Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 189 912
  • 1 138

Arsenius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokipojat
Mun mielestä ongelma on hyökkäyspelaamisen vähyys, aika harvassa on joukkue joka kykenee omissa pitämään pieniä maalimääriä kun ottelu käytännössä pelataan keskialueella tai SaiPan puolustuspäässä. SaiPa hyökkää otteluissa aivan järkyttäviä pieniä määriä ja on todella suuren osan ajasta ilman kiekkoa. Avauspelaaminen, tuki lähelle ja kiekkokontrolli, ei puskettais alivoimaisena/ väsyneenä hyökkäyksiä vaan vaihdetaan kiekollisena kun ei ole paikkaa hyökätä. Ylipäätään tilanteen tunnistaminen, milloin mennään ja milloin rauhoitetaan/vaihdetaan, on erittäin puuttellista SaiPan pelissä tällä hetkellä. Silmiinpistävää on todellakin joukkueen hitaus, tällä kiekottomalla "pelitavalla" se vielä korostuu.

Lappalainen jatkaa viime kauden hyviä otteitaan. Salmisen paikka ei ole liigassa, eikös sen pitänyt edes tuoda fyysistä peliä tuohon jengiin...?
 

Tamiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Viimeiset 4-5 peliä olen seurannut erityisellä tarkkuudella Saipan hyökkäyksiin lähtöjä ja keskialueen ylitystä. Jokaisessa,siis ihan jokaisessa pelissä vastustaja on takakarvauksella onnistunut viemään kiekon ja kääntämään pelin nopeasti kohti Saipa maalia yli 5 kertaa. Kysynkin aiheellisesti että miksi?
Onko pelaajien kommunikointi riittävää keskenään kentällä(kenelläkään ei tietääkseni ole silmiä selässä),vai pelkkää huolimattomuutta ja hidastelua sekä keskittymisen puutetta.
Ja kuten tuossa nimerkki Arsenius toteaa hyökkäypelaamisen vähyydestä,niin eipä paljon hyökkäillä jos kiekot pääsääntöisesti menetään keskialueella tai vaihtoehtoisesti roiskitaan päätyyn. Päätykiekotkin voidaan pelata järkevästi koko kentällisen liikkeitä seuraamalla.
Kuitenkin kaiken takana ei ole nainen vaan jalat,nuo vartalon jatkeena roikkuvat nivelletyt ulokkeet joita tihenevään tahtiin heiluttamalla niistä vastustajista pääsee irti.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Nyt on jotenkin sellainen outo fiilis, että SaiPa ottaa 6p viikonloppuna. Altavastaajana yllätetään kahvara ja Jukurien lento on nyt loppu ja paluu arkeen koittanut. Tai sitten se oli vain unta ja pelataan päin persettä edelleen...Mennään mieluummin ekalla vaihtoehdolla...
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Jugurteilta turpaan niin ei enää asteikko riitä vitutukseen. Tituleeratkoon jotkut ylimieliseksi, mutta näin asiat nyt vain ovat ollaan hävitty jo niin paljon, että sarjanousija on pakko voittaa.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Jugurteilta turpaan niin ei enää asteikko riitä vitutukseen. Tituleeratkoon jotkut ylimieliseksi, mutta näin asiat nyt vain ovat ollaan hävitty jo niin paljon, että sarjanousija on pakko voittaa.

No tämä on todellakin juuri näin. Kaikki muu paitsi 3p on surkea suoritus. Kotona on pelattu helvetin huonosti jo muutenkin, tätä ei vaan voi enää hävitä.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Kolmannes pelattu ja mikään ei ole muuttunut. Tämän tilanteen voisin hyväksyä, jos edes puolet pelatuista peleistä olisi ollut hyviä pelejä. Nyt ei ole ollut kuin pari, ainakaan omasta mielestäni. Laatua hyökkäyksessä kai on, koska kiekottomalla pelillä on pystytty tekemään ihmeellisen paljon maaleja ja raavittu pisteitä silloin tällöin. Mutta pelihän on ihan luokatonta. Miksi Santasen piti lähteä noin radikaalisti muuttamaan pelisysteemiä neljän hyvän kauden jälkeen?
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan peli loppui 1-2 johtomaaliin. Välittömästi jälleen nukahdettiin oman maalin jälkeen ja nukuttiin sitten sen verran, että peli olikin yhtäkkiä 3-2.

Sitten Tappara löysäs 5-2 maalin jälkeen kaasua ja yllätys yllätys lähelle tultiin, mutta sitä viimeistä ei tietenkään saatu.

Huomenna peli Jukureita vastaan kävi miten kävi poppoo kasaan ja yhdessä miettimään alkukautta horror storya siis. Sitten täys nollaus kaudelle ja lähdetään ihan nollista liikenteeseen. Santanen voi väännellä pelisysteeminsä takaisin edellisten kausien malliseksi ja ylivoimaa on kyllä syytä harjoitella.


Vittu perkele.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mä en kyllä ymmärrä miten tuo puolustuspelaaminen on noin huonoa. Kahteen viimeiseen peliin tehty ihan riittävästi maaleja, mutta tuloksena yksi piste. Mitään ideaa ei ole vaan joka ketju pelaa omaa peliään. Ja etenkin puolustus ihan erityistä peliä. Erikoistilanteet ovat jo vitsin tasolla. Sinne se sija 10. karkaa kauemmaksi koko ajan. Eikä tuo joukkue siltä näytä, että kannattaa voittoputkia odotella. Paperilla hyvä ja tasapainoinen joukkue, mutta ei Santanen näköjään riitä.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Mie kyllä kauheest ihmettelen.
Nimittäin, ennen runkosarjan alkua pelatuissa CHL peleissä Berliniä ja Luulajaa vastaan puolustus toimi todella hyvin vaikka muuten pelillisesti oltiin altavastaajina. Silloin Santanen sanoi, että kyllä sen puolustuspelin kanssa on tehty töitäkin.
Miksi se työ ei nyt näy missään, vastustajat tekee maaleja 5 vs 5 pelissä, sekä ylivoimalla ja vielä helposti, Taipaluskin ehditään kiertää kahteen kertaan ja vielä tehdä maali, Lauri poika sen kuin ihmettelee, että "hups onpas ne noppeita".

Alan hyväksyä mielipiteen, että valmennus on vaihdettava, mutta se on sitten vaihdettava kokonaan, tilalle joku kuka osaa luoda myös henkeä joukkueeseen, olisikohan Ville Nieminen saatavissa Jukureista, jos olisi niin tuokoon kakkosvalmentajan tullessaan.
 

ahal

Jäsen
Mie kyllä kauheest ihmettelen. Nimittäin, ennen runkosarjan alkua pelatuissa CHL peleissä Berliniä ja Luulajaa vastaan puolustus toimi todella hyvin vaikka muuten pelillisesti oltiin altavastaajina. Silloin Santanen sanoi, että kyllä sen puolustuspelin kanssa on tehty töitäkin.

Alan hyväksyä mielipiteen, että valmennus on vaihdettava, mutta se on sitten vaihdettava kokonaan, tilalle joku kuka osaa luoda myös henkeä joukkueeseen, olisikohan Ville Nieminen saatavissa Jukureista, jos olisi niin tuokoon kakkosvalmentajan tullessaan.
Sitähän tässä ihmetellään joukolla. Kun ihan aikamiehiä siellä pelaa ja pitäisi jo selkäytimessä asioita olla, mutta ei. Väkisinkin katseet kääntyvät puolustajien koutsaajaan ja peluuttajaan - yritetäänkö liian vaikeita? Ja kuka ei ymmärrä ja mitä? Katselin tänään HIFK-KK -matsia, ja siellä KK:n puolustajat olivat helteessä pitkät tovit, mutta yhdessä Ruusun kanssa selvittivät tilanteet perä perään. Virheitä tuli, mutta ne onnistuttiin paikkaamaan ja kääntämään peli toiseen suuntaan. Ennen kaikkea otteista kuulsi rauhallisuus, hätäily oli jätetty lähes kokonaan. Palkkiona kaksi pistettä, vaikka punaiset pommittivat armotta. Tuokkola on tuonut aimo annoksen järkeä ja ideaa peliin, mikä näkyy jo muutaman matsin jälkeen.

Karu fakta on, että jos SaiPa ei saa alakertaansa kuntoon, myös sijoitus pysyy pohjalla. Neljä tehtyä ei lämmitä, jos kaveri tekee viisi.

Niemiselle voisi huomenna esittää muutaman kysymyksen ensi kautta koskien. Minusta hän olisi hyvä vaihtoehto keltaisten penkin taakse. Tällä kaudella tuskin onnistuu, lojaalius Dufvaa ja Jukureita (sopimus) kohtaan estää.

Itselleni huominen matsi on vedenjakaja. Katselen sen kirkkain lasein. Jos Jukurit voittaa, oli peli mitä tahansa, Santanen ja kumppanit voivat katsella viikonlopun peiliin, että näkyykö muuta kuin mustat silmänympärykset. Silloin Dufva on vienyt Sannia 6-0 ja ollaan pohjalla. Jos SaiPa taas voittaa, se on sen verran ryhdistäytynyt, että roikkuu sarjassa (ja pleijaripaikassa) mukana. Eikä pelikään ihan hanurista luultavasti ole, joten matseja tulee seurattua yhä. Tänään en uskonut voittoon alkuunkaan, ja on paska homma, jos Markkanen loukkaantui pahemmin. No Olkinuoralle loppukauden pahvia kouraan, joten se on siinä.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Meillä Hakalissa ollaan erittäin tyytyväisiä Vainikaisen taisteluun, muuten on ilonaiheet aika vähissä.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se mitä SaiPa nyt kaipaa olisi se, että nuo loukkaantuneet Trotter, Hamilton, Maalahti saataisiin askiin takaisin. Se voisi tuoda sitä kaivattua piristystä, eilen SaiPa teki jopa ylivoimamaalin mutta muuten tuo ylivoima on ollut viime peleissä niin kehnoa, että näitä loukkaantuneina olevia pelaajia kaivattaisiin nyt todella paljon takaisin, nuo SaiPan huonot ylivoimat ovat maksaneet viime pelien voitot ja kyllä se peli on kääntynyt sen jälkeen kaverille kun SaiPa ei ole saanut ylivoimaa toimimaan. Eli taitavia käsiä tarvittaisiin nyt todella paljon.

En pitäisi myöskään huonona asiana sitä, että jos siellä markkinoilla olisi ketään hyvää puolustajaa (vaikka kiekollista) vapaana niin katseltaisiin niitäkin vaihtoehtoja.

Nyt olisi hyökkäykseen saatavissa vahvistusta kun Michael Keränen olisi vapaana. Kannattaisiko yrittää houkutella mies SaiPaan vaikka kaksivuotisella pahvilla?
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Onhan tuo puolustaminen surkeaa. Neljän viime matsin aikana on kolme kertaa päästetty viis maalia omiin. Se on aivan liikaa. Ja sekin matsi missä päästettiin kaksi, hävittiin...tänään on kyllä niin selkeä pakkovoiton paikka kuin olla ja voi. Jos tääkin ryssitään, nin sanoisin kaksikolle Santanen&Viljakainen hei hei...jotainhan on pakko tehdä.

Vai saadaanko kenties vemppaukot pian takaisin riviin ja peli paranee kuin taikaiskusta...?? Jotenkin epäilen.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
SaiPa - Jukurit 3 -2 , ainut hyvä on lopputulos ja 3 pistettä, muutenhan peli oli kotijoukkueen osalta melkoista paskaa.
Vertailussa SaiPa - Jukurit oli vierasjoukkueella selvä sapluuna millä pelattiin hyökkäys - sekä puolustussuuntaan, sen sijaan kotijoukkueen pelaaminen näytti hyvinkin pitkälti huonotasoiselta improvisoinnilta molempiin suuntiin, yleensä minkäänlainen suunnitelmallisuus ja kuvioiden ennalta harjoittelu loisti poissaolollaan.
Odotan mielenkiinnolla milloin näitä loukkaantuneita pelaajia alkaa palailla kokoonpanoon ja edes jotain kuvioita saadaan harjoiteltua, vai jatkuuko sama improvisoitu paska koko kauden loppuun niin, että säälipleijareiden rajalla kiikutaan ja todetaan, että ei onni käynyt, vai lähteekö loukkaantumissuman jälkeen peli uutteen lentoon?
Tuo pelin uuteen lentoon lähtö vaatii kyllä loukkaantumisten vähentymisen radikaalisti ja kunnollisten peruskuvioiden sisäänajon joukkueeseen, noin tekeminen ei kyllä riitä enää.

Ja, ainut UUSI hankinta, joka tarvitaan, on yksi kovaotteinen peruspakki, kiekollisia pakkeja on Maalahti ja nyt esiinnoussut Mäkinen, Taipalus sitten, jos jättää ajatuksistaan sen, että on parempi kuin onkaan.
Lisäksi, Olkiluodolle sopimus kauden loppuun, olkoon silloin Markkasen tilanne mikä tahansa, niin Olkiluoto, Tuohimaa hoitaa loppukauden, Markkanen olkoon mentorina, tulevaisuus on mielestäni turvattava ja Markkasen tulevaisuus on mielestäni jo tämän kauden jälkeen valmennuksessa.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Jooh, kiitoksia vaan Jukureiden heikon viimeistelyn että voitto tuli. Pelillisesti en muutosta nähnyt, edelleen samat virheet ja samat ongelmat eikä pelissä ole juurikaan järkeä. Jotenkin tuo joukkueen kapteeni #49 on vielä oikein kunnostautunut näiden ongelmien järjestämisessä. Jotenkin sellainen tunne että ehkä tämä voisi olla jo Backmanin viimeinen kausi SaiPassa, ei vaan liike enään riitä. Aivan käsittämätöntä miten monesti Jukurit pääsi vetelemään aivan Olkinuoran nenän edestä mutta onneksi ei mennyt. Tiistaina kun annetaan J-M Aaltosen laukoa tuollaisista paikoista niin katsotaan kuinka käy.
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
Hyvää tietysti se, että 3 pistettä raavittiin, vaikka alku näytti jo katastrofin merkkejä. Pelillisesti ei edelleenkään hurraamista, satunnaisista kuvioista saatiin taas nauttia. Jukureilla oli enemmän rintamana ja viisikkona luotuja hyökkäyksiä. Laukauskarttaa kun katsoo, niin sarvipäät pääsivät liian paljon (jälleen kerran) sota-alueelta vetämään, ihan Olkinuoran edestä. Vain vieraiden huono sihti (joka kolmas veto ohi) ja Olkinuora pitivät luvut maltillisina. 18 torjuntaa tuntuu sitä paitsi vähäiseltä, liekö laskijat olleet torkuksissa osan matsista. Lopun lisääntyneet blokkaukset kertovat tietysti siitä, että SaiPa halusi matsin todella voittaa. Samalla valmennus sai lisäaikaa. Voi pari yötä nukkua rauhassa, mutta arki koittaa pian.

Jos pistesaldo kertyy tästä eteenpäin 1,5-tahdilla, saavutetaan n. 84 pistettä kauden lopussa, ja se saattaa riittää kymppipaikkaan. Mutta tällä 1,25-vauhdilla ei ole mitään jakoa loppupeleihin. 4-5-tappiot pitää kääntää toisin päin.

Kosken lisäksi uusia sopimusuutisia ei ole kuulunut. Voi olla, etteivät pelaajatkaan pidä kiirettä, vaikka tarjouksia on annettu. Pelaamalla yritteliäästi ja pistepussia tasaisesti kartuttaen, oli pelisysteemi mikä tahansa, kysyntää keväällä kuitenkin riittää. Olkinuoralle kuitenkin toivoisin jatkoa, on pelannut hyvin koko ajan ja töitä riittää jatkossakin sputnikkien maalilla. Työttömänä ei tartte palella, mutta jokainen koppi nostaa torjuntaprosenttia ja itsevarmuutta sekä kysyntää veskarimarkkinoilla.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Jotenkin sellainen tunne että ehkä tämä voisi olla jo Backmanin viimeinen kausi SaiPassa, ei vaan liike enään riitä.

Eilisen vierasjoukkueen #7 voisi olla ihan miellyttävä paluumuuttaja Simonin tilalle, mutta jos joukkueiden valmennukset pysyvät ennallaan niin ei pelaajan tarvitse paljon miettiä kumman alaisuudessa on paremmat saumat kehittyä, etenkin jos sattuu olemaan puolustaja.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyviä pointteja edellä. Tänään tuli kolme pistettä huonolla esityksellä ja vain ja ainoastaan Olkinuoran hyvät torjunnat ja Jukurien huono sihti käänsivät pelin Saipalle. Saipa oli ajoittain aika helteessä Jukurien pyrittäessä ja vähän tuntui SaiPallakin ideat hyökkäyspäässä loppuvan kesken, ei oikein saatu hyviä yrityksiä muuten kuin mikkeliläisten virheistä ja ylivoima oli taas hirveätä kuraa vaikkei tänään ollutkaan kun vissiin kaksi ylivoimaa. Siihen olisi kyllä tultava muutos, hyvällä ylivoimalla niitä otteluitakin aletaan voittamaan. Edelleen tulee paljon virheitä ja huonoja syöttöjä, tuntuu ettei Saipa oikein harjoittele oikeita asioita. Kyllä tuonne puolustukseen pitäisi saada kunnon vahvistus. Näkyi muuten Taipalus istuneen tänään penkillä koko pelin? En nähnyt kentällä kertaakaan. Olisiko Santanen järjestänyt vilttikomennuksen asennevamman takia?

Joka tapauksessa SaiPan puolustuspeli tarvitsee nyt paljon viilausta. Ei tämmöisellä puolustamisella pitkälle pötkitä. Olkinuoralle voisi ihan hyvin tarjota jatkoa, kyllä Markkasen pelit valitettavasti alkavat olla kohta pelattu, hyvä maalivahtihan Markkanen on edelleen mutta kun paikat ei välttämättä kestä samalla tavalla ja loukkaantumisia ja pikku vammoja tulee useasti niin tilanne voi olla pahimmillaan se, että Saipa joutuu laittamaan Junnuveskarin maaliin. Markkanen voisi olla hyvä lisä tuonne valmennukseen. Tai sitten pidetään vaan kolme maalivahtia ja vuorotellaan, Jussikin saa välillä huilia rauhassa.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sen verran pitäisi nyt satsata, että sainattaisiin Olkinuora loppuvuosi+optio seuraavasta. Olkinuoran pelityyli ja suorittaminen on ollut sen verran hyvää ja ikäkin sellainen, että parhaat vuodet vasta edessä.

Tuntuisi pahalta jos Olki päästettäisiis lähtemään.

Markkanen on edelleen maalivahtina täyttä timanttia harmittaa nuo iän tuomat vaivat.
 

Sputnikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Oilers
Olkinuoralle ehdottomasti sopimusta. Tullessaan ei ollut yhtään odotuksia tuollaisesta ECHL-maalivahdista ja on onnistunut lopulta helvetin hyvin hommassaan
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
William Mäkinen on kyllä aika hyvin pelannut viime aikoina.

Edelliset 8 ottelua peliaikakin on noussut aina seuraavaan peliin. 3,53, 6,21, 9,25, 10,58, 15,41, 16,09, 16,26, 17,33 eli keskimääräinen peliaika ollut 11,83min/peli.

8 viime pelissä 2+3=5 ja tehotilasto +9. Onko kyse suonenvedosta vai alkaisiko nyt esittää otteita joita jotkut ovat pidempään odottaneet.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Onko kyse suonenvedosta vai alkaisiko nyt esittää otteita joita jotkut ovat pidempään odottaneet.
Olihan Mäkisestä viime kaudella nähtävissä, kun teki stuntteja ja välillä kai enemmänkin sai peliaikaa, että kaverissa potentiaalia on. Olen odotellut siitä lähtien, että milloinka alkaa homma kulkea ja taatusti jostain vanhoista viesteistä löytyisi kommenttiani siitä, että Mäkinen tälle kaudelle kuului omissa haaveiluissani vakiokutoseen. Jos ei heti kauden alussa, niin nyt sitten viimeistään.

Eiköhän nuorelle jannulle vielä huonompiakin hetkiä iske, mutta antaa pelata vain jos putki kulkee. Sama se, mitä siellä selässä lukee. Ne pelaavat, jotka osaavat.

Mutta ehkä vielä varoisin lyömästä mitään 23:n minuutin aikoja jätkälle järestään. Ehkä nuo 16-17 minuuttia ovat ihan asiallisia lukemia jannulle tällä hetkellä. :)

Mäkiselle SaiPalla on ilmeisesti optio tulevasta kaudesta, mutta voisi kyllä kiinnittää suoraan pari kautta lisää ja ajoissa, jos vain jannun agentti ei elättele aivan liikoja toiveita. Hinta nousisi tulevasta optiostakin varmasti vähän, mutta hinta olisi taatusti vielä kohdallaan. Parin kauden jälkeen jos breikkaa samaa tahtia, lähtisi väkisin muutenkin rahakkaampiin ympyröihin.

Muuten jannu on tulevan kauden jälkeen taatusti Jypin miehiä, kuten tuntuu SaiPan osalta nämä kuviot yleensä tätä nykyä menevän.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Paskaa toi on edelleen...2 erää nollilla kotona sekavaa ifkta vastaan. Ei vakuuta ei. Siihen päälle aloitettiin taas jäähyily,ni eipä tosta tule vittuakaan...olen mielelläni väärässä, ei vain oikein luottoa nyt ole.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Vittu mikä pyllistys yleisölle jälleen kerran. "Suuresta" Jukurit voitosta ei vissiin opittu sitä, että voitossa oli myös onni mukana ja mikään ei ole niin hyvin kuosissa, että voisi olla tyytyväinen. Nyt se taas nähdään. Koko fiilikset pelistä voi tiivistää viidellä kirjaimella. Vittu!
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Sanattomaksi jo vetää nämä peliesitykset. Ei ole enää mitään lisättävää edellisiin viesteihin, niin muiden kuin omiin, tai muuten tässä olisi papukaija. HIFK:aan ei enää vedä yleisöä hallille entiseen malliin. Sellainen uusi huomio vaikka tähän väliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös