Mainos

Perussuomalaiset

  • 5 954 752
  • 46 654

Tuamas

Jäsen
Putkonen ilmoitti ohjeistaneensa perussuomalaisia kunnanvaltuutettuja sillä tavalla, että varaa investointeihin ei tulevaisuudessa ole.

Persut siis eivät tämän perusteella ainakaan ole Keynesiläisiä.

Kuinka monta Persujohtoista kuntaa saatiin?
Jotta voisi sitten seurata kuinka vastuunkanto onnistuu.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Putkonen ilmoitti ohjeistaneensa perussuomalaisia kunnanvaltuutettuja sillä tavalla, että varaa investointeihin ei tulevaisuudessa ole. Haiskahtaa siltä, että Perussuomalaiset ovat keskusjohtoinen puolue? Toivottavasti ja todennäköisesti ei. Särähti vain korvaan tuo Putkosen Masan heitto.

Tuskin puolueohjaus tulee toimimaan ko.puolueessa kun ei se toimi muillakaan puolueilla kuntakentällä. Kaikki riippuu täysin kunnassa olevista, puolueiden välisistä valtasuhteista.
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Tuskin puolueohjaus tulee toimimaan ko.puolueessa kun ei se toimi muillakaan puolueilla kuntakentällä. Kaikki riippuu täysin kunnassa olevista, puolueiden välisistä valtasuhteista.
No toivottavasti ei. Sinänsä vain mielenkiintoista, että puolue päättää, onko investointeihin rahaa vai ei. Eivät kuntapäättäjät.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
No toivottavasti ei. Sinänsä vain mielenkiintoista, että puolue päättää, onko investointeihin rahaa vai ei. Eivät kuntapäättäjät.

"Ei voida kehittää kuntaa, kun kaikki rahat menevät kreikkalaisille kalastajille..."
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuinka monta Persujohtoista kuntaa saatiin?
Jotta voisi sitten seurata kuinka vastuunkanto onnistuu.

Ilmeisestikin kahdessa kunnassa on nyt perussuomalaisilla suurin valtuustoryhmä. Nämä ovat Kihniö ja Uurainen.

Knoppitietona mainittakoon, että Uuraisten valtuustossa on aikanaan istunut myös Matti Nykänen, silloinen Paanala. Ja perussuomalaisten listoilta Mattikin valtuustoon ponnisti. Matti tosin ilmeisesti istui kahden vuoden aikana kokouksissa vain kahdesti, ja toisestakin hän poistui puolivälissä. Näin olen kuullut, ja samaa tämä Keskisuomalaisen artikkelikin kertoo:

Perussuomalaisten vahva kunta - Kotimaa - Keskisuomalainen
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ilmeisestikin kahdessa kunnassa on nyt perussuomalaisilla suurin valtuustoryhmä. Nämä ovat Kihniö ja Uurainen.

Knoppitietona mainittakoon, että Uuraisten valtuustossa on aikanaan istunut myös Matti Nykänen, silloinen Paanala. Ja perussuomalaisten listoilta Mattikin valtuustoon ponnisti.

Lisään sen verran, että Uuraisten ääniharavana toimi entinen KD:n pj Toimi Kankaanniemi, joka nykyään toimii Perussuomalaisena.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
mutta silti kannattaisi keskittyä ehdokkaiden laatuun määrän sijasta.

Tehdään nyt täysi tunnustus, mutta Perussuomalaiset oli ensimmäinen puolue, jota äänestin ja tarkemmin seurasin. Vuosi oli 2006 ja äänestettiin pressaa. Heti alusta asti oli fiilis, että Soini olisi ollut paras vaihtoehto ja vaikka oli selvillä ettei mies tulisi taistelemaan voitosta, niin lopputulos (oliko nyt 3,4% vai paljon?) tuntui pieneltä voitolta. Jo reilusti ennen vaaleja tuli seurattua erittäin tarkaan persujen edesottamuksia ja huomattua, että tuossa kasassa on aineista.

Tuon tapahtuman jälkeen on paljon virrannut vetta milloin missäkin ja noin viimiset 3 vuotta Perussuomalaiset ovat olleet suorastaan vastenmielinen puolue. Ei siinä, poliittisesti oma ajatusmaailmani on kohtuullisen lähellä monien persujen maailmaa. Sen sijaan puoluetta edustaa aivan liian moni sellainen taho, joiden kanssa en missään nimessä halua olla tekemisissä tai joiden en tahdo hyötyvän minun äänestäni.

Toki jokaisessa puolueessa on omat idioottinsa ehdokkainsa, mutta persujen osalta noita on enemmän kuin liikaa. Puolue tuntuu aivan pirun vastenmieliseltä nykyää ja ainakin itse voisin helpommin samaistua puolueeseen, jossa useampi ehdokas olisi valmis hyväksymään sen tosiasian, että tiettyjen asioiden sanominen ääneen ei edistä puolueen tai ehdokkaan omaa etua.

Tästä päästäänkin mukavaa aasinsiltaa (se aasi muuten hukkui matkalla) pitkin siihen, miksi persujen pitäisi pyrkiä hankkimaan enemmän laatua määrän sijaan. Jos jokainen oikeustoimikelpoinen päästetään mukaan, niin näiden vastenmielisten ehdokkaiden määrä tuppaa räjähtämään käsiin. Varsinkin jos puolueen melko yleisluontoisen politiikan takia pystytään vetoamaan siihen kansanosaan, joka ei omaa eniten kokemusta vastuullisista töistä tai pidä hallussaan niitä parhaiden koulujen papereita. Sen sijaan jos nämä Amon Rautiaisen tyyliset aivopieruja laukovat kaverit dominoivat kenttä, niin olkoot.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Toki jokaisessa puolueessa on omat idioottinsa ehdokkainsa, mutta persujen osalta noita on enemmän kuin liikaa.

Mä taas sanoisin, että persuilla ei ole idiootteja tilastollisen paljon, mutta julkisesta erityisasemasta johtuen yksikin idiootti on persuille ehdokkaina liikaa maksimaaliseen vaalitulokseen. Ja on niitä idiootteja varmaan kuitenkin yli 10. :)

Persuilla on myös pysyvänä rasitteena(ja ehkä toisaalta hyötynä) "protestipuolueen" imago, mikä taas vetää puoleensa väkisin myös niitä kaikenmaailman oman elämänsä sankareita ja kylähulluja. Juuri siksi sanoin, että ehdokaskriteerien pitäisi olla tiukempia kuin muilla, eikä löysempiä.
 
Mitenhän tämän asian saisi luotettavasti selvitettyä?
Wikipedia määrittelee idiootin loukkaavaksi nimityksesi, jolla tarkoitetaan vähälahjaista tai tyhmää ihmistä.

Täysin luotettavaa selvitystä lienee mahdoton saada, mutta suuntaa antavia tuloksia voitaisiin saada laittamalla kaikkien puolueiden kaikki jäsenet älykkyystestiin ja tilastoitaisiin kuinka moni puolueen jäsen saa tulokseksi esim. alle 100 tai alle 90.

Vaalituloksesta sen verran, että parempaa tulosta toivottiin, mutta kannatuksen nousu on kuitenkin tuntuva. Oli paljon kuntia, joissa ei vielä ollut ensimmäistäkään perussuomalaista valtuutettua. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä. Oliko yhtään kuntaa, jossa perussuomalaiset olisivat menettäneet valtuustopaikkoja?
Kannatuksen kasvu jäi kuitenkin sikäli vähäiseksi, että varsinaisesti mikään ei tule muuttumaan. Näkyvyyttä lisää, niin seuraavien vaalien tulos on jo parempi. Toinen hyvin oleellinen selittävä asia on mielestäni se, että Keskusta profiloitui enemmän kuntaliitoshankkeen torppaajaksi, kun Perussuomalaisten politiikan ydin on ulkopolitiikan järkevöittämisessä.

JHagin kanssa oli pressanvaalien jälkipeleissä panoksettoman arvion esittäminen kunnallisvaalin tuloksista. Minä ikuisena optimistina arvioin Persujen kannatuksesi 18,5% ja kamrat JHag 14,7%. Notta onnea vaan lähempään osuneesta arviosta.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luulen että suurin syy jytkyn sulamiseen ja siihen, että kovin monet tämän vaalin voittajat (verrattuna edellisiin kuntavaaleihin) ovat kovin myrtsinä, on tässä. Enää ei kerta kaikkiaan riitä, että protestoi niin että kitapurjeet lepattaa.
Siltä osin samaa mieltä, että protestipuolueelta menee paras terä vaaleissa, jos ei ole mitään "tilannetta päällä", joka herättäisi protestimielialaa. Sote- ja kuntauudistuksista ei saatu ennen vaaleja hallituksen taholta mitään konkreettista "näillä mennään"-esitystä. Siihen en ota kantaa, oliko suunniteltu temppu vai ei. Lisäksi eurokriisissä eletään pientä suvantovaihetta ja suurempia uutisia ei sieltä suunnalta ole odotettavissa ennen kuin jenkkien pressavaalit on käyty. Toisaalta, vaikka eduskuntavaalien 19% kannatukseen persut ei päässytkään ja tuskin se olisi ollut edes teoriassa mahdollista, kun ottaa huomioon ehdokkaiden määrän, niin kyllähän tämäkin tulos jytkyttää monessa kunnanvaltuustossa tulevat 4 vuotta ja nimenomaan sitä kautta, että nyt meni monessa pitäjässä kahdelta valtapuolueelta (KESK+KOK/KESK-SDP/KOK-SDP) yksinkertainen enemmistö valtuustossa ja asioiden murjominen läpi sulle-mulle-politiikalla hankaloituu.

Pitäisi alkaa olla uskottava vaihtoehto ja luoda uskottava poliittinen ohjelma. Sen sijaan tulee vain skandaalia ja kommellusta toisensa perään. Vitsiä ei voi pyörittää kovin kauaa. Tosin veikkaan, että eurovaaleissa protesti on vielä voimissaan, koska sinne sen terävin kärki suuntautuu, mutta sen jälkeen persupieru alkaa haihtua. Tätä nopeamminkin, jos Soinin kunto heikkenee.
Persut ei tosiaan voi kovin kauaa mennä pelkällä "vaihtoehto vanhoille puolueille"-retoriikalla ja jossain välissä sen on valittava poliittinen suuntaus joko selvänä perinteisen vasemmistoliiton korvaajana, eli luoda uusi poliittinen koti Vasureilta ja demareilta karanneille duunareille, pienyrittäjille ja rasvanäpeille. Toinen vaihtoehto on sitten kohdistaa fokus selvästi "koti, uskonto, isänmaa"-akselille ja kalastella halla-aholaisen siiven johdolla oikealle kallellaan olevia konservatiiveja kokkareilta, kristillisiltä ja keskustalta. Suuri haaste persuilla on lisäksi se, että sen pitäisi saada huomattavasti paljon enemmän naisväkeä puolueen riveihin ja ehdokkaiksi.

Oma veikkaukseni on, että puolueen kannatus asettuu seuraavien vaalikausien aikana 10-15% tasolle, mikä toki sekin on iso asia valtakunnanpolitiikkaa ajatellen, kun kolme suurta joutuvat koko ajan elämään "persuvaaran" kanssa ja sovittamaan politiikkaansa sen mukaan.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Perussuomalaisten 10 kuntavaalien kärkiehdokasta äänimäärässä:

1. Jussi Halla-aho (6026, Helsinki)
2. Timo Soini (5333, Espoo)
3. Tom Packalén (1922, Helsinki)
4. Jari Lindström (1732, Kouvola)
5. Rami Lehto (1577, Lahti)
6. Ari Jalonen (1476, Pori)
7. Lulu Ruukonen (1303, Hämeenlinna)
8. Kauko Tuuppainen, (1296, Jyväskylä)
9. Olli Immonen (1270, Oulu)
10. Maria Tolppanen (1262, Vaasa)

Oman ehdokkaani Jussi Halla-ahon tulos oli sikäli yllätys, ettei hän käynyt mainosikampanjaa, eikä ollut valtamediassa vaalien aikana esillä oikein missään valossa. Ääniä tuli silti kaikkien puolueiden ehdokkaista kolmanneksi eniten koko maassa.

Komisario Tom Packalén teki hienon nousun Helsingin kaupunginvaltuustoon, johon Perussuomalaisilta nousi myös toinen poliisi, rikoskomisario Mika Raatikainen. Yhteensä Helsingin perussuomalaisvaltuusto sai kahdeksan paikkaa, entisen neljän sijaan.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
YLEN asiantuntijan, Sami Borgin, lausunto oli melko mielenkiintoinen. Hän arvioi, että seuraavissa eduskuntavaaleissa on pelättävissä uusi jytky. Sanamuoto oli nimenomaan pelättävissä.

Jotta uusi jytky toteutuisi, Soinin olisi löydettävä keino hieman jakaa vastuuta ilman, että touhu leviää kuin kutut laitumelle. Lisäksi muutama hasardi olisi kylmästi pudotettava rattailta.
 

Turma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Perussuomalaisten 10 kuntavaalien kärkiehdokasta äänimäärässä:

7. Lulu Ruukonen (1303, Hämeenlinna)

Korjataan että se on Riikonen. Oli ennen kokoomuslainen, mutta kyllästyi, kun kohdeltiin "tyttönä". Jotakuta voi toimistolla harmittaa.

Omasta mielestäni PS saisi heivata äärilaidan sekopäät, niin voisin joskus heitä äänestäkin. Puolueessa on fiksuja ihmisä, mutta tuo sekopäiden sekopäisyys on jo omaa luokkaansa. On myös vähän koomista, että valtuutettu on avoimen antisemitistinen ja Soini & moni muu ylistää Israelia. En kyllä ihmettelisi, vaikka joukossa olisi heitäkin, jotka eivät näe noissa suhtautumisissa ristiriitaa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Perussuomalaisten 10 kuntavaalien kärkiehdokasta äänimäärässä:

1. Jussi Halla-aho (6026, Helsinki)
2. Timo Soini (5333, Espoo)
3. Tom Packalén (1922, Helsinki)
4. Jari Lindström (1732, Kouvola)
5. Rami Lehto (1577, Lahti)
6. Ari Jalonen (1476, Pori)
7. Lulu Ruukonen (1303, Hämeenlinna)
8. Kauko Tuuppainen, (1296, Jyväskylä)
9. Olli Immonen (1270, Oulu)
10. Maria Tolppanen (1262, Vaasa)

Hämeenlinnassa Lulu Riikosen saama äänimäärä on suorastaan käsittämätön. Suhteuttakaapa tuo äänimäärä Halla-ahon äänimäärään kaupunkien väkiluvun perusteella (!!). Kyseessä on Kokoomuksesta persuihin loikannut poliittinen opportunisti ilman merkittävää persulaista agendaa. Pitänee kai sitten antaa propsit siitä, että on haistellut Hämeenlinnassa viime aikoina vallinneen ilmapiirin ja päättänyt sen takia hypätä leiriin, jonka tiedettiin saavan ääniä, mutta jossa ei ollut ainuttakaan varteenotettavaa ehdokasta. Samaan kategoriaan menee viime aikoina kaupungin päätöksentekokulttuurista näkyvästi räksyttänyt Kari Ilkkala. Nämä kaksi, erityisesti Riikonen, imuroivat valtavalla äänisaaliillaan kaikenkarvaista sakkia valtuustoon persujen listalta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Wikipedia määrittelee idiootin loukkaavaksi nimityksesi, jolla tarkoitetaan vähälahjaista tai tyhmää ihmistä.

Täysin luotettavaa selvitystä lienee mahdoton saada, mutta suuntaa antavia tuloksia voitaisiin saada laittamalla kaikkien puolueiden kaikki jäsenet älykkyystestiin ja tilastoitaisiin kuinka moni puolueen jäsen saa tulokseksi esim. alle 100 tai alle 90.

Idiootin statusta ei voi kyllä antaa ihmiselle, jos hänellä on ÄO vähän alle sata. Vähän alle sata tai vähän yli sata tarkoittaa täysin normaalia keskivertoihmistä. 85 pisteellä pääsee selvästi tavallista hitaampien kastiin (siinä missä 115 on selvästi tavallista fiksumpi), mutta idiootilla käsitän älyllisesti selvästi kehitysvammaisen ihmisen, jonka meno on kuin Lars von Trierin samannimisessä elokuvassa. Sinänsähän monet ihmiset ovat ajatusprosesseissaan kenties hieman hitaampia kuin toiset, mutta se ei tarkoita, etteivätkö he voisi päästä aikanaan samoihin lopputuloksiin ja miettiä asioita hyvinkin syvällisesti.

Tai no, mitä turhaan asiaa tarkemmin määrittelemään, koska idiootti on lopultakin haukkumasana eikä mikään tieteellinen termi: ihmiset haukkuvat toisiaan idiooteiksi jos eivät pidä toisesta, toinen heidän mielestään mokaa tai muuten vain pännii. Eiköhän se niin mene, että kaikki persut ovat kouluttamattomia, punaniskaisia rasistijuntti-idiootteja, jos sattuu olemaan kovin punavihreät lasit silmillä. Toki ajatuskulku menee myös toiseen suuntaan, mutta erona on se, että perussuomalaisten mollaaminen on trendikästä ja tiedostavaa, ja jytkyjä pitää Ylenkin Borgien oikein pelätä.
 
En kyllä ihmettelisi, vaikka joukossa olisi heitäkin, jotka eivät näe noissa suhtautumisissa ristiriitaa.
Veikkaanpa, että kaikissa puolueissa, joiden jäsenistössä on itsenäisesti ajattelevia ihmisiä, on ristiriitaista suhtautumista milloin missäkin asiassa. En siis näe tuossa asiassa mitään ongelmaa. Yhden totuuden toitottaminen on mielestäni himpun verran huolestuttavampaa.
 

Turma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Veikkaanpa, että kaikissa puolueissa, joiden jäsenistössä on itsenäisesti ajattelevia ihmisiä, on ristiriitaista suhtautumista milloin missäkin asiassa. En siis näe tuossa asiassa mitään ongelmaa. Yhden totuuden toitottaminen on mielestäni himpun verran huolestuttavampaa.

Ilmaisin itseäni hieman epäselvästi. Tarkoitus oli sarkastisesti ilmaista, että odotan sitä henkilöä, joka on sekä antisemitistinen ja Israelin kannattaja, varmaan näitäkin löytyy.

Sinänsä olet oikeassa, että puolueisiin mahtuu aina vastakkaisia kantoja, mutta kun tunneperäisesti ajatellaan noin erilailla, voi yhteistyö olla vaikeaa.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
YLEN asiantuntijan, Sami Borgin, lausunto oli melko mielenkiintoinen. Hän arvioi, että seuraavissa eduskuntavaaleissa on pelättävissä uusi jytky. Sanamuoto oli nimenomaan pelättävissä.

Jotta uusi jytky toteutuisi, Soinin olisi löydettävä keino hieman jakaa vastuuta ilman, että touhu leviää kuin kutut laitumelle. Lisäksi muutama hasardi olisi kylmästi pudotettava rattailta.

Kiinnitin samaan sanamuotoon huomiota. Arvelen kuitenkin, että Borg tarkoitti, että muiden puolueiden on tulevissa eduskunta "pelättävä" kannatuksensa menettämistä perussuomalaisille (vaikka perussuomalaiset nyt ottivatkin takapakkia edellisiin eduskuntavaaleihin ja galuppeihin). Siis ei ole mitenkään selvää, että jytky ei voisi toistua.

Borg ei (mielestäni) tarkoittanut sitä, että kansalaisten pitäisi pelätä perussuomalaisten jytkyn seurauksia. Foliohattutikunnokkaannostamista ei (mielestäni) pysty tekemään. Ei edes koska YLEvisvakommari. Aika neutraalin kantaaottamattomana miehenä Borgia yleensä pidetään (lähteenä Suomen Kuvalehti, jossa kertoo äänestäneensä useampaa eri puoluetta eri aikoina, mutta edes ystävät eivät tiedä ketä).
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Tarkastelin hieman Perussuomalaisten tulevia kuntavaalien jälkeisiä valtuustoja Uudellamalla. Tarkemmin sanottuna kävin läpi valittujen valtuutettujen sosioekonomista asemaa ennen poliitikon uraa. Otin huomioon vain ilmoitetun siviiliammattin, en mahdollista poliittista ammattia, kuten esim. "kansanedustaja".

Kävin läpi "varsinaisen" Uudenmaan (tunnetaan nimellä ”Helsingin seutukunta”) vaalipiirit. Itä-Uudenmaan (Porvoo, Loviisa) ja Länsi-Uudenmaan (Raasepori) jätin väliin. Perussuomalaisten listoilta läpimenneitä valtuutettuja Uudenmaan Helsingin seutukunnilla oli tuolla laskennalla tasan 100.*. (Mukana ovat myös ps-valtuustoihin läpimenneet sitoutumattomat)

Koulutustasosta mainittakoon, että heistä ylempi korkeakoulututkinto on 30 valtuutetulla (joista tohtoreita tai professoreita on 6). Alempia koulutustasoja oli liian hankala eritellä tällaisella otannalla, koska kaikki eivät ilmoita niitä netissä. .

Ammattinimikkeissä oli luonnollisesti paljon hajontaa. Useimmin toistuvia ammatteja olivat nämä:

- yrittäjiä 17 (ilmeisesti järjestään pienyrittäjiä, en tarkastanut yritysten kokoa)
- sairaanhoitajia 9
- insinöörejä 8
- poliiseja 8 (joista komisariota on 2)
- juristeja 7
- ylempiä asiantuntijoita 7 (korkeakoulututkinnon suorittaneet opettajat, konsultit, tutkijat ja lääkärit)
- ammattiupseereita 4 (luutnantti, everstiluutnantti-evp, 2 kommodoria-evp.)

Loput sitten sekalaisia ammatteja. Joukossa kaikenlaisia duunareita sähkömiehistä, muurarista, rakennusmiehestä, it-nörtteihin ja myyjiin. Yksi liikennelentäjä ja kirkkoherrakin löytyi. Joukossa myös yliopistossa opiskelevia nuoria ammattipoliitikkoja(ns. poliittisia broilereita), jollainen Timo Soinikin on taustaltaan..

Tylsänä yhteenvetona Perussuomalaisten Uudenmaan valtuustot edustavat varsin tyypillisiä asutuskeskuksen lähellä olevia oppiarvoja ja ammattinimikkeitä, ehkä kuitenkin akateemisten suhteellisen suuri osuus oli jonkinlainen yllätys. Ihan mielenkiintoista olisi nähdä sama tilanne Turun, Tampereen, Jyväskylän ja Oulun lähikunnista, mutta itsellä ei riitä aika ja mielenkiinto sen selvittämiseen.

*) Tuossa vielä kyseessä olleet vaalipiirit Perussuomalaisten listalta läpimenneiden osalta: (suluissa tulevien valtuutettujen määrä):

Helsinki (8)
Espoo (9)
Hyvinkää (7)
Järvenpää (6)
Karkkila (7)
Kauniainen (1)
Kerava (7)
Kirkkonummi (5)
Lohja (7)
Mäntsälä (6)
Nurmijärvi (8)
Pornainen (3)
Sipoo (4)
Siuntio (2)
Tuusula (4)
Vantaa (11)
Vihti (5)

Mahdollisia korjauksia otan vastaan ja päivttelen niitä tarvittaessa tähän viestiin.
 

#76

Jäsen
Olisi tietysti mielenkiintoista kuulla onko vastaavassa hommassa olevia muiden puolueiden edustajina olevia ihmisiä? Siis ennen kuin aletaan virittelemään anti-persu salaliittoa. Oma lähestymiseni on, että aika luonteva ettei poliittisesti riippumattoman uutistoimiston tekijänä voi olla jonkin puolueen valtuutettu. Mihin sitten vetäisin rajan poliittisen jäsenyyden suhteen? Kaiketi puolueen jäsenyyteen, mikäli tarkoitus olla poliittisesti riippumaton toimija. Sitä on tietysti vaikea kontrolloida onko toimittaja jonkin puolueen kannattaja olematta jäsen.
 

scholl

Jäsen
Olisi tietysti mielenkiintoista kuulla onko vastaavassa hommassa olevia muiden puolueiden edustajina olevia ihmisiä?

tottakai. Aikanaan ei tyyliin päässyt toimittajaksi lainkaan, jos ei ollut taistolainen. Vielä pari kymmentä vuotta sitten sanottiin, että jos toimittaja ei ole kommunisti niin hän on vähintäänkin demari ja heistä demarit vähemmistössä. Neuvostoliiton rahoillahan näitä toimittajaliiton tulevia jäseniä koulutettiin Tampereen yliopistossa ja mm. sekä Ylen että Hesarin toimittajat olivat äärikommareita käytännössä katsoen kaikki. En usko, että mikään on muuttunut. Suurin osa toimittajista on vasemmistolaisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös