Peliesitykset kaudella 2012-2013

  • 203 036
  • 912
Ryan Caldwell. Tänään ja koko alkukauden - täysin turha, haluton, kallis pelaaja. Ulos!
 
Huomio 2.
Petri Koskisen luistelu on kuin vanhasta Urheiluruudun hidastuksesta.
Hienoja hankintoja.
 

bluefox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ryan Caldwell. Tänään ja koko alkukauden - täysin turha, haluton, kallis pelaaja. Ulos!

Nyt olen kyllä aivan samaa mieltä. Yksi kaikkien aikojen inhokkipelaajistani Lukossa. Kiitos ja näkemiin, Anssikin korvaa tämän miehen Virtasesta puhumattakaan.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Huomio 2.
Petri Koskisen luistelu on kuin vanhasta Urheiluruudun hidastuksesta.
Hienoja hankintoja.

Turha näistä alaketjujen miehistä on möyhytä. Joukkueen runkopelaajista esim. Teemu Nurmi ja Janne Keränen ei mahtuisi mihinkään muuhun liigajengiin kuin Lukkoon. Täällä ovat olleet jo vuosia ja nostaneet kovaa palkkaa.
 
Jos olet seurannut esimerkiksi tämän illan esitystä Janne Keräseltä, ihmettelen mielipidettäsi.
Keräsellä on mielestäni edellytykset +45:n pisteen pelaajaksi SM-liigatasolla.
Haastanut hienosti Jokeripuolustusta, viimeistely jäänyt täyttymystä vaille. Sellaista jääkiekko on. Kuitenkin näkyvin sinikeltainen tänään, 2:n erän jälkeen.
Kun Teemu Nurmen sopimus päättyy kevääseen 2013, en ensimmäisenä olisi sitä jatkamassa.
Ei taida kuitenkaan esim. SaiPa olla halukas vaihtamaan Robert Jekimovsiin? Toivottavasti samantapainen mies tulee Nurmen tilalle 2013-2014 Mestari-Lukkoon.
 
12 pelaajaa sairastuvalla ei estä Jokereita voittamasta Risto Dufvan Lukkoa 4-0. Surullista! Häpeällistä. Nöyryyttävää. Aivan sama, mitä tiettyjen haluttomuuksien ulostaminen joukkueesta maksaa.
On muutoksen aika!
 
Suosikkijoukkue
Lukko
On kyllä säälittävää tuo Lukon taaperrus. Sieltä on tulossa takaa TPS ohi ja heti perään Pelicans...Lukko tulee taistelemaan todennäköisesti sijoista 11-13. On tuo joukkue kyllä vain niin huono. Tanskalaiset kun eivät jaksa jokaisessa pelissä tehdä kaikkia Lukon maaleja.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En mä tiedä muista, mutta minua potuttaa tällä hetkellä oikein reimasti. En tarkoita sitä että tältä illalta edes pistettäkään odotin, mutta ihan noin yleisesti tämä kausi on kyllä ollut niin paskaa ja vittua että ei ole tosikaan.

Luulin että tätä ei tarvitse tällä kaudella kirjoittaa, eli minullakin oli liian suuret odotukset tämän kauden Lukosta ja Risto Dufvasta.

Kuten moneen otteeseen olen kehuskellut, olen viihtynyt Äijänsuolla ihan pikkumukulasta asti 70-luvun puolivälin jälkeisestä ajasta. Kausikortti minulla on ollut yhtäjaksoisesti kaudesta 1992-93 alkaen, paikka tosin on vaihtunut pari kertaa silloin alussa. Sitä ennenkin tietysti kävin säännöllisesti matseissa, ja nyt on kyllä sanottava ihan rehellisesti että koskaan ennen ei minua ole 45 ikävuoteni aikana Lukon touhu vituttanut marraskuun loppupuolella näin paljon. Ei koskaan.

On totta että kausi on pahasti kesken ja sitähän minäkin olen toitottanut että kaikki tähtää kevääseen, ja tietysti toivon että Lukko tästä vielä saa paketin kuntoon ja pelin kulkemaan. Enkä ole potkuja vaatimassa RD:lle, kyllä ne syyt tämänkin valmentajan puikoissa ollessa löytyvät sieltä korkeammalta taholta. Mutta ei tässä kyllä juuri valoa ole näkyvissä tunnelin päässäkään.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kovin haluton ja väsynyt esitys Lukolta. Odotttelin parempaa, kun vastassa oli junioripitoinen Jokerit. Varsinkin Jokerien puolustus oli paperilla todella köykäinen, mutta niin vaan 18-vuotiaat Saari ja Lindell pimensivät kokeneet Lukkolaiset.

RD:n ratkaisu oli penkittää Kangasmäki ja Ilomäki. Onneksi tämän jälkeen Caldwell, Kovanen ja Koskinen näyttivät pelaamisen mallia. Eli löysää, hajutonta ja väsynyttä pelaamista. 4-0 tilanteessa RD otti riskin ja päästi Kangasmäen ja Ilomäen takaisin kaukaloon pariksi vaihdoksi.

Pitäisikö Lukon ostaa vielä muutama 30-40-v pelimies, niin voitaisiin mennä täysin viisikon koko ottelu? Kun nuo nuoret eivät voi Lukossa saada vastuuta. Vain muissa liigajoukkueissa se on mahdollista.
 

MVP8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näinkö siinä sitten käy kun tanskalaiskolmikko pelaa heikommin kuin yleensä? Kaksi peliä ja 1 maali, ja senkin teki huonosti pelannut Bödker.
 
Risto Dufvan kylvämä tuho tuntuu Raumalla vielä hetken sen jälkeen kun mies on saateltu "Ol niingon gotonas"-kyltille.
Nuorten pelaajien sisäänajo on epäonnistunut täysin. Tulosta on haettu kokeneiden, epäonnistuneiden hankintojen avulla. Petri Koskinen 3ott. 0+0 -2, Kimmo Koskenkorva 13ott. 0+1 -4 (miksiköhän Kärpät yritti 2 kautta myydä Koskenkorvaa ulos? No, onneksi Lukko oli paikalla lunastuspuuhissa. Ei ole halpa mies, mutta tärkeä palanen Dufvan mestarijoukkueessa), Ryan Caldwell, johtava pakki -6.
Tänään vastuuta saivat iloisesti Lukon "nuoret" Ilomäki 9:01 ja Kangasmäki 6:55.
Lupaavat tulevaisuuden raumalaispelaajat Juho Tommila, Roni Viirlas, Jesse Virtanen, Eero Elo, David Stach, Chareles Bertrand eivät mahtuneet Dufvan visioon. Mestaruus-suunnitelmaan.

Pelastakaa Lukko, vaihtakaa valmennusjohto.

On muutoksen aika!

PS. Dufvan aika liigavalmentaja alkaa olla (toivottavasti pian saapuvien) Lukko-potkujen myötä täynnä. Vai haluaako joku palkata kalliin, intohimottoman ja pelitapaa vailla olevan miehen omaan rosteriinsa? Mihin vaimenivat puheet Dufvan KHL-pestistä? Arrivederci Risto, no hard feelings ja sillee.
 

Karajan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Dufvalle aiheesta paljon paskaa nyt niskaan, täysin ansaitusti! Mutta sama paska kuuluu myös kaataa Vuoren ja Wellingin niskaan, vittuako ne siellä aitiossa heiluu ilman mitään osaamista? Vittu sitä ylivoimaakin ollaan muka harjoiteltu ja maailmanluokan änärijannut peliä pyörittää mutta noin mielikuvituksetonta paskaa se vaan on, illasta toiseen! Hidasta ja kankeaa kiekonsiirtelyä vailla mitään ideaa tehdä maalia!
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Turha näistä alaketjujen miehistä on möyhytä. Joukkueen runkopelaajista esim. Teemu Nurmi ja Janne Keränen ei mahtuisi mihinkään muuhun liigajengiin kuin Lukkoon. Täällä ovat olleet jo vuosia ja nostaneet kovaa palkkaa.

Keränen on ollut yksi Lukon pirteimpiä pelaajia tällä viikolla, vaikka se ei paljoa vaadi. Keräselle veikkasin 40 pojoa tällä kaudella, mikä saattaa hyvinkin olla kiikarissa. Hyvä pelaaja.
 

Hiilivoimala

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Lukko-
Neloskentistä

Jos lukollakin olis nelosvitja, jonka pistesaalis olis samoissa mitä saipalla, niin pistesarake näyttäis ihan eri lukemia. Nelosessa on kokeillu Elo, Kangasmäki, Koskenkorva, Koskinen, Ilomäki ja Ranskiskin on tainnu jonkun pelin siinä pelata, eikä siltikään oo tullu ku vissiin 4 maalia? Oon laiska tönkimään tilastoja, joten korjatkaa.
Meiltä puuttuu tasaisuus, maalit on kahden kentän varassa ja siinäkin 60% Juuttien osuus.
Ennen kautta oli oikein olettaa että viime kaudella hyvin pelanneet Jasu ja Ranskis tekevät samaan tahtiin häkkejä, Nurmen säestäessä siinä sivussa. Nyt vaan varmoiksi hevosiksi aiotut kaverit ei saa paikoistaan sisään, eikä siihen auta ku onnistumiset. Sitä kautta saadaan vinttikamari kuntoon ja pelikin siinä samalla.
Ilomäestä odotin pienoista pistelinkoa, tapparassa viime kaudella kohtuullisilla minuuteilla hyvät pisteet. Lukossa ei ole saanut sitä peliaikaa ja vastuuta jotta tämä olisi mahdollista.
RD:ssä on omat vikansa, kuten meissä kaikissa, mutta on siinä myös hyviäkin elementtejä. Ja loppujen lopuksi RD on kuitenkin Rajalan ja Mokan talutushihnassa. Joten se siittä.

Mitä taas tulee uusien pelaajien hankintaan, kyllä jotain pitäis saada Tanskalaisten tilalle jos änäri alkaa, tai vastaavasti peli kulkemaan. Ei se niin vaikeaa voi olla, nimi kaverin selässä ei voi ratkaista kaikkea ja Saipa näyttää siinä hyvää esimerkkiä.
Saipan lento on nyt niin vahvaa, eroa Lukkoon jo 16 pistettä, joten siinä saa olla aika pitkä masennuskausi jos sen johdon hukkaa. Ja siinä sivussa Lukon pitää voittaa saman verran pelejä!
Caldwellin sais laittaa muutamaksi peliksi mestikseen ja Virtanen tilalle, katotaan et kumman motivaatio ja tahtotila on kohdallaan. Tai ei sitä oikein tarvi edes miettiä...

Sitten tämän päivän peliin... Edellisessä kohtaamisessa tuli turpaan oikein kunnolla, ehkä siihen peliin mentiin hiukan pompannapit auki, kuten täällä keskusteluissakin Saipan kaatoon... Tappara on hemmetin vaarallinen, se Rautakorven kahvakiekko on just sitä mitä toiset tuomarit viheltää ja toiset ei, jos sattuu hyvät tuomarit niin yyveetä ainakin on tarjolla. Eri asia saadaanko maaleja. Mutta nyt pitäis olla nälkää parin tappion jälkeen, kovia taklauksia ja äijiä ripareille sekä yyveellä laukauksia eikä kiekon siirtelyä. Loksunokkapelissä nähtiin että kyllä niitä maalejakin osataan tehdä, joten kyllä meillä mahdollisuuksia on!!
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
RD sen sijaan itkee päivän lehdessä, että maaliteko tökkii kun on Tukonen ja Pesonen pois.

Tämä kuitenkin on ollut "tiedossa" ettei kumpikaan koko kautta pelaa. Miten olisi se Regin?

Kauden alussa RD sanoi, että keskitytään siihen mitä meillä on eikä siihen mitä meillä ei ole. No nyt kun joulutauko lähenee niin olemme kaikki nähneet, RD:kin, että meillä on kolmos- ja nelosketjun janttereita ja erittäin kapea kärki. Pian voisimme keskittyä siihen mitä meillä ei ole ja kokeilla jotain muutoksia. Muutakin kuin penkittää -mäet.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Käsittämätöntä, että Lukko pelasi tänään kaksi täyttä erää ottamatta yhtäkään jäähyä. Ja yhteensä jäähyjä tuli vain kaksi kahden minuutin. Joku nokkelampi kaveri voisikin ottaa selvää, milloin viimeksi Lukko on istunut pelissä vain neljä minuuttia jäähyllä. No penalties anymore.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tänään päästiin taas pisteiden makuun. Aika lailla samaa kaavaa peli noudatti, kun edellisetkin ottelut. Tänään vaan Juutit olivat pelipäällä ja tekaisivat hienoilla yksilösuorituksilla ja laukauksilla tarvittavat maalit. Lisäksi Vehanen pelasi kelpo ottelun ja Lukko jaksoi puolustaa keskustaa hyvin. Tätä edesauttoi myös erittäin salliva tuomarilinja, jossa estämisiä ei noteerattu.

Toisen erän Lukko oli täysin purjeessa, mutta sitten Nieminen sai helpon ulosajon ja Larsen tekaisi ammattimiehen ottein ratkaisevan kaapin. Tämän jälkeen Lukkon jäädytti pelin hyvin, ja vastusjan energiat oli syöty.

Kuten aiemminkin totesin, niin tällaisellakin pelillä tulee pisteitä kohtuullisella tahdilla, kunhan Juutit+Vehanen on iskussa. Pelin avaaminen on tuttua kuraa, mutta ei siitä enempää. Mihinkään kovaan pistetahtiin on mahdoton tuolla peliesityksellä uskoa, ellei Vehanen ala seistä päällään maalissa ja Juutit nakuttaa vielä kovemmalla teholla kaappeja.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tärkeä ja todella haastava viikko Lukolla edessään. Keskiviikkona kauden yllätysjoukkue SaiPa kotona vastassa, heti perään torstaina Jokerit vieraissa ja lauantaina Tappara Hakametsässä.

0 pistettä olisi katastrofi, 3 pistettä pettymys, 4-5 pistettä ok, 6 pistettä hyvä ja siitä ylöspäin kaikki plussaa.
Olen lainaamani nimimerkin kanssa samaa mieltä siitä, että 3 pistettä tästä viikosta oli pettymys. Toki se, että pinnat tulivat viimeisestä matsista, nostaa hieman mielialaa ja odotuksia.

Ja edelleen olen toiveikas siitä, että NHL-kausi peruuntuu kokonaan. Lukko on nimittäin todella lirissä jos tanskalaiskolmikko häipyy maisemista.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Eilen Tampereella on ilmeisemmin pelattu ensimmäisen kerran tällä kaudella eri taktiikalla, kuin tähän asti. Annettu avaimia ja työnteko kotijoukkueen käsiin ja puolustettu tiivisti iskien hanakasti vastaan. Ja lopputulos oli siis hyvä. Näin ei ole käsittääkseni ennen pelattu johtoasemassa.

Pitää olla tosi tyytyväinen siihen, että omiin meni vain yksi. Peliä näkemättä on paha sanoa mitään tarkempaa, mutta joukkuepuolustuksen on pitänyt toimia vähintäänkin kohtuullisesti. Toki Pete on taas saattanut se oma itsensä, joka vaan torjuu niitä vetoja eleettömän varmasti.

No, yksi peli on aina vain yksi peli, eikä siitä saa ikinä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Mutta mielestäni pieni valonpilkahdus tuo eilinen matsi oli, kun odotettavissa oli enemmänkin tappio kuin voitto. Ja vielä kun tuli katseltua Tapparan perjantain peli, jossa joukkue oli äärimmäisen vahva koko 60 minuuttia.
 

Irtolapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Niämise Ville, Gill,Forss ja Pospisil
"Onkohan Koskenkorva tehnyt jo Suomen ennätyksen ilman kiekkoa ympäri kaukaloa luistelussa yhden kauden aikana? "

Tää oli niin loistava kommentti Leppäsen Markolta. Kertoo niin paljon ettei ole kerrassaan mitään lisättävää
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Jasun vahvuus ja heikkous on pelitavan seuraaminen, silloin kun Jasu tietää mitä pitäisi tehdä, hän koittaa tehdä sen. Heti kun ei ole selvää mitä hänen pitäisi tehdä niin hän näyttää kentällä eksyneeltä koiranpennulta. Bertrandkin tuntuu olevan vähän hukassa, ei mitään tietoa mitä hänen pitäisi tehdä niin hän ottaa kiekon ja painelee sen kanssa pitkin päätyjä. Ei ole mitään tietoa millä linjoilla ketjukaverit tulevat rinnalla/takana ja ei vahingossakaan syötä ettei vastustaja saa kiekkoa.

Tämä kaikki menee mielestäni hyvin paljon Dufvan piikkiin...

Dufva ei tuonut robottikiekkoa Raumalle, JW tuli myötäilemään Dufvaa jotta Vuori-Welling-Dufva äänestys päättyisi aina 2-1 Dufvalle. Siinä sitä demokratiaa.

Mihin Lukon voitto Tapparasta perustui? Joukkueeseen jonka pelitapa vähentää yksilöiden heikkouksia ja lisää vahvuuksia? Puhtaaseen pelikirja-voittoon? Juutteihin?

Mistas sina tiedat, etteiko RD olisi laatinut selvat pelikirjat kutakin ottelua varten, mutta sita vaan eivat Jasu, Bertrand ja kumppanit pysty aina noudattamaan. Minusta asia on paremminkin niin, etta porukat eivat aina pysy perassa siihen nahden, mita ennen ottelua on sovittu. Eika tama ole mikaan harvinainen vaiva, kylla sita tapahtui Uramankin aikana ja koko ajan tapahtuu muissakin joukkueissa.

Minusta on myos suorastaan harskia vaittaa, etta Lukon valmennusjohdossa olisi joku 2 vastaan 1 asetelma. Mihin perustat taman vaitteesi? Luultavasti ihan omasta paasta keksittya. Sen verran, kun mina olen Lukon vaihtoaitiota seurannut, niin pelin mennessa pieleen ensisijaisesti Dufva ja Vuori neuvottelevat keskenaan ja eika Dufva ja Welling. Mutta, jos sinulla on parempaa tietoa, niin kerro ihmeessa.

Mihin Tappara voitto perustui? Ensisijaisesti siihen, etta Tapparan peli tapettiin jo keskialueelle ja siten vaaralliset Barkovit ja muut saatiin pysymaan aisoissa. Sama laaketta siis otettiin kuin Rautakorpi nautti Raumalla. Lisaksi Tanskan trio oli hyvalla pelipaalla (Jokeripelista en voi sanoa samaa, vaikka olivatkin parhaimmistoa) ja Keranen ja Nurmi pelasivat hienosti. Ja kokonaisuutena Lukon tiimilla oli hyva yrittamisen henki paalla.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Mistas sina tiedat, etteiko RD olisi laatinut selvat pelikirjat kutakin ottelua varten, mutta sita vaan eivat Jasu, Bertrand ja kumppanit pysty aina noudattamaan. Minusta asia on paremminkin niin, etta porukat eivat aina pysy perassa siihen nahden, mita ennen ottelua on sovittu. Eika tama ole mikaan harvinainen vaiva, kylla sita tapahtui Uramankin aikana ja koko ajan tapahtuu muissakin joukkueissa.
Bertrandista en osaa niin tarkkaan sanoa, koska sitä yksin yrittämistä oli jo viime kaudella. Mutta kumma kyllä Jasun kenttä sai silloin tuotua kiekon hyökkäysalueelle suorilla hyökkäyksillä (siis ilman että heitetään kiekko keskialueelta päätyyn). Puhtaasti spekulaatiota toki, mutta itse miellän Jasun pelaajaksi joka kaipaa enemmän selkeätä pelitapaa, kuin sellaiseksi joka itse omilla ratkaisuillaan luo tilanteita tyhjästä (Perttu, Petru, Azevedo, Straka jne).

Minusta on myos suorastaan harskia vaittaa, etta Lukon valmennusjohdossa olisi joku 2 vastaan 1 asetelma. Mihin perustat taman vaitteesi? Luultavasti ihan omasta paasta keksittya
Kyllä, ihan omasta päästä keksittyä. Mihin yleensä väitteet tällä palstalla perustuvat. Lisää seuraavan lainauksen jälkeen.

Sen verran, kun mina olen Lukon vaihtoaitiota seurannut, niin pelin mennessa pieleen ensisijaisesti Dufva ja Vuori neuvottelevat keskenaan ja eika Dufva ja Welling
Miksi Welling sitten hommattiin? Vuori koittanut pelaajien kanssa usein neuvotella ja Dufva seisoo vieressä. Aikalisä Saipaa(?) vastaan ja Juutit + Azevedo sopivat itse mitä tekevät.

Mihin Tappara voitto perustui? Ensisijaisesti siihen, etta Tapparan peli tapettiin jo keskialueelle ja siten vaaralliset Barkovit ja muut saatiin pysymaan aisoissa.
Itse olen tästä erimieltä. Tapparan peliä ei tapettu keskialueelle (paitsi ehkä kolmannessa erässä, mutta peli oli lähes ratkennut silloin jo), Tappara pääsi ensinmäisessä erässä aika vapaasti maalille asti ja toisessa oli suorastaan puolustuksen avoimet ovet. Koko pelin painopiste kääntyi siitä Niemisen taklauksesta.

Lisaksi Tanskan trio oli hyvalla pelipaalla (Jokeripelista en voi sanoa samaa, vaikka olivatkin parhaimmistoa) ja Keranen ja Nurmi pelasivat hienosti. Ja kokonaisuutena Lukon tiimilla oli hyva yrittamisen henki paalla.
Vehanen oli myös aika hyvässä kunnossa ja otti tärkeitä torjuntoja. Osa ei ollut niin vaarallisen näköisiä kun Vehanen on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Mutta aika pitkälle tuonkin pelin voitto "johtui" Tanskalaisista. Helppohan siinä on Koskisen ja Koskenkorvan yrittää/näyttää siltä että yrittävät kun paineet maalienteosta ovat Tanskalaisten niskassa. Keränen on kyllä pitkän aikaa ollut hyvä.

Ei tuostakaan matsista jäänyt sellaista kuvaa että voitettiin koko joukkueen yhtenäisellä panostuksella ja taktisilla asioilla. Ainakaan minulle.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Miksi Welling sitten hommattiin? Vuori koittanut pelaajien kanssa usein neuvotella ja Dufva seisoo vieressä. Aikalisä Saipaa(?) vastaan ja Juutit + Azevedo sopivat itse mitä tekevät.

En minä tiedä miksi juuri Welling hommattiin, mutta onhan se hyvin tavallista, että päävalmentaja kokoaa muun valmennustiimin. RD ja Welling ovat varmasti tottuneet tekemään töitä yhdessä Jyväskylässä.

Vuori saattaa olla Englannin kielen taitoisena se valmentaja, joka viestittää pelaajille, miten RD haluaa pelattavan. Jostain luin, että Vuori vetää harkatkin ja RD on vieressä. Lukossa on 8 ulkomaalaista, joiden yhteinen kieli on enkku.

Nâin kyllä Azen ja juuttien juttelun, ei kai siinä muuta ole kuin tsekkaus, miten toimitaan. Olet varmasti myös huomannut, että Tanskan lahjat Rauman Lukolle juttelevat pelitaukojen lomassa toistensa kanssa. Luonnollista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös