Peliitat 2014–2015 – uusin kujein uuteen kauteen

  • 94 222
  • 201

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Pitkästä aikaa tännekin ehtii. No, onneksi on työtä ja muutakin aikaa vievää. Tänään taas kerran hallilla, ja se puolitoista erää. Sanoinkuvaamatonta! Kammottavaa jääkiekkoa, Molemmat joukkueet esittivät huonoa jääkiekkoa, mutta Sapko sähelsi paremmin maalin edustoilla ja teki maalit. Ylivoimalla pari ja yhden sitten muuten vain. Virheitä virheiden perään. Peliitoille toki Heinolalaisena annan anteeksi vähän sen, koska tiedän jatkuvien epäonnistumisien aiheuttavan ihmisen päähän kilometrien pituisen solmun ja tuntuu ettei mikään onnistu - eikä onnistukaan. Ainahan Peliittajoukkuekin on yrittänyt ja taistellut, mutta väkinäisyys ja pinnan kiristyminen näkyy jo kilometrien päähän. Omassa päässäni oli tässä vaiheessa kasvanut todella iso JORMA jos ymmärrätte mitä tarkoitan. 13 euroa on paljon rahaa jos sen antaa kerta toisensa jälkeen pois tuntevansa saavansa vastinetta. Oli kotiin lähtö todella lähellä, vaikka Peliitat ja jääkiekko sydämessäni sykkiikin.

2 erä: Miika Heikkilä vihdoin onnistui rikkomaan kuparisen, hienoa. Tätä ennen mm. jatkoajan raportissa mainitsematon Antti Rautiola oli pitänyt pahasti horjuvaa joukkuettaan pystyssä ja mahdollisti tässä vaiheessa edes jonkinlaisen nousun.
Sitten tapahtui jotain joukkueen sisällä - katsomoon kaivattua rytinää ja taklauksia alkoi löytyä. Jaakko Lehtonen ja kiekonkäsittelystään ja Kiira Korpimaisen sulavasta luistelustaan tunnettu V-M Koponen TAKLASI. Samoin kaikki muut. (Peltosen Jesselle terveiset, että käytä sitä isoa kroppaasi) Isännän ääni näkyi ja kuului. Joukkueen jokainen jäsen uskoi itseensä ja toisiinsa. Tuo on sitä joukkueurheilun hienoutta.

3. erä, alkoi onnistumisien jatkumo, Monto, Väksy, ja Ollikaisen Anton. Kaikki todella hienoja ja ansaittuja maaleja. Urheilu on ihmeellistä. Ottelu kääntyi täysin päälaelleen viimeisessä erässä.Ja se mikä näkyi myös oli se joukkueen sisäisen olotilan helpotus. Hyvä jätkät.

Kiitos PELIITAT. 3 pistettä tuli tarpeeseen.


Sen verran vielä Jasi, että selvennä pelaajillesi, että jos jotain pelaajaa vastaan pitää pelata kovaa (Kristof), ei se tarkoita sitä, että pitää tappaa. Tekisi mieli kiroilla, niin älyttömän näköinen oli se päähän kohdistunut taklaus tuolta hölmöltä, ja siihen vielä hymyilyt päälle kun poistui pukusuojaan. No, oppia ikä kaikki.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Sitä ollaan syvällä pöntön viemäreissä, mutta hetkeä myöhemmin kaikkia näyttää taas valoisalta. 0-3 tappiosta on noustu 5-3 voittoon. Ottelun jälkeen valmentaja Lauri Merikivi kertoi, että Kristof selvinnee tärskystään ensi viikon peleihin. Mukaan odotetaan myös Kimi Koivistoa. Tärkeitä palasia molemmat. Kummasti alkaa siis kaikki näyttää taas paremmalta.

Oli kyllä Peliitoilta komein nousu kotipeleissä aikoihin. En edes muista, koska viimeksi on voittoon asti kotijäällä kolmen maalin takaa noustu. Vastaavista nousuista tulee mieleen Mestiksen eräs ratkaisevista runkosarjakamppailuista Titaaneja vastaan, jotka taisivat johtaa ottelua jo 0-4, mutta tuolloin HeKin nimellä seilannut heinolalainen lippulaiva kiri rinnalle ja nappasi ratkaisevan pisteen jatkoaikatappiosta. Olikohan loppulukemat 5-6, mutta tuolloinkaan ei takaa pystytty voittoon asti luovimaan.

SaPKo-voiton tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Voitto tuli tavalla, joka varmasti ravisti laumallisen apinoita pelaajien selkämyksistä. Jospa mailaa ei puristettaisi jatkossa enää niin tiukasti.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Hienoa Peliitat! Pari lipsua, mutta K-Vantaa ei niistä kyennyt rankaisemaan. Silfveriltä parit jäätävät nousut... josta yhdestä 0-1 maali.

Vuohtoniemi ei ollut ihan susipaska. Pelkäsin paljon.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Onkohan esim. uljaksella tietoa, mikä on Sihvosen tilanne? Jatkaako vielä Heinolassa vai onko saanu sopimuksen jonnekin?

Ei ole valitettavasti tietoa. Odottaisiko saavansa rahapestin joulutauon aikana... Mututuntumalta luulisin Sihvosen löytävän pestin ulkomailta tai kenties sarjaporsasta ylempää. Jatkaminen Heinolassa yhdenkin ottelun verran olisi kyllä vähintääkin loistavaa.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
En tiedä johtuiko Sihvosen poissaolosta vai mistä, mutta melkoista oli ensimmäinen matsi joulun jälkeen, ainakin Elisan välityksellä katsottuna. Mihin se hieno peli on taas hävinnyt? Syötöt meni miten sattuu ja oltiin Jukuripelaajista aina askeleen verran jäljessä. Muutama paikka toki oli, mutta niissä sitten puuttui se terävyys. Mitä on tapahtunut...?
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
En tiedä johtuiko Sihvosen poissaolosta vai mistä, mutta melkoista oli ensimmäinen matsi joulun jälkeen, ainakin Elisan välityksellä katsottuna. Mihin se hieno peli on taas hävinnyt? Syötöt meni miten sattuu ja oltiin Jukuripelaajista aina askeleen verran jäljessä. Muutama paikka toki oli, mutta niissä sitten puuttui se terävyys. Mitä on tapahtunut...?

Ehkäpä Mikkelissä on reenattu joulun pyhät sata lasissa ja Heinolassa vedetty happea rankan syksyn päälle. Näin Jukurit saattaisi olla paremmin valmistautunut otteluun... Toivon mukaan jotain tällaista löytyy tuloksen takaa. Onneksi on viikko vielä aikaa sulatella loput kinkun läskit ja iskeä hampaat Hokin kimppuun. Eiköhän taisteluhalut ole kohdallaan taas ensi kotipelissä.

Silmään pistävää oli muuten Peliittojen puolustuksen tietynlainen kapeus tällä hetkellä. Lahen avut ovat poissa ja niin ikään tuikitärkeät Ilari Metsola ja Roni Rukajärvi. Hyökkäyksessä taasen Koivisto ja Kristof mukana.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Sihvonen on näemmä lähtenyt Ruotsin maille.

http://www.jatkoaika.com/Uutiset/kari-sihvonen-siirtyy-ruotsiin/163821

(linkki vie jatkoajan uutiseen asiasta)

Itse pelihän oli tänään varsin viihdyttävä. Yleisöä oli ihan mukavasti, ja Versowoodilla kuultiin jopa kannustamista. Heinolalaisittain sanoen, tästä ei pääse kuin alaspäin.

Hieman ihmetyttää se, että kun Kristof on pois, sujuu maalinteko paremmin.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Hienosti taisteltu poijjaat! Peliitat oli Hokkia viriilimpi ja ansaittu voitto Heinolaan. Sivussa on tärkeitä peliveijareita, mutta siitä huolimatta suksi luistaa. Hienoa taistelua kaiken kaikkiaan. Uhrautuvasti heittäytyivät pelaajatkin vetojen eteen, kuten Miika Heikkilä loppuhetkillä. Samaa kotivirettä kaivataan jatkossakin. Toivon mukaan yleisöäkin kävisi jatkossa samaan malliin.
 

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Meinasin ensin alkaa perkaamaan ottelua oikein tiheällä kammalla, mutta olkoon. Hokin ylivoima todella huonoa, Peliitoilla parempaa, mutta ei tulosta. Peliittojen taisteluilme taas on aina ollut hyvä ja siihen voi luottaa. Tänään kolmas erä oli sitä "hakkaa päälle"-meininkiä ja se näkyi myös tulostaululla ottelun päätyttyä. Samaa mieltä Uljaksen kanssa siitä, että Miika Heikkilä peitti loistavasti viime hetkillä Hokin puolustajan laukauksen eikä kiekko koskaan löytänyt tietään maalille asti. Joukkueen puolesta, siitä minä tykkään. Ai niin, ennenkuin nukkumatti kutsuu; Joona Monto tänään todella hyvä, Silfver, Heikkilä, Väksy, Lehtonen myös hyviä. Rautiola napsi ne tarvittavat. Se yksi meni, mutta mitäs siitä. Koposen V-P esiintyi edukseen. Kyllä tästä vielä hyvä tulee :-) HAKKAA PÄÄLLE
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Sota jatkuu keskiviikkona kotitantereella Akatemiaa vastaan. Kolme kertaa Akateemisia vastaan pelattua ja kerran voitettu, kahdesti hävitty. Voitto 3-1 ja tappiot Jyväskylässä 1-3 ja 4-7. Pisteryöstö oli jälkimmäisen tuloksen kohdalla huomattavasti lukemia lähempänä. Tuolloin piste lipesi käsistä loppuhetkillä. Peliitat pelasi lauantaina hyvää peliä hyökkäyssuuntaan. Tosin puolustuspään pelissä oli vaikeuksia ja liian usein sellaisissa tilanteissa, joissa ei edes ollut hätää. Helppoja syöttöjä ja purkukiekkoja puppeloitiin vastustajan lapoihin, kuten Hokin ensimmäisessä maalissa. Huolellisuutta mukaan niin homma toimii.

Akatemian liike pitää varmasti puolustuksen ja pelinrakentelun kiireisenä, Antti Rautiolaa unohtamatta. Joona Monto pelasi lauantaina huikean pelin ja on kauttaaltaan parantanut pelaamistaan pitkin kautta. Riittääkö energia riehumiseen vielä keskiviikkonakin... Aki Nurmisen sienestyssaappaita sovitteleva "oma poika" Saku Laitinen on myös ehdottomasti nostettava esiin. Avasi komeasti pistetilinsä lauantaina! Laitinen on suoriutunut urakastaan varmasti paremmin kuin moni on osannut aavistaakaan. Laitinen pelannut yhdeksän ottelua ja +/- tilasto näyttää tasan 0:aa. Ei siis pakkasen puolella, kuten kaikilla muilla pakeilla. Koskahan heinolan tenavakaksikko Stylman & Rönkkö saavat pistetilinsä auki.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Roope Westerman saapuu pohojanmaalta lainalle puolustuspulaa paikkaamaan. S-Kiekossa tällä kaudella Finhockeyn tilastojen mukaan 25 ottelua ja tehot 0+13 oikeuttaa joukkueen sisäisen pörssin kutospaikkaan. Jäähyminuutteja miehekkäät 64 kerättynä. Westermanhan on tuttu naama heinolalaiselle kiekkoväestölle jo aiemmilta kausilta. Eteenpäin on pelit menneet ja varmasti kausi Suomi-sarjassa isolla vastuulla tekee hyvää. Kelpo paikko ja tuttu mies pyyhkimään kiekkoja peräpäässä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Keskiviikkona edessä kaikkien maksamattomien kalavelkojen perimispäivä. Sarjanousija KeuPa kohdataan Heinolassa neljännen kerran kuluvalla kaudella ja NYT se voitto pitää viimein keuruulaisista ottaa. KeuPalla taitaa olla edelleen huippuloistava maalivahti Kristian Järvinen käytössään. Siinä kyllä pahin kanto kaskessa. Jos vielä KeuPan puolustus herää auttamaan maalivahtiaan, niin vaikeaa tulee KeuPan maaliverkkojen pöllyttäminen olemaan. Edelliset ottelut sarjanousijaa vastaan ovat olleet melkoisia räpellyksiä. Kotona nyhjättiin ensin 60-minuuttia kenties kauden mitäänsanomattominta nolla-nollaa ja KeuPa korjasi rankkareilla potin. Sitten Keuraalla 2-7 selkäsauna ja Heinolassa surullisen kuuluisa 2-4 tulos.

Peliitat saa keskiviikkona pistää parastaan, mikäli voitonjuhliin mielii. Valmennus ja pelaajat saavat olla hereillä täydet 60-minuuttia, kuten on huomattu. KeuPa on pystynyt kääntämään otteluita käsittämättömän ruotsalaisella tavalla viime aikoina. TUTOa vastaan loppuhetkien herääminen ja aivan uskomaton nousu Hokki-pelin lopulla. Toivottavasti kansa löytää taas katsomoon. Liekö paikalla jälleen KeuPa-fanien sambakarnevaalit...
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Keskiviikkona sitten Heinolassa kauden toistaiseksi tärkein peli K-Vantaata vastaan. Playoff-paikka on lähempänä kuin pitkään aikaan. Suoralla voitolla Peliitat nousisi K-Vantaan rinnalle. Kuuden pisteen peli siis kysymyksessä. Vantaa ui tällä hetkellä syvissä vesissä, mutta ärtymys ja halu voittokantaan on varmasti vähintäänkin kova. Yleensä K-Vantaa on saanut näihin tärkeisiin peleihin jotain viime hetken kovia vahvistuksia Liigan puolelta ja näin voi käydä taaskin. Peliittojen ylivoimapeli on pyörinyt viime kotipeleissä turhan tehottomasti. Jonkinlaista taantumista on havaittavissa myös otteluiden kakkoserissä. Tärkeimpään, eli kolmanteen erään Peliitat on usein kuitenkin skarpannut, ainakin siis kotipeleissä. Näinköhän keskiviikkona nähtäisiin kauden yleisöennätys Heinolassa..? Ainakin tärkeä ottelu kyseessä.
 

pertteli

Jäsen
Uusia ukkoja joukkueeseen, joten leveyttä saadaan nyt hyökkäykseen. Viimeiset pelit on pelattu lähestulkoon kolmella hyökkäysketjulla ja kolmen pelin viikot ovat aika rankkoja tällaiseen touhuun. Kouvolassa loppui puhti viimeisessä erässä ja selkäranka napsahti. Tältä viikolta lupa odottaa enemmän?
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kajjaanissa käkeen, mutta väliäkö hällä. Lauantaina hakemaan pistepottia Savonlinnasta. SaPKon kaataminen etenkin vieraskentällä on viiden perusrunkosarjavoiton arvoinen. Vähintään. Heinolasta lähtee yllättävän iso kannatusporukka matkalle mukaan ja miksipä ei lähtisi. Kyllä Savonlinnan vierasmatkat ovat olleet kiihkeimmille heinolalaisfanaatikoille jo perinne. Ville-Veikko Väkeväinen voisi yleisön pyynnöstä järjestää jonkinlaista ohjelmaa jäällä ja mielellään pisteiden muodossa.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Taisi olla hieno taistelu KooKoota vastaan?

Itse en ottelua nähnyt, mutta tilastojen ja raportin mukaan jopa voitto olisi ollut mahdollinen. Hieno juttu!

Jos taistelua riittää ja onnistumisia tulee viime viikon tapaan niin lupaan omalta osaltani ottaa pyyhkeen sieltä kehästä takaisin pukuhuoneen puolelle. Kahdeksas sija on vielä jotenkin mahdollinen siis.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Jukureita vastaan tulos 1-3. Jukurit oli juuri tuon verran parempi. Peliittojen osalta koko kauden ratkaisuhetket ovat kuitenkin edessä ensi viikonloppuna. Perjantaina on K-Vantaan kaaduttava Heinolassa ja KeuPan Keuruulla. 4-5 pistettä on ehdoton minimivaatimus näistä peleistä, sillä muussa tapauksessa Heinolassa voidaan alkaa keskittyä täysin ensi kauden joukkueen rakentamiseen.

Perjantain ottelu K-Vantaata vastaan on tärkeä, mutta vaikea, sillä K-Vantaa osaa olla vallan viheliäinen vastustaja heinolalaisille. Etenkin Heinolassa K-Vantaa on tuntunut pelaavan ajoittain paremmin kuin kotonaan. Toivottavasti kansaa saataisiin jalkeille katsomoon runsaasti perjantaina, vaikka ilmaispilettejä ei jaetakaan. Todellisista pakkopisteistä on kysymys. Ensin olisi hoidettava Vantaa ja sitten keksittävä jostain keinot ja reseptit KeuPan kaatoon.
 

Ylikypsä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Pomorski Klub Hokejowy 2014
Perjantain ottelussa palataan yleisökeskiarvon paikkeille, ehkä jopa alle. Eilen kaikista 1402 katsojasta tuntui huokuvan yleinen välinpitämättömyys peliä kohtaan. Ei minkäänlaista hurmosta eikä edes pakkopeli taputuksia, herranen aika. Korkeintaan sinne tänne poukkoilevissa kioskijonoissa saattoi tunnetila hetkeksi nousta. Oheismyynnistä saivat toivottavasti kauden tilinsä nyt tehtyä.

En hetkeen muista olleeni noin masentavassa jääkiekko-ottelussa tunnelman osalta, jossa kuitenkin yleisöä oli kiitettävästi. Ei nyt vaan tunnu Peliitat olevan Heinolan kansan oma juttu joka sytyttäisi. Ja kun ihan totta puhutaan, niin enpä näillä hinnoilla lähtisi itsekään kovin usein aikaani kuluttamaan noinkin kehnoon ottelutapahtumaan.

Jos itse pelistä, niin sehän oli alkuun taattua tauolta paluu kiekkoa, jossa vauhtia on aina vähän enemmän kuin ajatusta. Tasainen peli kustiin sitten ihan vertaansa vailla oleviin oman pään neppailuihin toisessa erässä. Erityisesti 0-2 maaliin johtanut tilanne lähti liikkeelle täysin käsittämätöstä kaartelusta paineettomassa tilassa oman pään laidassa, jossa saatiin luotua kiirettä aivan tyhjästä. Positiivisessa mielessä ylivoimassa oli sentään ajatusta eikä tasoero niin räikeästi paistanut silmään. Vastustajan nimimiesten pitikin laittaa eilen tarjotuista paikoista sisään.

En näe mitään syytä miksei täysistä pistepoteista pystyttäisi taistelemaan, mutta se ei eilisen kaltaisia virheitä kestä sitten yhtään. Ja Kouvolan lakritsin sponsorimiehellekin pitää alkaa koppi taas tarttua.
 

Ylikypsä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Pomorski Klub Hokejowy 2014
Kultakypärä Miika Heikkilän ura etenee mukavasti. Loppukauden ja sitä seuraavan kauden komennus Tapparaan. Linkki vie Tapparan sivuille.

Käyttöähän olisi ollut ehdottomasti myös loppukauden taisteluissa punanutussa, mutta Peliitat vain on kasvuympäristönä selkeästi liian hyvä.

Tämän illan dominoivan vierasesityksen jälkeen pleijareihin on enää vain kaksi pistettä. Unelma jatkopeleistä elää vahvana ja hyvän vireen soisi jatkuvan myös seuraavalle viikolle. Edessä on kaksi enemmän tai vähemmän voitettavissa olevaa kotiottelua, mutta takkien vetoketjut tulee tarkistaa. Yleisön tuki tietysti nousee nyt arvoon arvaamattomaan, mutta kuten jo aikaisemmin kirjoitin, ei Peliitat tunnu Heinolan tuulipukukatsojia paljon hetkauttavan. Se on kyllä suuri sääli, mutta minkäs teet.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tommi Tikasta ei tainnut vielä ehtiä kovin kummoista kuvaa jäädä noiden parin vaihdon aikana mitä ehti pelaamaan? Uskon kuitenkin, että hänestä on vielä iloa Peliitoille, jos jatkaa siellä kauden loppuun. Hänhän oli Sportin A:n ehkä parhain luistelija, vaikka on kuitenkin isokokoinen pelaaja. On hyvä aloittamaan sekä pystyy pelaamaan hyvin myös laidassa. Laukauskin on hyvä ja on vahva kamppailija, joten on todella monipuolinen hyökkääjä. Olisin mielelläni nähnyt hänet Liigassakin tällä kaudella.

Millainen tuo taklaus oli? Iso hyvin liikkuva pelaaja taklaa helposti liian kovaa, jos on vielä yli-innokkuutta mukana.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Onnittelut pisteistä Peliitoille, täysin oikeaan osoitteeseen menivät, kuten varmaan tulostaulultakin voi huomata. KeuPa HT ja Peliitat kohtaavat tällä kaudella vielä kerran, koko runkosarjan viimeisellä kierroksella. Toivotaan, että pelissä olisi silloin panoksena pudotuspelipaikka!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös