Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Pelisuoritukset ja tulokset kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Rademoottori, 16.09.2016 klo 19.09.

 1. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
  Jaahas. Uusi kausi, mutta vanhat metkut? No ei vainenkaan.

  Kuluvan kauden ensimmäisen Liiga-ottelun eka erä on nyt pelattu Kuopiossa. Tilanne 1-0 (YV-maali) kalakukoille. Kyllä se nousu vielä alkaa, kunhan joukkueemme pysyy poissa jäähyiltä. Laukauksia maalia kohti tosin pitäisi pystyä tuottaa enemmän.

  Torjunnat ekassa erässä:
  Kilpeläinen 5
  Juvonen 10
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2016 klo 19.28
 2. Kaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Jets, Green Bay Packers, Tazen ARTA-viha
  Kädetön oli eka sana joka matsin jälkeen tuli mieleen. Kaipais sitä sentteriä ja laituria joilla käsiä tehdä ratkaisuja. No, eka vasta takana, ei masennuta.
   
 3. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ei masennuta, eikä tämä oli todellakin vasta ensimmäinen peli. Kyllähän tuossa silti näkee ne puutteet, jotka olivat kyllä jo osittain viime kaudellakin näkyvissä. Tsemppiä on, asenetta on, mutta käsiä puuttuu.

  Potulnyn perussyötöt yv:llä olivat tuossa porukassa jo taidokasta. Sentteri tarvitaan.
   
 4. Jari66 Jäsen

  Se on surullinen fakta että meillä ei näyttäisi olevan käsiä kuin Tyrväisen kentän laitureilla. Iikka Kangasniemi esiintyi edukseen jos jotain positiivista haluaa hakea.

  Mutta ei me sitä ykkössentteriä ja laituria tarvita. Pitkä kausi tulossa.
   
 5. Ikaros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga, turkoosi ja NHL
  Sentteri tulee sit joskus joulukuussa, ku ollaan sijalla 12-13, ku ei vaan löydy Pelsujen näköstä pelaajaa. Potulnykin oli tossa jengissä vahvistus.
   
 6. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
  Kyllä jos sarjapisteitä aikoo kerätä tarpeeksi kauden kuluessa, niin juuri näiltä Kalpoilta pitäisi myös ne pisteet viedä.
  Kalakukoilla maalivahtipeli oli voiton tae. Pelicansin YV-peli osoittautui tehottomaksi. Maaliton peli muutenkin jyrsii. V.Sopasen kuti kimpoili maalitolpista ulos. Tulee tehottomuudesta mieleen viime kauden runkosarjamatsit kalakukkoja vastaan.
   
 7. NuuskaHP Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tätähän tää juuri on.

  Ei sinne hallillekaan tarvi meinaa raahautua kun vasta sitten kun siihen annetaan aihetta. Mä olen jollain tavalla edelleen vittuuntunut siihen että ensin puhutaan että sinne on haussa tällästä ja tällästä ja ei tule ketään ja se käännetään hienosti sitten niin että muka-ei-tarvita-ketään linjaksi. Vaikka totuus nyt jollaintasolla ainakin taisi olla se että meillä ei ole varaa hommata sinne ketään ketä me tarvitaan.

  Mutta jos jotain positiivista haetaan niin kausi on vasta alussa ja ensimmäinen peli pelattu, ei Kalpalta viimekaudellakaan runkosarjassa pisteitä otettu.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2016 klo 13.41
 8. RV16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chilinakit ja muu paskansyönti
  Katastrofaalista, hävittiin Kuopiossa jossa on viimeksi voitettu keväällä 1999.

  Kaikki ulos ja helvettiin seurajohtoa myöten! Tarviiko joku kausaria?
   
 9. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  KalPa oli oli illan pelissä tylysti parempi, vaikka paikkoja oli toisenlaiseenkin lopputulokseen.
  No, Juvonen oli mielestäni hyvä. Se on kuitenkin rauhoittava havainto.

  Toivottavasti ei tarvitse odottaa viittä kuukautta ennen kuin peli alkaa kulkea.
  Nupe todenköisesti selaa jo kotimatkalla vapaiden pelaajien markkinoita ..
   
 10. Calé Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ei nyt heitetä kirvestä kaivoon. Kalpaa ei taidettu kertaakaan runkosarjassa voittaa viime kaudella, saatiinko edes pistettä.

  Huolestua voi toki kädettömyyden määrästä, mutta odotellaan nyt muutama peli miten lähtee liikenteeseen.

  Kyllähän toki tuo rosteri sentteriä huutaa. Ehkä myös laituria.
   
 11. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ei se viime kauden runkosarja tosin mitään juhlaa ollutkaan, vaikka keväällä joukkue olikin iskussa. Nyt odottaisi hieman tasaisempaa kautta, kun Matikainen on päässyt hiomaan reilun vuoden kuvioita. Ja jos KalPaa ei ole ikiaikoihin voitettu runkosarjassa vieraissa, niin kyllä sillekin voisi pikkuhiljaa jotain tehdä...

  Mutta eteenpäin. Tämä ei ollut vain kovin hyvä markkinointipeli joukkueelta. Nollille on aina ikävä jäädä avauksessa.
   
 12. Radiomasto Jäsen

  Suurimmat puutteet on tiedetty koko kesän ajan ja kauden avauksessa jäädään nollille. Pekka Virta vie Kuopiossa Matikaista haluamansa mukaan, eikä sitä voi puolustella sillä, miten vaikea vieraspaikka tuo on historian aikana ollut. Pelaajat ja valmentajat muuttuvat molemmilla kausien mittaan. Prosessin kehitykseen kuuluu edistyminen ja hartaasti toivon reagointia hyvissä ajoin, ettei tämä kausi toista edellistä.

  Tämä on nyt kirjoitettu yhden pelin jälkeen, mutta sen olisi voinut kirjoittaa sitä ennenkin. Viime kaudella Matikainen puhui siitä miten ne maalit kyllä tulevat, kun pelaajat astuvat esiin. Niiden tekeminen on kuitenkin vaikeaa ja onnistuu toisilta helpommin, kuin toisilta. Mikäli maaleja ei tule, turhautuu joukkue helposti, keskittyminen karkaa olennaisesta ja jäähypenkki tulee tutuksi. Tämä oli viime kauden oravanpyörä, toivottavasti virheistä on opittu, sillä paperilla joukkue on viime kaudesta jopa heikentynyt.

  Peliesityksen/tuloksen on pakko petraantua, sillä niiden piti jättää seuran ympärillä velloneet häiriötekijät alleen. Jos huomenna joukkue jää 0-1 maaliin ja häviää, on toivottu positiivinen kauden alku nopeasti kääntynyt minikriisiksi.

  Toki puhutaan prosessista, mutta siitä voidaan puhua helposti toinen kausi putkeenkin. Uskon tuohon prosessiin, mutta ei se pelkkä prosessi loppujen lopuksi peitä kaikkia pelaajiston vajavaisuuksia.
  Pelicansia vastaan on nyt aika helppo pelata, nollaat ykköskentän ja se on hyvin pitkälti siinä. Tuon lisäksi siellä on kärjistettynä ja maaliuhalla mitattuna kolme neloskenttää. (Repo tarvitsee laatusentterin tai yv:n)

  KalPaa vastaan ykköskenttä oli lisäksi se, joka tasaviisikoin otti pelin ainoan takaiskun itselleen. Tyrväinen, Sopanen ja Erkinjuntti eivät voi myöskään illasta toiseen kellottaa tänään nähtyä reilua 22 peliminuuttia, hurja luku, vaikka ylivoimaa olikin. Tuollaisilla minuuteilla terävyys kärsii.

  Toivotaan kuitenkin, että Isku Areenan kauden avauksessa nähdään miten Sport menee kumoon, joukkue lyö 4-5 maalia taululle, onnistumisia tulee laajalle rintamalle ja siitä on hyvä hypätä positiivisen kierteen kelkkaan.
   
 13. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  KalaPa vei Pelicansia taktisesti ihan huolella. Puskettiin träppiin ja kiekkokontrollimuuriin hirveällä höökillä ja sen vastapainona omissa oli monta ylivoimahyökkäystä.

  Onhan tuo nyt perkeleen kädetön porukka. Kangasniemi menee hukkaan kahden kädettömän laiturin kanssa. Björnisellä ei vaan riitä lähellekään Liigan kakkosentterin, eikä ehkä edes kolmossentterin tasolle. Itse kokoaisin kaksi ylintä ketjua seuraavasti:

  Erkinjuntti - Tyrväinen - Sopanen
  Repo - Pöyhönen - Kangasniemi

  Muut nyt voi ripotella miten huvittaa. Kyllähän se vähintään sentteriä huutaa ja kipeästi.
   
 14. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
  Tais olla Bloodin vartioima KalPa-mies se, joka pääsi maalin tekoon?
  Noh, uusi matsi tänään lauantaina Spåraa vastaan. Heh ... otteluohjelma osoittaa "parhaita puoliaan". Pelicans tekee kaksi kertaa pitemmän matkan palatessaan Kuopiosta Lahteen, kuin Spåra tullessaan Mikkelistä. Lepo-/palautumisetu vaasalaisilla. Jossakin vaiheessa nuo kääntyvät ehkä Pelicansinkin eduksi.

  Parempia pelisuorituksia tänään odotellessa...
   
 15. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Lainaus:
  Sportilla peräti 1.5h aikaa levätä enemmän. Nämä täytyisi kyllä huomioida sarjaohjelmaa tehdessä.

  Valoja päälle.
   
 16. Ankkakaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Kyllähän ne vain niin on, että Petun Pelicans ei vain kykene voittamaan Kalpaa runkosarjassa. Viime kaudella oli sama juttu ja kun joukkue ei ole käytännössä muuttunut mihinkään, niin Kalpaa ei voiteta. Surullista on myöntää, että Potulny oli oikeasti vahvistus tuohon joukkueeseen. Sentteri olisi kiva.

  Jos haetaan positiivista eilisestä, niin Kangasniemi on nostettava esille. Ei nyt lähdetä tässä vaiheessa vielä rikkomaan kentällisiä, mutta haluaisin että Kangasniemeä kokeiltaisiin jossain vaiheessa ykköskentässä.
   
 17. egar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, AC Milan, FC Lahti
  Peli-ilme mielestäni oli ihan hyvä, pyörimistä ja paikkoja tuli jne, ei vaan osuttu maaliin. En ole huolissani.
  Kalpan toinen maali tuli liian helposti kun kaveri vaan luistelee Leimun ja Lassenin välistä, joiden pitäisi olla meidän parhaat pakit. Sitä ei saa hyväksyä.
   
 18. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Tuo Potylny tiivistää kyllä hyvin sen, miten ratkaisijoita on jopa entistä vähemmän. Potylny oli viime kauden jälkeen se, joka piti päivittää parempaan versioon, mutta nyt Potylny olisi taas joukkueelle vahvistus, kun ketään ei hankittu. Hankinta pitäisi tehdä, jotta keskikaista olisi edes viile kauden tasolla.

  Lainaus:
  Peli-ilme oli viime kaudellakin usein hyvä ja paikkoja sekä pyörimistä oli. Voittoja ei vain silti usein tullut, kun paikat eivät muuttuneet maaleiksi. Tilanne tuntuu tismalleen viime kauden jatkumolta ja siitä on syytä olla hieman huolissaan.
   
 19. egar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, AC Milan, FC Lahti
  Se ero mun mielestä on että pelaamisessa on nyt jotenkin erilainen ajatus. Ihan aina ei osunut syöttö niin kuin olisi pitänyt, mutta hei, eka peli. Omista puretaan nöyrästi ja halutaan vaan voittaa oma siniviiva, mutta pääasiassa haluttiin silti avata rauhassa lähimmälle miehelle ja sitä kautta ylös. Viime kaudella ei tällaisia ollut kun loppukaudesta, en tiiä onko se Pirin tuoma juttu.
  Niin ja siihen haluan ottaa kiinni että Kalpa on aina ollut se vaikein vastustaja Pelsulle ja pitää mun mielestä huomioida se että niillä on kovia ja ennenkaikkea kilpailullisia pelejä alla CHL:ssa. Siinä on mielestäni kauhea ero että pelaatko ihan oikeaa pisteistä, vai haetko vaan tuntumaa treenipeleissä.
  En tarkoita että treenipeleissä mennään vaan hakemaan kuntoa, vaan tarkoitan että kun pitäisi voittaa pelejä ja tuntuu se pienikin paine alitajunnassa, peli helposti muuttuu kokeneillakin pelaajilla väkinäiseksi, kuten eilen ylivoimalla. Menee hetki että pääsee siihen moodiin uudestaan että siihen tottuu.

  Näistä syistä johtuen en ole vielä huolissani, vaikkakin ensimmäisestä kolmesta pelistä vähintään yksi, mieluusti kaksi, pitäisi voittaa.
   
 20. Radiomasto Jäsen

  Tuo on äärimmäisen simppeli pelitapa, minkä ei pitäisi yhdellekään ammattilaiselle tuottaa ongelmia. Hyvä kuitenkin, että jokin yhteinen ajatus on, sillä viime kaudella sitä ei aina ollut.

  Tuo CHL vs harjoituspelit on asia mikä ei ainakaan KooKoota ja Ilvestä kiinnostanut tippaakaan, vaan nuo ottivat voitot CHL-nipuista.

  KalPa on tosiaan ollut paha vastus, mutta eilen Pelicans pelasi juuri niin, kuin KalPa halusi. Aikaa kauden avaukseen valmistautumiseen oli, vastustajan pelitapa oli kaikkien tiedossa, mutta silti mentiin ja hypättiin oikein tasajalkaa tiedossa olevaan ansaan. Syyttävä sormi toki tästä valmennuksen suuntaan.
   
 21. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Eilen tosiaan vähän ihmettelin miksi pelikaanit pelasi usein jätönjätönjättöä, ihan niin kuin kuopiossa vierailijankin pitäisi niin pelata.

  Ja tuossa jättöpelissä oltiin kuin aloittelijat Kalpan rinnalla.
   
 22. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Hyvältä näyttää. 120 min ja 0 maalia.

  Nauratti jo etukäteen joidenkin horinat "vahvasta" rungosta.

  Erkinjuntti 52, 12+18=30
  Sopanen 34, 9+20=29
  Repo 50, 15+13=28
  Tyrväinen 54, 8+17=25
  Pöyhönen 52, 5+14=19
  Björninen 53, 6+9=15
  Alanne 51, 9+4=13
  Heino 29, 4+3=7
  Koivisto 20, 3+4=7
  Vartiainen 40, 1+5=6
  Rekonen 14, 2+1=3
  Siikonen 22, 1+1=2

  Ei voi sanoa, että tätä taustaa vasten tehottomuus olisi jotenkin valtavan suuri yllätys. Meillä on tällä hetkellä tasan yksi ketju, jossa pelaa rutinoituneita liigamiehiä, eikä poikia. Esimerkiksi KooKoolta ja Sportilta löytyy enemmän rutinoituneita liigaMiehiä kuin meiltä.

  Pakeissa ei sitten ole Leimun takana ollenkaan kiekollista osaamista. Jumalauta Roni Rukajärvi, joka ei mahtuisi edes suurimmassa osassa Mestisjengejä ylivoimalle, käy pyörittämässä meillä 5-3 ylivoimaa. Ja loput ylivoimat viivamiehenä Pöde.

  Toivottavasti kirstun pohjalla on vielä rahaa, sitä nimittäin tarvitaan ja kipeästi.
   
 23. Isaa Jäsen

  Näille romantikoille vaan termit "omat pojat" ja "sitoutuminen" on niin kovia juttuja, että niiden ohi ei sitten mitään muuta oikein nähdäkään.
   
 24. egar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, AC Milan, FC Lahti
  Tänään oli huonompi ote pelistä kuin eilen, tai, tänään missään vaiheessa mitään otetta ei edes ollut. Tuntuu ettei joukkueessa ole sellaista vastuunottajaa, joka tekisi toisista pelaajista parempia, rauhoittaisi peliä ja loisi tilanteita. Sopanen ja Erkinjuntti ei riitä, kun ylivoimassakin kätisyys on niin ettei siitä kukaan pääse laukomaan suoraan. Ylivoima näytti viime keväänä paremmalta kun oikeasti on, kiitos Leimun, jolle pelattiin vetopaikka ja aina soi. Nyt kun Leimua ei ollut viivassa, kiekkoa pidettiin, pidettiin ja Sopanen tai Erkinjuntti laukoi, kätisyyksien ollessa ns. NHL-tyyliin, jolloin kulma on pienempi kuin toisinpäin. Kenen siinä pitäisi laukoa? Kenelle sitä haetaan? En edes muista kuka siinä oli viidentenä EJ-Vili-Tyrväinen-Pöyhönen kanssa, kun ei Tyrväinen ja se joku saanut edes kosketuksia kiekkoon. Kenties Repo tuohon viivaan vasemmalle tai neliön keskelle laukomaan? Ja Puistola viivaan?

  Puistola on ollut ihan ok, mielestäni odotuksia jopa parempi. Kangasniemi on joukkueen vaarallisin pelaaja.
  Björnistä enkä Heinoa oikeastaan muista nähneeni tai kuulleeni edes selostuksessa juurikaan, Siikonen on ollut odotettua tasoa, ihan jees.

  Kangasniemen pariksi pitäisi saada joku joka menee mukaan hyökkäämään tarpeeksi nopeasti, eikä aina lähde vaihtoon kun Iikka nousee.

  Surkeaa kun kahden ottelun jälkeen jo tulee se pelko että mitäköhän tästä tulee.
   
 25. aatelisode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
  Kylläpä on ollut takkuinen kauden alku. Gorilla alkaa olemaan jo melkoinen tuon maalinteon suhteen. Tänäänkin oli vaikka millaista paikkaa, mutta kun ei kelpaa. Ratkaisija puuttuu ja vastuunkantajia ei näytä tällä hetkellä joukkueesta löytyvän. Siirtelyä tapahtuu aivan liikaa kun pitäisi vetää, ja sitten kun vedetään ei osuta tyhjään maaliin, tai vedetään jostain mistä ei todellakaan tehdä maalia. Toivottavasti tiistaina saataisiin edes vähän apuja.