Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Pelipaidat 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana HOOLIGAN_, 30.05.2018 klo 22.18.

 1. Heitinga Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Kuten @Bunder tuossa jo kirjoittikin niin Hämeenlinnassa on vedetty kyllä hetkittäin aivan "villinä läntenä". HPK pelaa kaikki kotiottelut oransseissa ilman minkäänlaisia poikkeuksia mutta vastaantulijoilla tuntuu olevan aika usein päällä kotipaidat.

  Itselle ne Kärppien mustat ja Lukon siniset vielä menevät, mutta maku seuraamiselta alkaa katoamaan siinä vaiheessa aika rankasti kun vastaan tulee vaikkapa Sport punaisissa tai KalPa keltaisissa. Pelin katsominen muuttuu todella haastavaksi ja ainakin itse uskon että liian pienet värisävyt haittaavat varmasti jo pelaajiakin.

  Oikeastaan enää puuttuisi se että KooKoo tulisi vierailulle oransseissa.
   
 2. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  No EI, kun ei ole seuran väri. Värit on Vihreä, Keltainen ja Musta. Valkoinen pelipaita oli suoranaista raiskausta, ja kun siitä on vihdoin päästy eroon, ei pidä Liigan tulla sellaseen pakottamaan.
   
  Kynämestari, MäkSisäkumi, Vuokralainen ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  HPK käyttää kotona kotipaitaa ja vieraissa vieraspaitaa. Siksi niitä sellaisiksi kutsutaankin.
   
 4. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Just näin. Kaikille jengeille pelkästään mustat ja valkoiset paidat käyttöön. Näin ei aiheudu ongelmia myöskään mustavalkotelkkarista matseja katsovalle ongelmia.
  Oikeesti näitä ongelmallisia komboja sisältäviä matseja on kourallinen kauden aikana. Ei tämän takia ruveta vaatimaan valkoisia paitoja sellaisille joukkueille, joilla valkoinen ei mitenkään kuulu värimaailmaan. Jos yksi katsoja kymmenestä tuhannesta saa tämän takia migreeni- tai epilepsiakohtauksen, niin mun mielestäni se on hyväksyttävä ongelma. Tai vaikka yksi tuhannesta. Mitättömien marginaalien takia on jokseenkin turhaa lähteä tekemään isoja muutoksia, jotka lähinnä hankaloittavat helvetin monen tahon olemista ja elämistä.
   
 5. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Oranssin ja punaisen käyttäminen samassa pelissä on tosiaan vähän arveluttavaa, mutta ainakin TV-kuvan perusteella vaikea kuvitella, että hallillakaan HPK:n oranssi ja KalPan keltainen eivät erottuisi toisistaan.
   
 6. sinnepäinsä Jäsen

  Muistan aikoinaan, kun Blues ja IFK kohtasivat. Hifki tumman punaisissaan ja Blues tumman sinisissään. Ottelu oli ihan täyttä tuskaa seurata. Itse tosin olenkin 1/1000 erityinen värisokea lumihiutale, joten mitäpä tuo haittaa. Myös tällä kaudella ollut joissain otteluissa hankaluuksia seurata, mutta en nyt muista keiden välisissä matseissa. Olisikohan ollut jokin Ilves-HPK ainakin.
   
 7. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Kyllähän sen kuuluu mennä siten, että kotijoukkue päättää ensin oman paitansa (yleensä tietysti se kotipaita) ja sitten vierailta pitää kassista löytyä sen väristä paitaa päälle, että erottuu. Jos ei erotu, niin tuomareiden tulisi viimeistään puuttua asiaan. Ei se nyt vaan ole mistään kotoisin, jos pelaajat ja katsojat joutuvat yhtään arpomaan kumman joukkueen pelaajasta on missäkin tilanteessa kyse.
   
 8. Bunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Coyotes, Thrashers
  Lainaus:
  NHL:ssä 31:llä joukkueella on valkoiset vieraspaidat. AHL:ssä kaikilla joukkueilla on valkoiset vieraspaidat. Turha varmaan listaa jatkaa, mutta kummasti Amerikan puolella ei mitkään seurojen värit ole esteenä. Niitä seurojen värejä voi myös siihen vieraspaitaan laittaa mm. raitoina, koska eihän ne paidat koskaan kokonaan valkoisia ole, joten en tiedä mikä siinä sitten on se ongelma. Näin oli myös Ilveksen vieraspaidassa aikoinaan, joka oli mielestäni jopa yksi sarjan hienoimmista, mutta en nyt ala väittelemään makuasioista.
  Juttelin jokunen aika Arizonan kontaktini kanssa ja oli juttua myös kotimaisesta jääkiekosta. Aika vähän pelipaidoista juteltiin, mutta kun samalle päivälle sattui turmiollinen Kärpät - KalPa matsi, jossa Kuopiolaiset vähemmän yllättäen saapuivat kyläilylle keltaisissa vieraspaidoissa. Häpeäni oli suuri kun tämä kontaktihenkilöni vilkaisia matsia ja kysyi "Why both teams have home jersey". Matsi oli kaikinpuolin hänen mielestään visuaalisesti kamala kokemus. Mainitsi myös, että kuinka pystymme seuraamaan näitä otteluita.
  Hän pelaa myös itse jotain alasarjaa Amerikoissa ja kuulemma sielläkin pelipaita kulttuuri on suomea paljon edellä.
  Kyllä kotipelissä saa käyttää millaista paitaa haluaa, mutta on the road mennään sitten valkoisemmilla paidoilla.
   
  Punamusta tykkää tästä.
 9. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Aikamoinen ongelma osataan kehittää käsitteestä koti- ja vieraspaita. Nuo toisiaan lähellä olevat kombot ovat ongelma, mutta kai nyt oikeasti ihmiset erottavat normaalisti kuka on kuka ja tulostaululta voi luntata kenen peliä katsoo tai missä hallissa on?
   
 10. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Miksi meillä pitäisi olla samalla lailla kuin jossain ämeericassa? Ei omaa tapaa tarvitse hävetä, kun siinä ei mitää väärää ole. Ennemmin toivoisi liigan puuttuvan mainoksiin ja niitä rättejä vaikka vähän yhtenäistettäisiin. Mainokset vaikka samoihin paikkoihin paitoihin ym. Onhan hallien jäässäkin kaiketi määritelty jollain tarkkuudekla mainospaikat ja niiden määrä.
   
  Tollanen, Manazeri, vilho ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 11. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Yksittäistä pelaajaa katsoessa ei ole ongelmaa erottaa, että kumman joukkueen pelaaja on kyseessä. Sitten kun pitäisi hahmottaa kerrallaan se kymmenen pelaajaa vaikka jossain hyökkäyspään paineistuksessa, niin alkaa ongelmia tulla. Tästä syystä olen erisävyisten paitojen kannalla. Toki itseä ei joku musta vs keltainen häiritse pätkääkään, mutta nämä ottelut missä joku yksisarvinen on oksentanut sateenkaaria kentälle on yhtä tuskaa seurata.

  Edit: No sanoithan sinä, että toisiaan lähellä kombot ovat ongelma. Olkoot kommenttini sitten yleisellä tasolla.
   
 12. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Eikös joka joukkueella ole kaksi erilaista paitaa? Ei tuon nyt luulisi maailman vaikein asia olevan, että paita-asiat sovittaisiin niin, että mahdollisimman erivärisillä pelataan. Jos otetaan esimerkiksi tuo Sport ja Kookoo, nin Sportin punaisesta olisi Kookoon musta paita erottunut aika hyvin.. maalaisjärjen käyttö on sallittua tässäkin.
   
 13. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Lainaus:
  Miksi meidän ylipäätään pitäisi tehdä niin kuin meren takana tehdään? Häpesitkö myös sitä että täällä saa kolme pistettä voitosta, NHL:n kahden pisteen sijasta?

  Sitä en epäile yhtään, että Kärppien peli näyttää amerikkalaisen silmään visuaalisesti kamalalta. Ei millään pahalla, mutta kyllä noiden kaikilla pelaajilla erilaisten tilkkutäkkien katseleminen aika pahasti sattuu omiinkin silmiin, vaikka on tottunut että paidoissa ylipäätään on paljon mainoksia.

  Edit. Pakko myös todeta että Kärpätkin on hieman parempaan suuntaan viime aikoina onneksi siirtynyt paitojen suhteen.
   
 14. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Huomenna päästään näkemään, miten noin päin erottuu (saa nähdä, mitä kumpikin käyttää). Aiemmin on pelattu HPK-Ilves, ja siinä toki molemmilla tavallaan "välimallin" päävärit, siis ei todella tummaa tai vaaleaa, vaan HPK:lla oranssit paita ja sukat (housut mustina toki hyvin tummat), kun taas Ilves vihreissä. TV-kuvasta ainakin erotti ihan hyvin. Voi toki olla, että olisi erottunut vielä paremmin, jos Ilves olisi käyttänyt mustaa tai keltaista asuaan, mutta mielestäni siis erottui ihan hyvin. Varsinkin, kun mm. numerot HPK:lla mustaa oranssilla, ja Ilveksellä keltaista vihreällä.
   
 15. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Joo taisi olla juuri tuo mainitsemasi peli, mikä itselle tuotti hankaluuksia. Mutta kuten sanottua, niin olen värisokea, joten en epäile etteikö tuo olisi värinäköisille ollut helppoa katseltavaa.
   
 16. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Värisokealle tosiaan voisi kuvitella olevan aika paha yhdistelmä, koska paidat näin äkkiseltään ajateltuna aika samaa tummuusastetta. Punavihersokealle myös väreinä oranssi ja vihreä varmaan sieltä huonommasta päästä, vaikka kaiketi vaihtelee aika paljon henkilöittäin, mitkä värisävyt erottuvat paremmin mitkä huonoimmin. Joka tapauksessa tältä kannalta Ilveksen kumpi tahansa muu paita, musta tai keltainen, olisi varmaan ollut parempi.
   
  sinnepäinsä tykkää tästä.
 17. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
  Mielenkiintoinen näkökulma tuo että änärissä toisella joukkueella aina valkoinen paita. Ei ole koskaan tullut tuotakaan miettineeksi. Mitenköhän lienee KHL:n puolella? Tottahan sekin ettei ämeriikästä tarvitse kaikkea matkia, mutta hyvät ja ammattimaiset asiathan kannattaa aina ottaa kokeiltavaksi. Koti olisi aina koti, siellä voisi kikkailla millä väreillä tahansa, vaikka sillä valkoisella. Vierasjoukkueelle määrättäisiin sen mukaan pelaavatko valkoisella vai muulla värillä. Seuraamisen kannaltahan tuo olisi parantava muutos, kun otetaan kaikki mahdolliset katsojat huomioon.
   
 18. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
  Muistankohan nyt ihan väärin mut eikös änärissä oo joskus ollut alunperin niinpäin et kotijoukkue pelaa valkoosella paidalla, ja vieraat taas värillisellä?

  Joku asiaan enemmän perehtynyt voisi avata tätä?
   
 19. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Lainaus:
  Oli aiemmin juuri näin. En muista milloin vaihdettiin.
   
 20. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Mä en erota Pelicansin pelaajien vieraspaitoja jäästä. Molemmat pääosin valkoisia ja väliin sotkettu sinisiä viivoja. Seuraa nyt tässä sitten peliä, etenkin kun laidoissakin on mustavalkoisia mainoksia.
   
 21. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
  Lainaus:
  Ainiin, sinullakin oli tosiaan mielipiteesi tuolla ylempänä. Pahoittelut omastakin puolesta että jäi huomioimatta.

  Kerroit tuossa että valkoinen vaihtoehtopaita hankaloittaisi tahojen toimintaa. Olisiko tämä nyt sitten perinteiden "rikkomisesta" aiheutuvaa hankaluutta? Identiteetin särkemistä? Tarkennatko.
   
 22. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Tässähän on ollut iät ja ajat valkoisia vieraspaitoja monella joukkueella, vaikka seuran väreihin se ei suoranaisesti kuuluisi. Itse olen erittäin ilolla tervehtinyt muutosta, että joukkueet alkavat pelaamaan oikeilla väreillään jonkun valkoisen paidan sijaan. Olen toki pahoillani niiden puolesta joille tämä aiheuttaa hankaluuksia.
  Lainaus:
  Kyllä tosiaan oli ja syynä miksi vieraissa pelattiin värillisinä oli, että haluttiin tuoda vierasjoukkueen oikeita värejä paremmin esille myös vastustajille. Kotikannattajat ne tiesivät, mutta vieraat ei välttämättä.
   
 23. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
  Itselle ajatus valkoisen paidan käyttäänotosta lähtee kotijoukkueen vapaudesta päättää täysin oma värinsä. Siten että erottuvuus on mahdollisimman selkeää. Selkeä erottuvuus taasen luo ammattimaisemman kuvan sarjan toiminnasta, huomioiden myös marginaalisen katsojaryhmän.

  Jos otetaan esimerkiksi vaikka HPK. Kotietuajatuksen mukaisesti se haluaa pelata oranssissa. Vastaan tulee vaikkapa KalPa keltaisissa. Oranssi ja keltainen vastakkain antaa omaan silmään jopa vähän tökerön kuvan sarjasta. Ei sillä etteikö nuo jotenkin erottaisi muttei mitenkään maailman selkeimmin. Syytä en taas langettaisi kotijoukkueen niskaan. Tumma paita KalPalla olisi, mutta oranssi on myöskin periaatteessa tumma. Tämmöisiä tilanteita varten valkoinen vaihtoehtopaita olisi toimiva ratkaisu, enkä usko että seuran identiteetti tuosta kolhua kokisi.
   
 24. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Ethän sä mulle millään tavoin ole tilivelvollinen, joten en nyt ihan ymmärrä pahoitteluja. Mutta asiaan.
  Liigassa pelaa useampikin joukkue, jonka värimaailmaan valkoinen ei kuulu. Logossa voi olla vähän jonain täyte- tai tehostevärinä valkoista (esim. Ilves, SaiPa, KalPa), ja sitten on esim. Lukko joka on täysin valkoiseton. Ajatus esim. SaiPasta tai KalPasta valkoisissa tuntuu aivan ihmeelliseltä, luonnottomalta. Sama kuin IFK pukeutuisi violettiin tai vihreään. Hankaluuksia tästä koituisi juuri perinteiden rikkomisen kautta; pitäisi suunnitella uudet rätit uudella värillä ja samalla myydä se jotenkin faneille, että osa identiteetistä nyt kääritään uusiin verkkareihin, koska Amerikka.
  Mikäli tämä muutos tulisi, niin toivoisin suuresti SaiPan ja Lukon valitsevan keltaiset kotikuteet, samoin KooKoon ja HPK:n olisi hyvä pysyä oransseissa. Voi sitä itkua ja hammasten kiristystä, kun pelattaisiin ottelua SaiPa a KooKoo tai Lukko - HPK. Kotijoukkue luonnollisesti keltaisissa ja vieraat sitten valkoisissa, tai hätätapauksessa oransseissa.

  Huomattavasti tökerömmän kuvan sarjasta antavat todella halvannäköiset pelipaidat, kun ne on tikattu niin täyteen mainoksia, ettei seuran logoa meinaa löytää seasta. Milläs jengillä oli taannoin ne Olvi-tissit? Ei kai vaan sama joukkue, jonka jokaisen pelaajan nimi on Jatke? Kärppien tilkkutäkkiä ei edes viitsisi mainita. Sitten on nuo kentän laidan mainokset yms. Eli jos näyttävyyteen halutaan panostaa, niin paitojen perusväri on aika alhaalla tärkeysjärjestyksessä.

  Ja sitten se suurin juttu: jos jokin asia ei ole rikki, niin tarvitseeko se korjata? Ymmärrän, että on olemassa värisokeita ihmisiä. Ja sellaisia ihmisiä, joiden on syystä tai toisesta hankala erottaa tiettyjä väriyhdistelmiä, esim. punaista ja oranssia. Mutta kuinka usein tämä oikeasti on ongelma? Ja kuinka moni ihminen aidosti kärsii siitä tilanteesta silloin harvoin, kun se tilanne tulee vastaan? Uskoakseni aika pienestä määrästä puhutaan. Eli pienen vähemmistön takia pitäisi tehdä suuria muutoksia?
   
 25. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
  Itsellä ei ainakaan ollut tarkoitus Pohjois-Amerikan ihannointi. Lähinnä hain etuja mitä siitä voisi olla, jos täällä tehtäisi samoin. Yleisesti kaikkialta voi mielestäni ottaa kokeiluun asioita jos se kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.

  Edelleen kun jatketaan samalla esimerkkilinjalla, Predators on erottunut mielestäni hyvin keltaisissa esimerkiksi valkoista Penguinsia vastaan. Yleisestihän koko aihe on jokseenkin mielipideasia. Ymmärrän myös sitä toista kantaa. Halusin silti antaa mahdollisuuden miettiä lisäpaidan etuja. Yleisesti ottaen liigapaidat on siistiytynyt hurjasti viime vuosina ja mainosten asettelussa on nähty enemmän järkeä.