Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Pelisuoritukset ja tulokset kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Rademoottori, 16.09.2016 klo 19.09.

 1. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Kerrotko vielä lisää tuosta oikeusmurhasta?
  Kousa ajoi Seppälän estelyistä huolimatta maalivahdin alueelle ja haki itse kontaktin Kilpeläiseen selvä estäminen siis ja sen takia maalia hyväksytty.
  Suurempi oikeusmurha olisi ollut jos tuosta Pelicans olisi saanut maalin se olisi ollut virheellinen tuomio nyt tuomio meni täysin sääntöjen mukaan.
   
 2. Runkosarja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, KooKoo
  Lainaus:
  Jospa yritettiin jotain liian suurta.
   
 3. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Lainaus:
  Tuttu trollihan se täällä. Näistä sun viesteistä saa jo hauskan diaesityksen firman pikkujouluihin.

  Älä lopeta!
   
 4. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Huutelua vieraisiin pöytiin, sorry etukäteen.Teillä on maalivahti Rämö, joka on tottunut pelaamaan kirkkaissakin valoissa ja paineen alla, kertokaa minulle, että miksi maalissa on Juvonen? Onko Rämä ollut niin huono, ettei ohita Juvosta?
  Itsekkin laitoin rahani Pelikaaneille tässä sarjassa, sillä tuossa porukassa pitäisi olla riittävästi, taitoa, kokoa ja ilkeyttä voittamaan Kalpa. Mutta onko valmennus mennyt vähän liian pitkälle metodiensa kanssa, eikä hulluna huutava Nurminen enää saakkaan kaikkea irti pelaajista... vaikea sanoa, mutta pettymykseltä haiskahtaa jos teille putoaminen tulee.
   
 5. Dank Sinatra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Devils
  Lainaus:
  Viestisi perusteella on selvää, että et osaa kirjoittaa lausettakaan, mutta ilmeisesti et osaa myöskään lukea, kun pitää tulla Pelicans-osioon provoamaan.
   
 6. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Pettymys on todella iso. Siis tämä joukkue on paperilla Pelicansin resursseihin nähden erinomainen, mutta joukkueena se ei pelaa lähellekään optimaalisella tasolla. Tämä on joukkueen rakennuksen ja valmennuksen vastuulla. Onko Petu kuitenkin tipahtanut kärkivalmentajien tahdista? Ainakin Virta vie Petua 100-0. Yksi asia on toki se, etten ole koskaan uskonut Nupen olevan paras vaihtoehto kakkoseksi, mutta minkäs teet.

  Sama valmennus ottaa vastuun maalivahtivalinnoista. Rämö on ollut erinomainen. Juvonen ailahtelee. Voittavaa maalivahtia ei vaihdeta Nupen mukaan... Ellei nimi ole Voutilainen. Rämö olisi ollut ainoa oikea vaihtoehto maaliin.

  Nyt mestaruus olisi yksi kotipeli lisää. Surullista.
   
 7. LKKK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ihmetyksesi on aiheellinen. Ylivalmentamista veskareiden(kin) osalta. Enkä usko että päätöksistä on ollut vastuussa MV-valmentaja. Tässä vaiheessa tilanne olisi rauhoitettava ja on oltava selkeä ykkönen jolla mennään, jos ei tule ihan nollasuoritusta.

  Toinen asia missä valmennus vetää mielestäni vihkoon, on edelleen tuo peluutus. Kiekolliset kärkihyökkääjät (Sopanen, Juntti) vetää käytännössä kokonaan tai jommassa kummassa parissa vähintään osan AV:sta, kun penkillä istuu jaksavia ja myös luistelu- ja kamppailuvoimaisia hyökkääjiä. Alivoimat pitäisi pystyä hoitamaan Rekonen, Heino, Björninen, Tyrsky, Heikkinen, Elimäki, (Siikonen) akselilla, jotta nää ratkaisuvoimaiset hyökkääjät saisi lepoaikaa ja enemmän virtaa seuraaviin vaihtoihin. Näiden kärkihyökkääjien ylipeluutus vie voimat täysillä kentillä ja ylivoimalla pelaamisesta ja loppua kohden väsymys aiheuttaa eilisen 5 min YV:n kaltaista jälkeä

  Valmennukselta löytyy AV:lla luottoa enemmän näihin kärkihyökkääjiin, mutta esim eilisen osalta tulos oli AV:lla erittäin huono.

  Joo Björnisen maila oli häiritsemässä toisen aikana, mutta esim. Juntti rajusti myöhässä kulmassa tapahtuneen ylipelaamisen jäljiltä toisessa. Ei se ainakaan tuloksellisesti huonommin voi mennä, kuin eilen.

  Myös Pöyhönen voisi vetää AV:t hyökkääjän tontilla, sillä Lassen, Blood, Manelius ja Kousa jaksaa kyllä vetää AV:t nelistään. Eilen oli myös aloituksissa ajoittain vaikeuksia. Joukkueen "paras" aloittaja Elimäki istuu poppareilla ja 1.sentteri toipuu toivottavasti huomiseksi. Tai siis itse on mielestään jo "toipunut", mutta muutaman muun pitää vielä olla samaa mieltä.

  Alivoiman passiivisuus on monia ihmetyttänyt pitkin kautta, eikä siinä mikään ole muuttunut. Pelicans on todella passiivinen ja pienenä AV:lla verrattuna käytännössä kaikkiin muihin Play Off- joukkueisiin. Kun esim. tässä parissa Rissaseen pitäisi sisäänviennin yhteydessä aina ensin antaa fyysinen paine ja horjuttaa kiekkotaituria, joka on valovuoden edellä tällä hetkellä meidän vastaavia.

  Muilta osin komppaan myös toista aiempaa kommenttia joidenkin pelaajien vaisuudesta luistelun ja kamppailupelaamisen osalta. JOS taustalla ei ole vaivaa, niin pelaajien (Esim. Lassen) täytyy olla todella väsyneitä. Ihmettelisin jos näin on. Tietty Kalpan luisteluvoimaisuus saa osittain vastustajan näyttämään hitaalta. Kun ei pysy jalalla perässä, ei ehdi edes taklaamaan ja Pelicansin esille nostettu "fyysisyys" loistaa poissaolollaan.

  @Raul komppaan Virta-Matikainen 100-0. Tosin ei täysin Virran omista ansioista, kun toinen tasoittaa tietä.

  Huomiselta odotukset ei ole katossa. Sitkeä ja nöyrä, mutta myös sopivasti aktiivisempi Pelicans tarvitaan, jotta sarja jatkuu.

  Saa kyseenalaistaa, kommentoida ja olla eri mieltä.
   
 8. Vartaloharhautus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Itse näen Pelicansin pelilliseen alavireeseen kauden tärkeimmällä hetkellä kolme (3) pääasiallista syytä.

  Lainaus:
  1. Joukkue on heikosti fyysisesti valmistettu. Pelicans on jalalla erittäin paljon KalPaa perässä. Osin tätä voi selittää aikaisemmat loukkaantumiset, mutta koko joukkueen "jumitilaan" sen ei pitäisi vaikuttaa. Nurminen uskoi lisää vauhtia löytyvän kolmannen ottelun jälkeisessä haastattelussa, mutta neljännessä ottelussa vauhtia ei näkynyt. Joko joukkueen kuntopohja ei ole riittävä tai joukkue on harjoitettu "jumiin" pudotuspeleihin valmistauduttaessa. Tässä kohdassa valmennuksen vastuuta on vaikea sivuuttaa.

  Lainaus:
  2. Joukkue ei ole riittävän aloitteellinen. Kuten ennen ottelusarjan alkua ounastelin, Petu & Nupe ilmeisesti odottavat sarjan voittoon riittävän samat "lääkkeet" kuin viime vuoden Wild Card -kierroksella. Yllä mainittu alivoiman passiivisuus on leimannut koko kautta. Pidemmällä aikajänteellä tarkasteltuna passiivisuus on vaivannut alivoimaa siitä asti, kun Eloranta otti sen valmentamisen vastuulleen. Huolestuttavampaa on kuitenkin viisikkopelin passiivisuus ja aloitteellisuuden puute. Puolustusalueen puolustuspelissä keskustaa puolustetaan miehekkäästi, mutta sen jälkeen voimat eivät riitä enää hyökkäämään laadukkaasti. Laadukkaita rintamahyökkäyksiä on saanut etsimällä etsiä. Yksittäiset suunnanmuutospelit ovat toki ajoittain tuottaneet laadukastakin hyökkäyspeliä, mutta systemaattisuus hyökkäämisestä puuttuu. Oman alueen kiekkokontrollista, joka pyritään säilyttämään viimeiseen asti, ei ole suurta hyötyä, kun väsyneiden puolustajien avauspeli on heikkoa ja ajoitukset eivät ole kohdillaan. Hyökkäyspeli on pääosin puskemista. Pahimpana esimerkkinä tästä on herra Hodgmanin kuljetukset, jotka tuottavat vähintään yhtä paljon kiekonmenetyksiä kuin peliä edistäviä asioita.

  Karmein esimerkki viisikkopelin aloitteellisuuden puutteesta oli neljännen ottelun avauserä, jossa Pelicans oli tullut katsomaan, mitä KalPa aikoo tehdä. Pelaaminen perustui 0-5 -trappiin, mutta siitä huolimatta edes omaa siniviivaa ei pystytty aktiivisesti ja laadukkaasti puolustamaan. Vasta KalPan avausmaali sai aikaan jonkinlaista aktivoitumista. Tässäkään kohdassa valmennuksen vastuuta ei voi sivuuttaa.

  Lainaus:
  3. Joukkueen roolitukset eivät toimi. Alempien kenttien pelaajat, joiden pitäisi pystyä pelaamaan vähintään "nolla nollaa", vuotavat omiin. Tämän vuoksi heitä on vaikea käyttää alivoimallakaan. Esimerkiksi neljännen ottelun avauserässä tuli kaksi melkein identtistä tilannetta, kun ensin Alanne ja sen perään Rekonen eivät pystyneet merkkaamaan viivassa olevaa puolustajaa. Kummassakaan tilanteessa ei ollut edes mahdollista enää päästä häiritsemään puolustajaa tai blokkaamaan laukausta. Jälkimmäisestä tilanteesta tuli KalPan avausmaali. Kyse ei tietenkään ollut pelkästään näiden pelaajien virheistä, vaan koko viisikon merkkaaminen petti, kun laitahyökkääjät ajoivat syvälle omaan päähän. Aukotonta syytä esimerkiksi näihin virheisiin ei voi tietää tuntematta valmennuksen pelisuunnitelmaa ja puolustusalueen puolustuspelistä annettuja ohjeita. Tulosyksiköiden hyökkääjät eivät puolestaan pysty tekemään riittävästi tulosta, mikä osaltaan selittynee liian suurella fyysisellä kuormalla. Ylivoimalle ei ole myöskään löydetty riittävästi variaatioita, vaan siinä vaiheessa, kun KalPa ymmärsi pelata Koivistoa pois laukojan paikalta, ylivoima vaikutti hetkessä varsin aseettomalta.
   
 9. Grafix Jäsen

  Munatonta, aivan kun jätkät vaan kävisivät töissä suorittamassa ja kellokortin kautta sitten kotiin. Taklauksia ei ole, tunnetta ei ole, kamppailupelaamisessa hävitään koko ajan kaverille ja jengi vaikuttaa todella väsyneeltä. Vituttaa katsoa kun esim joku A. Tyrväinen vetää täysin munat kainalossa kun jengiä pitäisi herätellä ja tuoda tunnetta laatikkoon. Ei kai valmennus sentään kokonaan ole kieltänyt taklaamasta tai pelaamasta kovaa?

  En tiedä kuinka paljon kaudesta voi laittaa valmennuksen piikkiin, mutta eipä toi peli ole kyllä kehittynyt puolen vuoden aikana juuri lainkaan. Palstalla on huudeltu kuinka jengi on kasattu kevättä silmällä pitäen, mutta jotenkin noista sinällään kovista yksilöistä ei saada varsinkaan kovemmissa paikoissa tarpeeksi irti. Toki pelimanneillakin on peiliin katsomisen paikka. Missä on ne johtavat pelaajat jotka ottaa jengin reppuselkään vaikeissa paikoissa? Sopanen, Erkinjuntti, Kousa, Hodari, Kangasniemi - jätkät hiihtelee välillä aivan sukat jalassa.

  Paljon pitää tapahtua, että tästä sarjasta raavitaan jatkoon.
   
 10. sensori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ansiokkaita analyysejä edellä.
  Tämänvuotinen Kalpa on paljon sitkeämpi ja parempikuntoinen kuin viimevuotinen, näistä syistä myös pää kestää siellä paremmin.
  Meillä muutama kärkimiehistä on joko rikki, peluutettu puhki tai kuntopohja ei riitä.

  Lisäksi omaan korvaan on särähtänyt ne Matikaisen muutamaan kertaan toistelemat virkkeet "kun me ei olla voitettu täällä mitään"; liian moneen kertaan sanottuna , ja peilaten tähän hetkeen , niin tämä psyykkaus saattaakin kääntyä itseään vastaan?
  Omaa pelaamista ja/tai taktiikkaa ei ole pystytty viilaamaan tarpeeksi ja tasonnosto on jäänyt näkemättä.

  Toisaalta näin niinkuin pitkässä aikajanassa juna etenee:
  eka vuosi toi ammattimaisuutta, urheilullisuutta, sitoutumista.
  toka vuosi kehitys jatkuu ja 5vs5 peli on lyöty kohtuulliseen tuloskuosiin (näytti kyl paskalta mutta omissa kolisi vähemmän ja sijoitus parani).
  kolmas vuosi ilmeisesti edelliset pysyy ja paranee, ja sen lisäksi erikoistilanteet otetaan haltuun ja oikeat roolitukset löytyy.
  Sitten torilla tavataan.

  Tänä keväänä ja tässä hetkessä ei kyllä lämmitä ja nyppii katsoa, kun pelit menee näin. Huomenna sitten näytön paikka, ehkä se kani revitään hatusta? Tai spartalainen taistelusaaga saa arvoisensa alun, jossa tullaan repimällä ja raastamalla rinnalle ja ohi?

  Toivotaan voittoa keinolla millä hyvänsä.
  Lisäksi ylimääräinen kotipeli tarkoittaisi meille tuotoiltaan varmaankin n. kakkosketjun laituria, voitto olisi siis "arvokas" kaikilla mittareilla.
   
 11. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Juurikin tämä ja perjantain peli tarkoittaa todellakin äijää kahteen ensimmäiseen kenttään, jos sen haluaa yhteen vertauskuvaan tiivistää. Eilen toinen erä voi siis olla kallis sekä pelillisesti että taloudelisesti.
   
 12. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Olen koko vitun kauden miettinyt, että miksi niitä Sopasia ja juntteja täytyy oikeasti peluuttaa AV:lla. Hodgmaniakin välillä. Ei helvetti, eihän siitä ole kun haittaa siellä. Ja niinkun Vili olisi joku hyväkin AV:lla. Täysin uskomatonta. Täytyy varmaan mennä itte kysymään.
   
 13. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Lainaus:
  Hyvin haettu nämä!
  Ykköskohdasta olen ymmälläni miten näin on päässyt käymään. Liian vähäisestä treenistä ei käsittääkseni voi olla kysymys.

  Jostain syystä 'paineet' (lue: toiveet) on karisseet itseltäni. Niin paljon parempi liike on savolaisilla ollut joka pelissä.
  Ja aurinko paistaa jo aika lämpimästi. Kevättä ilmassa!
   
 14. Hockey-65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Jullen jättämä aukko on suuri, mutta suurin ongelma tällä hetkellä on se, ettei joukkue ole yhtenäinen. Vaikea sanoa mikä mättää, mutta oireet joukkuehengen rakoilusta on nähtävissä selvästi. Huomenna viimeinen tilaisuus alkaa pelata joukkueelle ja tarttua viimeiseen oljenkorteen. Kalpa on ollut hyvä, mutta voitettavissa kunhan fokus olisi oikeissa asioissa, kaverin syyttelyä ja mussuttamista ei vaan voi hyväksyä tässä vaiheessa kautta. Pelin päällä ei tässä sarjassa olla oltu, siis ihan oikeesti, vielä kertakaan!
   
 15. Runkosarja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, KooKoo
  Lainaus:
  Tästä eri mieltä. Jäljessä Pelsu on ollut, mutta "erittäin paljon" on aivan mahdotonta liioittelua. Ollaan oltu hieman jäljessä liikkeen suhteen. Kommenteissa tietenkin näkyy pettymys vähän toisin menneeseen ottelusarjaan kuin meidän mielestä olisi pitänyt.
  Huomenna testataan sekä valmennus että joukkue, Kaikki mahdollisuudet kääntää sarja on, mikäli löytyy sielua, sydäntä ja jalkaa, joskin epäilen muutamien kirjoittajien lailla, että takana on hieman pahempaa kremppaa. Jos on, niin kausi loppuu huomenna. Jos ei, niin torilla tavataan.
   
 16. Puupaavola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat
  Lainaus:
  Kyllä,tiettyjen pelaajien legendaarinen "sitoutuminen" ei vaan ole esim. samalla tasolla,kuin viime keväänä.

  Lainaus:
  Lauantaina Kuopiossa oltiin lähes samalla viivalla luistelussa,kun taas maanantaina Lahessa aivan hel..tisti jäljessä :)
   
 17. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
  Lainaus:
  Voisiko johtua siitä, että KalPan peli perustuu liikkeeseen, ja kun tuo peli oli jälkimmäinen peräkkäisistä peleistä niin sai vain näyttämään Pelsun luistelun paremmalta?
   
 18. Puupaavola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat
  Ehkäpä,toiv. tänään liike hyvällä tolalla :)
   
 19. Turkoosisalpa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Tänään mielenkiintoista nähdä paketin kestävyys, kun vain sitoutuneet pelaajat kehissä...
   
 20. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
  Lainaus:
  Miksi Sopanen on sitten tuolla surffaamassa? Positiivisesti ajateltuna ainakin ylivoima muuttuu..
   
 21. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Hurja itku ollut palstalla näistä playoffeista. Ihan tulee runkosarja mieleen, jossa aina yhden tappion jälkeen kaikki oli paskaa ja menetettyä ja voittopelin jälkeen leijuttiin. Onko tämä tätä vitteri, veispook ja hästäk ajan lasten malttamattomuutta?

  Otetaas pari tilastofaktaa pöytään: KalPa saalisti runkosarjan 60 pelissä 112 pistettä. Pelicans 93 pistettä. KalPa voitti jokaisessa runkosarjan ottelussa Pelicansin. Eli Pelicans on selvästi venynyt ja parantanut runkosarjasta jos tilastoja katsotaan. Selvästi parempi KalPa on pistetty joka ainoassa pelissä numeroiden valossa ja pelillisestikin tiukille. Pelicans on siis pelannut loistavat pleijarit tähän saakka faktoihin nähden. Ollaan saatu paljon enemmän tästä KalPa-sarjasta kuin olisi voinut odottaa faktoja katsomalla.

  Toki jos materiaaleja aletaan verrata, niin eihän tuo KalPan porukka paperilla ole yhtään Pelicansin vastaavaa parempi. Runkosarja eli pitkä juoksu osoitti kuitenkin toisin. KalPalta nousi uusia tähtiä tai lähes tähtiä paljon esiin.

  Outoa myös se että samat näiden Pelicansin playoff-otteiden haukkujat ajattelevat, että tänään Kuopiossa voitaisiin vielä voittaa. Mielestäni lähtökohtaisesti tänään tämä sarja päättyy ihan varmasti. Mikäli ei, niin ollaan tehty taas 1 ihme lisää tälle keväälle. 1. peli Kuopiossa oli jo ihan mieletön venyminen tältä joukkueelta. Arvonnassa vasta hävittiin. Seuraava peli meni myös arvontaan ja arpa ei osunut taas, joten kaikki oli taas pelkkää paskaa monen mielestä. Sitten jo voitettiinkin 3. peli. Periaatteessa sarja oli meille 3-0 tuossa vaiheessa, vain huonon tuurin arpa oli heilauttanut 2 ekaa peliä Kuopioon. Eli pointti on se, että Pelicans on pelannut loistavan runkosarjan 2016-2017 ja venynyt playoffeissa vielä parempaan! Kiitos Pelicans!
   
 22. Dirac Jäsen

  Taitaa olla pojilla jo illaks lennot tropiikkiin varattuna. Peli ainakin näyttää tällä hetkellä siltä, että ei edes yritetä voittaa ja haluttais olla jossain ihan muualla ku playoffien viidennessä pelissä Kuopiossa.
   
 23. Calé Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  No kyllä täällä tottakai itketään sitä että ollaan oltu paskoja. Noi kaksi ekaa peliäkään eivät olleet mitään arvontoja vaan KalPalla oli niissäkin yliote meistä ja me vain rimpuiltiin mukana.

  Eniten tässä koko hommassa ihmetyttää miten tuosta jengistä on saatu noin munaton ja henkisesti heikko? Ammattijätkät murenee samantien kun tulee vastoinkäyminen, katsoja saakin murentua, mutta ei pelaaja.

  Itse uskon myös että playoff sarja päättyy tänään, jos ei pääty se on aivan suoranainen ihme.

  Sanon kiitos pelicans tästä kaudesta, mutta aivan saatanan pitkin hampain, niin paljon jäi tästä kaudesta hampaankoloon ja jossiteltavaa.

  E. Ja tällä hetkellä meidän haluton sakki esittää koko kauden munattomimman pelinsä Kuopiossa. Mitä helvettiä sanon minä?
   
 24. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Jätkät näköjään päätti tänää luovuttaa pelin jo etukäteen. Pikkasen hävettää...
   
 25. IcyPredator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Kausi loppumassa kunnon ulospuhallukseen Kuopiossa. Valmennuksella iso peiliinkatsomisen paikka, materiaali oli kovin sitten hopeakevään.