Peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 738 015
  • 12 310

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta ihmetyttää ettei Roope Taposta ole kutsuttu kokoonpanoon. Mielestäni aika riskaabelia, että kakkosvahtina on 16-vuotias B-juniori. Mikähän tähän mahtaa olla syynä?
Selaappa vaikka Maalivahti-ketjua, siellä tuota puitu monesti. Tiivistettynä; epäillään sopparin olevan muualle tai halutaan pitää Taponen pelituntumassa kiinni ja kutsua sitten takaisin JOS Halonen loukkaantuu.
Tietenkin tuossa se riski, että loukkaantumisen tapahtuessa kesken pelin joutuisi nuori Vinni todella kovaan paikkaan tekemään debyyttiaan.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta ihmetyttää ettei Roope Taposta ole kutsuttu kokoonpanoon. Mielestäni aika riskaabelia, että kakkosvahtina on 16-vuotias B-juniori. Mikähän tähän mahtaa olla syynä?
Kai hänet halutaan pitää kuumana Espoossa ettei joudu kylmänä hyppäämään askiin Halosen loukkaantuessa. Vinnillä sitten on vain mentävä se yksi ottelu (osa ottelusta), jos Halonen loukkaantuu kesken pelin.

Omia pohdintojani vain.
 

output

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuossa muuten, kun on arvosteltu maalimäärien vähyyttä, niin itseäni riepoo se, että koko ajan tuijotetaan sitä nimilistaa hyökkäyksessä ja ajatellaan puolustajien homman olevan puolustaminen ja hyökkääjien hyökkääminen. Nyt on mielenkiintoista dataa kahden pelin perusteella. Edistyneissä tilastoissa pakkien osalta, nimittäin laukaustasapaino:

Schmaltz +18
Auvitu +18
Jardine +4
Winberg +1
Karjalainen -1
Kotkansalo +4

Kyllä tuo aika selkeästi osoittaa sen, että mikäli kiekollista taitoa alemmissa pareissa olisi enemmän, niin helpompaa olisi.

Schmaltz ja Auvitu ottaneet vielä joukkueesta eniten puolustuspään aloituksia ja vähiten hyökkäyspään. Voidaan siis sanoa, että meidän kiekolliseen pariin valmennus luottaa eniten myös omassa päässä. Kysymys kuuluu kärjistäen, että miksi niitä kädettömiä pakkeja sitten pitää edes olla?
Tähän vielä lisätäkseni olen ihmetellyt miten heikosti pakisto saa pidettyä kiekon hyökkäysalueella. Eli viivamiehen rooli hoidetaan huolimattomasti. Sijoittaudutaan huonosti ja ollaan liian syvällä hyökkäyksen tukena tai puolestaan liian alhaalla keskialueen puolella varmistamassa. Näin tehdään vastustajalle purkukiekot liian helpoksi ja menetetään hyvä hyökkäyspaine. Syötöt viivamiehelle on myös huolimattomia ja annetaan vaikeita pomppukiekkoja pakeille. Kiekollista osaamista yksinkertaisesti puuttuu viivasta, mutta sitä voisi osittain korvata hyvällä sijoittautumisella, ennakoinnilla ja huolellisuudella. Tamin teesein sanon: respect the blue line!
 

Vepa

Jäsen
Kai hänet halutaan pitää kuumana Espoossa ettei joudu kylmänä hyppäämään askiin Halosen loukkaantuessa. Vinnillä sitten on vain mentävä yksi ottelu (osa ottelusta), jos Halonen loukkaantuu kesken pelin.

Omia pohdintojani vain.
Meillehän se sopii tietysti oikein hyvin. Lähinnä ajattelin sitä, että nyt pelataan kauden tärkeimpiä pelejä. Jokainen voitto on elintärkeä. Jos nyt oikein härskisti ajattelee, niin vastustaja voisi "vahingossa" kolata ykkösveskarin lasarettiin. Olisi aika kova paikka 16-vuotiaalle kesken pelin tulla tolppien väliin. Nämä nyt olivat vaan omia pohdintojani. IFK oli tänään kyllä parempi kaikilla mittareilla mitattuna. Ansaittu voitto.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hyvä voitto tänään ja toivottavasti loi uskoa jengille. Silti pakko sanoa, että jos PAPPi ei parane ja Halonen nosta tasoaan, niin kyllä tie nousee tässä sarjassa pystyyn. Motinin ja Ahosen paluu tekisi ihan helvetin gutaa ja Kotkis - Winberh voitaisiin laittaa lepäämään.

Muutoin kaikesta samaa mieltä, mutta Jardine olisi omissa papereissa ekana ulkona. Winberg pelaa omaan silmään ihan ok.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Hyvä voitto tänään ja toivottavasti loi uskoa jengille. Silti pakko sanoa, että jos PAPPi ei parane ja Halonen nosta tasoaan, niin kyllä tie nousee tässä sarjassa pystyyn. Motinin ja Ahosen paluu tekisi ihan helvetin gutaa ja Kotkis - Winberh voitaisiin laittaa lepäämään.
Kyllä Winberg tänäänkin pelasi paremmin kuin Jardine.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Kolme kertaa takaa tasoihin ja jatkoilla voitto. Tämän on pakko tehdä gutaa joukkueelle.

Varmasti tekee, aika vapautuneen oloisia hymyjä näkyi pelaajien kasvoilla pelin tauottua.

Ihan loistava voitto; perinteinen vaikeuksien kautta voittoon yhden pelin sisällä. Ja nyt sarja tasan. Täydellistä ei peli ole vieläkään mutta ehkä se riittää että on seuraavaan pariin sitten jiirissä...

Toivottavasti saataisiin ainakin Motin jo takaisin askiin torstaiksi.

Hatunnosto jengille, hienosti tehty!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Suvereeni esitys ja mahtava tasonnosto sunnuntailta. En jaksa sen kummemmin analysoida heikkouksia. Hallilla oli aika hyvä tunnelma vaikka oli alle 7000 katsojaa (kiitos fanikatsomo!). Hyvä tunnelma johtui tietenkin siitä, että kiekko kävi TODELLA monta kertaa lähellä TPSn maalia. Oliko niitä ylärimoja ja tolppia joku 4? Sitten oli Gardinerilla ja Karvisella ainakin sellaiset paikat, että noista pitäisi iskeä.

Peli olisi voinut olla 8-3 IFKlle. Siltä se ainakin hallissa näytti.

-Auvitu on tämän sarjan paras pakki.
-Scmaltz pelasi musta nyt myös paremmin ja alkaa palamaan tasolleen. Onkohan miehellä myös ollut korona ja sitä kautta jotain aivosumua.
-TPSn parhaiden pelaajien ja "muiden" ero on huima. IFKlla riittää leveyttä ja neloseen riittää EHTssa tai NHLssä käyneitä ukkoja. Meillä jokainen ketju voi ratkaista.
-Tykkäsin ABn ketjusta. Se toi energiaa vaikka ei sellaisia miljoonan taalan paikkoja saanutkaan. Tallberg pelasi musta parhaimman pelinsä pitkään aikaan, joka on tärkeä asia.
-Gardiner on ihme ukko. Ihan varjoissa musta sen ekan pelin ja nyt pelin kuninkaita. Siltikin Salomäki toimi jotenkin hyvin siinä Innalan kanssa.
-En ymmärrä miksi Koivistoista kritisoidaan. Tekee paljon juttuja hyvin ja tää oli iso peli. Oliko kolmen maalin aikana kentällä ja jokaisessa mukana jollain tasolla? Maskissa tai syöttäjänä.

Miro Karjalaisesta. Kaverihan on siis jo voittanut yhden Suomen mestaruuden pelaavassa kokoonpanossa. Ja oli silloin paljon huonompi pelaaja.

Kyllä Miro on voittajaluonne ja pysynee kokoonpanossa koko kevään.

Halonen voitti pelinsä.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
En oikein tiedä mitä mieltä olen tästä erästä. Kyllähän tää näyttää ihan eri peliltä kuin sunnuntaina, niin hyvässä kuin pahassa. Halonen valitettavasti ei ole tänään vireessä, herää taas se kysymys, että miksi Taponen ei ole penkillä? Ei ymmärrä. Kyllä tässä toki fiilis heräsi kun tuli ilmeisesti tota toista tasoitusta huudettua jo sen verran kovaa, että naapuri koputteli seinään.

Nyt pitäisi saada varmuutta monen pelaajan lisää omaa tekemiseen, ennenkaikkea Halosen, koska potentiaaliahan on. Jardine on kyllä surullisen huono, mukava mies, mutta ei riitä. Koivistoinen aivan yössä ja "Kevään mies" Palolasta tein seuraavat huomiot:
+ Sai jäähyn hankittua josta tuli tasoitus.
- Ryssi täysin TPS 1-2 johtomaalin tilanteen.
- Ampunut kiekon 2 kertaa loistopaikasta aivan skutsiin.
- Taklasi ohi ja kaatui itse, pienet propsit yrityksestä.

Emmä tiedä. Go IFK!
Mitä helvettiä se naapuri siellä koputteli, kun ei ollut edes hiljaisuuden aika vielä? Ihme sivistymätön juntti! :) Käy sanoo sille, että se on punainen kevät nyt!
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todella kova peli tähän paikkaan, joukkue näytti luonnetta.

Jardinea haukuttu paljon ja syystäkin. Tänäänkin läjäpäin mustia hetkiä kaukalossa. Mutta - Jatkoajalla, voittomaalin mahdollisti herran todella hyvä pelin kääntö, (ainaisen alibi pakki-pakin sijaan) keskialueella vaihdosta tulleelle Innalalle. Valmiiksi jo hyvin väsynyt Tepsin viisikko ei päässyt kokoisuudessaan vaihtamaan ja HIFK pääsi rokottamaan.
Tätä pelirohkeutta koko joukkueelle vielä lisää niin sarja on varma.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei siinä käynyt enää ABn ketju jäällä ennen Cowboyn maalia. Nyt pelataan piikin voimalla, ellei sitten ole jotain luita poikki.
Sai Tepsukan mailasta päähän iskun siinä ekassa vaihdossaan je:ssä… selvä jäähyn paikka.
luisteli vaihtoon suoraan pidellen leukaa, mutta bongasin halaamassa Karjalaista lopussa. Näytti olevan ok…huh!
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
No niin! Nordikselta kotiuduttu ja peliesitykset ketju luettu tältä päivältä läpi.

Huikea fiilis edelleen ja fiilistä nostaa eritoden se, että tänään vein esikoispoikani (1v 8kk) ensimmäistä kertaa Nordikselle ja tsiigattiin matsia Afemmassa eka erä! Aikoinaan olin itse 2,5 v, kun Faija vei ekan kerran Pyhimpään ja nyt siis laitettiin muutamalla kuukaudella paremmaksi! Erätauolla rakas vaimoni nouti poitsun iltapalalle ja yöpuulle, joten pääsin itse nauttimaan matsin loppuun asti.

Sitten itse peliin:

•HIFK oli tänään pelillisesti HELVETIN HYVÄ ja todella aktiivinen pääosin läpi pelin. Sen takia itseäni hieman ihmetytti suht runsas negailu, kun luin tätä ketjua läpi tämän pelin osalta. Aika usein täällä kirjoiteltiin Kummeli-tyyliin ”me on hävitty tää peli”, vaikka koko ajan oltiin kuskin paikalla. Toisaalta ymmärrän, koska HIFK ja vastaavia skenaarioita olemme saaneet niin monesti todistaa.
•Toivottavasti aktiivinen peli ilme kestää läpi pleijareiden, sillä tämä on sitä HIFK-kiekkoa missä me ollaan tällä kaudella oltu todella hyviä! Lisää siis tätä kiitos!
•Puolustuksen poissaolot (Motin, Ahonen, Lyytinen) näkyi kyllä tänään. Paikka paikoin varsinkin Jardine-Karjis pari oli pulassa, kuten moni kirjoittaja täällä totesikin jo. Toki paikkasivat upeasti huonohkoa peliään sitten jatkoilla.
•Edelleen joudutaan tekemään kaudea duuni maalin eteen ja vastustaja rankaisee jäätävällä prosentilla omista paikoista tai edes puolittaisista paikoistaan. Se on vähän ollut koko kauden kuva, niin tänäänkin.
•Mun silmään Palola oli tänään helvetin hyvä. Oli todella työteliäs, aktiivinen, todella fyysinen, sai ja hakeutui paikolle (tehot vielä jäivät uupumaan) ja oli myös melko raikkaalla jalalla tänään. Monesti Olli myös oli hyökkääjistä polkemassa ekana omiin. Näin livenä nähtynä en siis ymmärrä herran dissausta täällä.
•Koivistoinen taas oli omaan silmään todella huono vaikka olikin kentällä usean meidän maalin aikana. Ihme ratkaisuja kerta toisensa jälkeen, eikä oikein hyökkäyspäässäkään saanut ihmeitä aikaan.
•Innalalta perus hyvä peli. Upeita riistoja hyökkäyspäässä monta kertaa. Todella ahne maila! Silti vaarallisempi pitäisi pystyä olemaan. Vaikutti myös mielestäni hieman turhautuneelta välillä vaihtoon mennessään?
•Pakariselta upeaa kiekon syömistä ja fyysistä peliä. Tehoja vielä kaivataan.
•Paajasen kenttä oli meidän paras tänään. Hyvin toimiva koostumus ja jos jatkavat tähän malliin, niin rupeaa realisoitumaan myös taululla. Hirvonen oli erittäin hyvä.
•Nippe voi ottaa omaan piikkiinsä 2/3 TPS:n maaleista. Toki eka maali oli upea rystylaukaus mutta etukulmasta ei vaan voi upota. Onneksi tuli voitto veskaripelistä huolimatta, sillä se voi olla joukkueelle todella turhauttavaa ja syödä sisältäpäin, jos omiin annetaan maaleja noin halvalla. On aika avuton tunne jos itse teet helvetisti duunia sen maalin eteen ja sitten omissa soi joka kerta niistä harvoista tilanteista. No voitto on tärkein, joten se siitä.
•Ylivoima kohtalaista, alivoima erinomaista vaikka yksi maali tulikin mutta se ei mene mitenkään päin alivoimapelaamisen piikkiin.
•Puolustusalueella hätäillään välillä liikaa. Merkkaukset unohtuvat ja saa sydän syrjällään jännittää TPS:n harvoja paikkoja ja pyörityksiä.
•Molempia sinisten päällä hukataan luvattoman usein kiekko. Ei näin. Melkein vaarallisimpia paikkoja kiekon hukkaamiseen.
•Tänään lauottiin todella paljon ja olen todella iloinen siitä, että varsinkin viivasta tuli paljon vetoja maalille, eikä niitä ikuisia rännityksiä. Nyt myös mentiin maalille ja oltiin sota-alueella aiva erilailla kuin aiemmin. Tykkäsin! Tätäkin lisää!
•Oltiin myös puhtaasti kovia ja fyysisiä! Jes!
•Hallissa hieno tunnelma mutta yllättävän vähän yleisöä. NIO oli upea hetki, kuten aina poffeissa!
•Tuomarit olivat tänään kyllä huonoja. Varsinkin ekassa erässä jäi TPS:lle viheltämättä muutama todella selkeä kahvaus ja mailasta kiinni pitäminen. Ihme muniin puhaltelua pillipiipareilta. En ymmärrä.

Mutta yhteenvetona: Jos näin jatketaan, niin tämä sarja hoidetaan kyllä.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hienoa että voitto tuli ja varmasti tuosta saadaan paljon itseluottamusta mukaan kun kolmesti tasoihin ja ratkaisu jatkoilla!

Pakkeja dumattu, mutta mielestäni ei aiheesta. Tänään omaan silmään IFK:n avauspeli toimi ja pakit antoivat toistuvasti hyviä syöttöjä joilla päästiin alueelle. Välillä kiekko haettiin päädystä mutta monesti hyvä syöttö sentterille ja jalalla tuonti tai pakilta hyvä pitkä syöttö ja laidalta sisään. Päästiin välillä ihan hyvilläkin vauhdeilla hyökkäysalueelle. Pakit myös väänsivät ihan hyvin maalin edessä ja kulmissa, vaikkakin 3 helppoa maalia annettiin. Toki Motin ja Ahonen kunnossa ollessaan ja Lyytinen jatkaessaan siitä mihin jäi, toisi varmasti paljon helpotusta puolustuspeliin. Ja jos Jardine oli klesana, niin siihen nähden olisihan sitä huonomminkin voinut pelata.

Tahtotila oli hyvä. Kamppailuissa pärjättiin todella paljon sunnuntaita paremmin. TPS:n puolustuksesta mentiin hyvin läpi. Kiekkoja karvattiin monta kertaa oikeaikaisella paineella itselle. Maalipaikat voitettiin heittämällä. Hyviä taklauksia useita matsin aikana. Kiekot napsui aika hyvin lapaan. Harvoin kun TPS sai painetta niin uhrautuvasti puolustettiin.

Aika monta hyvää juttua pelissä ja tänään valmennus oli löytänyt lääkkeet siihen miten pelata. Ei varmaan olisi ollut vääryys 4-1 tai 5-2 voitto tänään mutta tämäkin käy!

Tuohon toivoisin muutosta, että meillä matsista toiseen (usein) veskari seisoo kylmänä ja vastustajan veskari liekeissä ja torjuu sen 30-40 torjuntaa. Vastutaja saa maalit todella helposti ja meidän maalin hinta on taas todella korkea. Ei oikein tulos kuvaa pelin kuvaa millään tavalla.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakkeja dumattu, mutta mielestäni ei aiheesta. Tänään omaan silmään IFK:n avauspeli toimi ja pakit antoivat toistuvasti hyviä syöttöjä joilla päästiin alueelle. Välillä kiekko haettiin päädystä mutta monesti hyvä syöttö sentterille ja jalalla tuonti tai pakilta hyvä pitkä syöttö ja laidalta sisään. Päästiin välillä ihan hyvilläkin vauhdeilla hyökkäysalueelle.

Monesti kuulee sen sanonnan, että kun joukkue puolustaa hyvin, niin myös hyökkää hyvin. HIFK:hon tämä ei ehkä ihan sellaisenaan päde. HIFK:n tapauksessa voisi jopa sanoa, että kun HIFK hyökkää hyvin, niin se myös puolustaa hyvin.

Joku Pekka Virran Lukko oli siksi HIFK:lle niin älyttömän vaikea vastustaja, että he pystyivät pelaamaan IFK:n prässin ulos pienellä takakolmiokiekkottelulla. HIFK:n DNA:han tuo ei ole oikein koskaan istunut, vaikka itse olen sen suuri ystävä. Virtakin on omaansa päivittänyt, eli ei ole enää Kalpa aikojen jätön jättöä, vaan pyrkimys on lähteä eteenpäin. Tänäänkin TPS:n 1-2 maali tuli sellaisen yrityksen kiekonmenetyksestä. HIFK ei ole vahvimmillaan, kun se joutuu raikasjalkaisten vastustajien prässin alle. Tämän tyyppinen pelaaminen vaatisi enemmän kiekollista osaamista + sitäkin, että sitä pelitapaa jauhetaan useampi kausi. Sen takia Turussa nähty ensimmäisen pelin passiivinen trap-pelaaminen oli mielestäni typerä veto. Sellaisessa tilanteessa vs. voi aina tulla päädyn kautta raikkaalla jalalla ja antaa sen paineen ja joudutaan selkä kentälle päin menemään niihin päätykiekkoihin, jolloin Karjikset, Kotkansalot ja Jardinet eivät ole vahvuusalueellaan. Nyt kun annetaan paine, niin toki niiden vastaiskujen mahdollisuus on olemassa, mutta ne pitää vain sitten pystyä pelaamaan pois ja parhaimmillaan HIFK porrastaa hyvin. Turussa petti nelosketjun pelaaminen 1-0 maalissa. Pitkiä hyökkäyksiä ja paine, niin HIFK pakisto saa arvokkaita sekunteja kiekon kanssa ja vastustaja usein sitten joutuu väsyneempänä hyökkäämään ja ne ovat silloin paljon vaarattomampia. Tänään TPS oli niin telineissä pitkiä aikoja, että ei jäänyt virtaa juosta IFK-pakkeja karkuun pitkin laitoja.
 

Eemin76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos katsoo ottelun tilastoja, niin on suoranainen ihme että peli meni jatkoille. Yleensä tälläiset pelit päättyvät 4-1. Muilla, muttei IFK:lla. No toivotaan, että tämä laukaisisi jonkun takalukon ja nyt alkaisi kulkemaan. Puolustukseen on pakko saada Jardine,Winberg,Kotkasalo tilalle vähintään 1-2 pakkia sairastuvalta.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka eilen neljä maalia tulikin, niin viimeistely on tässä sarjassa ollut luokattoman heikkoa. Vedot toistuvasti joko logoon tai ohi. Jossain kohdassa niiden pitää alkaa myös upota ja se hetki on huomenna. Pari helpottavaa maalia alkuun ja sen myötä apina selästä.

Eilen tuli iso voitto ja sen myötä helpompi lähteä Turkuun. Jengi tietää nyt, että pystyy hallitsemaan peliä lähes suvereenisti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös