Tässä nyt ei varsinaisesti ole sinänsä mitään uutta, ainakaan akateemisessa maailmassa; Yhdysvalloissa on huomattu jo aikoja sitten, että musta kansanosa pärjää valkoisia huonommin niin lukutaitoa, sanavarastoa, matematiikkaa ja jopa älykkyysosamäärää mittaavissa testeissä.
Kokonaan toinen juttu on sitten se, miten paljon kyse on ympäristön ja kulttuurin vaikutuksesta ja mikä osuus on varsinaisella genetiikalla. Ihmisen geeniperimässä eri maanosasta tulevan porukan kesken on yleensä keskimäärin jopa vähemmän vaihtelua kuin yksittäisten ja verrattaen eristettyjenkin populaatioiden sisällä (esim. suomalaiset omana ryhmänään), joten vaikea kuvitella, että älykkyydessäkään olisi oikein minkäänlaista merkittävää eroa. Ja vähän vastaava pointti löytyi itse asiassa myös linkkaamastasi meta-analyysistäkin
Totta kai. Pointtini ei edes ollut mainostaa tuota minään absoluuttisena totuutena. Pointtini oli oikeastaan ihan yksinomaa se, että tutkimustulokseen perustuva mielipide ei automaattisesti tee ihmisestä rasistia, vaikka näiden tutkimusten tulokset eivät totta olisikaan. Silloin ihminen yksinomaa tulkitsi tutkimuksen tuloksia virheellisesti, mutta kuitenkin tavalla, kuten niitä rationaalisesti voisi tulkita.
Tartuin myös kiinni lainaamani viestin hypokriittisyyteen noista tutkimuksista ja niiden käyttämisestä. Varsinkin tuo asenne, että "totta kai ilmiselvästi jos on tuota mieltä niin on rasisti", vaikka nämä mielipiteet perustuisivat ihan tutkimustuloksiin.
Rasismi on kuitenkin sitä, että yksilöä kohdellaan eriarvoisesti heidän rotunsa vuoksi. Tätä määrittelyä ainakin itse käytän. Tuossa kyselyssä oli kuitenkin ihan oikeastikin rasistisia näkemyksiä, vaikka juuri rotujen sekoittamiseen liittyen - romanttisten partnereiden kelpoisuus perustuu heidän rotuunsa. Näin ollen, miksi nostaa tikunnokkaan juuri mielipide, joka pohjautuu tieteelliseen tutkimukseen? Se, että uskoo siihen, ei tee ihmisestä rasistia.
Mielestäni muutenkin on aivan liikaa fokusta ns. idealismiin realismin sijaan, tai niinkutsuttuihin ajatusrikoksiin sen sijaan, että keskityttäisiin siihen, mikä oikeasti vaikuttaa ihmisiin.