että ne veivät korkeintaan muutaman asian julistamisella ääniä isoilta, perinteisiltä puolueilta siitäkin huollimatta, että SMP tai persut eivät itse osoittaneet minkäänlaista vaihtoehtoa isoiksi nostamissaan asioissa.

Persujen tulevaisuudesta on vielä vaikea sanoa mitään, mutta jonkun verran politiikkaa edelleen seuraavana näen sen samanlaisena kuin populististen puolueiden tulevaisuuden EU:ssa ylipäätään. Pitkässä juoksussa tämä johtaa siihen, että Suomessa on vain muutama merkittävä puolue ja kymmenkunta puoluetta, joiden kannatus ei yllä 5-9 prosentin yli. Pidän mahdollisesti niin SDP:ta kuin persuja häviävinä vallankäyttäjinä ja Kokoomusta sekä Keskustaa Suomen tulevina suurpuolueina, mutta se on vaan yksi skenaario.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Se olisikin uutinen jos löytyisi puolue, joka pitäisi edes 50 prosenttia vaalilupauksistaan. Kun kirjoitin, että "pitäisi tietenkin 100 % kiinni siitä mistä se on vaahdonnut viimeiset vuodet" niin oletin ilmeisen virheellisesti, että osana Kreikkaa koskettelevaa tekstiä lukija vetäisi johtopäätöksen siitä, että perusut pitäisivät Kreikka näkemyksistään kiinni, joista ovat vuosikaudet vaahdonneet ja joiden avulla ovat nousseet isoksi puolueeksi...

Minun mielestäni Suomen kaltaisen pikkumaan yksittäiselle puolueelle riittää se, että ovat ilmoittaneet omana kantanaan, etteivät haluaisi enää antaa tukipaketteja, vaan Soinin sanoin laittaa "piikin kiinni".

Tietysti PS ei ole yksin päättämässä näistä asioista ja he joutuvat tässä taipumaan, kuten itse asiassa koko Suomi, jonka kollektiivinen kanta on erittäin pessimistinen Kreikan pelastusoperaatioon liittyen. Se se vasta erikoista ja naurettavaa olisikin, että PS nyt lähtisi täysin omille teilleen ja esim. lähtisi hallituksesta.

Eiköhän aika moni PS:n äänestäjä tämän tiedosta ja kuten sanottua, niin ensi eduskuntavaalit antavat sitten tuomion.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Se se vasta erikoista ja naurettavaa olisikin, että PS nyt lähtisi täysin omille teilleen ja esim. lähtisi hallituksesta.

Minusta se ei olisi mitenkään erikoista tai naurettavaa jos jostain edes kerran löytyisi puolue, joka pitäisi kiinni lupauksistaan ja seisoisi hallitusohjelman takana. Siinä todetaan aivan selvästi että Suomen vastuut eivät kasva jne.

Muutenkaan en jaksa käsittää poliitikkojen halua kusettaa kaikkia case Kreikassa kun maailmasta ei löydy yhtään vakavasti otettavaa taloustieteilijää tai edes ekonomistia, joka näkisi komission valitseman linjan oikeana. Persut eivät sitä nähneet aikaisemmin, mutta hallituksessa olo muutti näkemykset. Täydellisesti.

Kannattaa sinunkin tutustua vaikkapa Paul Krugmanin näkemyksiin eurokriisistä. Tai monen muun raskaan sarjan taloustieteilijän.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Muutenkaan en jaksa käsittää poliitikkojen halua kusettaa kaikkia case Kreikassa kun maailmasta ei löydy yhtään vakavasti otettavaa taloustieteilijää tai edes ekonomistia, joka näkisi komission valitseman linjan oikeana.

Tästä olen tietysti ihan samaa mieltä, mutta Suomi on valinnut linjansa jo parikymmentä vuotta sitten, liittymällä Unioniin ja myöhemmin rahaliittoon. Suomi tekee niin kuin Eurooppa tekee, niin hyvässä kuin pahassakin. Tässä katsantokannassa PS:n ei ole mitään järkeä lähteä hallituksesta tämän takia. Ymmärtääkseni julkisuuteen on myös jo tihkunut tietoja siitä, että Kreikan tulevia tukipaketteja ennakoitiin jo hallitusneuvotteluissa, joten mitä lienee sovittu kulissien takana.

Sen lauluja laulat ja niin edelleen, tällä hetkellä laulun sanat sanellaan Berliinistä. Saksalle EU:n synnyttäminen - heh, osaksi juuri saksalaisen vaikutusvallan rajoittamiseksi - on ollut yhteiskunnallinen jackpot, Berliini on Euroopan pääkaupunki.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tästä olen tietysti ihan samaa mieltä, mutta Suomi on valinnut linjansa jo parikymmentä vuotta sitten, liittymällä Unioniin ja myöhemmin rahaliittoon. Suomi tekee niin kuin Eurooppa tekee, niin hyvässä kuin pahassakin. Tässä katsantokannassa PS:n ei ole mitään järkeä lähteä hallituksesta tämän takia. Ymmärtääkseni julkisuuteen on myös jo tihkunut tietoja siitä, että Kreikan tulevia tukipaketteja ennakoitiin jo hallitusneuvotteluissa, joten mitä lienee sovittu kulissien takana.

Tuosta en osaa sanoa mitään kun tänne mökille ei ole sisäpiirin tietoja tihkunut ja ainoa mikä tuntuu tänne hyvin löytävän, on pitkäkestoinen ukkonen. Tänään yli viisi tuntia :)

Sen lauluja laulat ja niin edelleen, tällä hetkellä laulun sanat sanellaan Berliinistä. Saksalle EU:n synnyttäminen - heh, osaksi juuri saksalaisen vaikutusvallan rajoittamiseksi - on ollut yhteiskunnallinen jackpot, Berliini on Euroopan pääkaupunki.

Totta. Jos vielä katsotaan miten Suomen on käymässä Saksan johtaman euroeuroopan aallokoissa niin karille ollaan menossa kovaa vauhtia. Moni asia on Suomen omista virheistä johtuva, mutta kyllä nämä jatkuvasti lisää ja lisää nielevät tukipaketit Kreikalle ovat yksi osasyy. Ja toki euro, joka on Suomelle väärä valuutta. Ja kuten ennenkin, Kreikka III johtaa mahdollisesti lisävaatimuksiin muiden kriisimaiden osalta. Siellä on Portugal. Espanja, Italia, Ranska, Irlanti jne. Saksa on tehnyt hyvän bisneksen, mutta ei pidä aliarvioida myöskään Italiaa ja Ranskaa. Ne tienaavat velkaantumalla. Siihen Suomi ei tule kykenemään.

Odotin vähän persujen olevan sanansa mittaisia miehiä ja naisia, mutta turha oli odotus. Se vaikuttaa ikävällä tavalla myös Suomen tulevaisuuteen jos taloustieteilijöiden näkemykset Kreikan kohtalosta osoittautuvat tosiksi. Tällöin on mahdollista, että vahvan euron ja euroalueen suurmaita suosivan talouspolitiikan tuloksena Suomi on komissiovetoisissa letkuissa yhdessä monen muun reunamaan kanssa ja Suomen talous on raunioina Kreikan tapaan. Samaan aikaan eurovapaa Ruotsi menestyy myös taloudellisesti.

Minusta persuilla oli hieman liioitellen jopa historiallinen hetki vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen, mutta se siitä.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Ja kuten ennenkin, Kreikka III johtaa mahdollisesti lisävaatimuksiin muiden kriisimaiden osalta....

Yhteen asiaan, mihin Kreikka III ainakin johtaa, niin epäilemättä Kreikka IV:n tarpeeseen. Kuinka nopeasti, sen aika näyttää.

Vielä noista hallitusneuvotteluista jne, niin ei siis ollut mitään sisäpiiritietoa, vaan ihan Hesarissa tai jossain muussa julkaisussa oli juttu siitä, että hallitusneuvotteluiden aikaan olisi tosiasiassa jo tiedetty Kreikka III:n vääjäämättömyys ja asiasta olisi sovittu erinäisiä juttuja.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Yhteen asiaan, mihin Kreikka III ainakin johtaa, niin epäilemättä Kreikka IV:n tarpeeseen. Kuinka nopeasti, sen aika näyttää.

Kolmisen vuotta olin lukevani jonkun brittiläisen taloushemmon näkemyksen.

Vielä noista hallitusneuvotteluista jne, niin ei siis ollut mitään sisäpiiritietoa, vaan ihan Hesarissa tai jossain muussa julkaisussa oli juttu siitä, että hallitusneuvotteluiden aikaan olisi tosiasiassa jo tiedetty Kreikka III:n vääjäämättömyys ja asiasta olisi sovittu erinäisiä juttuja.

OK, en tuota huomannut. Toki sen arvasin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
On Cobolilla kyllä pointtia siinä, että hallitusohjelmassa lukee etteivät vastuut tule kasvamaan, ja nyt ne kuitenkin tulevat kasvamaan. Perseennäyttö koko hallitukselta suomalaisten suuntaan.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huhtikuussa 2015 Timo Soini kirjoitti:
Kreikkaa pukkaa. Tuliko tämä yllätyksenä? Valheen katkera sappi tursoaa. Kreikka ei €urossa pärjää. Vaihtoehdot ovat jatkammeko maksamista vai pistetäänkö hanat kiinni.

Suomi voi kieltäytyä tukipakettien maksamisesta. Se on täysin oma päätöksemme ja riippuu kulloisestakin valtiovarainministeristä sekä hallituksesta.

Heinäkuu 2015 HS kirjoitti:
Soinin mukaan vaihtoehto, että Kreikan pankit kaatuvat ja maa ajautuu kaaokseen, tietäisi Suomellekin miljardimenetyksiä.

"Hyviä vaihtoehtoja ei ole ollut pitkään aikaa, piti valita ruton ja koleran välillä."

Hän muistutti, että vaikka yksi maa vastustaisi ratkaisua, se voitaisiin panna niin sanotulla hätätilamenettelyllä toimeen.

I rest my case.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Tuo populismi on sikäli paha, että ei se hallitustyöskentelyä kestä. Opposition ja elävän elämän realiteetit ovat erilaiset.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
I rest my case.

Minun mielestäni nuo lausunnot eivät edes ole mitään kovin ristiriitaisia. Ensimmäinen oli vaalityötä tekevän ehdokkaan retoriikkaa, mihin suuntaan hän haluaisi maata viedä. Toinen lausunto vastuussa olevan ministerin realiteetit tunnustava katsaus.

Jos minä lähtisin ensi vaaleihin ehdokkaaksi, niin toitottaisin joka niemennokkaan ja saarelmaan viestiäni siitä, että PV:n määrärahoja pitäisi nostaa noin miljardilla eurolla ja että valtaan noustuani lupaisin ajaa NATO-jäsenyyttä sekä Ottawasta luopumista.

Mikäli pääsisin näillä lupauksilla läpi, mutten konsensus- ja kompromissipolitiikan takia pystyisi totetuttamaan lupauksiani, niin en minä kuitenkaan katsoisi, että äänestäjäni on nyt petetty. Olisinpa ainakin vaikuttamassa pääkallonpaikalla tuleviin päätöksiin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minun mielestäni nuo lausunnot eivät edes ole mitään kovin ristiriitaisia.

Logiikkasi on kestämätön. Sen mukaan jos viisi typerystä päättää kivittää vastaantulijan, yhdenkään ei kannata jäädä kivityksestä pois koska muut tekisivät sen kuitenkin ja siksi kompromissi kivitetään vastaantulija mahdollisimman nopeasti olisi oikea, koska olisit ainakin pääkallonpaikalla vaikuttamassa tuleviin päätöksiin.

Soinin muutama kuukausi sitten kirjoittama "Valheen katkera sappi tursoaa. Kreikka ei €urossa pärjää. Vaihtoehdot ovat jatkammeko maksamista vai pistetäänkö hanat kiinni" pitää edelleen täysin paikkansa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Logiikkasi on kestämätön. Sen mukaan jos viisi typerystä päättää kivittää vastaantulijan, yhdenkään ei kannata jäädä kivityksestä pois koska muut tekisivät sen kuitenkin ja siksi kompromissi kivitetään vastaantulija mahdollisimman nopeasti olisi oikea, koska olisit ainakin pääkallonpaikalla vaikuttamassa tuleviin päätöksiin.

Soinin muutama kuukausi sitten kirjoittama "Valheen katkera sappi tursoaa. Kreikka ei €urossa pärjää. Vaihtoehdot ovat jatkammeko maksamista vai pistetäänkö hanat kiinni" pitää edelleen täysin paikkansa.

Käyttämäni termi "ristiriitainen" oli huono, olisi pitänyt muotoilla toisin: ei mitään uutta auringon alla. Vaaleja ennen käytetään siihen aikaan sopivaa retoriikkaa, vaalien jälkeen yritetään tilaisuuden tullen hoitaa asioita kompromisseina hallituksessa tai pyritään räksyttämään oppositiossa.

Mielestäni on vähän ihme jeesustelua aikuisilta ihmisiltä kovin kauhistella, jotta eikö Soini pystykään yksin pitämään Suomea erossa tukipaketeista ja jos ei pysty, niin lupauksia ei pidetty ja sitten pitäisi erota. Taustalla sama porukka odottelee Soinin ja PS:n eroa halituksesta, jotta pääsee sanomaan, että "perussuomalaiset ei halua kantaa vastuuta".

Ja kuka osti 100% Soinin retoriikan ennen vaaleja? Loukkaantuneista ja taivastelevista kommenteista päätellen ilmeisen moni, tai sitten vain esitetään tyhmää. Mielestän asiat ovat menneet varsin yllätyksettömästi (hallituspohjan puolueita myöten) ja toistetaan vielä, että ensi vaaleissa sitten kansa antaa tuomionsa jälleen.
 

Rankkari

Jäsen
Soinin takinkäännöllä Kreikan suhteen meni persujen seuraavat vaalit kohti vähemmistö edustajia. Väitän että seuraavissa vaaleissa 12% osuus on aika hankala.
Luottamus puolueeseen meni monilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös