Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 189 795
  • 1 138

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Kyllä nyt näkyy loukkaantumisten tuoma vajaus pelaamisessa.
Mutta, kyllä minä kohdistan syyttävän sormen jossain määrin myös Tuomenoksaan, sillä nämä kotimaiset hankinnat tälle kaudelle ei ole todellakaan onnistuneet, viimeisimpänä tämä Nikko, mieshän on kuin sahapukki, hidas ja kankea, kyllä riittää valmennuksella työtä, että poika pärjää nykyisessä liigassa, jossa luistellaan kovaa.
Samat sanat pätevät myös tähän Saku Salmiseen, lisänä hänellä vielä tyhmät jäähyt, niin kuin eilenkin, joka sekoitti SaiPan peliä entisestään kun Hamilton oli jo aiemmin pudonnut pois pelistä. Salmiselle tiedoksi, että fyysisyyttä saa ja pitääkin olla, mutta ei tarvitse olla tyhmä sen käytössä.
Sneck osaa tehdä kiekollisena harvinaisen vähän oikeita asioita, kiekottomana osaa kyllä luistella hyvin vaihtoon, siinä koko kuva miehestä.
Ja Taipalus on aivan perseestä, ei oikeastaan yhtään hyvää syöttöä, vain kiekon hukkauksia, mies uudelleen koulutukseen heti, täysin käsittämätön hankinta, joka ratsastaa vanhoilla meriiteillä.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Jotain positiivista: ihan kuin Sneck olisi vähän petrannut. Ei häikäise, muttei ihan samanlaista nitro-pelaamista kuin alkukaudesta.
Tähän muuten kiteytyykin koko pakiston taso. Se on niin alhaalla, että se saa Sneckinkin näyttämään jo miltei liigatason puolustajalta.

Mihin helvettiin on hävinnyt Taipaluksen taso. Kaikkihan tietävät, että mies oli meilläkin aikanaan hivenen hasardi ja vähän ylioptimistinen omien taitojensa suhteen. Mutta tuolloin ne positiiviset lopputulemat olivat paljon negatiivisia suuremmassa suhteessa. Nyt tuntuu, että äijällä ei kulje yhtään mikään. Ei kiekon ylöstuonti, ei maalinteko, ei oikein syöttäminenkään, joten ei myöskään omista lähtökään ja sitten vähäisimpänä se oman pään puolustaminen. No siinä kaveri vielä jotenkin tonttinsa hoitaa. Paremmin kuin jotkut muut pakit. Mutta ei Lauria käsittääkseni SaiPaan perusvarmaksi takaluutijaksi hankittukaan. Sinne piti olla ihan eri miehet.

Ylipäätään: Mitä vittua meidän puolustukselle tapahtui yhdessä kesässä? Ajattelin vielä, kun Mätitahna lähti, että se ehkä vähän jopa tiivistyisi omassa päässä, mutta paskan marjat. Eikä yksi Larsson nyt koko puolustusta tee. Aivan kuin Carsonkin olisi välillä todella kujalla ja kaverilla kuitenkin on roppakaupalla kokemusta vähän tiukemmistakin karvauksista kuin jokin kalpan tehomiehistö.

Käännän katseeni edelleen siihen naamaan, joka tuota puolustusta valmentaa ja peluuttaa. Santanenhan peluutti hyökkääjiä viime kaudella? Puolustusko on apuvalkkujen heiniä?

Santanenhan oli todennut, että ottaa eilisen kakkoserän omaan piikkiinsä. Santanenko se perkele niitä pakkeja paimentaa? Koko katastrofierähän kuitenkin kiteytyy pakkien toimintaan.

Muutamia kertoja ekassa ja kolmannessa erässä joukkue käänsi peliä kyllä nopeasti kiekon saatuaan ja selvästi näkee, että tähän pyritään. Mutta aivan kuin tuo pelitapa nyt ei vain jotenkin olisi sopiva noille poropeukaloille. Koko alkukauden on sen ykkössyötönkin antaminen ollut monesti ihan tuskaa. Ajatus siitä nopeasta kääntämisesta on sinällään aivan loistava ja sitä peliä on parhaimmillaan hieno katsella. Tirkkosen aikana tämä välillä toimikin hyvin ja sen vuoksi myöskin sarjataulukossa oltiin melko korkealla. Ehkä tuo ei nyt vain noilta onnistu, varsinkaan silloin, jos ei ole aivan optimaalista rosteria käytössä. Trotter, McFarland, Hamilton, ovat kaikki aikalailla hyviä jannuja noihin vastaiskuihin. Jos rosteri on noin vajaa, pitäisikö yrittää pelata vähän eri tavoin?

Yrittääkö Santanen nyt vain sulloa neliskulmaista palaa pyöreään reikään, vaikka näkee itsekin, ettei se sinne sovi?
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Omat tunteet on hieman viilenneet eilisestä niin pystyy kirjoittamaan jotain.

Ensimmäinen erä oli SaiPalta ok tekemistä, saatiin pari maalia ja jalka liikkui ihan hyvin. Toki oltiin pari kertaa kusessa KalPan agressiivisen karvauksen kanssa... Mutta pääpiirteittäin hyvä erä.

Toinen erä oli sitten taas aivan silkkaa paskaa, vihulainen karvaa kahdella, välillä jopa kolmella pelaajalla ja meidän pakit ei tiedä mitä tehdä, katsoin peliä seisomakatsomossa ja meinasi itku tulla välillä: Meidän pakilla on kiekko omassa päässä maalin oikealla puolella, KalPa lyö paineen kiekolliiseen samalta laidalta kahden pelaajan voimin, meillä on pakki ja hyökkääjä toisella puolella, sentteri keskustassa ja hyökkääjä kiekollisen pakin puolella, mitä pitäisi tehdä? Joko avata keskeen helpolla, tai kierättää toiselta puolelta! Ei, meidän pakki koittaa laittaa lasin kautta ulos alueelta joka tottakai pysähtyy joko karvaajiin ja omalle alueelle tulee paine kun oikea hyökkääjä on varastanut, tai sitten kiekko lipsahtaa lasin kautta ulos suoraan vastustajan pakille joka palauttaa sen takaisin, ja paine jatkuu. Ja tätä tapahtui ykkös ja kakkoserässä paljon.

Kolmannessa erässä SaiPa sai taas pelistä kiinni, kopissa oli varmaan muutama tilanne käyty läpi ja eikä KalPa jaksanut enää paineistaa samalla tavalla. Tässä erässä astuu taas kuvaan viimeistely, on ns. 1000$ paikkoja useita, mutta ei saada kiekkoa reppuun...

PS. Santanen, avaa nyt jumalauta mikä on tuon meidän PAPPin idea? Väsytetään vastustaja seuraamalla näennäisesti? Tästä seurasi KalPan 2-2 tasoitus, kun annettiin pyörittää 5 vs 5 pelissä melkein 3min?
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Loukkaantumisia on ollut, mutta onhan tuo peli ollut ripulia koko kauden yksittäisiä hyviä eriä lukuunottamatta. Valmennuksen piikkiin tämä surkea alkukausi menee vaikka sitä kuinka pohtii monesta näkökulmasta.
 

Arsenius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokipojat
Tuohon että mitä pakistossa tapahtunut, kyllähän Larsson teki virheitä mutta oli niitä pelaajia jotka pystyi paineen alta rakentamaan peliä eikä vain aina roiskaissu kiekkoa pois alueelta. Sam taas loppukaudesta totaalisen katastrofi kuten kaikki tietää, mutta hänenkin ominaisuudet oli kuitenkin sellaiset että pystyi jopa tulemaan jalalla paineen alta.
Ja se nyt on ihan päivänselvää että tämä pelitapa ei ole toimiva tälle jengillä eikä myöskään parhaalle mahdolliselle kokoonpanolle. Tässä on jo pelattu 25 ottelua ja monessako näistä voitte tosissaan väittää SaiPan olleen pelillisesti niskanpäällä? Itse muistan kyllä yhden tai ehkä kaksi tämmöistä ottelua ja se oli IFK matsi ja (ehkä yksi KooKoo matsi lisäksi). Toistan nyt mitä jo aiemmin jo sanoin niin, mutta mielestäni ongelma on ehdottomasti hyökkäyspäässä. Fakta on se että nykypäivänä suurin osamaaleista tehdään nopeasti kiekonriiston jälkeen, ei pitkällä kulmapelillä, MUTTA jos joukkue joutuu puolustamaan järkyttävän pitkiä vaihtoja omissa niin se nyt vaan on niin että siinä kovempi kuntoisemmatkin kiekkoilijat menettää liikaa energiaa. Pitkät hyökkäykset kuluttaa vastustajaa, aiheuttaa jäähyjä ja on erinomainen tapa puolustaa. Mun mielestä isoin ongelma on hyökkäys sinisen ylittäminen, kiekon kanssa hyökkäys sinisen yli mennään todella harvoin ja riistopelaamiseen vaan tämän joukkueen ominaisuudet ei mielestäni ole sopivat. Tällä hetkellä tuntuu että pelaajat pelkää virheitä ja se tottakai näkyy...pelistä tulee varovaista ja kiekollinen peli kuolee. Itseluottamus on lähestulkoon nollissa. Pitkä on kyllä nyt vuori kiivettävänä, se että yleisöä ei käy on kyllä täysin ymmärrettävää, pelistä puuttuu kaikki mitkä tekee tästä lajista viihdyttävän: Tunne, tempo, taklaukset jne...
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Aikasta perseilyä tuo touhu edelleen on, mutta sentään voitto, hyvä niin. Paljon pitää silti parantua. Kenties sairastuvan tyhjeneminen auttaa...

Puolustus toimi ihan ok:sti, tosin Markkasen kulmaheilunnat vähän pelotti. Muuten toki ehjä esitys.
 
Viimeksi muokattu:

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ehjä esitys tänään SaiPalta ja HPK jätettiin aseettomaksi. Toki itsekkin tehtiin vain yksi maali eikä ylivoima oikein toiminut tänäänkään. Tärkeintä tässä kuitenkin on se, että joukkue taisteli ja pelasi ehjän pelin.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Raumalle on kuitenkin pakko saada vahvistuksia sairastuvalta. Onhan tässä keskiviikkoon aikaa, joten eikai mahdotonta?
 

Arsenius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokipojat
Hieno taistelu koko jengiltä, nyt taklattiin, oltiin röyhkeitä ja vähän jopa ilkeitäkin välillä! Hieno ottelu, nyt oli munaa!!
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
donSputnik ynnä muut, kyllä siellä SaiPan pelaamisessa on se punainen lanka näkynyt joka pelissä, milloin enemmän, milloin vähemmän, oma asiansa sitten on, kuinka pelaajat pystyvät pelisysteemiä ja sitä punaista lankaa toteuttamaan.
Tänään oli minun silmin katsottuna yksi kauden parhaista peleistä, vaikka aivan kärkimiehet hyökkäyksestä puuttuivatkin, virheitä tuli jonkin verran, mutta ensimmäisen kerran ei tullut niitä pahoja pistemenetykseen johtavia virheitä, ehkä se maalintekokin paranee, kun sairaslomalaisia palailee kokoonpanoon.
Kannattaa sitten katsoa sarjataulukkoa, ei se niin samperin toivottomalta näytä, varsinkin jos ennen joulutaukoa pystytään pistekeskiarvoa parantamaan, niin joulutauon jälkeen on aivan hyvät mahdollisuudet nousta sinne pudotuspeleihin, piste-erot on kuitenkin vielä kohtuu pienet.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Ettei nyt aivan käydä leijumaan, niin eihän tuo nyt mikään täydellinen suoritus ollut, ei lähelläkään. Onneksi ei HPK ollut tänään ehkä parhaimmillaan ja saatiin se yksi sisään. Poissaolot tietysti aiheutti osan sekoilusta, mutta korjattavaa löytyy.

Helvetin hankala tuntuu tuo hyökkäyksiin lähtö olevan. Pakit tosi harvoin löytää hyökkääjät ja joutuvat roiskimaan päätyyn. Vaihtaisivat vaikka kokonaan Kärppien tyyliin, että tuodaan keskiviivalle ja pitkä päätyyn. Ainakin hyökkääjät olisivat vauhdissa, eikä seisovin jaloin hyökkäyssinisellä.

Ylivoima on jo surkuhupaisaa, kun vaarallisimmat tilanteet saa vastusta aikaan.

3 pongoa kuitenkin plakkariin ja sääliviiva alkaa häämöttää. Sairastuvan soisi tyhjenevän ja jos ollaan runkkarin lopulla kymppisakissa, niin yksi kiekollinen pakki tuonne mahtuisi vielä.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yllätyin kyllä kun huomasin, että 10 ottelun kuntopuntarissa SaiPa on sijalla 6. Edelleen peli on sekavaa, mutta suunta on oikea. Nyt vaan pitää pysyä vähintään näissä asemissa ja aloittaa räväkkä nousu kun sairastupa tyhjenee. Saa nousta jo aiemminkin.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Yllätyin kyllä kun huomasin, että 10 ottelun kuntopuntarissa SaiPa on sijalla 6. Edelleen peli on sekavaa, mutta suunta on oikea. Nyt vaan pitää pysyä vähintään näissä asemissa ja aloittaa räväkkä nousu kun sairastupa tyhjenee. Saa nousta jo aiemminkin.

Näitä viime aikojen tuloksia kävin itsekin läpi tässä kun oli sellainen fiilis että eihän se nyt ole ollenkaan niin heikkoa ollut nyt mitä alkukaudesta.
Siellä on raavittu pisteitä, täysiäkin, ilman ykköskorin miehiä. Sijoituksessa tuo ei ole näkynyt, mutta piste pisteeltä etumatkaa on raavittu kiinni. Nyt ollaan edelleen sijalla 12, mutta sija 6 on esimerkiksi viiden pisteen päässä.

Loukkaantumiset ovat iso ongelma, etenkin kun puhutaan tuosta kärjestä. Uskon kyllä täysin siihen, että tuo porukka on nyt sellainen mikä parantaa kevättä kohti.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Onhan SaiPa tosiaan parantanut pistetahtiaan, vaikka peli onkin edelleen ollut hieman hakusessa. HPK matsi oli kyllä ihan hyvää tekemistä lähes täydet 60min. Toka erässä oli muutama heikko hetki, mutta muuten nähtiin ihan hyvää liikettä, taistelua ja jopa jokunen taklauskin. Tunnetta oli aika sopivasti. Ja näinhän se menee, kun asennetta, taistelua ja liikettä löytyy, niin mahdollisuudet pisteille kasvaa olennaisesti, vaikka muutama ukko rivistä puuttuisikin.

Toivotaan kuitenkin, että sieltä saikkuosastolta aletaan saada kavereita takaisin. Hamilton on muuten ollut jokusen pelin aika vaisu ja verkotkaan eivät ole heiluneet, mutta josko se kohta taas alkaa keikko löytää tietänsä pussiin. Kunhan nyt tietysti ensin palaa kokoonpanoon.

Länsirannikon kiertueelta pitää kyllä toinen matsi hoitaa, mieluummin toki molemmat, mutta ainakin sellaiset 3p pitäisi kaivaa matkaan, niin pysyy pistetahti ok tasolla.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
En olis uskonu enne kauden alkua mutta nyt on Oulussa päävalmentajan potkut lähellä. Tärkeät viikot edessä ja nyt pitäs raapia pisteitä että saadaan eroa, koska uskon että tolla materiaalilla ja mahdollisilla valmentajan vaihdoksilla Lukko ja Kärpät herää uuteen lentoon - kun se käy, pitäs olla jokunen piste edellä. Trotter palaa, muut ulkkarit mahdollisimman pian. Hyvä tästä tulee ja playoffsjuna puksuttaa.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Niin nyt sitä tulosta, kenties se poikisi myös uutta kannatusta uudelle hallille, jota menestyvä seura tarvitsee.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Niin nyt sitä tulosta, kenties se poikisi myös uutta kannatusta uudelle hallille, jota menestyvä seura tarvitsee.
Odotuksissani neljä pistettä rantaturneelta plakkariin on minimi, minkä hyväksyn. Mielellään kuusi. Eikä tämä tarkoita sitä, että ne helpolla tulisivat. Liigassa mitään ei saa helpolla ja Lukkokin on tappioista huolimatta pelannut kelpolätkää. Mutta omat tavoitteeni olen asettanut.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei se olisi SaiPa jos homma ei menisi näin: ensin Lukolta, joka ei esitä mitään ja jonka maalia kohti lauotaan noin 52 kertaa, tulee takkiin 2-0 ja sitten Ässät taas murskataan selvästi kun kukaan ei enää odota pisteitä siitä pelistä.

Mutta kolme pistettä on aivan minimissä tuotava. Mieluusti toki enemmän.
 
Ei se olisi SaiPa jos homma ei menisi näin: ensin Lukolta, joka ei esitä mitään ja jonka maalia kohti lauotaan noin 52 kertaa, tulee takkiin 2-0 ja sitten Ässät taas murskataan selvästi kun kukaan ei enää odota pisteitä siitä pelistä.

Mutta kolme pistettä on aivan minimissä tuotava. Mieluusti toki enemmän.
Jotenkin sellaisia muistikuvia, että näin se on mennyt ennenkin tuolla Satakunnan kiertueella... Taitaa tänään olla tuskainen ilta tiedossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös