Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Pelipaidat 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana HOOLIGAN_, 30.05.2018 klo 22.18.

 1. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Pelicansin paidat ovat kyllä tyylikkäät. En lähde vertailemaan omaan joukkueeseeni, koska siinä on aina puolueellisuutta mukana haluamattaan.
   
 2. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  En oo Ilveksen enkä Pelsun kannattaja, mutten vertaamaan lähde minäkään, minusta vertaamiset turhia. Hieno on hieno, ruma on ruma. IMO Ipan paita on komein, mutta tuo Pelsun paita on myös kyllä helvetin hieno. Itselleni logosta ja nimestä ei oikein tule mitään viboja, siinähän nuo menee vaikkei 200v. vanhoja perinteitä olekkaan. Se sanottuna kyllä joku Ässät/pata, Tappara/kirves, Lukko/lukko jne. logot on erittäin perinteisiä ja hienoja ja lämmittää kyllä enemmän tälläistä vanhan liiton jarrua.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 3. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Itse en ainakaan ollut, mutta ihan hyvä pointti. Toinen mitä ei ole ajateltu lainkaan on esim. KooKoolle myönnetty lupa mustiin ja oransseihin kuteisiin. Esim. Ässiä ja IFK:ta vastaan todella kiva valita, pelaako punaista vastaan mustissa vai oransseissa. Paikan päällä erottuu hyvin, mutta töllön välityksellä välillä vaikea seurata tilanteiden rakentumista. Mahdollisesti on muitakin komboja eri joukkueiden välillä, mutta näihin on tullut omin silmin kiinnitettyä enemmän huomiota.
   
 4. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Varsinkin, kun Ässien punaisissa on vielä mustat olkapäät (ja KooKoolla molemmissa paidoissa), jolloin yläkamerasta voi olla haastavaa näitä erottaa kumpaankaan KooKoon paitaan nähden. Mä tykkään kyllä, että paidat on värikkäitä eikä aina vieraspaita ole valkoinen, mutta kyllä nämä erottuvuustekijät pitäisi kuitenkin olla ykkösenä ja yleisimpiä värisokeuksiakin pitäisi ajatella mahdollisuuksien mukaan.
   
 5. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Mikähän idea Jypillä on pelata Ässien peliasuissa?
   
 6. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ja Ässien peliotteilla.
   
 7. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Lainaus:
  Ovat siellä Jyväskylässä kenties oivaltaneet, kuinka tyylikästä onkaan pelata punaisella paidalla. *iso hymiö*
   
 8. The Priest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS Turku
  Jaa siellä on Jyväskylän Ässät kentällä. Selkäpuolelta täysin identtiset paidat numeroineen kaikkineen. Vain logo erottaa.
   
 9. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Vielä kun se punainen logo erottuisi punaiselta taustalta...

  Miksi JYPin kolmospaitojen numerot eivät voisi olla valkoiset - ja vaikka logo niin ikään?
   
 10. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  Lainaus:
  No kumminkin muutama voitto irronnut, vaikka paljon pitää parantaa vielä, tuo punainen paita oli ihan tyylikäs, enkä nyt lähtis paidan värejä omimaan omalle joukkueelle. Tämä oli vain kokeilu, eikä ainakaan Tapparaa vastaan haitannut pelin seuraamista.
   
 11. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Siinähän ei ole mitään vikaa, että JYP pelaa punaisissa paidoissa. Ainakin omasta mielestäni se on pelkästään hieno, virkistävä juttu.

  Sen sijaan menee omituiseksi, kun JYPin peliasu muistutti eilen - hartiaseudun aluetta lukuun ottamatta - käytännössä 1:1-suhteessa Ässien kotipeliasua: tummanpunainen paita, jossa on mustat pelinumerot valkoisilla reunuksilla, sekä mustat pelihousut ja mustat kypärät. Jopa sukissa sekä pelipaitojen hihoissa ja helmoissa on musta-valkoiset raidat. Nopeasti katsoen paidat erottaa todella vain logosta, joka sekin on JYPillä verrattain kummallisesti toteutettu: punainen tunnus punaisella pohjalla.

  Mainittakoon sivuhuomiona, asiasta puheen ollen, että omissa papereissani Ässien klassinen puna-musta-valkoinen peliasu patalogolla on tehokkailta tunnusväreiltään ylivoimaisesti Liigan hienoin ja tyylikkäin kokonaisuus.
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2018 klo 19.35
 12. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Täytyy kyllä sanoa, että tuo Ilveksen vihreä peliasu on mielestäni liigan tyylikkäin ja modernein. Virkistävä ilmestys tuon pääasiassa harmaan massan seassa.

  Saisivat muualla ottaa mallia.
   
 13. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  Tapparalla oli näemmä komeat oranssit pelipaidat. Onko tuo Tapparan virallinen kolmospaita, vaiko vain juhlaseremonioiden takia käytössä ollut?
   
 14. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ihan vain Ekun juhlapeliä varten tehty paita, mutta saa nähdä käytetäänkö tuota vielä myöhemminkin. Jos veikata täytyy, niin sanoisin että ei.
   
 15. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
 16. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Pohjois-Amerikan urheilukulttuurissa tunnutaan muutenkin pantavan vähemmän painoarvoa historialle ja perinteille esteettisyyden ja "paremmuuden" edessä. Peliasujen uudistaminen on ihan ok jos lopputulos on ehkä objektiivisesti hienompi kuin vanha ja perinteinen.

  Amerikan jatkoajalle eli HFBoardsille tehtiin joskus ketju missä kysyttiin mielipidetti siitä kun TPS meinasi uudistaa logoaan, niille jotka eivät muista: TPS vaihtaa logoaan - katso kuvat vaihtoehdoista!

  Tuolla taisi enemmistö olla sitä mieltä että vanha logo on ruma eikä ymmärtänyt sitä kun suomalaiset kirjoittajat sanoivat asiasta nousseen hirveän paskamyrskyn Suomessa TPS-fanien (ja muidenkin) keskuudessa.Suuri osa taisi kyllä olla sitä mieltä että nuo korvaavat vaihtoehdot olivat hirveitä mutta ihmettelivät että miten noin rumaa logoa ei olla aiemmin vaihdettu. Harva tuntui ymmärtävän sitä kun sanottiin että kyseessä oli lähes 90 vuotta vanha tunnus.

  Ei se ihan perätöntä huutelua ole kun amerikkalaista urheilukulttuuria joskus huudellaan muoviseksi.
   
 17. MHM02 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Omasta mielestäni Tapparan eiliset paidat olivat todella hienot ja niitä voisi käyttää enemmänkin tulevaisuudessa.
   
 18. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Se on nimenomaan näin. Ja sivuhuomiona tohon TPSin logoon niin voe helevetti jos se mentäisi vaihtamaan tai muovaamaan... Ihan oikeasti perinteet meinaa myös jotain. Minusta se on ainoa oikea TPS logo ja hieno sellaisena/sellaisenaan.

  Onko olemassa hienompia logoja - varmasti, mutta ne sitten jossain muualla ja muille. Minusta sillä kauneudella ja estetiikalla ja makuasioilla voi pyyhkiä persettä siinä vaiheessa kun on jostain noinkin perinteisestä asiasta ja logosta kyse.
   
  FASlapsi ja Mastokaupunki tykkäävät tästä.
 19. Bunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Coyotes, Thrashers
  Onhan tästä jo muutama muukin kirjoittanut, mutta pakko antaa todella negatiivista palautetta liigan pelipaidoista. Viikonlopun Sport - KooKoo matsi oli viimeinen pisara. Niin kuin tiedätte niin tuolloin Sport pelasi punaisissa paidoissa ja KooKoo oransseissa. Näitä tapauksia on nähty ennenkin muutaman joukkueen kanssa, mutta tuossa ei ole oikeasti mitään järkeä. Silmät ja pää olivat kipeänä minuutin katsomisen jälkeen, eikä puhettakaan että tuollaista jaksaisi katsella koko matsia. Jouduin Amerikan kollegallekkin vinkkaamaan, että nyt silmät kiinni, sillä ei ole soveliasta katseltavaa.
  Myös HPK:n kotimatsit ovat melkoisen kauheita tuotoksia, kun esim. Kärpät on usein pelannut siellä mustilla kotipaidoillansa. En tiedä miten esim. HIFK on Hämeenlinnassa pelannut, mutta varmaan kaikkien kiusaksi punaisilla.
  Kyllä se on niin, että vieraspaidan kuuluu olla valkoinen. Joskus olen ollut myönteinen keltaisia vieraspaitoja kohtaan, mutta en enää. On suorastaan häpeällistä, että liigassa sallitaan kirjavat vieraspaidat. Ei näiden joukkueiden tarvitsisi väreistään luopua vaan esimerkiksi SaiPa voisi käyttää kotona mustia tai keltaisia paitoja ja sitten vieraissa valkoisia. Myös KooKoo voisi käyttää kotona mustia ja pitää noita oransseja sitten alternatena. Kunhan vieraspaidat olisivat valkoisia ja sinne Hämeenlinnan reissuille ei mitään kotipaitoja pueta myöskään.
  En voi käsittää miten suomessa ollaan näin jälkeenjääneitä tällaisten asioiden kanssa.
   
  Soi Nana, Mastokaupunki, Heitinga ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 20. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  HOOLIGAN_ ja Lapa11 tykkäävät tästä.
 21. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Vähän vanhaa viestiä lainaan, mutta mielenkiinnosta menin katsomaan tätä maalikoosteesta. HIFK:n ja Ilveksen toistaiseksi ainoassa kohtaamisessa tällä kaudella HIFK pelasi valkoisissa. Kirjoittaja varmaan erehtynyt joukkueista. Mitähän matsia tässä tarkoitettiin?
   
 22. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Oisko sitten ollut Ässät? Ei kyllä enää mitään muistikuvaa, eikä kyllä ole tullut uudestaan vastaankaan,
   
 23. Jorppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pakko kyllä heittää rehellisesti Hifk-fanina, että TPS:lla on mielestäni tyylikkäin. Toisena tulee Jukurit ja kolmantena Hifk. Neljäntenä Pelicans.
   
 24. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Ei missään järjestyksessä, mutta hienoimmat paidat ovat: Ässät, IFK, TPS, Jukurit ja Ilves
  Rumimmat: Lukko, JYP, Kärpät.

  Muut ovat siinä välimaastossa
   
 25. Spac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Helsingin IFK, Espoon juniorikoulu
  Lainaus:
  En tiedä käykö seurojen jojot mitään keskusteluja keskenään ennen pelipäiviä, että mitä paitoja aiotaan käyttää jos sävyt ovat lähellä. Esimerkiksi ihmetytti suuresti taannoin, kun HPK pelasi Lappeenrannassa valkoisissa paidoissa ja SaiPalla tutusti keltainen kotipaita. Paljon hienomman ja selkeämmän näköistä olisi ollut, jos vaikka kerho olisi pukenut oranssiin tai vaikka SaiPa mustiin. Eli selkeät erot paidoissa peli-iltoina.