Pentti Matikainen, huippujohtaja vai floppi ?

  • 272 033
  • 1 020
Tila
Viestiketju on suljettu.

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Pentti, oletko siellä hereillä? Miestä menee vasemmalta ja oikealta toisiin seuroihin, uskottavuus on mennyt. Kannattaisiko kokeilla paikata sitä jotenkin? Vaihda siihen vitun faksiisi paperi tai osta r-kioskilta latausseteli puhelimeesi että voisit itse soitella niille pelaajille eikä niiden tarvitse sinua lähestyä. Unohda sana brändi, johdat urheiluseuraa etkä mitään muuta.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Hyvä Meedio: meditoikaamme Pentti faksin ääreen

Sillä tähän asti on valitettavasti faksin tarjonta ollut ainoaa valonpilkahdusta (Hra Hrpatyn vuokraaminen) täysin zip (zero/nul). Miksiköhän IFK:n kotimatseissa ei enää näytetä jouluaiheista kuvaelmaa "Perusmummo faksin kimpussa" (aivan oikein, kilpikonna ......... hiirtä). Olisiko mainoksen poistuminen enne vai aiheuttiko mainos johdossa suorituspaineita?
 

Syylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Kisa
Vedonlyönnistä on kyse, mikäs oli se ihan tarkka päivämäärä, kun tämä katastrofi otti TJ:n vastuun HIFKistä. Itse en löytänyt mistään tuota tietoa?
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Käännetään puukkoa haavassa: Miltei puolta pienemmällä budjetilla toimiva Pelsut on hoitanut valmenuksen Aran kanssa kauden 2008 loppuun ja Turengin Perunakerho scoutannut pari nimekästä kaveria. Kaarnaan ja Lintuvaaraan eteläisessä Hämeessä ollaan tyytyväisiä.

Mitä tekee HIFK? Ihan vaan uteliaisuudesta, kun kysessä on liigan mielenkiintoisin vierasjoukkue.
 

Kaunis-Jorma

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
lihaani kirjoitti:
Mitä tekee HIFK? Ihan vaan uteliaisuudesta, kun kysessä on liigan mielenkiintoisin vierasjoukkue.

Ei mitään. Ai niin, Pena tekee itsensä kanssa sopimuksen vuoteen 2070 ja hallitus päättää siirtää paikkansa lapsilleen, kun he aikanaan poistuvat vetämään taivaallista HIFK hallitusta. Näin taataan brändille jatkuvuutta. Näillä mennään.
 
Viimeksi muokattu:

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
lihaani kirjoitti:
Käännetään puukkoa haavassa: Miltei puolta pienemmällä budjetilla toimiva Pelsut on hoitanut valmenuksen Aran kanssa kauden 2008 loppuun ja Turengin Perunakerho scoutannut pari nimekästä kaveria. Kaarnaan ja Lintuvaaraan eteläisessä Hämeessä ollaan tyytyväisiä.

Mitä tekee HIFK? Ihan vaan uteliaisuudesta, kun kysessä on liigan mielenkiintoisin vierasjoukkue.

En tiedä. Ara on ihan nimekäs valmentaja pikkuseuralle, ja pelsut löytynevät liigan top8:sta parilla seuraavalla kaudella.

En nyt vaan ymmärrä, että miten tässä käännetään veistä haavassa?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Syylä kirjoitti:
Vedonlyönnistä on kyse, mikäs oli se ihan tarkka päivämäärä, kun tämä katastrofi otti TJ:n vastuun HIFKistä. Itse en löytänyt mistään tuota tietoa?

Vähän myöhässä tämä vastaus nyt tulee, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Eli, Pentti Matikainen siirtyi HIFK:n toimitusjohtajaksi 1.5.2001. Reilu 5,5 vuotta on nyt annettu näyttöjä osaamisesta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ensinnäkin, en jaksa puolustaa enää Penttiä ja HIFK-hockey Oy:n hallitusta. Homma on pahasti sekaisin nyt kaudella 06-07, liian pahasti.

Vähän kertausta Pentin ajasta tj:na:

Pentillä meni tj:n hommien harjoitteluun kaudet 2001-03. Sen jälkeen Pentti palkkasi Aravirran ja hänen valmennuksessaan kaudella 03-04 hävisimme 3 välieräpeliä kaikki jatkoajalla. Silloin meillä oli oikeasti myös huonoa tuuria, kun emme pelanneet finaaleissa. Kaudella 04-05 meillä oli kaikkien aikojen nimekkäin HIFK, jota ei saatu pelaamaan joukkueena. Oliko vika Aravirrassa, Penassa vai pelaajissa. Sitä en tiedä. Kaiken päälle tuli vielä Vokounin täydellinen floppaaminen kevään 2005 playoffeissa maalivahtina. Kaudelle 05-06 palkkasi Pena Sheddenin, joka oli todellinen neronleimaus. Shedden suorastaan pakotti joukkueen menestymään. Runkosarjassa tulimme toiseksi ja välierissä hävisimme valitettavasti 5. pelin 0-1. Sheddenin ainoa iso virhe oli luottaa esim. sellaisiin pelaajiin kuin Parsons ja Zion, vaikka parempia oli varmasti tarjolla loppukauden vahvistuksiksi.

Tämänkauden katastrofi on sitten sellainen epäonnistumisten sarja, että organisaatiota tulisi uudistaa. Tyyli, jolla Francis hankittiin, on sen luokan munaus, että päätöksen tekijä/tekijät eivät ole olleet tehtäviensä tasalla sillä hetkellä, kun päätös tehtiin. Ensiksi pitäisi kuitenkin vaihtaa floppipari Francis/Coolen ja sitten miettiä kuinka HIFK-hockey Oy:n hallitukseen saataisiin uutta henkeä kohti tulevaisuutta.

Jos menestystä mitataan pelkillä mestaruuksilla, niin Pena on täydellinen floppi HIFK:n toimitusjohtajana. Jos taas mittarina ovat mielenkiintoiset ja hyvät kaudet vs surkeat, niin minun mittarissani Pena on onnistunut 3 kertaa kuudesta tekemään kaudesta kausikortikatsojalle mielenkiintoisen ja 3 kertaa ei. Tämän kauden sekoilu on saanut anteeksiantamattomat mittasuhteet ja nyt on muutoksen aika.

Itse asiassa olisi mukava tietää paljonko tänne runsaasti kirjoittavat käyvät hallissa peleissä ja kuinka suuri osa keskittyy vain valittamiseen keskustelupalstalla. Tiedätteko edes millaista viihdettä HIFK tarjosi kausina 03-06 kausikorttikatsojalle. Voin vastata omasta puolestani, hyvää viihdettä, jossa ainoa suuri miinus oli mestaruuksien voittamatta jääminen. Katselin äsken urheiluaamusta Hongan jalkapallojoukkueen tj:n Harjunpään haastattelua ja hänen tapaistaan ennakkoluulotonta suhtautumista tulevaisuuden mahdollisuuksiin HIFK suorastaan huutaa. Koko johtoa HIFK:n ei tarvitse vaihtaa, siellä on paljon ainutlaatuista pitkänajan kokemusta jääkiekosta, mutta jonkun muutoksen aika jääkiekko-HIFK.n johtoon olisi lähiaikoina tapahdutava. Luulisi lisäksi, että osa HIFK:n hallituksesta haluaisi jo itsekin jätää vapaaehtoisesti tehtävänsä. Se osoittaa arvokkuutta osata poistua ennen kuin poistetaan väkisin. Samoin uudelle/uusille henkilöille pitää antaa valtaa ja mahdollisuus toteuttaa joukkueen tarvitsemat muutokset, jotta HIFK on taas vuodesta toiseen mestaruudesta taisteleva joukkue, eikä vain 50% kausista.

Aloittakaa nyt kuitenkin parin Francis/Coolen potkuilla. Tehkää se päätös ennen tammikuun loppua 2007, niin säästämme paljon euroja.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Johannes kirjoitti:
Ensinnäkin, en jaksa puolustaa enää Penttiä ja HIFK-hockey Oy:n hallitusta. Homma on pahasti sekaisin nyt kaudella 06-07, liian pahasti.
Kyllä itse näkisin että meillä on ykkösprioriteetti vaihtaa valmentajat ja sen jälkeen hankkiutua Penasta eroon keväällä. Penan seuraaja tulisi löytää mahd. nopeasti jotta hän ehtisi jonkin aikaa sopeutua hommiin ennen kuin Pena lähtee. Siitäkin huolimatta, että uutta henkilöä ei ehdittäisi ajamaan kunnolla sisään ottaisin sen riskin, koska Pena on näyttönsä antanut. Hänen johdollaan Hifkin kelkka jatkaa syöksymistään joten minä ainakin olisin valmis yhteen laihempaan kauteen tietoisena siitä ettei Penan sähellystä tartte enää katsoa. Ylimielisyydellä ja siltojen polttelulla pelaajiin/agentteihin ei saavuteta yhtään mitään muuta kuin vahinkoa. Näillä pelaajien ja agenttien markkinoilla tarvitaan neuvottelutilanteessa nöyryyttä ja juonikkuutta mihin Pena ei pysty.

Mitä tulee muuhun hallitukseen, niin lähden siitä että siellä tuskin muutoksia tulee muuten kuin luonnollisen poistuman kautta ellei nyt huhuttujen muutosten takia sitten joku tai jotkut jää pois.
En kuitenkaan näe menestystä ihan mahdottomana vaikka sama hallitus jatkaisikin. Muistetaan kuitenkin se että sama hallitus oli taustalla myös Kekäläisen aikana. Tarvitaan pätevä toimari jolle annetaan raamit jonka sisällä hän saa vapaasti rakentaa joukkuetta. Työrauha.
 

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Metukka kirjoitti:
Kyllä itse näkisin että meillä on ykkösprioriteetti vaihtaa valmentajat ja sen jälkeen hankkiutua Penasta eroon keväällä. Penan seuraaja tulisi löytää mahd. nopeasti jotta hän ehtisi jonkin aikaa sopeutua hommiin ennen kuin Pena lähtee.

Täysin samaa mieltä tästä. Penan tilalle pitäisi löytää joku todella rautainen businessmies, joka loisi hyvät suhteet kaikkiin yhteistyökumppaneihin ja saisi myynnin huippukuntoon (ilmeisesti myynti on tälläkin hetkellä ok, mutta uskon vakaasti että tuolla brändillä ja kannatuspohjalla voisi hankkia enemmänkin). Ja tämän suhteiden luonnin ja organisaation- ja myynnin johtamisen tulisivat olla tj:n ainoat todelliset vastuualueet. Vasemmaksi kädeksi tj:lle pitäisi saada joku intohimoinen kiekkomies, jolla olisi kokemusta pelaajien tarkkailusta ja mielellään myös joukkueen kasauksesta ja sopimusneuvotteluista. Eli tämä paljon puhuttu utj tai mitä nimikettä sitten käytettäisiinkin. En millään usko, että yksi mies voi tällaista pakettia pyörittää parhaalla mahdollisella tavalla, kun pitää hoitaa sekä liike- että urheilutoiminta huippukuntoon. Jostain päästä mättää väkisin. Jos juokset kentällä myymässä, niin et millään voi olla hiomassa pelaajasopimuksia tai tekemässä pelaajatarkkailua maailmalla. Ja sama toisinpäin. Ja siinä sivussa pitäisi vielä johtaa 30-40 henkilön organisaatiota.. ei onnistu yhdeltä mieheltä, ei edes Penalta.
 

Stigu

Jäsen
Mielestäni tämä "Pentille vai johtoryhmälle kenkää"-kysymys on hieman sama kuin meidän veskaritilanteemme : Voimme saavuttaa mestaruuden LänkiLunkalla, jos muu joukkue pelaa huippukauden, mutta huipputason maalivahti antaisi tähän paljon paremmat mahdollisuudet. Eli kyllähän joku Pentti II nykyisen Pentin paikalla varmasti voisi voittaa mestaruuden, mutta mielestäni pitkällä tähtäimellä IFK:n asiat saadaan kuntoon ainoastaan hallitusta tuulettamalla.

Pentin ura IFK:n TJ:nä on ollut mestaruuksissa mitattuna tietysti pettymys, kuten Johannes totesi. Viime vuosi pelastaa kyllä paljon Pentin kohdalta- vaikka mestaruutta ei voitettu, oli peli nautittavaa näin satunnaisen katselijankin silmin.Toisaalta taas tämä vuosi kyllä tavallaan "nollaa" viime vuotiset meriitit: Bob-Tomppa valmentajakaksikon sainaaminen 2-vuotisella sopimuksella hakee surkeudessaan vertaistaan IFK:n historiassa.

Ohessa lyhyesti oma näkemykseni Pentin plussista:
- IFK:ssa pelaa joka vuosi nipullinen huippunimiä, yleensä ykkösketju on aina liigan huippuluokkaa
- (ilmeisesti) suhteet pääsponsoreihin ovat kunnossa
- "brändin näköistä kiekkoa" on nähty aina silloin tällöin

Ja Pentin päämiinukset:
- Pentti ei ole kyennyt hankkimaan pysyvää, menestyvää valmentajaa IFK:n peräsimeen
- Pentti ei ole kyennyt hankkimaan pysyvää, menestyvää veskaria IFK:hon
- Pentti ei ole kyennyt luomaan menestyvää skouttauskäytäntöä IFK:hon. Joka vuosi tulee liikaa huteja ja turhia hankintoja
- mestaruuksia ei ole tullut johtuen siitä, että IFK:n joku osa-alue mättää joka vuosi: joskus se on valmentaja, joskus veskari, joskus väärin rakennettu joukkue
- on vuosia, jolloin IFK EI pelaa brändin näköistä kiekkoa

Se, että Pentti on mielestäni enemmän miinuksen kuin plussan puolella, ei tarkoita sitä, että Pentti on pääsyyllinen. Pääsyyllinen on mielestäni hallitus, joka a) on hyväksynyt Pentin toiminnan ja b) ei ole kyennyt tukemaan Penttiä noissa miinuskategorian asioissa, joista suurin osa liittyy nimenoamaan pitkän tähtäimen toimintaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Stigulta hyvä yhteenveto plussista ja miinuksista. Itse lisäisin miinuksiin ehkä vielä yhden asian, joka uskoakseni säteilee ja vaikuttaa joukkueen rakentamisen muihin osa-alueisiin. Nimittäin:

- Pentti (tai hallitus) ei ole pystynyt hyödyntämään IFK:n markkina-arvoa täysin.

Mitä tarkoitan tuolla? Koitan, jos osaisin pukea ajatukseni sanoiksi. IFK:lla on (ainakin ollut) maine yhtenä liigan väriläiskistä, joka kiinnostaa Kehä III:n ulkopuolella kovasti. Ja jos on uskominen tilastoja, joita meille syötetään, ja muiden jengien faneja, jotka täällä välillä kertoilevat omia näkemyksiään IFK:n tilanteesta, vetää kaupunkiin tuleva IFK yhä väkeä katsomoon enemmän kuin moni muu vierasjoukkue. Lisäksi, kuten on moneen kertaan todettu, on IFK usein otsikoissa muita joukkueita herkemmin, olipa kyse positiivisesta tai negatiivisesta julkisuudesta.

Jos markkinointi olisi nykyistä osaavammissa käsissä (naapurin tapaan), olisi uskoakseni mahdollista saada huomattavasti lisää sponsorieuroja kirstuun. Tällöin lakkokauden tapaiset kokoonpanot eivät veisi joukkuetta heti kassakriisin partaalle, vaan tuota usein peräänkuulutettua jatkuvuutta voitaisiin soveltaa joukkueen kasaamisessa. Ehkä myös olisi varaa maksaa liksaa sille voittavalle maalivahdille, jollaisesta moni haaveilee. Eikä tuo markkinoinnin kehittäminen tarkoita pelkästään peliasun muuttamista tilkkutäkiksi. On tätä muutkin tainneet ehdottaa, että hankittaisiin joku iso rahakas pääsponsori, jonka mainos näkyisi selvästi (ja vaikka ainoana) paidassa ja muissa yhteyksissä. Tämä ehkä olisi jo nyt mahdollista, jos annettaisiin sponsorien edustajille mahdollisuus saada paikka hallituksessa. Näin olen käsittänyt täällä käydyistä keskusteluista.

Tietysti markkinointia vielä helpottaisi, jos IFK:ssa lopetettaisiin pelaajille ja agenteille kiukuttelu, lehdistölle itkeminen siitä, miten ilkeitä agentit, pelaajat ja valmentajat ovat juostessaan vain rahan perässä jne. Tarjottaisiin avainpelaajille muitakin kuin vain yhden vuoden sopimuksia (lähteistä riippuenhan tämä liian lyhyt sopimus taisi olla yksi Häbän muuton syistä) ja muutenkin tähän hallitsemattomaan kaaokseen tuotaisiin hieman rauhallisuutta ja ryhtiä. Tehtäisiin IFK:sta taas "turvaisa" paikka pelaajille ja valmentajille, jottei näiden tarvitse olla koko ajan pieni pelko perseessä jatkon suhteen, tarjotaanko uutta sopimusta, vaikka pelaisi/valmentaisi hyvin IFK:ssa. Eli muutettaisiin nykyistä "sattuu & tapahtuu" brändiä siten, että tuo tunnuslause kuvastaisi enää tapahtumia kaukalossa, eikä myös sen ulkopuolella.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viherpuiston Ruoska kirjoitti:
Hankittaisiin joku iso rahakas pääsponsori, jonka mainos näkyisi selvästi (ja vaikka ainoana) paidassa ja muissa yhteyksissä. Tämä ehkä olisi jo nyt mahdollista, jos annettaisiin sponsorien edustajille mahdollisuus saada paikka hallituksessa...

Nykyään sponsoroinnilla tarkoitetaan ihan jotain muuta kuin vielä esim. 5-10 v. sitten. Silloin sponsorointi saattoi vielä hyvinkin pitää sisällään suoranaista rahoitusta. Tänä päivänä yritykset haluavat sponsoroinnilla ihan oikeata lisäarvoa, jotain jota voidaan jotenkin mitata. Suomesta ei löydy kuin muutama sen kaliiberin yritys, joka voisi halutessaan toimia jonkun joukkueen ainoana sponsorina. Ja näiden yritysten tähtäin on laajemmilla markkinoilla, missä voidaan saada myös kv.näkyvyyttä. Jollain hallituspaikalla ei ole yhtään mitään merkitystä. Tällaiset kytkökset toimivat pienillä paikkakunnilla, missä tullaan muutenkin jälkijunassa ja koetaan oman egon kannalta tärkeäksi. Minään porkkanana se tuskin "oikeassa" yritysmaailmassa edes toimii. Eri asia, jos koko IFK:n joukkue myydään esim. DNA:lle, jolloin jengi olisi DNA IFK. Ei kuulosta hyvältä eikä kovin onneksi todennäköiseltä. Tällaisessa tapauksessa DNA saisi aivan varmasti ukkonsa hallitukseen. Mutta tuskin se olisi tässä yhteistyössä mikään pääjuttu. Mitä IFK saisi, että hallituksessa istuu joku puhelin-Paavo?

Viherpuiston Ruoska kirjoitti:
Tietysti markkinointia vielä helpottaisi, jos IFK:ssa lopetettaisiin pelaajille ja agenteille kiukuttelu, lehdistölle itkeminen siitä, miten ilkeitä agentit, pelaajat ja valmentajat ovat juostessaan vain rahan perässä jne.

Tässä on nyt sellainen juttu, joka voidaan toteuttaa vaikka jo tänään. Ja tästä kitinästä on vastuussa nimenomaan Pentti. Asioista voi yrittää virittää yleistä keskustelua, mutta silloin pitää pyrkiä välttämään oman seuran kohdalle sattuneiden asioiden päällimmäiseksi nostamista. Tässä Pentti ei ole hirveän hyvä. IFK voisi oikeasti harkita lehdistöavustajan tai -vastaavan palkkaamista, vaikka osa-aikaisella sopimuksella. Silloin kun sattuu ja tapahtuu, tämän henkilön palveluja käytetään enemmän. Maksaisi itsensä aivan varmasti takaisin hyvin nopeasti. Ainakin uskottavuus nousisi samantien. Tämä on yritysmaailman kiinnostuksen ylläpitämisessä ensiarvoisen tärkeätä.

Ja kyllä IFK:n pitäisi ottaa esimerkkiä Bluesista, ei suinkaan Jokereista. Espoossa ollaan ihan oikeasti valmiita tarjoamaan sponsoreille todellista lisäarvoa. Bluesilla näitä vaihtoehtoja on vielä useita. Ja kun sponsorin näkökulmasta tuettavan tuotteen/ asian pitää tuoda itselle paljon hyötyä, ei rahoja heitellä nykyään edes "oman" rakkaan seuran käytettäväksi, vaikka kuinka tekisi mieli.
 

Stigu

Jäsen
Tuohon IFK:n lehdistössä esintymiseen ja julkisuuskuvaan liittyen, tällä kaudella ollaan muistaakseni oltu otsikoissa seuraavasti:

1) Jere myöhästyy laivasta dokauksen takia. Mielestäni Pentti hoiti lehdistölle kommentoinnin ihan asiallisesti.

2) Pena ottaa esille taustat Sheddenin siirrolle Jokereihin. Mielestäni erittäin hyvä, että joku kommetoi dinosaurus-Kummolan ja Härski-Hjalliksen touhuja. Sheddenin+ Jokereiden teleurkintavastineet olivat lähinnä säälittäviä. Pisteet Pentille.

3) Pena kommentoi VanBusse-Nielikäinen episodia. Ihan asiallista kommetointia ja näpäyttelyä liigan ja valtiovallan suuntaan. Kulissien takana Sheddeniä kyykytti vielä Hjallis/Virmanen kenkimällä VanBussen pois.

4) Pena kommetoi Franciksen asemaa IFK:ssa. Meille faneille ihan hyvä juttu, että vihjaili Franciksen ongelmista. Penalle plussaa. Ainoat ketkä saivat miinusta ovat Frank ja Tuohimaa, jotka antoivat ristiriitaista tietoa, lisäksi indikoivat, että ovat hieman pihalla ns. päivittäisestä (tai edes viikottaisesta) kommunikoinnista pelaajien kanssa.

Eli omasta mielestäni Pena on hoitanut tuon julkisuuskuvapuolen ihan tyylikkäästi. Enemmän olisin huolissani Penan henkilöjohtamiskyvyistä. Näihin viittailevat mm. Hirso + muutama junnu haastatteluissaan.

Ja vielä yksi mielenkiintoinen huomio sponsorien suhteen. Sponsoriemme tuotteet ovat tavalla tai toisella liittyneet noihin kaikkiin yllämainittuihin episodeihin:

Episodit 1 ja 4: Koff
Episodi 2: DNA
Episodi 3: Reebok ja menolippu (VanBusselle kenkää..)
 

Dunlop

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Savonlinnan Jääkiekon tuki OY
Viherpuiston Ruoska kirjoitti:
Mitä tarkoitan tuolla? Koitan, jos osaisin pukea ajatukseni sanoiksi. IFK:lla on (ainakin ollut) maine yhtenä liigan väriläiskistä, joka kiinnostaa Kehä III:n ulkopuolella kovasti. Ja jos on uskominen tilastoja, joita meille syötetään, ja muiden jengien faneja, jotka täällä välillä kertoilevat omia näkemyksiään IFK:n tilanteesta, vetää kaupunkiin tuleva IFK yhä väkeä katsomoon enemmän kuin moni muu vierasjoukkue. Lisäksi, kuten on moneen kertaan todettu, on IFK usein otsikoissa muita joukkueita herkemmin, olipa kyse positiivisesta tai negatiivisesta julkisuudesta.

Erittäin hyvin sanottu.
Kyllähän IFK on varmasti yhtään liikaa kotiinpäin vetämättä SM-liigan kiinnostavin seura. Tämä selviää jo katsomalla kuinka paljon IFK niittää palstatilaa johtavissa medioissa yhden kauden aikana. Puhumattakaan tietysti vieraspeleistä, joihin vieraileva IFK tuo kauden yleisöennätykset.

Olen myös samaa mieltä kanssasi siinä suhteessa, että IFK kiinnostavuutta voisi käyttää vielä paremminkin hyödyksi.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stigu kirjoitti:
4) Pena kommetoi Franciksen asemaa IFK:ssa. Meille faneille ihan hyvä juttu, että vihjaili Franciksen ongelmista. Penalle plussaa. Ainoat ketkä saivat miinusta ovat Frank ja Tuohimaa, jotka antoivat ristiriitaista tietoa, lisäksi indikoivat, että ovat hieman pihalla ns. päivittäisestä (tai edes viikottaisesta) kommunikoinnista pelaajien kanssa.

Eli omasta mielestäni Pena on hoitanut tuon julkisuuskuvapuolen ihan tyylikkäästi. Enemmän olisin huolissani Penan henkilöjohtamiskyvyistä. Näihin viittailevat mm. Hirso + muutama junnu haastatteluissaan.

Kohdista 1-3 olen kanssasi samaa mieltä, että näitä asioita Pentti on kommentoinut ihan asiallisesti. Kohdassa 4 rohkenen esittää eriävän mielipiteeni:

Ensinnäkin Pentin kanta poikkeaa IFK:n virallisesta kannasta. Vaikka Matikainen ei suoraan ole sanonutkaan kenkivänsä Francista pois, tällaisen käsityksen helposti on voinut saada. Ainakin Nelosen Viikkomakasiinissa Pentti kertoi kynnyskysymyksen olevan nimenomaan Bobin kykenemättömyys vetää treenit itse skrinnarit jalassa. Vaikka tämä koetaankin ongelmaksi, en millään jaksa uskoa, että se on edelleenkään se suurin syy. Kyllä ne syyt löytyvät heikoista peliesityksistä, kenties Bobin selkäongelmat niihin heijastuvat, mutta se, ettei valmentaja pysty luistelemaan, ei voi eikä saa olla IFK:n kaltaisessa seurassa ydinongelma.

Tämän jälkeen Frank kommentoi Urheiluruudussa arvatenkin Pentin sanomisten pohjalta tilannetta. Ruudussa luki " F.M. IFK:n hallituksen jäsen. Vasta, kun Tuohimaa hallituksen puheenjohtajan roolissa kommentoi keissiä, kävi ilmi, että kommentit ovat itseasiassa Frankin mielipiteitä yksityishenkilönä. Tätähän ei voi suoraan Pentin piikkiin laittaa, mutta taustalla varmasti vaikuttivat Pentin kommentit.

Omasta mielestäni tj ei voi kommentoida asioita hallituksen virallisesta kannasta poikkeavalla tavalla kauden aikana. Ei edes yksityishenkilönä. Toimitusjohtaja vastaa hallitukselle ja niin kauan, kun hallitus päättää tai edes vaikuttaa valmentajiin liittyviin asioihin, tj pitää suunsa supussa. Jos Nokian tj Kallasvuo kommentoisi asioita hallituksen käsityksistä poikkeavalla tavalla, ei hyvä heiluisi. Normaalisti on olemassa virallinen kanta, joka on ennakkoon sovittu, eikä kukaan spontaanisti vastaile ns. arkoihin kysymyksiin.

Fanin kannalta on tietysti hyvä, että asioista jotenkin infotaan. Normifani ei ehkä kuitenkaan tule ajatelleeksi yhtään sen hetkistä kaaosta pidemmälle. Tästäkin asiasta olisi voitu infota vaikka seuran verkkosivuilla tai antaa jollekin lehdelle haastattelu aiheen tiimoilta, kuitenkin niin, että ei sekoiteta virallista kantaa ja omia mielipiteitä. Tämäkin on yksi osa ammattitaitoa, että laittaa omat fiilikset syrjään. Ja lopputulema fanin kannalta on edelleenkin se, että kukaan ei oikein tiedä, missä mennään, tehdäänkö ratkaisuja ja jos tehdään, milloin. Eli ainoa asia, mitä tästä sopasta on jäänyt käteen on epävarmuus ja kuva IFK:n organisaation sisäisestä kaaoksesta.

Pentin henkilöstöjohtamiskyvyt eivät ainakaan tällä hetkellä kovin hääviltä näytä. Hirso tuli haukuttua jurrissa sekä faneille että muille sidosryhmille kevään risteilyllä. Eniten tämäkin vaikutti kuvaan itse Matikaisesta. Helposti saa Pentin jutuista kuvan, että herra on uhri vailla kykyä vaikuttaa asioiden kulkuun. Eihän se näin ole. Uskottavuus on vain vuosien myötä eri syistä kärsinyt pahan kolauksen, aiheuttaen samalla hallaa IFK:lle.

Valitettavasti tiedän myös joukon ihmisiä, jotka ovat päättämässä edustamiensa yritysten sponsorirahojen sijoittamisesta/ jakamisesta ja yksikään näistä ihmisistä ei ole valmis puoltamaan IFK:n sponsorointia niin kauan, kun Matikainen tj:n pallilla istuu. Ja tällä hetkellä nämä yritykset eivät IFK:ta sponsoroi. Pentin jälkeen tilanne arvioidaan uudelleen ja on jopa hyvin todennäköistä. Kysymyksessä ei kuitenkaan ole mitkään nappikauppapuulaakit, joten IFK:n puolelta moiseen ei hirveästi olisi varaa. Itse olen sitä mieltä, että olipa kysymyksessä Pentti Matikainen tai Toivo Toimitusjohtaja, jokainen yhteen persoonaan "henkilöitynyt" menetetty sponsorieuro on liikaa. Sitä en osaa varmasti sanoa, kuinka paljon Matikaisen mediaimago on näihin päätöksiin vaikuttanut, mutta luulen, että koska Matikaista ei kuulemani mukaan koeta luotettavana ja ammattitaitoisena, mediassa esiintyminen on myös yksi vaikuttava seikka. Jos tj, joka seuraa usein julkisesti edustaa koetaan vastenmielisenä mahdollisten sponsoreiden toimesta, voidaan kai sanoa mediakuvassa olevan jotakin vialla. Ja sen seurauksista kärsii Helsingin IFK.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
BoredOldLady kirjoitti:
Nykyään sponsoroinnilla tarkoitetaan ihan jotain muuta kuin vielä esim. 5-10 v. sitten. Silloin sponsorointi saattoi vielä hyvinkin pitää sisällään suoranaista rahoitusta. Tänä päivänä yritykset haluavat sponsoroinnilla ihan oikeata lisäarvoa, jotain jota voidaan jotenkin mitata. Suomesta ei löydy kuin muutama sen kaliiberin yritys, joka voisi halutessaan toimia jonkun joukkueen ainoana sponsorina. Ja näiden yritysten tähtäin on laajemmilla markkinoilla, missä voidaan saada myös kv.näkyvyyttä. Jollain hallituspaikalla ei ole yhtään mitään merkitystä.
Varmasti asia on näinkin. Jääkiekon sm-liiga ei liene näkyvyydeltään maailman seuratuimpia sarjoja, jotta joku Roman Abramovits tai globaali suuryritys tulisi, ostaisi seuran ja upottaisi siihen määrättömästi rahaa. En kylläkään tarkoittanut, että joukkueella pitäisi olla vain yksi ainut sponsori. Lähinnä kai mielessä oli joku ammoinen tilanne, jossa joku firma olisi tukemassa sellaisella summalla, että sen ansiosta saisi esim. koko pelipaidan ns. "omaan käyttöönsä". Ja pakkoko sen sponsorin on olla suomalainen? Onhan näitä ollut aikojen saatossa esim. Opel ja Pepsi ja nytkin mm. Mersu (vai Vehoko se on?).

Muistelin vain, että alkukaudesta olisi (luultavasti pelipaitaketjussa) puhuttu tästä asiasta, että esim. Sinebrychoff olisi viime vuosina pienentänyt summaa, jolla tukee IFK:ta, ja tämän seurauksena paitaan on ilmestynyt lisää mainoksia, kun uusia yhteistyökumppaneita on pitänyt hankkia. Tietenkään seuran menestys ei kulminoidu sen asian ympärille, montako mainosta paidassa on ja missä kohdin.

Tällaiset kytkökset toimivat pienillä paikkakunnilla, missä tullaan muutenkin jälkijunassa ja koetaan oman egon kannalta tärkeäksi. Minään porkkanana se tuskin "oikeassa" yritysmaailmassa edes toimii. Eri asia, jos koko IFK:n joukkue myydään esim. DNA:lle, jolloin jengi olisi DNA IFK. Ei kuulosta hyvältä eikä kovin onneksi todennäköiseltä. Tällaisessa tapauksessa DNA saisi aivan varmasti ukkonsa hallitukseen. Mutta tuskin se olisi tässä yhteistyössä mikään pääjuttu. Mitä IFK saisi, että hallituksessa istuu joku puhelin-Paavo?
Sitä taisin tässä vain ajaa takaa, että hallituksessa olisi joitain muitakin, kuin näitä "dinosauruksia, joista aika on ajanut ohi". Ja sitä, että jos hallituksessa olisi myös rahoittavan osapuolen edustaja, olisi touhu ehkä hieman ammattimaisempaa kuin miltä se toisinaan nyt tuntuu. Ei kai lätkäjengin hallituspaikka olekaan jollekin sponsorille "se" juttu, johon ko. lafka toiminnallaan pyrkii. No joo, mitäpä näitä asioita keskellä yötä väsyneenä vatvomaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viherpuiston Ruoska kirjoitti:
Sitä taisin tässä vain ajaa takaa, että hallituksessa olisi joitain muitakin, kuin näitä "dinosauruksia, joista aika on ajanut ohi". Ja sitä, että jos hallituksessa olisi myös rahoittavan osapuolen edustaja, olisi touhu ehkä hieman ammattimaisempaa kuin miltä se toisinaan nyt tuntuu.

Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että hallitukseen tulisi saada nykyistä laajempi edustus. Tässä tapauksessa parikin lisäukkoa riittäisi. Itse ulostaisin Kifen nykyisistä jäsenistä, jolloin uutta verta hallitukseen tulisi täten kolmen henkilön toimesta.

Henkilömäärältään pienessä hallituksessa voi sponsorin "oma" jäsen olla haasteellista. Kuinka kauas tulevaisuuteen tämä jäsen olisi valmis katsomaan? Onko motiivit päätöksiin täysin oikeat, vai saneleeko raha eniten? Millä perusteella sponsorijäsen valitaan ja kuinka pitkäksi aikaa kerrallaan? Tässä nyt muutamia kysymyksiä, mitä voi miettiä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pentti se sitten pääsi taas veistämään yhden loven faksinsa kylkeen kengitetyn päävalmentajan kunniaksi. Hänen TJ -kaudellaan lovia on nyt kertynyt 5, mikä on aika hyvä, kun päävalmentajia on ollut 6. (Mykkää en laskenut mukaan.) Saavutusta lisää se, että se kuudeskin päävalmentaja ryssittiin naapuriseuraan ja niittää nyt siellä tulosta.

Olisikohan aika tehdä jossain välissä muutoksia muuallakin kuin pelkästään aina valmennuksessa tai pelaajistossa?

Edit. On muuten Pena jonkin aikaa syväkyykyssä tämän episodin johdosta. Viime keväänä meinaan viikset vaan väpätti, kun brassailtiin lehdistötilaisuudessa oikein kahdella ämerikkalaisella koutsilla. Nyt niitä on tasan 0.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Dennis kirjoitti:
Pentti se sitten pääsi taas veistämään yhden loven faksinsa kylkeen kengitetyn päävalmentajan kunniaksi. Hänen TJ -kaudellaan lovia on nyt kertynyt 5, mikä on aika hyvä, kun päävalmentajia on ollut 6. (Mykkää en laskenut mukaan.) Saavutusta lisää se, että se kuudeskin päävalmentaja ryssittiin naapuriseuraan ja niittää nyt siellä tulosta.

Olisikohan aika tehdä jossain välissä muutoksia muuallakin kuin pelkästään aina valmennuksessa tai pelaajistossa?

Edit. On muuten Pena jonkin aikaa syväkyykyssä tämän episodin johdosta. Viime keväänä meinaan viikset vaan väpätti, kun brassailtiin lehdistötilaisuudessa oikein kahdella ämerikkalaisella koutsilla. Nyt niitä on tasan 0.

Helvetin hyvin tiivistetty! Joo, kyllä Pena ja taustamulkut pääsee aina kun koira veräjästä! Kyllä tuo erotettujen valmentajien määrä on aivan käsittämätön!! Edes Blues ja Jokerit pärjää meille, joten Stadin Ykkösiä ollaan lopputilien jakamisessa.

Tähän kun vielä lisätään omien junnujen ryssiminen muualle niin loppukertoma on aika saatanan säälittävä! Penan ja muiden osaamistaso tulee julmasti esiin!
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Blues on ollut ehdottomasti jo vuosia näissä organisaatiosotkuissaan ehdotonta liigan eliittiä.
Nyt kyllä tuntuu, että IFK ottaa hirveää kiriä takaa, sen tasoista on touhu tällä kaudella ollut (peliesityksiä sen kummemmin kommentoimatta).

Täysin käsittämätöntä, että organisaation piikkipaikalla on tälläinen heppu vuodesta toiseen, joka selkeästi ei tajua yhtään mitään yrityksen tai saatika jääkiekkojoukkueen pyörittämisestä.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
ZOOM kirjoitti:
Blues on ollut ehdottomasti jo vuosia näissä organisaatiosotkuissaan ehdotonta liigan eliittiä.
Nyt kyllä tuntuu, että IFK ottaa hirveää kiriä takaa, sen tasoista on touhu tällä kaudella ollut (peliesityksiä sen kummemmin kommentoimatta).

Täysin käsittämätöntä, että organisaation piikkipaikalla on tälläinen heppu vuodesta toiseen, joka selkeästi ei tajua yhtään mitään yrityksen tai saatika jääkiekkojoukkueen pyörittämisestä.


Noh eipäs nyt ruveta liioittelemaan. Vaikka IFK:lla ja Jokereilla heikosti meneekin, niin ei niitä voi missään tapauksessa verrata Bluesin huippuorganisaatioon jossa vihdoinkin 10 vuoden yrittämisen jäljiltä ollaan kasattu monella miljoonalla eurolla sellainen joukkue, joka näyttää ilman hirveää tuskaa pääsevän playoffeihin.
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Kyynikko kirjoitti:
Helvetin hyvin tiivistetty! Joo, kyllä Pena ja taustamulkut pääsee aina kun koira veräjästä! Kyllä tuo erotettujen valmentajien määrä on aivan käsittämätön!!
Itse asiassa - korjatkaa, jos olen väärässä - ennen Penan kautta HIFK:ssa ei oltu erotettu kesken kauden yhtäkään päävalmentajaa. Ilman vähäisintäkään vahingoniloa tai ilkkumista voin ulkopuolisena todeta, että Matikaisen olisi syytä siirtyä sivuun.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika mielenkiintoinen tilasto muuten kun katsoo ifk:n viime kausien valmentajia. Erkka Westerlund on viimeinen joka on valmentanut teillä yli yhden kauden saamatta potkuja. Westerlundin jälkeen ovat saaneet väistyä Blomqvist, Lehkonen, Mälkiä, Suhonen, Aravirta ja Francis. Ja noiden välissä Pena kävi hoitamassa pestiä pari kertaa. Doug Shedden on ainoa joka ei ole saanut potkuja ifk:sta 2000-luvulla jos ei Penaa lasketa, mutta päätti itse lähteä. Voiko oikeasti joku joukkue epäonnistua noin pahasti valmentajien suhteen? Toisaalta nimilistaa katsomalla ei kukaan noista valmentajista ole täysin ammattitaidoton, sen he ovat osoittaneet uransa aikana muissa seuroissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös