Ilves ja kahden pysähdyksen taktiikka
Laitetaas tännekin ketjuun havainto Ilveksen pelitavasta. Toki tämä ei ole mikään tuore havainto, sillä sama ongelma on ollut Ilveksen pelissä koko alkukauden ajan.
Eli normaalistihan ppyritään pelaamaan pysähdyksen taktiikalla, jossa ensimmäinen pysähdys tulee esim. omassa päässä, mutta sen jälkeen edetään nopeasti keskialueen yli ja mielellään kolmella kaistalla. Esimerkiksi Pelicansilla tämä toimi tämän viikon Pelsut - Kärpät -ottelussa erinomaisesti. Se pääsi hienosti yhdellä pysähdyksellä vastustajan maalille, mutta mitä tekee Ilves?
Ilves pelaa hienolla (vähintään) kahden pysähdyksen taktiikalla, jossa peli pysäytetään ensimmäisen kerran keskialueelle. Sen sijaan, että Ilves menisi heittämällä keskialueen yli, se joutuu heikkojen syöttöjen ja jatkuvan puskemisen takia taistelemaan keskialueela uudestaan kiekosta. Jos Ilves voittaa tämän taistelun, lähdetään yhdessä kasassa taas kohti vastustajan maalia. Yleensä joudutaan heittämään kiekko päätyyn (kun vauhtia ei ole) ja pysähtymään siellä vielä toistamiseen sekä käymään uusi kaksintaistelu. Sen sijaan, että pystyttäisiin pitämään peli keskialueella vauhdikkaana ja leveänä, Ilves tekee ihan päinvastoin.
En ymmärrä miksi Ilves pelaa näin eli hinkuaa koko ajan nopeasti ylös, koska tuloksena on paljon harhasyöttöjä keskialueelle ja näitä pysähdyksiä. Tänäänkin luistin liikkui ihan kivasti, mutta Ilveksen peli ei ole aidosti nopeaa vaan näennäisesti nopeaa, sillä peli ei oikeasti etene. Sen sijaan, että rauhassa katsottaisiin hyvä syöttöpaikka tai vähän kiekoteltaisiin alhaalla, pelataan koko ajan ylös, jolloin seurauksena on tuon kahden pysähdyksen lisäksi paljon harhasyöttöjä tai parhaimmillaan kun päästään hyökkäysalueelle, ollaan saatu alivoimahyökkäys aikaan.
Ilveksellä olisi mahdollisuus pelata kontrolloidummin, sillä meillä on hyviä kiekollisia pakkeja, jotka voisivat välillä rakentaa rauhassa peliä. Toisella kannattamallani seuralla eli KooKoolla tämä toimii, mutta Ilveksellä ei. Tässäkin kohdin riittää Raipella paljon tehtävää, mutta aika näyttää jatketaanko vielä pitkäänkin tällä samalla tavalla.