Peliitat 2014–2015 – uusin kujein uuteen kauteen

  • 94 216
  • 201

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kyllä Järveläisen ranne ainakin on kunnossa. Ei ihan vielä parhaassa terässään välttämättä ollut, mutta siitäkin huolimatta oli kentän hahmo keskiviikkona. Kutsu Hämeenlinnaan tulee varmasti piakkoin.

Peliittojen peli oli kyllä LeKiä vastaan iloa silmälle. Vauhtia ja liikettä pelissä oli ennennäkemättömän paljon, tai sitten LeKi oli vaan jumittunut lähtötelineisiinsä. Maalintekoon vaan lisää terävyyttä ja jospa Kouvolassa saisi joku muukin kuin Järveläinen kiekon vastustajan römpsään.
 
Onpa pahannäköinen taklaus. Etäisyys laitaan on pahimmillaan, ihme jos ei pahemmin loukkaantunut.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Joitakin huomioita viime TUTO-pelistä.
- Yleisöä oli paikalla mukavasti. Kauden kaksi ensimmäistä peliä ovatkin yleisön houkuttelun vuoksi niitä tärkeimpiä
- Heikki Tuomisto pelasi maalilla todella varman oloisesti
- Roope Elimäki on maalintekijä
- Ylivoima toimi kenties paremmin kuin koskaan Mestiksessä
- Jaakko Lehtoselta komeita nousuja hyökkäyspäässä
- Pillipiiparilinja oli varsin vaihtelevan laatuinen
- Kristofin aivoitukset omalla tasollaan

Tästä kelpaa jatkaa perjantain kotipeliin, jossa vastassa aina viheliäinen K-Vantaa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Peliitoilta helkutin hieno taistelu K-Vantaata vastaan. Peli näytti olevan jo menetetty 1-4 tilanteessa, mutta todella hieno nousu vielä 4-4 tilanteeseen. Peliä ei vaan sitten saatu siitä voitoksi käännettyä. Osasyynsä tähän tuomarilinjalla, mutta kyllä Peliitat saa laittaa kaiken surkean alun piikkiinsä. Toisaalta ei Peliitat niinkään huonosti pelannut, mutta Antti Rautiolla ei ollut tänään kyllä paras päivänsä. Tänään Peliitoilta nousi esiin kaivattuja ratkaisijoita ja tasonsa ylittäneitä, kuten Niklas Westerlund, joka pelasi kenties parhaan Mestis-pelinsä Heinolassa. Näitä onnistumisia kaivataan jatkossakin. Takkiin tuli, mutta kyllä on Peliittojen ilme ollut aivan loistava näissä kolmessa kotipelissä! Onneksi kausi on pitkä ja aikaa myöten nuo esitykset tulevat kantamaan hedelmää. Pelaajien on syytä muistaa, että vain kotipeleillä on merkitystä. Samanlaista peliä ja tietenkin pisteitä kaivataan jatkossa kotiyleisön silmien edessä. Vieraissa ei niin suurta merkitystä. Itse olen todella tyytyväinen tähän astiseen näkemääni. Pisteitä kyllä ropisee syyssateiden alkaessa enemmän heinolalaisränniin.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Kyllähän Vantaan voittomaalin syöttäjät olivat Stigell ja Heikkinen. Sen verran karua linjaa vetivät. Positiivista on, että tuomarilinja saa yleisön reagoimaan ja tunnelmaa onkin ollut hallissa enemmän kuin vuosiin. Kuten palstaveli Uljas tuossa mainitseekin, on Peliittojen ilme ollut aivan loistava näissä ensimmäisissä peleissä! Yleisöä on ollut mukavasti (kiitos koululaislippujen) mutta on toki aistittavissa, että se muutenkin saattaisi löytää hallille vime vuotta paremmin. Mene ja tiedä.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Ilme joukkueella jälleen hieno paitsi toisessa erässä. Täytyy kyllä antaa pisteitä Jyp-Akatemian pelille; on tehokasta! Kun katsoin lähetystä peliittalasien läpi näytti kyllä siltä, että Elimäen maali oli ihan ehta maali, mailalla tehty. Rautiola ei ollut parhaimmillaan - ja luulen, että olisi aika antaa hieman tilaa Tuomistolle. Liekkö Heikki vielä toipilas kun ei tänään pelannut. Toinen taistelu ja nousu putkeen, jonka jälkeen palkinto on kaksi maalia tyhjiin ja melko ruma päästettyjen maalien saldo. Hienoa taistelua mutta jotain ryhtiä tarttis vielä. Lauantaita kohti!
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tyytyväinen täytyy olla peli-ilmeeseen, vaikka takkiin taas karvaasti tulikin. Kolmannen erän selkärangan napsautusvaiheessa ei näkynyt turhautuneita ja tuskaisia ilmeitä ja hienosti sieltä tasoihin noustiinkin. Pikkuhiljaa alkaa joukkueesta kasvaa niitä ratkaisijoita. Merikivi varoitti jo ennen kauden alkua, että nuorelle joukkueelle alku tulee olemaan ailahteleva ja otteet heilahtelevat yksittäisen ottelunkin aikana. Kyllä nämä tästä alkaa kääntyä Peliittojenkin voitoksi. Toivon mukaan jo lauantaina ääripahaa SaPKoa vastaan.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ville Leskinen ei sitten ole enää Kärppien mies. Näinköhän olisi toiveita saada taituria Heinolaan vaikka toistaiseksi voimassa olevalla pahvilla...

SaPKo kellistyi lauantaina varsin komeasti. Hyökkäyspeli toimi ja on toiminut koko alkukauden. Hyökkäyksiin lähdöt pelaa kuin resiinan vessa ja vihdoin hyökkäyksiä pystytään järjestelemään keskushyökkääjää hyväksi keskikentällä käyttäen. Keskiviikkona vastassa pistenälkäiset Keuruulaiset. Yhtään ei passaa Heinolan porukan lähteä takki auki liihottelemaan tai kyyti tulee olemaan kylmää. Sarjanousija pistää varmasti kaikki likoon ja joukosta löytyy jos jonkin sortin pelimiestä. Suurin jännitys keskiviikon kokoonpanon osalta lienee pelaavan maalivahdin valinta. Saako Tuomisto jatkaa vai onko Rautiolan vuoro hakea onnistumista? Mielenkiintoista nähdä joka tapauksessa KeuPa pitkästä aikaa Heinolassa. Edellisestä vierailusta onkin kulunut jo jonkin aikaa. Elettiin 90-luvun jälkipuoliskoa ja ainakin yksi kotipeli keuruulaisia vastaan on hyvin muistissa. Peliit... tai siis HeKi johti ottelua kahden erän jälkeen 12-0, mutta lopputulos oli lopulta 12-7. Omalla tavallaan erikoisimpia kiekkopelejä mitä on tullut vuosien saatossa nähtyä.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Kyllähän tuota keskiviikkoa hieman jopa odottaa. Sarjanousija on aina mielenkiintoinen nähdä.

Leskisen kuvioista ei itsellä ole hajua, mutta luulisi iso rooli jossain mestisjoukkueessa kelpaavan. Taitoa mieheltä kai löytyy aika mukavasti.

Vielä kun yleisö löytäisi Versowodille huomenna niin se se vasta olisi kiva homma. SaPKo -pelin yleisömäärä 428 ei valitettavasti lämmitä. Sen pitäisi olla lähempänä 600:a, jotta lipputuloja olisi tarpeeksi.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kaksi ottelua ja vain yksi maali Kristofin Wasalandiaan paluun jälkeen. Toivon mukaan palaisi pian takaisin Heinolaan... Selkeää kapellimestaria joukkue tarvitsee. Joko se on Kristof, joku muu laina/hankinta, tai sitten pitää omasta porukasta nousta jonkun tirehtöörin paremmin esiin. Muuten homma pelaa, mutta maalinteko ilman Kristofia ontuu. Jukureita vastaan Peliitoilla oli saumansa. Jukurit ei ollut missään nimessä parhaimmillaan, mutta käytti paikkansa huomattavasti Peliittoja tehokkaammin. Maalilla Heikki Tuomistolle sattui ensimmäinen huonompi päivä, mutta hyvin kumiukko itsensä takaiskumaalien jälkeen kasasi ja torjui loput limput. Keskiviikkona varsin vaikea Kajaanin reissu tiedossa ja perjantaina väkivahva KooKoo saapuu vieraskahveille. KooKoota vastaan oletusarvona on nolla pistettä, joten kaikki mahdollisesti tuosta ottelusta heruvat irtonumerot ovat silkkaa boonusta kukkaroon.
 

Steus

Jäsen
Kaksi ottelua ja vain yksi maali Kristofin Wasalandiaan paluun jälkeen. Toivon mukaan palaisi pian takaisin Heinolaan... Selkeää kapellimestaria joukkue tarvitsee. Joko se on Kristof, joku muu laina/hankinta, tai sitten pitää omasta porukasta nousta jonkun tirehtöörin paremmin esiin. Muuten homma pelaa, mutta maalinteko ilman Kristofia ontuu.
Peliitat Official ‏@Peliitat1969 3 min3 minuuttia sitten
Risto is back! Michal Kristof saapuu takaisin lainalle Peliittoihin. Kristof on jälleen Peliitoissa toistaiseksi. #Peliitat #VaasanSport


Peliitat Official ‏@Peliitat1969 2 min2 minuuttia sitten
Kristofin lisäksi Peliittoja saapuu vahvistamaan Pelicansin hyökkääjä Marko Pöyhönen. Pöyhönen pelaa Peliitoissa tämän viikon. #Peliitat
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kappas kele! Ja vielä Pöhökin mukana. Kyllä kelpaa lähteä tämän viikon kahinoihin. Keskiviikkona mielenkiintoinen peli Kajaanissa tiedossa. Täytyneepä vallan asettua Mestis-toosan eteen jännittelemään.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Olihan kyllä katsomisen arvoinen koitos kolmen jiin Kajjjaanissa. Hirveä alku ei paljoa lupaillut, mutta käynnistyihän ne koneet sittenkin. Maaleja sai lappaa yksi jos toinenkin pelaaja. Rautiola pelasi maalilla hienosti takaiskujen jälkeen ja torjui jo itselleenkin tärkeän voiton. Kristofin paluu näyttää herättävän muutkin pelaajat eloon. Nyt onnistui maalinteko kuin vanhan sillin perkaaminen. Perjantaina sitten odotuspisteet matalalla KooKoota vastaan. Toivon mukaan pisteiden makuun silti päästäisiin. Lauantaina on kuitenkin edessä viikon tärkein koettelemus sarjanousijan äänekkäässä kotituvassa Keuruulla.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Olipa kyllä hieno nousu Kajaanin illassa. Omien laskujen mukaan kolmas laatuaan. Voisikos tässä nyt sitten sanoa, että kolmas kerta toden sanoo... Jos Kristofin mukana olo on näin tärkeää henkisen lukon avaajana, on se kyllä mielestäni aika huolestuttavaa. Toivotaan, että lukko on vain minun mielikuvituksessani.

Toinen huomio on se, että Peliitat on sarjassa viidentenä. Taitaa olla korkeimpia sijoituksia vähään aikaan... Eipä silti, kotietunelikko on kovaa vauhtia lähdössä karkuteille. TuTo on kahdeksan pisteen päässä ja Jukurit sarjakärjessä 15:n pisteen turvin Peliittoihin nähden. En ole toki olettanut, että Peliitat siellä kärjessä keikkuisikaan, mutta kovasti paljon on pisteissä eroa tuossa Peliittojen edessä. Toivotaan, että pisteitä tulee myös jatkossa tänne kymijoen yläjuoksulle. Perjantaina on taasen kovaa vääntöä tiedossa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Peliitatkin hilailee paitoja kattoon. Pitäisi melkein tulla katsomaan, ainakin jos MacDonaldilla on edelleen yhtä komeat viikset kuin aikoinaan.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kaikkea hyvää sinne Heinolaan, mutta tiedoksi että Kymijoki alkaa Kuusaalt Voikkaalt Virtakivest.

Jos ajatellaan isommassa mittakaavassa niin sen valuama-alueen pääjärvi on Päijänne, joten Jyväskylästä voi Kymijoen katsoa alkavaksi.

Olen aina ihmetellyt näitä Kymijoen derbyjä Heinolan ja Kouvolan välillä tuosta aiemmin kertomastani syystä.

Vai koetteko siellä Heinolassa olevanne Kymijoen lapsia kuten minä Kuusaalaiseen.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Päijänteen eteläosan Asikkalanselästä virtaavasta Kalkkisten koskista alkaa järvireitti, jonka suurimmat järvet ovat Ruotsalainen, Konnivesi ja Pyhäjärvi. Heinolan keskusta sijaitsee kohdassa, jossa Jyrängönvirta-niminen Kymijoen osa alkaa Ruotsalaisesta.

- Näin, tämä pätkä siis Wikipediasta pöllittynä http://fi.wikipedia.org/wiki/Kymijoki

Kyllä tuo derby siis ihan virallisen määritelmän täyttää. Kouvostoliittolaiset ja kuusaalaiset koittavat pentele omia joen yksinään, kele.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Kyllä tuo Kymijokimääritelmä on aivan totta. Muistaakseni jollain ruotsin tunnilla opettajamme sanoi lauseen: "Heinola ligger vid Kymmene älv". Noh se siitä.

Mitähän siellä Keuruulla on tänään tapahtunut? Onko se kuuluisa takki ollut auki kahden voiton jälkeen vai miten on mahdollista, että numerot ovat noin rumat. Jo toisen kerran (vai kolmannen?) seitsemän maalia omiin... Ehkäpä se suurin juttu onkin tämän nuoren joukkueen osalta tasaisuus. Maaleja osataan tehdä ihan ok, mutta pelin taso vaihtelee näemmä todella paljon.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Veitte sitten meiltä 3pistettä ja yritätte viedä vielä JOEN. HyiHyi!

Tosiaankin suuri osa Suomen vesistöistä on ns. reittivesistöjä ja toki kaikki varsinaisen Kymijoen yläpuoliset järvet, näiden väliset salmet, pienemmät joet, jne. kuuluvat reittivesistön laskujoen mukaan nimettyyn vesistöön.

Karkeasi maantieteellisesti otettuna voidaan sanoa Suomen vesijärjestelmien jakautuvan seuraavasti: Valuma-alue, Reittivesistö järvineen ja Laskujoki. Sekä valuma-alue että reittivesistö yleensä nimetään laskujoen mukaan. Laskujoki on siis se joki, joka lopulta laskee mereen.

Mutta täytynee olla ylpeä että heinolalaiset tuntevat Kymijoen omakseen. Silti se on enemmän minun kuin teidän.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Mutta täytynee olla ylpeä että heinolalaiset tuntevat Kymijoen omakseen. Silti se on enemmän minun kuin teidän.

En epäile hetkeäkään tätä. Varsinkin jos omistat esim joenrantatontin Kuusaalla...(hymiö) Itse en omista nyt enkä tulevaisuudessa.

Tänään sitten TUTOn kimppuun. Yllättäen vastustajan rosteri kuhiseen liigalainoja (mikä on kyllä TUTOn tapauksessa harvinaista). Viimeksi kotona Samu Perhonen piti Hokkia pystyssä ainakin yhden erän verran ja antoi vieraille mahdollisuuden viedä pisteet mukanaan. Saas nähdä miten nuo Parkkoset ja muut vaikuttavat lopputulokseen.

Harmi kun K-Vantaa ei pelaa Heinolassa juuri tänään. Olisi paikallinen jäyhähkö kotiyleisö saattanut lähteä Rätyä katsomaan. Harkkapelissä näin taisi olla...? Vai muistanko aivan väärin.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Olihan hieno voittoa Akatemiasta. Peliitat selvästi halusi voittoa vastustajaa enemmän. Rautiola oli maalissa roihuvissa liekeissä ja pelasti parilta-kolmelta "varmalta" takaiskulta. Rautiolaa on paljon tuloksesta kiittäminen.

Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen valmentaja Lauri Merikiven aikaansaannoksiin syksyn aikana. Merikivi on jatkanut Karjalaisen jalanjäljillä, mutta tuonut ensimmäistä kertaa aikoihin järkeä hyökkäyspelaamiseen. Myös pelin rytmittäminen on jotain uutta. Tuntuu, että Peliitat myös voittaa lähes kaikki, tai ainakin useat kaksinkamppailu -ja vääntötilanteet. Liekö kyseessä sitten sitä nuoruuden nälkää. Vaikka tappioita on tullut, niin hyvin Peliitat on jo pidempään pelannut. Vain karmeat yksittäiset virheet ovat olleet esteenä isommalle pistesaaliille. Merikivi puhui jo ennen kauden alkua, että otteet voivat ailahdella otteluiden välillä ja ottelun sisällä. Tämä on kyllä pitänytkin varsin hyvin paikkansa. Täytyy muistaa, että joukkueessa ei ole juurikaan nimimiehiä, joten siihen nähden nuoret lupaukset ja oman kylän pojat ovat kyllä suoriutuneet äärimmäisen hyvin.

Omista kasvateista Niklas Westerlund on yllättänyt positiivisesti. Pelaa selvästi parasta kauttaan, mitä Heinolassa on nähty. Jesse Peltonen saanut mukavasti vastuuta. Pienellä tarkkuudella alkaisi maalitilikin kasvaa. Akatemiaa vastaan Peltosella paikka 2-1-hyökkäyksessä Kristofin kanssa ja kertaalleen Peltonen pyyhki pölyjä kiekosta loistavassa vetopaikassa. Tomi Stylmankin saanut nyt jääaikaa.

Jos en nyt ihan kaamean väärin muistele tai suuremmin valehtele, niin tällä viikolla aukeni kolmen pelaajan maalitili. Keskiviikkona Suoknuuti, Perjantaina Aronen ja lauantaina oli Ollikaisen vuoro ottaa kiekko talteen. Leveyttä alkaa siis hyökkäyspäässä ratkaisijoiden suhteen löytyä. Miika Heikkilä kun vielä palaa Lahden komennuspestiltään, niin valtakunnassa alkaa olla kaikki hyvin. Kaikkiaan Peliitat on tarjonnut varsin viihdyttävää kiekkoa kotijäällä, vaikka kaikki ei ole joka pelissä putkeen mennytkään. Varsinainen floppi on oikeastaan ollut vain 0-1 lukemiin rankkarikisan jälkeen päättynyt kotipeli KeuPaa vastaan, josta siitäkin sentään jäi piste käteen palkinnoksi. Tästä sitten jatkamaan keskiviikoksi Savonlinnan pässiluolaan, jossa tiedossa vaikea kuuden pisteen ottelu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös