En sinällään ole eri mieltä, mutta... Mielestäni kehitysavun pitäisi olla ainoastaan infran, koulutuksen ym. kehittämistä varten. Se että sinne kannetaan ruokaa, minkä johdosta ihmiset lisääntyvät elinkelvottomilla alueilla on todella typerää. Jossain vaiheessa se väki sieltä lähtee paremman elämän perässä liikkeelle kannettiin sinne ruokaa tai ei.
Eli autetaan väkeä elämään niillä resursseilla, mitkä siellä luonto tarjoaa. Ylikansoitus on ilmastonmuutostakin suurempi ongelma, jossa siirtolaisongelmaa tarkastellaan.
Ruoan kantaminen jatkuvasti ei ole tosiaan tarkoituksenmukaista. Hetkellisesti voi olla aiheellista. Ja en siis ottanut kantaa siihen, miten hyvin nykyinen kehitysapu menee oikein suunnattuna, mutta jo nykyisellään siitä on apua. Varmasti voisi olla myös paremmin. En ole ikinä ymmärtänyt ideaa, että jos joku ei ole täydellisesti onnistuvaa, niin parempi vaan poistaa. Toki useinhan tuon takana on ihan ideologia, ettei kuulu esimerkiksi auttaa ja sitten tuo on vain tekosyy/hätäperustelu sille. Väitän myös, että usein näissä mielipiteissä on takana liian yksinkertaistettu katsantokanta. Kuten Riikka Purra kommentoi Halla-ahon taannoista haastattelua tyyliin (en muista radion tarkkaa sanamuotoa), että me puhutaan yksinkertaisista asioista eikä liian monimutkaisista. Ikävä kyllä maailma ei ole niin yksinkertainen. Kehitysavulla on selkeää vaikutusta tulevaisuuteen ja myös meidän elämään täällä, vaikka "raha kannetaan toisella puolelle maailmaa".
Ylikansoitus on suuri ongelma, mutta veikkaisin pidemmällä välillä ilmastonmuutoksen olevan suurempi ongelma, jos osasta alueista tulee elinkelvottomia. Ylikansoitusta pystyy kääntämään aika nopeasti, mutta siihen pitää myös panostaa. Ilmastonmuutos ei käänny takas kovin nopealla tahdilla enää siinä kohtaa, kun se menee yli. Ja oikeastihan nämä ovat myös yhteydessä toisiinsa. Jos tulee asuinkelvottomia alueita, niin ihmisiä pakkaantuu yhtäälle enemmän. Toisaalta taas sitten suuri ihmismäärä lisää metsien tuhoa ja päästöjä.