Johtava
Odottelen edelleen vastausta aikaisempaan viestiini.
Johtava
Millä perusteella nopeammin ylöspelaamisella olisi seurannut vain alivoimahyökkäyksiä? Tietääkseni 2vs1 ja 3vs2 ylivoimahyökkäykset eivät kauhean usein viivelähdöillä avaudu, vaan juuri nopeilla reagoinneilla pystysuuntaan puolustusalueelta. Uskoisin Suomen saaneen näin enemmän vaarallisia hyökkäyksiä ja maalintekopaikkoja. Taas toki oma mielipide ja vaikea sanoa mitään varmempaa, kun ei joukkueelta juurikaan tälläisiä nähty.
jos "pelin nopealla kääntämisellä" tähtää noihin mainitsemiisi ylivoimahyökkäyksiin, niin yhden sellaisen tuottamista vastaan pystysuunnan jääkiekossa pitää hyökätä toistakymmentä alivoimasta hyökkäystä
Tässä näyttäisi kerrankin olevan testattavissa oleva hypoteesi. Onko sulla tilastoja väitteesi tueksi? Toisi vähän tolkkua tähän yleensä pelkästään teoreettisella tasolla liikkuvaan keskusteluun.
On sekä tilastoja että käytännön kokemusta monien vuosien varrelta.
...
Eli saimme talteen jokaikisin nopean ja puolinopean hyökkäyksen ja niiden seurannaiset: syntyikö alivoimainen hyökkäys, vai tasavoimainen, vai ylivoimainen - ja mitä siitä seurasi: kiekonmenetys (pa tai ka tai ha) vai maalilaukaus vai maalipaikka vai kulmapeli jne.
...
Eikä tämä ole osaltani täällä paljonkaan mitään pelkkää teoreettista pohdiskelua, vaan kaiken takana on paitsi käytännön kokemusta myös tilastointia ja tilastojen päälle laskettuja johtopäätöksiä.
Alapa piruuttasi seuraamaan ja tilastoimaan, millaisia hyökkäyksiä tulee nopeista ja puolinopeista käännöistä. Tuleeko alivoimaisia vai tasavoimaisia vai ylivoimaisia. Tai siis älä katso tässä mielessä puolinopeita, koska niistähän tulee korkeintaa aina tasavoimaisia - ellei vastustajalla ole vaihto kesken tai joku pelaaja suorastaan kompuroi itseään nurin jäällä.
Mutta yleisesti ottaen toivoisin, että jos kerran numeroita on, niin niitä myös käytettäisiin argumentointiin. Faktat ovat huomattavan paljon mielenkiintoisempia kuin jokaisen omaan "käytännön kokemukseen" perustuvat tarinat.
Väittäisin että Lukko saa vieraskentillä ylivoimaisia hyökkäyksiä useammin kuin yhden per 15-20 hyökkäyksestä. Onko siis perinteisellä pystysuunnan lätkällä tarpeen treenata enemmän ylivoimahyökkäyksiä?
Onko nopea suunnaankääntö, jonka lähes ainoa tarkoitus on tuoda kiekkoa hyökkäysalueelle siis paras keino "meidän peliä" vastaan? Vastustaja ei pääse niin helposti organisoimaan hyökkäystä tai puolustusta?
Jos "meidän peli"-joukkue on häviöllä vaikka kahdella maalilla "pystysuunnan"-joukkueelle ja aikaa on 20 min, niin pystysuunnan joukkueen nopeat käännöt vaikka kiekosta luovuttaisiin nopeasti (tosin siten että pysytään pelin alla) aiheuttaa sen että "meidän peli"-joukkueen täytyy organisoida hyökkäys joka kuluttaa aikaa. Eli tällä pystyy voittamaan kiekkokontrollin olettaen että päästään johtoon?
Tuo tuossa sanomanihan on sen luokan itsestäänselvyys, ettei sitä varten ole mielekästä tuoda pöytään mitään tilastoja. On kaikkien tiedossa, että kyseiset ylivoimahyökkäykset ovat todella vähissä per peli. Samalla on kaikkien tiedossa, että joukkue hyökkää ottelussa noin 175 kertaa. Edelleen tiedetään, että noista hyökkäyksistä on suurin osa nopeita ja puolinopeita hyökkäyksiä, joista taas suurin osa on alivoimaisia tai tasavoimaisia suhteessa vastustajan puolustusmiehitykseen.
Asiat, jotka ovat täysin triviaaleja, eivät käsittääkseni kaipaa vaivoikseen ja rinnalleen tilastoja.
Tilastoitko siffa Jokerit-Tappara-peliä eilen? Pelihän oli ääritaktinen alussa, kiinnostaisi tietää kokonais-HVP ja se miten Jokerit pelasi lopussa Tapparan tiivistä 1-2-2:ta vastaan.
P.Sihvoselle tähän liittyen kysymys PAPPin toteutuksesta. Nyt on lyhyen ajan sisällä tullut nähtyä Ässät, Jokerit ja Tappara, joista jokainen on puolustanut aluetta tiiviisti oman maalin edessä ja jättänyt tilaa viivaan. Onko tämä yleinenkin trendi nykyään?
Kävisikö vastaava esim. Leijonille taidoiltaan kovempia joukkueita kuten Venäjää vastaan?
Tilastoitko siffa Jokerit-Tappara-peliä eilen? Pelihän oli ääritaktinen alussa, kiinnostaisi tietää kokonais-HVP ja se miten Jokerit pelasi lopussa Tapparan tiivistä 1-2-2:ta vastaan.
TPS:n pelin organisoijina toimivat pohjois-amerikkalaiset puolustajat Preissing ja MacNevin, tämä kertoo siitä, minkälaista avauspeliä valtameren takana pelataan, kiekkoa hallitaan ei roiskita.
Tänään on vuorossa jälleen Bruins joka kohtaa Jetsin, joten jatkan tutkimusmatkailua NHL:n hyökkäyspelin saloihin ja kait sitä matkalla puolustuskin tulee tutummaksi. St.Louis Blues muuten iski aika kovat luvut pöytään heti kärkeen, Jarmo Kekäläinen on tehnyt suomalaisittain ja muutenkin ihan mieletöntä duunia, nyt keräillään hedelmiä pikkuhiljaa.
Ei, vaan se kertoo vain sen minkälaista peliä kyseiset herrat pelaavat Pajuojan valmennuksessa suomalaisessa jääkiekkoseurassa nimeltä TPS.
Kannattaa muistaa myös se, että MacNevin on pelannut viimeiset neljä ja puoli kautta Ruotsissa, joka vaikuttaa varmasti pelaamiseen.Tätä juuri tarkoitin, että pystyivät heti pelaamaan Pajuojan pelitavan mukaisesti ja avaamaan viiveellä ja hitaasti (pakki-pakki-pakki..). Nopeisiin ja puolinopeisiin avauksiin Pohjois-Amerikassa on opittu jo jääkiekkokulttuurin vuoksi.
Tapparan HVP-lähdöt etenivät paremmin keskialueen yli, kun taas Ilveksellä oli vaikeuksia ohittaa Tapparan keskialueen trap. Tuokkolalla on iso työ organisoida hyökkäykset, mutta keväällä veikkaan, että Ilveksen ja Tapparan peleissä nähdään hyökkäysten rytmittämisen suhteen hyvää Meidän Peliä.
Kannattaa muuten lukea uusimmasta Urheilulehdestä Ville Niemisestä kertova juttu. Näköjään vanha koirakin oppii uusia temppuja.
Ville esim kertoo, että välillä hävettää katsella TV:n lätkälähetyksiä kun vanhat pelaajat kommentoi nykypeliä ymmärtämättä siitä mitään.
Kysymys: Onko kenelläkään fakta- ja tilastopohjaista tietoa, miten HIFK pelasi tänään Lukkoa vastaan?