Peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 737 968
  • 12 310

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hävettävän paska esitys pelillisesti. Eka erä vietiin, mutta maalit jäivät taas tekemättä. Kaksi jälkimmäistä erää näennäistä ja väkinäistä puskemista vailla järkeä. Ei paljoa lupaile pleijareita ajatellen, mutta toivo kuolee viimeisenä.
 

tmh

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Viikingit
Olipahan taas. Ajattelin että jos IFK putoaisi kuudenneksi ja puolivälierissä tulisi vastaan Jukurit niin ei edes haittaisi, mutta ei tuosta nyt heitäkään vastaan tule yhtään mitään.
Vaikka tuo Palmu täysi turvenuija onkin niin mies pelaa kyllä aivan eri tasolla kuin nämä meidän KHL-vahvistukset tai muut tähtipelajaat.
 

Tykinkuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertoo jotain myös kauden kokonaistasosta liigassa kun Jukurit on kolmantena ja me taistellaan edelleen kotiedusta tollasella paskalla yhdessä valmentajaakin jo vaihtaneen kerhon kanssa. Todellinen rapakausi.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Ei valmennuksen roolia sovi vähätellä, se on ihan selvä. Hyvin menestyvissä joukkueissa on valmennus onnistunut ja huonosti pelaavissa epäonnistunut. Toisessa joukkueessa onnistunut valmentaja ei kuitenkaan automaattisesti onnistu toisessa. Harvassa ovat jukkajaloset, jotka voittavat mestaruuksia missä vain valmentavatkin. Täytyy myös huomioida se, että nämä sinun vastakkain asettamat valmentajasi ovat valmentaneet toistaiseksi joukkueensa sijoille 3 ja 4 runkosarjassa, eli varsinaisesti mistään mestari v. kisälli -asetelmasta tässä ei ole kyse.

Syy miksi kritisoin IFK:n puolustusta ja olisin valmis sen vaihtamaan päittäin Jukurien vastaavan kanssa on muualla kuin pisteissä. Se on niissä kiekollisen pelin ratkaisuissa, joita ei IFK:n pelaajilta nähdä; kovat ja tarkat avaavat syötöt hyökkääjille, maalille asti tulevat laukaukset ja kiekollisesti varma peli omassa päässä. En muista milloin viimeksi olen nähnyt IFK:n pakin avaavan niin kovalla ja tarkalla syötöllä hyökkääjälle, että siitä syöttö olisi voitu ohjata poikittaissuunnassa liikkeellä olevalle hyökkääjälle. Jukurien pakeilta olen nähnyt niitä useampia tässäkin ottelussa. IFK:n puolustajien kiekon toimittaminen maalille on niin uskottavalla tasolla, että vastustaja voi pelata pientä boksia alivoimalla estäen näin poikittaissyötöt täysin. Oman pään hasardeista en halua edes mainita. Kyllä mä näen meidän pakiston rakenteessa ihan perkeleellisen ongelman.
Ei me loppujen lopuksi hirveän eri linjoilla olla isossa kuvassa! Varmaan isoin ero tulee siitä, että itse uskoisin jonkun osaavamman valmentajan saavan IFKn nykyisenkin puolustuksen näyttämään paremmalta ja sitä kautta tekemään parempaa tulosta. Korostan, että en ole eri mieltä sen rakenteesta ja sen epäonnistumisesta.
 
J

Just-Ice-Hockey

Ei me loppujen lopuksi hirveän eri linjoilla olla isossa kuvassa! Varmaan isoin ero tulee siitä, että itse uskoisin jonkun osaavamman valmentajan saavan IFKn nykyisenkin puolustuksen näyttämään paremmalta ja sitä kautta tekemään parempaa tulosta. Korostan, että en ole eri mieltä sen rakenteesta ja sen epäonnistumisesta.

Meidän erimielisyys taitaa siis koskea sitä, oliko ensin muna vai kana. Sinä vaihtaisit valmentajan ensin ja minä rakentaisin puolustuksen. Kumpaakaan ei tällä kaudella toki tule tapahtumaan. Ehkäpä tässä itse haluan enemmän purkaa turhautumistani Salmelaisen suuntaan, joka minusta on taas jättänyt joukkueen rakentamisen kesken. Plaseboa meidän UJ kyllä osaa hankkia kesken kauden, mutta kyllä tasapainoisen joukkueen rakentaminen on vielä toistaiseksi ollut pelkkä haavekuva.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onpas taas ihan käsittämätöntä paskaa!

Ensimmäiseen erään useampi hyvä maalipaikka ja voitaisiin lähteä erätauolle johdossa mutta ei. Maalia ei saada aikaiseksi alussa ja sitä ei saada myöskään tappioasemassa.

Vaikka tappio vituttaa niin eniten huolestuttaa se että takaa-ajot ei onnistu tällä kaudella laisinkaan.

IFK tuli peliin hyvin, oli paikkoja Gardinerilla, Koivistoisella, Innalalla, JS:llä ja omasta mielestä ihan ok heittoja maalille ja oli maskia. Pelin rakenne toimi ekat 30 min hyvin ja tultiin hyvin omista ja hallittiin peliä eli pitkässä juoksussa parannusta ajalla "jälkeen koronan". Silti ei edes tuurilla mene kiekko sisään ja vastustaja on jo 2-0 johdossa, vaikka maalipaikkoja ei juuri ollut.

Turusen, Gardinerin ja Pakarisen liittyminen joukkueeseen ei ole tuonut voittoja yhtään vaan jengin tilanne vain huononee.

Olisi kiva nähdä rinnakkaistodellisuus, jossa IFK tekee avausmaalin ja seurata miten peli siitä lähtee etenemään.

Ei lupaa hyvää pudotuspelejä ajatellen, mutta toivottavasti rentous ja itseluottamus saadaan kuntoon runkosarjan jälkeen, vaikka sääleistä lähdettäisiinkin.

Sairasta kyllä, että edelleen maaanantaina taitaa aika lailla olla tilanne vielä omissa käsissä. Jotenkin jopa toivoisi että näin ei olisi, että pelaajien ei tarvitse enää puristaa mailaa ja hakea pakkovoittoa.

Käsittämätöntä kyllä, mutta IFK on useana keväänä runkosarjan lopussa ollut aivan paska, juuri silloin kun peliä pitää laittaa kuntoon ja saada voittoja. Kaukana on ne vikan kierroksen IFK - Ässät 6-1 yms.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Turusen, Gardinerin ja Pakarisen liittyminen joukkueeseen ei ole tuonut voittoja yhtään vaan jengin tilanne vain huononee.
No jotain rajaa näihinkin väitteisiin olisi kiva saada, vaikka kaikki onkin paskaa. Faktoilla mentäessä viisi voittoa on tullut heidän saapumisensa jälkeen.
Ja kaksi hävitty jatkoilla.
Matseja menny kymmenen eli suoria tappioita kolme.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Ei tämä joukkue ansaitsisi muuta kuin säälit. Peltonen on saanut joukkueen ihan kipsiin.
Alkukaudesta oli samanlainen kokovartalokipsi, mutta lopulta se laukesi pelien myötä loistavaksi pelaamiseksi kunnes tuli koronat, loukkaantumiset jne. ongelmat. Nyt on taas kokovartalokipsi ja peli täyttä pakottamista sekä joukkuetta syöviä tappioita kovasta yrityksestä huolimatta. Kaiketi se avainsana on rentous, mutta miten se löytyisi pelaajiin ja peliin. En osaa sanoa ratkaisua, mutta sen tiedän vain, että se lähtee joukkueen sisältä ja valmennuksen oikeista peliliikkeistä, pienistäkin. Sen ei tarvitse olla iso asia, jopa vapauttava vitsi pukukopissa joukkueen pelaamisesta tai joku muu vastaava. Uskotaan vielä HIFK:n tulemiseen vaikka tänään näytti kaikki lopulta hyvin sekaiselta 1. erää lukuunottamatta.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Mielenkiintoinen ja ah, HIFK-fanin näkökulmasta taas niin perinteinen kausi menossa. Kauteen lähdettäessä toiveet olivat nakkikattilassa ja rosteri vakuuttava, kuten niin monta kertaa aiemminkin. Ollaan puhuttu Eurooppalaisesta huippu- ja suurseurasta, niin kulttuurin kuin peliesitystenkin suhteen jo muutama kausi.

Kausi lähti pelillisesti loistavasti ja raikkaasti liikkeelle ja täällä pääosin kirjoittajat olivat todella innoissaan siitä, minkälaista jääkiekkoa Peltosen HIFK pelaa. Liiga alkoi pelillisellä dominassilla, joka ei kuitenkaan realisoitunut tuloksen muodossa. Tehottomuus vaivasi. Syksyllä totesin etten ole huolissani, peli on hyvää ja tulos kyllä seuraa jos jatketaan näin. Sanoin, että jouluun asti katson aivan rauhassa ja sen jälkeen alan ehkä huolestua jos tulosta ei tule.

Noh, joulun aikaan johdettiin Liigaa, peli oli hyvää ja kaikissa kuntopuntareissa olimme ykkösiä. Yv ja av toimi. Tehoja tuli sekä voittoja myös huonommalla pelillä.

Sitten iski kaksi erillista ja oletettavasti isoa korona-aaltoa ja tiettävästi treenattiin sekä myös pelattiin pitkään todella vajaalla kokoonpanolla (kyllä se maksoi nyt ajateltuna arvokkaita pisteitä, joilla kotietu olisi jo varmistettu mutta ei mennä tämän syyn taakse). Toki hieman vastaavasta kärsivät oletetusti pari muutakin jengiä (Ipa & Lugu esim.).

Nyt kuitenkin ko. korona-aalloista on jo aikaa kulunut ja vettä virrannut Vantaassa, uusia kovia hankintoja tullut rosteriin eikä oikein vieläkään lähde. Tehottomuus on käsittämätöntä tuolla nimilistalla ja taitoarsenaalilla.

Kuten kesken jääneellä Piken koronakaudella, niin tälläkin kaudella joudutaan taas toiveikkaana puhumaan ”playoffeihin rakennetusta ja heräävästä joukkueesta, joka syttyy pelaamaan tosipeleissä”. Lapsenomaista uskoa löytyy, että edelleen meitä on keväällä vaikea voittaa paras 7:stä sarjassa mutta hieman huolta viimeaikaiset tulokset ja pelillinen anti kyllä nyt aiheuttavat.

En oikein tiedä missä on vika? Eikö koronan jäljiltä jätkillä riitä kondis toteuttamaan VP:n pelitapaa? (Tähän en usko, sillä uusia jätkiä TT, IP, MS ja ei varmasti KAIKKI ole vakavampaa oireellista tautia saaneet). Onko syy pakiston kiekollisessa taidossa (tai sen puutteessa) kuten osa täällä kirjoittaa? Onko vika, että ollaan tuotu sisään ”liikaa uusia jätkiä” Turusen, Pakarisen, Salomäen ja RAIDin muodossa (tähänkään en usko, jos peilataan esim. vuotta 2011, kun täällä pyöri Hamiltonis, Hannes Hyvöstä yms.) vai mikä mättää?

Jotenkin tuntuu, että henkisesti ollaan vajaita, selkäranka napsahtaa liian helposti ja tulee turhautuminen, kun palkintoa kovasta työstä ja hallinnasta (ipa & jukurit -pelit) huolimatta ei tule. Ei jakseta luottaa ja jauhaa sitä omaa tekemistä loppuun asti. Jotenkin käsittämätöntä VP:n jengissä! Meillä kuitenkin jengissä pari pudotuspelien MVP:tä, Suomen Mestaria, Olympiavoittajaa jne. En vain ymmärrä.

Ipa pelin kokonaiskuva ja tämän päivän Jukureiden eka erä riittävät päätyyn asti jos koko 60min + mahdolliset jatkot olisivat samannäköistä tekemistä.

Tänäänkin paremmalla onnella ja viimeistelyllä peli olisi voinut olla meille 3/4-0 ekan erän jälkeen ja täten loppupeli olisi ollut aivan eri näköistä. Mutta kuten nähtiin, näin ei käynyt ja tulos oli nähdynlainen.

Jotenkin näin punaisen sydämen omaavana luulisi, että tällaiseen olisi jo tottunut historian saatossa mutta ei. On tämä taas vaan niin käsittämätöntä miten voi tilanne olla tämä, oli penkin takana tai rosterissa ketä tahansa. Tämä on meidän HIFK, muuttuuko se koskaan?

Tällaista tajunnan virtaa tänään. En tiedä saatteko kiinni pointeista, en tiedä saanko minäkään. Edelleen siis uskoa pitkään kevääseen löytyy mutta eniten huolettaa tuo jänteen ja itseluottamuksen kesto. Helpoksi HIFK ei faninsa elämää tee, taaskaan..
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Minun (siis minun) mielestäni suurin ongelma on että yritetään etsiä liian hyviä paikkoja. Ja jos mennään maalille, niin liian myöhään. Ja suurin heikkous on meidän puolustajat, jotka vain harvoin saa toimitettua vaikeita kiekkoja maalille. Mutta siellä ei silloin harvoin ole ketään tekemässä sitä maalia.
Maalille pitäisi saada pian kaksi äijää ja pakkien sekä kolmannen hyökkääjän pitäisi pystyä toimittamaan kiekkoa sinne.
Tätä ei yritetä, vaan haetaan jollekin sivusta laukovalle ihanteellista laukaisupaikkaa.
Miksi näin, kun kaikki vastustajat sen jo arvaavat?
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No jotain rajaa näihinkin väitteisiin olisi kiva saada, vaikka kaikki onkin paskaa. Faktoilla mentäessä viisi voittoa on tullut heidän saapumisensa jälkeen.
Ja kaksi hävitty jatkoilla.
Matseja menny kymmenen eli suoria tappioita kolme.
Olisiko odotettavissa että huonommin olisi mennyt ilman heitä?

En syytä heitä, purin turhautumista ja konkretisoin näitä heittoja, että "tällä kokoonpanolla ei jäädä alle 5 maaliin". Ka varmaan 1,2 byyriä per matsi.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
En syytä heitä, purin turhautumista ja konkretisoin näitä heittoja, että "tällä kokoonpanolla ei jäädä alle 5 maaliin". Ka varmaan 1,2 byyriä per matsi.

Tehtyjä maaleja IFK:lla 10 viimeisessä pelissä 22 byyriä, sijoitus Liigan tehdyissä 11. Viimeiset viisi: 8 tehtyä, Liigan jaettu jumbosija.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Miksi missään ei lyödä seuran puolelta pöytään, että mitä tuolta superstara-nipulta vaaditaan, ja olla rehellisiä ongelmien edessä? Kunhan hymistellään ja ollaan hiljaa.

Ei tämän pidä mitään kivakiva - hommaa olla. Avatkaa tilannetta ulospäin edes hieman, vaikka sisäisesti olisikin jo hyvä käsitys tilanteesta ja sen hoidosta. En nyt vaadi mitään PekkaVirtamaisia bussin alle heittoja, mutta napakampaa otetta koko kuvioon. Otteluraporteista lähtien tulee silmille tämä silkkihansikkain käsittely.

Perinteisestihän keväällä lopulta tulee "tottakai tämä on pettymys, mutta..."
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi missään ei lyödä seuran puolelta pöytään, että mitä tuolta superstara-nipulta vaaditaan, ja olla rehellisiä ongelmien edessä? Kunhan hymistellään ja ollaan hiljaa.

Ei tämän pidä mitään kivakiva - hommaa olla. Avatkaa tilannetta ulospäin edes hieman, vaikka sisäisesti olisikin jo hyvä käsitys tilanteesta ja sen hoidosta. En nyt vaadi mitään PekkaVirtamaisia bussin alle heittoja, mutta napakampaa otetta koko kuvioon. Otteluraporteista lähtien tulee silmille tämä silkkihansikkain käsittely.

Perinteisestihän keväällä lopulta tulee "tottakai tämä on pettymys, mutta..."

Seuran ei todellakaan kuulu pestä likapyykkiään julkisesti. Valmentaminen on ihmisjohtamista. Nyt olemme niillä kintailla, kun joukkueesta pitäisi saada revittyä paras irti. Kaikki, siis ihan jokainen, tietää, että ongelmia on ja ne ongelmat pitää ratkaista. Mutta ei niitä ongelmia ratkaista syyttelemällä ja sormea osoittamalla. Asioista keskustellaan aivan varmasti suoraan ja avoimesti joukkueen kesken, mutta sen voi tehdä ilman syyttelyäkin.

Joukkueelle pitää antaa nyt työrauha. Ihan oikeasti, vaikka miten paljon vituttaisi. Kohta pelataan ihan oikeasti mestaruudesta ja runkosarjalla ei sitten enää lopulta ole lopputuloksen kannalta yhtään mitään merkitystä. Tavoitteet sen osalta jäivät piippuun, mutta sillä ei ole enää mitään merkitystä. Ainoa, millä on väliä, on voittaa se yksi ja sama vastustaja neljä kertaa, mieluiten putkeen, mutta sekään ei ole pakollista.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Seuran ei todellakaan kuulu pestä likapyykkiään julkisesti. Valmentaminen on ihmisjohtamista. Nyt olemme niillä kintailla, kun joukkueesta pitäisi saada revittyä paras irti. Kaikki, siis ihan jokainen, tietää, että ongelmia on ja ne ongelmat pitää ratkaista. Mutta ei niitä ongelmia ratkaista syyttelemällä ja sormea osoittamalla. Asioista keskustellaan aivan varmasti suoraan ja avoimesti joukkueen kesken, mutta sen voi tehdä ilman syyttelyäkin.

Mitä syyttelyä tässä vaaditaan? Nimenomaan mainitsin, ettei mitään bussin alle viskomisia. Mutta älyllisesti epärehellistä myös mumista ulospäin ympäripyöreyksiä, se ei todellakaan auta sen työrauhan saamisessa, vai oletko eri mieltä ?

Se, että vaaditaan ulospäin parempaa viestintää ei mielestäni tarkoita sitä, että tarvitsee työntää julkisuudessa pelaajia teuraalle.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
En oikein tiedä missä on vika?

Meillä kuitenkin jengissä pari pudotuspelien MVP:tä, Suomen Mestaria, Olympiavoittajaa jne. En vain ymmärrä.
Ulkopuolisen silmin katsottuna maalivahtipeli on yksi suurimmista ongelmistanne. Enkä siis tarkoita vain tämän illan peliä, kun nyt oli ehkä Liigan kovin vertailukohta, vaan ylipäätään nykyistä tasoa muihin liigajoukkueisiin verrattuna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös