Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 575 934
  • 4 000
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä on oikeastaan aika sanaton olo.

Jotenkin sitä vielä hyväksyisi paskat peliotteet, jos jäisi sellainen fiilis tästä touhusta, että kuitenkin se joku suunta tai "kirkas tulevaisuus" on ihan vain parin napsun päässä, mutta nyt touhu on ihan sekalaista kuraa koko organisaatiosta, pelaajapolitiikasta sun muista lähtien.
Ei tässä rakkaan IFK:n touhussa tunnu nyt olevan oikein mitään "kivaa" otepintaa.
Kaiholla sitä taas katselee sarjakärkeä, jossa tasaisen tappavasti samoilla budjeteilla olevat Kärpät ja TPS nakuttelee menemään.

No, alkkisfaijalla on vielä aikaa herätä.

Enää tarvitsee kaksi maalivahtia, ykkössentterin, saikkulistan tyhjälle jne.

Kom igen?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten voi olla mahdollista sekin, että valmentaminen IFK:ssa on näin shaattanallisen vaikeata? Joka toinen kausi maksetaan tuplaliksaa koutseille ja nyt tuntuu, että tilanne on taas käsillä.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Jahas! Kohta alkaa uutiset, käännän sinne! Arvioin, että hävitään 2-3, mutta olin väärässä näköjään nollilla hävitään. Hyvää yötä HIFK!
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Kyllähän tämän päivänen peli olisi tuollakin kokoonpanolla pitänyt kävellä ylitse! Ei poista silti sitä faktaa, että joukkue ei ollut tänäkääm vuonna täydessä balanssissa jo syksyllä. Sieltä puuttuu se huippusentteri + laituri! Tyrväinen ja Rask ovat hyviä pelaajia, mutta eivät ole niitä joiden varaan voidaan paskoinakin hetkinä luottaa. Surullista
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Olen sen verran Pentin ajan fani, että tässä tilanteessa kaikille kenkää. Jos näin käsittämättömän järkyttävän putken aikana/jälkeen ainoa reagointi on antaa jengin kolmanneksi parhaalle pistemiehelle kenkää, olen mykistynyt.

Täysin vajaalla jengillä tolkuttoman huonoa kiekkoa. Häpeä ei sanana riitä kuvaamaan tuntojani tällä hetkellä.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Harmi. Lähellä oli. Aina ei voi voittaa. Uutta matoa koukkuun. Kyllä se voitto sieltä vielä 2018 tulee!!!
 

Anterotero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal.
HIFK on viiden matsin tappioputkessa, maaliero näissä matseissa 7-18. Mutta ei kai tässä vielä kannata huolestua, kun siihen kuuluisaan kolmanteen sijaan on vain 7 pistettä....
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Miten voi olla mahdollista sekin, että valmentaminen IFK:ssa on näin shaattanallisen vaikeata?

Niinpä. Itse en näe enää mitään järkeä sille, että Selin jatkaa ykkösenä kauden loppuun. HIFK:n tappioputki alkoi siitä, kun ensi kauden valmennuskuviot tuotiin julkisuuteen. Toisaalta valmentajan kenkääminen on aivan perseestä eli ei tässä nyt HIFK:lla tunnu olevan kuin karhunrautoja minne astua. Onko Markus Ruusu voittanut yhtään peliä? En tosiaan tiedä, siksi kysyn.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä se vaan niin on, että HIFK:lta puuttuu sellainen pelillinen johtaja tuosta joukkueesta. Pelillinen suunnannäyttäjä. Suomelan sen piti olla, mutta nyt kun sitä ei ole, niin sellainen lumipalloefekti lähtenyt vierimään väärään suuntaan, jota HIFK ei saa nyt katkaistua. Samalla HIFK:n ratkaisuosasto on ihan liian kapea. Lessiokin lähti pois, niin se on sen kaksi pelaajaa vajaa, vaikka Lessio ei ihan sellainen pelaaja ollutkaan mitä HIFK tarvitsi. Näkyy kyllä ihan kaikessa. Ei ole pelitapaesimerkkiä, ylivoima ei toimi, maalinteko tai maalipaikkoihin pääseminen ylipäätänsä on vaikeaa. Tänäänkin kun HIFK olisi yhdestä ylivoimasta ottelun alussa onnistunut ja päässyt johtoon, niin väitän, että olisi ollut toisenlainen peli. Sieltä alkaisi se kakkosaaltokin tulemaan, kun joukkue saisi pelaamiseen vähän flow:ta. Tyrväinen ei riitä tuohon rooliin, Rask ei riitä, Santala on kaukana siitä. Kangasniemi on sitä lähimpänä, mutta Selin hänetkin hautaa hiekkaan pitämällä Santalan ja Pitkäsen kanssa samassa kentässä. HIFK tarvitsee edes yhden ketjun, miettikää HIFK:n budjetilla ei sellaista saada, joka pystyy tekemään tulosta tasakentällisin ja etenkin ylivoimalla.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
HIFK on viiden matsin tappioputkessa, maaliero näissä matseissa 7-18. Mutta ei kai tässä vielä kannata huolestua, kun siihen kuuluisaan kolmanteen sijaan on vain 7 pistettä....

Ymmärrän, että tuo on sarkasmia, mutta nyt olen huolissani. Se, että peli on noin paskaa edelleen, ja erityisen halutonta, on todella huolestuttavaa. Vaikutti ainakin minun silmiini siltä, ettei homma ole enää valmentajan näpeissä. Ja toisaalta nyt pitää saada niitä vahvistuksiakin, vaikka edelleen tänään olisi tuollakin jengillä pitänyt pystyä raapimaan voitto. Mutta Atulle monoa, ihan minimissään yksi laadukas hyökkääjä (mieluiten kaksi, joista toinen sentteri), ja sitten voisi jatkaa kautta. Lisäksi ehkä maalivahtikin, jos noilla nykyisillä ei koppi ala tarttua. Peliä pitäisi nyt yksinkertaistaa, kuten Ässät oli tehnyt. Oman maalin edusta tiiviiksi, ja isketään vastaan. Nyt hyökättiin yli ihan helvetisti, ja Pata rankaisi niistä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Seuraavaksi vielä lisäksi Lukko-fanit tulevat tänne voittonsa jälkeen vittuilemaan ja kertomaan kuinka IFK:lla ei ollut mitään saumoja koko pelissä Lukon hallinnasta johtuen, vaikka voittomaali tulee viimeisellä sekunnilla. Voiko tulevaisuus kirkkaammalta näyttää.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Onko Markus Ruusu voittanut yhtään peliä? En tosiaan tiedä, siksi kysyn.
Näin kerrotaan Jatkoajan otteluennakossa, joten ainakin yhden siis;

"Vaikka Markus Ruusu on esittänyt hyviä otteita, varsinkin vierasottelussa KooKoota vastaan, hän ei ole saanut vyölleen yhtään voittoa 19.10. Porin vierailun jälkeen."
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Näin kerrotaan Jatkoajan otteluennakossa, joten ainakin yhden siis;

"Vaikka Markus Ruusu on esittänyt hyviä otteita, varsinkin vierasottelussa KooKoota vastaan, hän ei ole saanut vyölleen yhtään voittoa 19.10. Porin vierailun jälkeen."

Jees, ensviikolla voidaan leipoa kakku kun tulee 1kk täyteen!

Hirveä peli. Kenelle tosta puhtaat paperit antais. Ei äkkiä tule mieleen.
 

Stigu

Jäsen
Kyllä se vaan niin on, että HIFK:lta puuttuu sellainen pelillinen johtaja tuosta joukkueesta. Pelillinen suunnannäyttäjä. Suomelan sen piti olla, mutta nyt kun sitä ei ole, niin sellainen lumipalloefekti lähtenyt vierimään väärään suuntaan, jota HIFK ei saa nyt katkaistua.
Harvinaista kyllä, olen kerrankin Apassin kanssa hieman eri mieltä.

Mielestäni IFK:lla on kärkiosaamista, olkoonkin että kapeaa sellaista, mutta jengistä puuttuu materiaalin laajuutta. Thorell-Rask-Tyrväinen-Kangasniemi ovat ehdotonta A-luokkaa, mutta kuka on se pisteidentekijä näiden jälkeen? Santala ja sen jälkeen junnut?

Olen jauhanut tätä miljoona vuotta, mutta joukkueen kokoaminen alkaa mennä perseelleen jo silloin, kun IFK:n nelonen täytetään näillä 39-vuotiailla junioreilla, jotka breikkaavat joko tällä kaudellaan tai sitten ensi kaudellaan (joka on heille yhdeksäs seurassa). Kannattaa tsekata, ketkä keikkuvat taas kerran seuran plusmiinustilaston häntäpäässä.

Jos jotain tuosta äskeisestä matsista sai, niin ehkäpä sen, että tuli seurattua mahdollisia IFK:n loppukauden vahvistuksia. Nimittäin, Ässät ei tule pääsemään pleijareihin, ja jossain vaiheessa alkaa tyhjennysmyynti. Silloin tobiaksena iskisin hanakasti Ässien neloseen plus tietty Huhtavuoreen. Olisi se hienoa, kun meillä olisi kolme nelosketjua. Vähän sama kuin auto, jossa olisi yksi ykkösvaihde ja kolme peruutusvaihdetta. Voisi pakittaa jotain 100 km/h vauhdilla.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni IFK:lla on kärkiosaamista, olkoonkin että kapeaa sellaista, mutta jengistä puuttuu materiaalin laajuutta. Thorell-Rask-Tyrväinen-Kangasniemi ovat ehdotonta A-luokkaa, mutta kuka on se pisteidentekijä näiden jälkeen? Santala ja sen jälkeen junnut?

Mielestäni puuttuu vähän molempia. Tosin mielestäni ongelma ratkeaisi kahdella pelaajalla, joka koko ajan on ollutkin se minimi. Ykkössentteri ja Lession korvaaja. HIFK:ssa pitäisi olla Tyrväistä parempi keskushyökkääjä. Nyt sen näkee, kun Thorell on ollut poissa, niin Tyrväisen ja Raskin pelaaminen on mennyt puurtamiseksi. Molemmat ovat huippupelaajia tähän sarjaan omiin rooleihinsa, mutta ihan rehellisyyden nimissä, niin molemmat ovat erittäin laadukkaita duunareita, eivät mitään peliälyllään loistavia luontaisia pistemiehiä. Raskilla uran paras pistemäärä 29 pistettä ja Tyrväisellä 43. Ei ihan riitä siihen mitä HIFK:ssa pitäisi olla kärkipelaajilla. HIFK:n kovimman pistemiehen pitäisi tehdä noin 60 tehopistettä kaudessa. Se on ihan fakta. Raskilla pistepotentiaali on nyt nähtyä paljon kovempi, mutta pitäisi päästä koko kausi pelaamaan kemioiltaan hyvässä ketjussa terveenä. Hän ei ole se pelaaja, joka sitä ketjua liidaa. Eikä ole Tyrväinenkään. Thorell tuo siihen sen kaivatun silauksen, mutta en ole ihan varma siitäkään, että hän on ihan niin kova seppä mitä HIFK:n kovimman pelaajan pitää olla. Mielestäni tuossa kentässä natsasi roolitus nappiin ja sen takia lopputulos oli hyvä. Kangasniemi on varmasti kovin kaveri tästä porukasta loppujen lopuksi pistepotentiaaliltaan, mutta kuten sanoin, Selin hautaa hänet ja Ikkakin aika kokematon vielä. Kyllä HIFK:lla pitäisi olla astetta kovempi pelillinen johtaja, jota Salmelainen hakikin. Laittoi vain kaikki yhden kortin varaan ja lopputulos alkaa olemaan se, että hyvistä lähtökohdista huolimatta Salmelainen on viemässä IFK:ta täydelliseen fiaskokauteen, koska ei ole osannut korjata joukkueen puutteita.

Ei Selinkään ihan puhtaita papereita saa, vaikka Salmelaisen virheitä pidän tällä hetkellä suurimpana menestyksen esteenä. Tekiköhän Selin sen virheen, että hyvän viime kauden lopun jälkeen oletti asioiden jatkavan samaa rataa omalla painollaan. Ei toimi HIFK:ssa ikinä. Törmäselle kävi hopeakauden jälkeen vähän sama juttu, mutta vielä sillä erotuksella, että HIFK tuli kauden alussa jäälle sillä ilmeellä, että kukaan ei tiennyt mitä pitäisi kentällä tehdä, vaikka muutama kuukausi aikaisemmin pelattiin hienoa flow-kiekkoa. Nyt CHL oli ihan surkea esitys ja joukkue ei ollut" valmis" niin koviin peleihin, vaikka Törmäsestä poiketen Selinillä pelin rakenne on koko ajan pitänyt jossain määrin. Tänään nähtiin oikeastaan ensiimmäisen kerran, kun se mureni aivan täysin ja Ässät kiekotteli tyhjän maalin edessä, kuin punakone. Lisäksi Selin puusilmäisesti pitää ketjukokoonpanoista kiinni. Nyt pitäisi laittaa ne kolme ainoaa tervettä kovan tason pelimiestä samaan kentään ja toivoa, että muuttavat joukkueen kurssin.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
HIFK.n kovimman pistemiehen pitäisi tehdä noin 60 tehopistettä kaudessa. Se on ihan fakta.

Pitäisi ja pitäisi. Jos katsot tilastoja vaikkapa viimeiset 5 kautta niin siellä on ollut aina vain yksi 60 pistettä tai lähelle sitä päässyt pelaaja. Se on aika tuurin kauppaa ja riippuu paljon ketjukavereistakin, kuka kourallisesta Liigan huippupelaajia minäkin kautena pääsee hätyyttelemään maagista 60 pinnan rajaa.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Tätä menoa HIFK ei ole tyhjennysmyyntien saamapuolella, vaan päinvastoin kupattavana. HIFK-päättäjien naiivi ylimielisyys osuu omille nilkoille pahasti. Mummo-Selinkin on jo luovuttanut. Täältä tähän.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Meiltä puuttui avauksesta vain Thorell, Keränen, Tallberg ja Engren.

Eli meillä oli varmaan 1/1.5 miljoonaa näiden jengien hintaero tuolla kentällä? Ja hävittiin. Kyllä nyt mahdollisesti sarjajumboksi jäävä jengi pitää himassa voittaa tällä porukalla. Voi olla, että jengin rakenne ei ole tarpeeksi hyvä Kärppiä ja TPSää vastaan, mutta kyllä tää peli olisi pitänyt voittaa tällä materiaalilla.

Kyllä tässä pitää myös ruveta katsomaan penkin taakse, että millä tavalla me pelataan?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pitäisi ja pitäisi. Jos katsot tilastoja vaikkapa viimeiset 5 kautta niin siellä on ollut aina vain yksi 60 pistettä tai lähelle sitä päässyt pelaaja. Se on aika tuurin kauppaa ja riippuu paljon ketjukavereistakin, kuka kourallisesta Liigan huippupelaajia minäkin kautena pääsee hätyyttelemään maagista 60 pinnan rajaa.

Lyhyesti, että kyllä pitäisi. HIFK:n tulisi olla suurseura, mutta ikävä kyllä se ei syystä tai toisesta sitä ole. Jotenkin käsittämätöntä, että HIFK:lla ei ole edes suurin pelaajabudjetti Liigassa, en voi kerta kaikkiaan käsittää miten näin ei ole kun otetaan huomioon millä alueella HIFK toimii ja miten perinteikäs seura kyseessä on, faneja löytyy kyllä riittämiin eikä homma siitä kiinni jää. Mutta silti pelaajabudjetti laahaa. Välillä tuntuu ettei kyseessä ole urheiluseura vaan firma jonka tehtävä on tahkota rahaa. Oli totuus sitten mikä hyvänsä niin mätä seura kyseessä on mitä tulee urheilulliseen suorittamiseen, täysin mätä ja taitaa olla kenellekään mahdoton tehtävä saada HIFK:sta suurseura.

Tämä seura osaa oikeasti vituttaa niin perhanan paljon, miten tässä seurassa kaikki voikaan olla niin päin v*ttua?

E: Muistan aina kun täälläkin on joskus ihmetelty "miksi HIFK tarvitsee aina niin ylivertaisen materiaalin voittaakseen mestaruuden?" Miettikää, böndellä HIFK on aina se seura joka halutaan voittaa, jokainen jengi pistää kaikkensa likoon juuri HIFK:ta vastaan, koska pelkästään jo nuo kirjaimet saavat pelaajan syttymään ja latautumaan kamppailuun, Pekka Saravo puhui joku päivä Liiga-studiossa matseihin latautumisesta ja siitä kuinka joskus peleihin joutuu itseään pumppaamaan, ja sitten on niitä pelejä joihin ei tarvitse yhtään hakea mitään extra latausta vaan se tulee automaattisesti. HIFK ei saa minään iltana mitään ilmaiseksi, sen on annettava joka pelissä kaikkensa. Ja Nordis, se on näyttömä, Liigan suurin näyttämö mistä Nieminen jonain vuonna sanoi, että yksi maali Nordiksella vastaa kymmentä maalia maakunnassa, tätä ei siis sanonut mikään HIFK-ikoni ylimielisesti vaan Tappara-ikoni.

HIFK tarvitsee menestyäkseen materiaaliedun, aivan kuten tarvitsevat vaikka fudiksen puolella Real Madrid ja Barcelona, isoin ero kuitenkin on se, että näillä tuo materiaaliero kilpailijoihin nähden on oikeasti olemassa, meillä puolestaan ei.
 
Viimeksi muokattu:

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tekisi mieli sanoa, että eniten mättää maalivahtipeli. Mutta ei kaikki siitäkään kiinni ole, sen kertoo jo viime kausi jolloin kyseinen tontti oli pääasiassa kunnossa ja jopa priimaa ja silti kauteen sisältyi aivan karmeita jaksoja. Aivan kamalaa puskemista tuo peli on joka tapauksessa, eikä siinä epäluottamus maalivahtiin ainakaan auta.

Tämän illan ottelussa viimeinen erä oli lopulta siedettävä, mutta sekin luultavasti vain siksi että Ässät alkoi höllätä. Paremmalla viimeistelyllä Ässät olisi vienyt 0-6.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös