Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 575 905
  • 4 000

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paras matsi Nordiksella tällä kaudella. Jääskä on nousemassa suosikkipelaajaksi ja Koulesin vaihtuminen Åstenin iso plussa joukkueelle. Erosella suht hirveä ilta suhteessa normitasoon ja Motin ja ROC ovat ongelma IFK:lle. Pitää toivoa, että Lyytinen tuo kiekollista luotettavuutta puolustukseen KalPa-fanien kirjoituksien vastaisesti.
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno voitto vaikka kolmannessa erässä menikin vähän tiukille. Ensimmäinen erä varsinkin oli HIFK:lta hyvä. Kolmas meni sitten melkein täysin selviytymiseksi. Tähän tietysti vaikutti osaltaan myös se, että Kärpät paransi peliään merkittävästi ja haki jopa pienellä riskillä maaleja karvaamalla ajoittain todella syvältä kahdella pelaajalla. Uhrautuvasti kuitenkin puolustettiin (Lennulta ja Åstenilta ainakin hyviä blokkeja) ja Engren otti tarvittavat kopit.

Eronen heitti tänään pari aika karmeaa harhasyöttöä. Epätyypillistä tämän kauden Eroselle. Toisaalta sitten järjesteli hienosti muutaman paikan hyökkäyspäähän. Eronen on oikeasti tosi iso osa tuota HIFK:n hyökkäyspeliä: huikeasti enemmän uhkaa suorahyökkäyksessä kun siellä on tällainen kaveri "neljäntenä hyökkääjänä".

Pakko vielä nostaa esiin illan tehomiehet Santala ja Lennu (1+1 mieheen). Tuo etukäteen kauhua herättänyt Santalan ketju pelasi minusta kokonaisuutenakin oikein hyvin.

Huomenna sitten aina paha Lappeenranta. Ulospuhalluksen riski on kyllä vahva.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jääskällä on kyllä poikkeuksellinen kyky noin nuoreksi pelaajaksi saada muut ketjun pelaajat näyttämään paremmilta tuolla älyttömällä duunillaan ja hyvillä kiekollisilla ratkaisuillaan. Oikeastaan ketju kuin ketju on saanut peliä aikaiseksi, kun Jääskä niihin laitettu. Pysyn kannassani, että Jääskä on jo parin kolmen vuoden päästä IFKn seuraava kapteeni. Pelaajana mielestäni hyvin paljon samaa kuin vastustajan riveissä olleessa Pyörälässä eli allround-pelaaja.

Kun sarjakärjeltä otetaan 3 pistettä niin ei voi valittaa vaikka 3.erä oli aika nitroilua taas. En nyt oikeastaan tällaisen voiton jälkeen haluaisi antaa kenelläkään pyyhkeitä, mutta kyllä tuonne se vähintään yksi huipunveljes tarvittaisiin hyökkäykseen nopealla aikataululla, sillä ykkösen kuorma alkaa olla jo ihan sietämätön, joten Salmelainen nyt sitä jumppaa entistä kovemmin.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kävin mielenkiinnosta vilkaisemassa, mitä Näätien sivustolla matsin jälkeen turistaan. Aiheesta ovat ylpeitä joukkueestaan, mutta onhan tuo omahyväisyys ja saamelaispuvun henkseleiden paukuttelu saavuttanut jo eeppiset mittasuhteet. Tässähän joutuu kohta harkitsemaan Kahvaran kannustamista finaaleissa. Aikoihin on eletty!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Myytti juhlapelien huonoudesta voitaneen jo haudata lopullisesti.

Tätä myyttiä on murrettu tällä kaudella todella ansiokkaasti. Kiben juhlapelissä nollattiin Tappara ja tänään Kangen tonnimatsissa hoidettiin täydet pisteet himaan. Matsiin lähdettäessä oli todella ristiriitaiset tunteet, koska yleensä IFK syttyy näissä varamiehistöllä pelattavissa keskitalven matseissa, mutta mielessä on vielä mm. Ruoskan juhlamatsi jostain 90-luvulta, kun Pepe nousi SM-Liigan ottelutilaston kärkeen. Vastassa muistaakseni SaiPa ja ottelu päättyi tietenkin vieraiden voittoon.

edit. Keskinäiset ottelut poroja vastaan tällä kaudella pohjoisen hyväksi 3-2, joten ei se mitenkään varmaa ole, että puolen Suomen jengi pyyhkisi IFK:lla jäätä, jos pleijareissa satuttaisiiin vastakkain. Tämäniltainen taistelutahto ja Quincey, Lyytinen, Kangasniemi, Lundell, Nordgren ja Tallberg mukaan joukkueeseen, niin ihan hyvät mahdollisuudet on edetä tänäkin keväänä vähintään neljän joukkoon. Jos muut sarjat menevät meidän kannalta suotuisasti, niin ties miten pitkälle edetään. Tietysti toinenkin vaihtoehto on olemassa, mutta siitä ei sen enempää tänään.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
IFK onnistui taas tänään keskialueen aloituskikassaan ja OConnor pääsi melkein tekee maalin. Mutta jos kikkaa käytetään niin olisi hyvä varmistaa ettei jengin hitaimmat ole sen jälkeen pakkeina.

Vastahyökkäyksessähän Lasu pääsi yksin läpi kun Kanki ja Santala ei IHAN ehtinyt mukaan.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Hyvä taistelu tänään! Uutta vuotta aloitellaan ja oiskohan niin että alkaa vanhat dieselit vertymään; hyvä matsi sekä Santalalta että paljon parjaamaltani Petrelliltä. Toivotaan ettei ollut vaan suonenveto koska kyllä näitä kokeneita kettuja kevään peleissä tarvitaan - myös tehojen muodossa.

Åstenilta hyvä paluu myös, ja Jääskästä voi olla paljonkin hyötyä ensi kaudella jos kehitys jatkaa tämänkaltaisena. Hyviä pelejä nyt alla ja varmasti tehot myös lämmittää miestä. Thorell ja Rask kaipaavat jälleen onnistumisia tehopisteiden muodossa kun meinaa homma mennä vähän mailan puristamiseksi, tänään Julle oli ykkösen näkyvin pelaaja ja hyvä olikin. Kanki on kyllä hidas, huh, mutta onnea upeasta rajapyykistä toki. Finleyn ollessa jäällä pelottaa että soiko omissa vai vaan vastustajan pääkopassa :) Ei suurempia mokia tänään kai kuitenkaan ja pari hyvää tööttiä. Eronen pelaa hienoa kautta, vaikka ajoittain oman pään pelaaminen meinaakin unohtua kuten tänään nähtiin. Suuret odotukset Lyytisen suhteen ja toivotaan että onnistuu.

Kangasniemi kehissä n. viikon päästä, junnut pian takaisin kotosuomessa ja n. kuukauden sisään pitäisi myös Keräsen ja Tallbergin olla askissa joten sikäli hyvä tilanne.

Joku kirjoitti toisessa keskustelussa että tota ykkösketjua voisi kokeilla rikkoa hieman ja yhdyn tähän mutta ehkä vasta kun junnut + Iikka takaisin askissa. Joku Tallberg voisi olla hyvä vaihto Raskiin joka taas voisi tuoda kakkoseen Santalan rinnalle liikettä.

Ja hei, liigan 3. sijaan enää 6 pistettä matkaa...:) Tosin seuraavissa matseissa vastassa mm. Saipa, Lukko, HPK...
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Pelaaja-arvioita HIFK-Kärpät -pelistä:
++Terry And: Riittävä pelaaja liigaan. Pieni kroppa, mutta miehekästä ja fyysistä peliä hyvällä pelikäsityksellä.
++ Juha Jääskä: Luisteluvoima säilyy, kun muilla hiipuu kolmannessa erässä.
++ Atte Engren: Loppuminuuttien rumputulessa torjui sydämellä ja onnella.
+ Teemu Eronen: Joukkueen paras pelaaja, joka antoi yllättäen vuoden pahimman harhasyötön sokkona oman maalin takaa keskelle. Näitä sattuu kaikille yksi kolmeen vuoteen. Ei ehkä paras päivä, heikkonakin ykkösparin pelaaja.
+ Ilmari Pitkänen: Ansaitsee paikkansa tuuraajana kakkosessa, koska tekee duunia eikä koomaile. Jääskää tarvittiin tänään nelosessa.
+ Henrik Koivisto: Luistelu on parantunut, bonuksena hieno ylivoimamaali
+ Tommi Santala: Tärkeä avausmaali, osaa todella syöttää.

puoli plussaa Makke-Mix Åstenille hyvästä yrittämisestä
puoli miinusta Erik Thorellille: Yritti riistää kiekkoja, mutta onko lähelläkään olla liigan vaarallisimpia hyökkääjiä. Erittäin riippuvainen hyvästä pelintekijästä rinnalla.

- Markus Kankaanperä: Oliko juhlapelissä paineita vai tuliko väsy?
- - Johan Motin: Mielestäni tämä vahvistus oli täysin hyödytön kentällä. Teki 5-10 selkeää virheratkaisua pelissä. On kömpelö, omaa heikohkon pelikäsityksen, siis lukee tilanteita väärin, eikä laukauskaan ole pelote. Tai sitten liike ei riitä pääsemään hyville vetopaikoille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmeellistä katsoa HIFK:n pelaamista, kun pelaaminen on niin sanotusti kontrollissa. Siellä aika moni pelaaja nyt nostanut isosti tasoaan, kuten Petrell ja Santala. Huomio kuitenkin itsellä kiinnittyy siihen, että miten hyvin HIFK kontrolloi kiekkoa. Vieraskentällä kiekonhallinta % oman veikkauksen mukaan selvästi HIFK:lla. Mistä tämä johtuu? Omaan silmään tuolla pakistossa alkaa olemaan niin jäätävä määrä kiekollista osaamista, että HIFK:ta vastaan on aika vaikea prässätä. Pakit osaavat kiekotella riittävän laadukkaasti ja tarvittaessa jalalla myös lähteä paineen alta. Lyytinen ei yhtään heikennä tuota. On kyllä taitava kaveri ja hyvä luistelemaan. Kaksi kertaa pisti kaverin puolittain läpi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Positiivinen tai siis erittäin positiivinen avauserä aina niin ihanassa Lappeenrannassa (kop, kop, ei jinxata)

Terry Andille antaisin jo nyt nähdyillä otteilla pidemmän sopimuksen. Itse ainakin näen kaverissa paljon enemmän potentiaalia kuin esimerkiksi Hämäläisessä ja Kulmalassa. Vielä, kun saa hiukan voimaa yläkroppaansa niin tulee olemaan hyvä liigapelaaja.

Lyytinen oli jo ensimmäisen eränsä perusteella erittäin hyvä haku Salmelaiselta! Varmasti tuo itsevarmuus tulee maksamaan jotain takaiskuja, mutta kaikinpuolin moderni kiekollinen puolustaja hyvässä ja pahassa. Tulee olemaan erinomainen apu tuohon puolustukseen Kärppiä ja muita ahnaasti paineistavia vastaan, kun pystyy murtamaan prässin syötöllä tai sitten tarvittaessa jalalla. Hyökkäyksiinlähdöt olleet muutenkin IFKlle hiukan ongelmallisia johtuen osan puolustajiemme hitaudesta. Muutenkin, kun saadaan vielä Quincey mukaan niin mielestäni meidän terve puolustus on ihan vertailukelpoinen kärkijengien kanssa.

Vanhat selkeästi myös vertyvät, kun Santala jatkaa ”dominointia” jo toista peliä sekä myös Kapteeni ottanut itseään niskasta kiinni. Tämä hyvä.

Sen verran pessimisti minussa asuu, etten usko Ruusun selviävän vaan yhdellä päästetyllä maalilla!
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Jo eilen oli orastavia merkkejä siitä, että duon Santala & And välillä saattaisi piillä vähän kemiaa. Tänään homma tuntuu jatkuvan samalla orastavalla tasolla ja yksi maalikin tuli. Hienoa. Tätä ei tosin ole kovin helppp myöntää Tommi Hate Clubin toisena varapuheenjohtajana.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Aikamoista, HIFK selvitti 4 lyhyessä ajassa tullutta alivoimaa takaiskuitta! Toivottavasti kuitenkin pysyvät poissa boxista jatkossa, vaikka av-treenit hyvin sujuivatkin. Ruusukin pääsi kunnolla peliin mukaan.

Ja just kun pääsin kehumasta, niin kolisee tasalukuisena...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
No niin. Kahdessa vuorokaudessa 6p pahasti varamiehisellä jengillä, joten hemmetin tyytyväinen pitää olla. Viikon päästä pitäis olla takas sitten ainakin Quincey ja Kangasniemi.

Lyytikäiseltä ihan hyvä sisääntulo jengiin!

Voisiko nyt ensviikolla vihdoinkin saada hyökkäykseen pätevää vahvistusta, niin helpottais rotaatiota ihan hemmetisti. Eikä jouduttais kuormittaa kärkihyökkääjiä niin älyttömästi. Kohta joku niistä hajoaa jo sen takia.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kun Quincey tulee takaisin niin Kanki saa levätä katsomossa. Tänäänkin -2 vaikka voitettiin 6-3. Ei se voi olla sattumaa että pelit on jatkuvasti miinuksella. Lyytiseltä ihan lupaava aloitus ja heti näki että kyllä käsiä on. Santalan syöttö avausmaaliin oli kuin suoraan Hakin lavasta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuusi pistettä viikonlopusta. Iso peukku!

Jos nyt ensi viikolla saadaan Kangasniemi ja Quincey ainakin takaisin kehiin, niin tässä alkaa jo fiilikset nousta varovaisen toiveikkaiksi.

Terry And yllättänyt kyllä positiivisesti. Hyvää tekemistä eikä mikään varsinainen turhake, vaikka toki en keväällä kakkosen laidalla haluakaan nähdä.
Ehkä kaverista voi tulevaisuudessa olla enemmänkin iloa kunhan kehittyy.

Jääskästä alkaa kyllä kasvamaan yksi suosikeista. Hemmetisti duunia ja menohaluja riittää. Ikää kuitenkin vasta 20v., joten Jääskästä saadaan kyllä varmaan tulevaisuudessa loistava 2-3 kentän pelaaja meille.

Helvetin tiukkaa on tuo sarjataulukon keskivaiheilla. Kolmossijaan matkaa viisi pinnaa, välissä pari jengiä enemmän pelanneena, mutta toisaalta kymppisijaan vain kolme pinnaa eroa.
Hemmetin tasainen liiga ja joka ilta pitää esittää parastaan, jos haluaa voittaa oli vastassa sitten ennakkoon mikä tahansa joukkue sarjasijoituksen suhteen.

Alkkisfaija on vähän taas selviytynyt. Pieni vanhan viinan haju vielä leimahtelee ja puolityhjiä pulloja löytyy sieltä täältä. Riski on olemassa, mutta nautitaan nyt hetki ainakin tästä...
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Pisteitä 6/6 ja maaleja 10-5. Erityisen maukkaaksi voiton suhteen tämän illan matsista SaiPaa vastaan tekee se, että Saipa ei kotonaan ole muistaakseni montaa peliä tällä kaudella edes hävinnyt ja osaa olla erittäin sitkeä porukka. Olisiko jopa niin, että alkkisfaija on jäänyt tipattomalle ja saadaan hetki nauttia näistä otteista, kunnes taksi hurisee pihassa ja viikko meneekin rallatellessa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nythän tää alkaa muuttua mielenkiintoiseksi: Koivistolle eilen kauden avausmaali, Andille tänään kauden ja uran avausmaali, Pitkäselle tänään kaksi maalia. Olisiko sittenkin niin, että näissä tyypeissä on monen muun vian lisäksi myös pelimiehen vikaa? Joka tapauksessa jätkät on vastanneet tämän viikonlopun peleissä hyvin huutoon. Ja paljonhan niille onkin huudettu - ainakin tällä palstalla.

On kyllä lupaavaa, että alaketjuilta alkaa tulla tulitukea, ettei olla vain Thorellin ja Kangasniemen tehojen varassa. Lennukin alkaa heräillä, joten tästä tulee ehdottomasti mielenkiintoinen kevät. Sarjataulukko on tosiaan niin tasaisinen, että ohipeleihin ei ole jatkossakaan varaa tai kolme jengiä pyyhkäisee heti ohi. Otteluohjelma vain on aivan järjetön: nyt taas viikon tauko, sitten pelit peräkkäisinä iltoina, sen jälkeen kolme päivää lepoa ja kolme ottelua neljässä päivässä.

edit. Vaikka Crosbyn numerolla pelaakin, niin And näyttää aika paljon Mitch Marnerilta. Noh, #16 ei ollut käytettävissä, joten poika joutui tyytymään Sidin numeroon.
 
Viimeksi muokattu:

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Komea kolmen pisteen voitto, kuuden pisteen ottelusta. Ja täysin ansaitusti, tällä kertaa tuurilla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa.
Unelma playoffs paikasta elää. Lyytinen ja Laakso pelasivat tyylikkästi. Näistä jamppareista on vielä iloa tulevina vuosina.
Jääskän läpimurtokausi on menossa. Aina se lämmittää kun omat pojat ottavat askeleita eteenpäin. Tosin onhan Lyytinenkin oma poika, että sikäli.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Olipas upeita maaleja tänään. Pitkäseltä, Andilta ja Thorrelta aivan jäätävät ranteet yläbörsiin. Tästä on hyvä jatkaa!
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Kuka olisi vielä kuukausi takaperin uskonut että Lennu, Pitkänen ja And pisteputkessa!!! Ja Santala dominoi kenttää. Tosiaan hieno viikonloppu ja erittäin ilahduttavaa nähdä että nää parjatut kaverit ottaneet nyt itseään niskasta ja heränneet pelaamaan. Ja on tossa Andissa jotain, olenko ainoa jolle tulee jollain tapaa juuri Kangasniemi miehen pelaamisesta mieleen? Siis ei toki (vielä) niin taitava mutta jotenkin pelityylissä- ja asennossa jotain samaa ja aika vikkelältä vaikuttaa myös tämä And. Ja mukavasti myös Santalan kanssa löytänyt toisensa, miten käynee kun Kangasniemi takaisin...? Joka tapauksessa erittäin mieluusti Andia katselee kokoonpanossa, etenkin kaiken maailman Koulesien jne. tilalla. Lyytinen tulee selkeästi olemaan vahvistus, sen näkee, mutta taisi tänään tehdä Saipan 2 ensimmäiseen maaliin melko pahan maskin Ruusulle...
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno voitto SaiPasta ja täydet pisteet viikonlopusta! Ei paha!

Tuo HIFK:n alivoima on nyt oikeasti todella hyvällä tasolla. En äkkiseltään edes muista milloin vastustaja olisi viimeksi maalin tehnyt kun HIFK pelaa alivoimalla. Tänäänkin iso rooli voiton suhteen oli sillä, että tuo toisen erän jäähysuma kestettiin.

Åsten tullut hyvin takaisin saikulta ja osaltaan ollut parantamassa tuon kolmosen peliä, Lennun heräämistä unohtamatta. Lyytinen tosiaan vaikutti lupaavalta. Rohkeita (jopa uhkarohkeita) kiekollisia ratkaisuja. Tuosta vielä kun paremmin pääsee Liigan peliin taas mukaan niin tulee luultavasti olemaan todella hyvä vahvistus.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olipas luokaton erä, mikään ei toiminut niin kuin pitäisi. Santala ja Kankaanperä siellä pahiten silmiin pistivät sekä Åsten, nämä joukkueen hitaimmat siis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös