Peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 731 854
  • 16 050

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Valitettavasti vedot meni pitkin seiniä, Hifk veti toisen erän jälkeen jalan pois kaasulta ja rupesi varmistamaan voittoa ja pakitteli vain, melko näennäistä hallintaa se viimeinen erä oli.

Nyt on 2 pelin tappioputki ja se on katkaistava heti, en muista oliko mestaruuskaudella yhtään 3 pelin tappioputkia? Nyt oikeasti mitataan Lukon tekemistä kun vastukset kovenee.
Tällä esityksellä pisteitä ei tule lauantainakaan.

@nexustron siinä vaiheessa kun tappio ei enää ammattiurheilussa harmita, on peli yleensä menetetty ja tunne kuollut.
Voihan se harmittaa, mutta onko sinun mielestäsi kohtuullista laittaa telkkari kiinni jokaisen tappion jälkeen kun voitetaan reilusti yli kaksi kolmesta pelistä? Onko minun tinteeni Lukkoa kohtaan kuollut kun jaksan katsoa myös tappiopelit? Sinun mukaasi on, vaikka katson Lukkoa enemmän kuin jotkut täällä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uskallan väittää että suurimmalla osalla mestaruuden voittaneista on ollut kauden aikana kolmen tai useamman pelin tappioputkia. Toivottavasti tämä tieto tavoitti kylpyammeisiin vielä matkalla olleet. Pleijareissa sellaista ei taida olla ollut kuin parhaimmillaan hopeajoukkueella joskus (Blues?)
Huono Lukko oli eilen kaksi erää ja HIFK pelasi kyllä juuri niin kuin Lukkoa vastaan pitääkin. Ainakaan omissa kiekottelua paineen alla ei ole tauon aikana harjoiteltu, näköjään ja toivottavasti.

Lukon huonoa esitystä ja omaa harmitustani vielä korosti luullakseni se, että Nordis oli onnistuttu kyllä tv-lähetykseen vaimentamaan todella tehokkaasti, siis kuulosti siltä kuin katsomo olisi ollut tyhjänä vaikka siellä porukkaa oli ihan mukavasti ja varmaan jonkinlaista tunnelmaakin. Toi vielä enemmän sellaista harkkapelin tunnelmaa, jota Lukon peliesitys vastasi. En muutenkaan ymmärrä miksei Cmore ja Liiga laita tätä kuntoon, ero Ruotsin ja Sveitsin televisiointeihin on todella iso. Voi toki tunnelmassakin olla iso ero, mutta olisihan tuo helppo feikata kuntoon. En muista onko Raumallakaan enää sitä pääkatsomohuutelijaa, joka saisi sitten äänensä kuuluviin. Huomattavasti helpompi luoda viihdyttävyyden illuusio tämän osalta kuin kenttätapahtumien.

Myös tuomarit haukun tässä kohtaa, aivan järkyttävää estopeliä ja mailankäyttöä, joka olisi todella helppo ottaa pois. Kuvaava oli se alun tilanne, jossa hifkiläinen kahvaa aivan häikäilemättä Fontainea ja kahvatessa maila osuu naamaan. Liigassa on oikeuskäytännöksi varmaan muodostumassa, että kahvaaminen on niin luonnollinen osa peliä (vähän kuin laukauksen saatto), että siitä ei jäähyä vihelletä jos nyt mailanvarsi vähän naamaan osuu. En tiedä mitä sääntökirja sanoo, voiko estämisen ja korkean mailan viheltää samasta tilanteesta, mutta väliäkö sillä, kun ei näitä sääntökirjan mukaan jne. Mitä se maila ylipäätään tekee missään muualla kuin jäässä, tai painamassa vastustajan mailan vartta. Sitten jotain täysin sekundaarisia seurauskaatumisjäähyjä vihelletään. Ja Lukko pelaa myös tämän linjan mukaisesti, ei siinä mitään, mutta toki sarjan huonointa ylivoimajoukkuetta vastaan tiukka tuomarilinja suosisi vastustajaa.

edit: Ja tuomaritoiminnan iltapuhteen vielä kruunasi se videotarkastus. Ei voi jumalauta kestää noin kauan, noin selvä tilanne. Aivan selvä kontakti maalivahdin alueella, selvä hylky. Oikeastaan ottelutapahtuma olisi ollut parempi kokonaan ilman tuomareita; mitään ei kuitenkaan vihelletty ja kaikki olisi päässeet muihin askareisiin varttia aiemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Byyrman

Jäsen
Suosikkijoukkue
PTDT in memoriam 23.-30.9.2023
Kyllä mä ainakin katoin pelin kättelyihin asti, vaikka pahalta katsominen tuntuikin. Kahden-kolmen maalin takamatkahan ei sinänsä paljon ole, mutta vertailukohtana oli edellisen eli Tappara-pelin asenne eikä se mitä tulostaululla seisoo.

Veltsu kommentoi, että puolitoista erää olisi mennyt vajaaksi, mutta omasta mielestäni Lukko alkoi pelata kunnolla vasta kun IFK organisoitui johtoaseman betonointiin. Eli käytännössä pelattiin paremmin vikat 10 min, kun otettiin vielä jäähyjä 3. erän alkuun. Pettymys minulle ja monelle muulle palstalaiselle, kun oli jo nähnyt kuinka peli rullasi Uman kipparoimana.

Tarmoa täällä on hehkutettu hyvästä pelistä varmaan peilaten miehen aiempiin otteisiin kiekon kanssa, mutta minusta oli kaksi ekaa erää aika unten mailla puolustuspäässä. Ei kuitenkaan syytä nostaa tikun nokkaan, koska niin moni muukin lukkolainen oli. Toivottavasti nuo ottelun lopun otteet antavat suuntaa tulevasta Reunasen osalta. Eilen oli ainakin lupa laukoa, ja toivon mukaan jatkossa menee muuallekin kuin blokkiin tai ohi maalin.

Niin kauan kuin nämä jäävät yksittäisiksi ohipeleiksi on ihan hyväkin että näitä tulee silloin tällöin, jotta osaa nauttia sitten siitä kun peli on uomissaan ja pelaajat täynnä taistelutahtoa.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ei ainakaan ennen taukoa Tapparan pelissä näkynyt mitenkään rasitus, eikä edes 7 pelin vierasputki.

Ammattilaisurheilua ja Tepsin viikon ainoat pelit. Kuten RD on sanonut, muissakin työpaikoissa pitää töihin tulla peräkkäisinä päivinä.
Tappara ja TPS ovat toki eri joukkueet ja Tepsille nämä ovat olleet ainakin myrkkyä. Iso etu Lukolla tässä tulevassa koitoksessa eittämättä on. Kaikille näitä tulee, mutta ei ehkä pitäisi. Juurisyy otteluohjelman laatijoille. Syyyä tarkastella asiaa jatkossa.
 
Viimeksi muokattu:

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tapparalla oli viime kaudella yksi kolmen tappion putki ja Lukolla mestaruus kaudellaan kaksi tappiota putkeen oli maksimi. Kaudella 2019-2020 runkosarjan voittanut Kärpät hävisi kertaalleen kolme peliä putkeen, runkosarjan kakkonen Lukko hävisi kaksi kertaa kolmesti putkeen ja kauden 2018-2019 mestari HPK hävisi kertaalleen neljästi putkeen ja kertaalleen kolmesti putkeen. Toki HPK oli runkosarjassa vasta viides.
 

John Deere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko , Vidilän työväenurheilijat VITU
Eiköhän se kotona ole erillainen Lukko. Jos kotona kipsattiin Hakulisen poissaolosta , luulen että joukkueen sisällä se aiheutti ihan saman.
Lisäksi nyt oli pakko sotkea niitä ketjuja jotka toimii. Laukausten laatu oli todella huono eilen mutta itse otan sen mielummin edes kun välillä on haudottu ja haudottu kiekko.
Tonttia on mutta kutia siirrellään kaverille.

Nämä päävastukset olisi kiva voittaa mutta ei se ederi mikään punakone ole. Kotona se just kaadettiin.
Tää oli tälläinen perus tauon jälkeinen junnaus jossa hieman aktiivisempi ja onnekkaampi vei pisteet.

Murehditaan vasta sitten kun alkaa näyttämään että pudotaan top-4 kyydistä.
Mitä en usko että tulee tapahtumaan
Lukko ollut kuitenkin tasainen pistekone. Näitä ohipelejä vaan välillä tulee.
Posina että loppuun viritettiin pientä nousua vaikka kunnon kiri jäi nyt tekemättä.
Että ei siellä nyt ole naapurin autotallia vielä myyty.
 

Karajan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei nämä yleensä hyvin pääty edellisenä lltana pelanneen joukkueen kannalta. Eiköhän Lukko siis palaa voittojen tielle.
Itse odotan lauantaina vaikeaa peliä kotijoukkueelle. Tepsi levännyt ennen perjantain peliä ja saa siitä ekasta hyvän tuntuman. Enkä muutenkaan olisi Turussa turhan huolissani. Ahokas joukkoineen tietää mitä tekee, tähtäin keväässä.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä sarjakärjen pitäisi pystyä 4-2 tai missä vaan tappioasemassa joka ilta automaattisesti saamaan vähän trillerimäisempi loppu kuin mitä esim tänään, oli sitten ykkösmiehiä telakalla tai ei.
Laukaukset vika erässä 41-4 Lukolle. Et vissiin edes katsonut peliä.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Valitettavasti vedot meni pitkin seiniä, Hifk veti toisen erän jälkeen jalan pois kaasulta ja rupesi varmistamaan voittoa ja pakitteli vain, melko näennäistä hallintaa se viimeinen erä oli.
HIFK oli paikoin hätää kärsimässä 3. erässä, Lukon vedot vain viuhuivat ohi tai suoraan logoon.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt, kun katsoin kolmannen erän tarkemmin, niin ei meillä hätää ole. Kun ns. kaasu on pohjassa, niin Lukkoa ei pysäytetä. Satunnaisia ongelmia voi olla, mutta pelin rakenne on hieno.
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ja kun kritisoidaan näitä ohi menneitä laukauksia niin isona syynä siihen oli IFK:n pelitapa kolmannessa erässä.
He löivät ison määrän lihaa maalinsa eteen, joten vedot oli pakko suunnata ylänurkkiin/tolpan juuriin. Tällöin taas riskit ohi vedoille luonnollisesti kasvavat.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Maalineduspelissä oli eilen suuri ero. Karvaperseet heittelivät ujoja lukkolaisia vähän miten sattuu. Molempien maalien edustoilla.
 

X-Stiff

Jäsen
Kolmannen erä esitykseen ei pidä laitella kovin isoa painoarvoa. Hifk:llä ei ollut mitään hätää missään vaiheessa joten laukaisutilasto ei kerro tapahtumista mitään muuta kuin sen että peliä oletettavasti pelattiin Hifk päädyssä. Lukolla ei ollut todellista haaston paikkaa voiton puolesta missään vaiheessa. Paska peli Lukolta joita kauden aikana tulee kaikille eikä näitä pidä jäädä murehtimaan. Lähes kaikki tilastot aivan perseestä. Paljonkaan ei tästä pelistä käteen jäänyt joten uutta matoa koukkuun ja eteenpäin. Lukon tasoinen joukkue ottaa tästä mukaan lähinnä persettä ravistelevan raivon seuraavaan joten uskon että TPS pelii tulee Lukko aivan eri ilmeellä.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Kuten muutamat on kirjoittaneetkin jo lokakuussa niin tämä marras joulukuu on se tason mittari, alkukausi rallatettiin ennakkoon heikompien joukkueiden kanssa, nyt on vastassa niitä joiden uskotaan vahvimmin kannusta taistelevan. Materiaali on kapea edelleen ja pari loukkaantumista niin haasteet on alkaneet näkyä. 10 ottelun kuntopuntarissa sija on 3 ja 5 ottelun mittarilla enää sijalla 9. 1.2 P/O keskiarvolla. Jos trendi jatkuu seuraavat 5 peliä ollaan lähellä säälirajaa sijoilla 6-7.
Nyt on seurajohdon punnittava tarkkaan miten reagoidaan, jääkiekkoon kuuluu loukkaantumiset ja voi olla varma että Hakulinen ei ole tällä kaudella viimeinen pelaaja joka Lukossa loukkaantuu, loukkaantumisen riski on paljon suurempi niille pelaajille jotka eniten on kentällä ja varsinkin pelaa av:ta ja plokkaa vetoja.

Minusta Bäckström sanoi jossakin studiossa hyvin tästä asiasta loukkien sattuessa että kyse ei ole siitä miten siihen reagoidaan vaan siitä, miten siihen on ennakkoon varauduttu, eli kuinka joukkue on rakennettu, onko se riittävän laaja kestämään kolhuja. Se on yleensä enää turha rypistellä kun on paskat housussa.

Meillä faneilla on taipumus hypetellä aina sillä optimi rosterilla joka saadaan kun kaikki on kokoajan terveinä, se vaan ei ole realiteettia kuin osan kautta.
Siksi esim Tappara rakentaa aina laajan ringin ja vahvistaa sitä edelleen kauden aikana, ei siellä varmaan mietitä että joku pahottaa mielen ja lähtee jos ei peliaikaa kilpailutilanteessa saa tai että on pakko peluuttaa junnuja seuraavaa kautta ajatellen. Paikka on ansaittava oli vanha taikka nuori.

Joo, edelleen ollaa sarjakärjessä, mutta viimeaikainen trendi on huolestuttava ja materiaali kapea. Hakulista ei pysty korvaamaan, mutta onko viisasta olla reagoimatta ollenkaan? Joukkue on yhtä vahva kuin heikoin lenkki ja vahvistuisi myös sitä päätä korjaamalla.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
VL: Puhakka, Tanus, Henriksson, Moilanen
KH: Rauhala, Lehterä, Virta, Rönni
OL: Ojamäki, Kuusela, Savinainen, Granath
P: Vittasmäki, Kemiläinen, Jürgens, Seppälä, Tuulola, Thomas, Matushkin
MV: Heljanko, Heikkinen

Poissa kokoonpanosta Merelä ja Nieminen

VL: Junttila, Turunen, Antti-Roiko, Hermonen
KH: Kemppainen, Kunyk, Tiivola, Koskenkorva
OL: Emanuelsson, Koivunen, Leskinen, Anttila
P: Ohtamaa, T.Niemelä, Byström, Rundblad, Kivistö, M.Niemelä, Niskala
MV: Blombqvist, Meriläinen

Poissa kokoonpanosta Paaso, Björkqvist, Hyry ja Kalapudas

VL: Ikonen, Repo, Ylitalo, Päivärinta
KH: Fontaine, Mattila, Somppi, Kainulainen
OL: Saarela, Karjalainen, Nyman, Nieminen
P: Gregoire, Almari, Reunanen, Piipponen, Pavelka, Abt, Ervasti
MV: Zagidulin, Jukuri

Poissa kokoonpanosta: Hakulinen, Kestner ja Suni.

Kokoonpanoista tummennettuna nimet jotka eniten ovat liipasimella jos kaikki olisivat pelikunnossa. Ero ei juuri nyt niin suuri ole, mutta keväällä sitten Kemppaiset, Savinaiset, Kunykit, Lehterät, Kemiläiset ja Ohtamaat nostavat yleensä tasoaan pari pykälää. Lukolla tuohon tason nostoon pitäisi eniten olla varaa Kestnerillä, Reunasella sekä Saarelalla. Ei Lukko kaukana noista ole, mutta sitäkin suuremmalla syyllä runkosarja pitää hoitaa niin että näistä ei jompikumpi tule heti vastaan. Puolustukseen haluaisin oikean isännän ja hyökkäykseen pelinrakentajan tai "vellusavinaisen/joonaluodon" , joka tuo sen viime kevään eron sinne vastustajan maalin eteen.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tappara pelaa myös CHL:aa, joten senkin takia laajempi kokoonpano on tai ainakin olisi tarpeen.

Tappara on hiipinyt heikon alkukauden jälkeen 3 pisteen päähän Lukosta ja yksi peli rästissä.

En silti runkosarjalle liikaa painoarvoa laita, top 6 riittää ja sitten kevään peleissä paras isku. Lukolla on erinomaiset asemat ja top 6 paikka kyllä jo aika lailla saletti. Pudotuspeleihin puhutaan usein kotiedusta, mutta aika vähäinen sen merkitys on. Jäähyjä vihelletään niin vähän, ettei katsomon paine tuomareihin juuri vaikuta.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Onhan se ihan tilastoja katsomalla fakta, että TOP4-sijoitusten ulkopuolelta prosentit mestaruuteen laskevat radikaalisti.
Onhan sitä sijalta 10:kin mahdollisuudet vielä mestaruuteen, mutta hyvin pienet.

Aina kaikki on urheilussa mahdollista, mutta kyllä tuo TOP4 pitäisi olla tavoitteena aina runkosarjassa.
Varsinkin tällaisen alun jälkeen olisi hullua alkaa ajatella / tyytyä mihinkään muuhun.

Tapparan rosteri on erittäin vahva (ja taatusti vielä vahvistuu) ja siellä alkaa myös peli näyttää erittäin hyvältä.
Eiköhän siinä ole runkosarjan ykkönen.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Tappara pelaa myös CHL:aa, joten senkin takia laajempi kokoonpano on tai ainakin olisi tarpeen.

Tappara on hiipinyt heikon alkukauden jälkeen 3 pisteen päähän Lukosta ja yksi peli rästissä.

En silti runkosarjalle liikaa painoarvoa laita, top 6 riittää ja sitten kevään peleissä paras isku. Lukolla on erinomaiset asemat ja top 6 paikka kyllä jo aika lailla saletti. Pudotuspeleihin puhutaan usein kotiedusta, mutta aika vähäinen sen merkitys on. Jäähyjä vihelletään niin vähän, ettei katsomon paine tuomareihin juuri vaikuta.
Ei tässä kohtaa mielestäni mikään ole vielä saletti. Runkosarjaa on jäljellä lähes 2/3. Siihen lisätään vielä nykyajan tautimuuttujat yms. niin varmuustaso pienenee entisestään.

Kotiedulla on sekin merkitys, että reissaaminen vähentyy hieman. Ja jos siellä nyt sattuisi olemaan vaikka joku Kuopio, niin kyllä valitsisin mieluusti kotiedun. Se on 800km vähemmän istumista ja ajassa 10-12h. Pelkkää matkustamista siis.

Asemat ovat nyt hyvät, mutta viime aikojen perusteella on kyllä parannettava, että ne asetelmat myös säilyvät. Mieluummin otan ykkössijan, kuin kutossijan. Kotietukin olisi vielä kova. Rahaa myös Lukolle enemmän. Eikä yleisön merkitystä pidä ikinä vähätellä.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
10 ottelun kuntopuntarissa sija on 3 ja 5 ottelun mittarilla enää sijalla 9. 1.2 P/O keskiarvolla. Jos trendi jatkuu seuraavat 5 peliä ollaan lähellä säälirajaa sijoilla 6-7.
Nyt kaipaisin jotain selvennystä tähän matematiikkaan. Tarkoitatko siis että jos Lukko pelaa seuraavat 5 peliä 1,2p keskiarvolla eli saa 6 pistettä niin se tippuu sijoille 6-7? Vai mitä?

Tämä vaatisi mm. sen että Ilves ja KalPa voittavat kaikki muut 8 peliään ja pelaavat keskinäisen tasan, Kärppien pitää voittaa kaikki 5 ja lisäksi jos Lukko saa yhdenkin 3p voiton niin sen pitää vielä parantaa maalieroa 16 maalilla suhteessa Lukkoon. Lisäksi TPS:n pitää saada viidestä pelistä 16 pistettä eli vaaditaan jo jotain kabinettipäätöstä, mutta ei tietysti mahdotonta sekään ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös