Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Pelicansin juniorit

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Shejbal, 07.12.2010 klo 14.44.

 1. Cash Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Mainitsemasi Lambert on muuten oiva esimerkki hyvästä isävalmentajasta. Pelsu2000:n D2-joukkue, jota hän valmentaa, on jo ajanut K-reippaan vastaavan joukkueen ohi.

  Ongelma tämän mainitsemani junnun tapauksessa oli se, että vaikka poika oli hyvää tasoa hän olisi joutunut joukkueeseen, jossa ei kehittymismahdollisuuksia oli ollut. Tähän olisi ollut syynä joukkueen huono taso ja sitä kautta pelaaminen ikäluokkansa alemmissa sarjoissa niissäkään pärjäämättä.

  Junnun siirtyminen pk-seudulle lähti hänen omasta tahdostaan kehittyä urheilijana ja vanhempien halusta tukea poikaansa tässä. Kyseinen poika siis asuu perheineen edelleen Lahdessa ja käy pk-seudulla treeneissä ja peleissä 3-6 kertaa viikossa. Tämä pk-seudun seura (jota en voi mainita) on tullut hienosti myös vastaan jos koulutyöt ovat vaatineet niin treeneistä on saanut vapaata ja lisäksi junnulla on valmentajat ohjeet omatoimiseen harjoitteluun.
  Kesätreenit poika vetää pääosin omatoimisesti valmmennuksen ohjeiden mukaan.

  En tiedä käykö pk-seudulla Lahdesta muita junnuja. Sen tiedän, että jotkut ovat siirtyneet Kouvolaan.
   
 2. sidney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans,KalPa sekä HIFK
  Keskiviikkona on muuten SOLilla b2 tryoutit siis. Jäät alkaa 19.30 jos jotakuta kiinnostaa mennä katsomaan. Ilmeisesti seuraavana päivänä on sitten b1 vuoro. B2 porukasta mahdollisesti kutsutaan parhaat vielä sinne.
   
 3. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Pelicansin junioreista peräti kolme pelaajaa mukana viimeisillä U-18 leirityksillä. Ville Väinölä, Eetu Sopanen ja Sebastian Repo. Repo muuten teki varsin mukiinmenevät pisteet männä kaudella nakutettuaan 45 matsiin 36 tehopistettä, mies on kuitenkin vasta 17-vuotias. Myös varsin mukavan raamikas, 187cm. Oliskohan tässä kaverissa potentiaalia kammeta itseänsä liigarinkiin muutaman vuoden sisällä?
   
 4. Calé Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  NHL:n central scouting servicen listoilla viisi (5!) Pelicans junnua top sadassa Eurooppalaisessa pelaajassa. Parhaana näistä Eetu Sopanen sijalla 31. Milloin viimeksi on ollut näin paljon junnuja ehdolla NHL-draftiin. Ei varmasti pariin vuoteen. Muita listalta löytyneitä(+Sopanen):

  sija 31. Sopanen, Eetu
  sija 40. Björninen, Hannes
  sija 45. Väinölä, Ville
  sija 47. Repo, Sebastian
  sija 70. Siikonen, Miska

  Linkki listaan:

  NHL Central Scouting Service 2014 Draft International skaters final rankings - 2014 NHL Draft
   
 5. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tämä on kyllä hemmetin hieno juttu. Toivottavasti nyt edes yksi varauskin osuisi lahtelaisviisikkoon.
   
 6. IcyPredator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Jos jotain pitäisi veikata, niin Eetu Sopanen viimesillä kierroksilla. Loukkaantumisherkkyys tuo lisää riskiä, mutta noilla raameilla voi olla että riskinottajia löytyy. Muutenhan Euroopan taso taitaa olla selvästi heikompi kuin viime vuonna, ainakin kärjen osalta.
   
 7. Karppa27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Sopanen on lähes varma viimeisten kierrosten varaus kokonsa ja taitojensa puolesta. Koska Eetu on ollut pitkään loukkaantuneena, hänen varauksensa rippuu pitkälti u-18 mm kisoista. Jos pelaa siellä hyvin, on hänellä hyvät mahdollisuudet nousta 3. kierroksen varaukseksi.
   
 8. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
 9. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Göran Stubb arvioi Jääkiekkolehdessä Sopasen ja Brjörnisen tulevan varatuiksi.
   
 10. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  No eipä tullut yksikään lahtelainen varatuksi.

  Harmi nuo Sopasen loukkaantumiset. Ilman niitä olisi tullut ihan pomminvarmasti varatuksi.

  Central Scouting Servicen viimeinen listaus on muuten aika mielenkiintoista luettavaa näin jälkikäteen. Sopanen rankattiin viimeisessä Euroopan listauksessa ennen draftia siis 31. sijalle . Häntä ennen 30. sijalle rankattiin Ruotsin Andreas Englund, joka varattiin draftissa toisella kierroksella.

  Pelicansin poikien ranking-sijoitukset voi siis lukea tuosta Cálen viestistä ylempää. Kaikki lahtelaiset olivat siis viimeisessä rankingissa reilusti ylempänä, kuin lopulta varatuista suomalaisista Lyytinen (94.), Karjalainen (139.) ja Vähätalo (ei koko listalla).
   
 11. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Itse odotin Sopasen lisäksi Sebastian Repon ja Miska Siikosen mahdollisia varauksia viimeisillä kierroksilla. Siikosella on kokoa ja aika paljon taitoa sekä pelikäsitystä, mutta luistelua voi kehittää paljon. Hyvä aloittaja. Mutta epätyypillinen suomalaisjuniori siinä, että kokoa löytyy mukavasti. Repo on hyvin luisteleva ja taitava laitahyökkääjä, joka pelasi hyvän kauden ennen kaikkea A:ssa, mutta oli myös B:n mukana.

  Se, että kumpikin jäi ilman varausta ei kuitenkaan yllättänyt. Kenties ensi vuonna, jos kehitys jatkuu hyvänä?
   
 12. Purezone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
 13. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Tänään tuli pari erää katseltua Pelicansin ja HIFKin a-nuorten reenimatsia. Tuli bongattua, että Pelicansiin on tullut tämmöinen mielenkiintoinen tapaus kuin Eetu Määttä. Viime kauden kävi pyörähtämässä Asplövenin junnuissa ja kertyi tilille pari Allsvenskan matsiakin.
  Tuon parin erän perusteella vaikuttaa ihan taitavalta ja hyväliikkeiseltä kaverilta.

  Muuta mainitsemisen arvoista mikä Turkoosia kansaa saattaa kiinnostaa on Marko Jantusen pojan, Jonnen urakehitys. Jonne on nyt A-nuorten ringissä ja oli tänään pelissä mukana. Tasakentällisin ei isossa roolissa ollut ja on fyysisesti todella raakile, mutta ylivoimassa pelasi näkyvästi. Halusi aktiivisesti kiekkoa, liikutteli sitä fiksusti ja pyrkii hanakasti laukomaan, pitkälti samoja piirteitä kun isässäänkin.

  Lisäksi Ville Väinölä oli todella hyvä, tulee dominoimaan mikäli A-junnuissa pelaa. Liike ja kiekonkäsittely on tuolla tasolla erittäin korkeaa luokkaa.

  Melko kokeilupitoisella porukalla Pelsu oli liikkeellä, Siikonen pelasi myös ja teki maalin, mutta muut edustuksen mukana olleet junnut eivät pelanneet.
   
 14. Quattro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyräsmiehet
  Nostaisin kyllä Väinölän lisäksi esiin myös Aki Vainion, melko kypsää pelaamista, avaukset hyvin hyökkääjän lapaan ja hienoa viivatyöskentelyä yv:ssä.
   
 15. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Kyllä hyvinkin. Unohtuikin mainita. Todella hienosti pyöritti YV:tä viivassa ja laukaus oli kova.
   
 16. Iggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Osaisikohan täällä kukaan valoittaa mitä kuuluu Roope Elimäelle? Itse olen mieheltä nähnyt vain yhden pelin parin vuoden takaa, jolloin vaikutti varsin lupaavalta pelaajalta. Kaivoi hyvin aloituksia, pelasi hyvin molempiin suuntiin ja oli myös tehokas hyökkäyspäässä.

  Ammattimaisena scouttina pystyn netin syövereistä lukemaan, että kaudella 2011-2012 oli A-junnujen varakapteeni ja sitä seuraavana kautena joukkeen kapteeni. Kapteenina ollessaan teki myös hyvin pisteitä ollessaan joukkueensa tehokkain pelaaja ja koko sarjan 4. tehokkain. Viime kaudella ei enää kuulunutkaan kapteenistoon ja myös tehot laskivat (tehden kuitenkin 0,89 PPG). Mitä siis tapahtui?

  Muistaako kukaan et pääsikö Elimäki tuon parhaan kautensa jälkeen mukaan pelicansin rinkiin harjoittelemaan ja antamaan näyttöjä? Oliko siis taantuminen itsesä kiinni, vai sössittiinkö tässä taas yksi lupaava pelaaja kun ei annettu mahdollisuutta? Nythän nuoria on nostettu ihan eri tavalla ja mikäli Elimäki olisi viime kaudella pelannut tuon parhaan kautensa, olisi hän aivan varmasti ollut juniorisopimuksen saaneiden joukossa (tai edes try-outin mikäli ikä estää junnusopparin solmimisen).

  Nythän Elimäki pelaa Peliitoissa ja side Pelicansiin on ainakin itselle häilyvä. Toivottavasti kuitenkin pelaa mestiksessä hyvän kauden olemalla joukkueensa parhaimmistoa. Ykköskorin keskushyökkääjistä kun on pulaa ja mikäli Elimäestä sellainen kehittyy, voin vain toivoa Pelicansilla edelleen olevan hyvät välit kyseiseen pelaajaan.

  Ketkä tänään Heinolaan menee niin olisi mukava jos vähän pitäisitte Elimäkeä silmällä ja raportoisitte, että missä mennään pelillisesti tällä hetkellä.
   
 17. Meddler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, SaiPa
  Lainaus:
  Mikäli joku tämän jobin ottaa vastaan, niin kirjoitelkaahan myös pientä raportaasia muiden ottelussa esiintyvien junnujen otteista! Pelicansin kokoonpanossahan näitä nuoria sällejä näyttää olevan tänään jokaisessa kentässä.
   
 18. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Pelasihan Elimäki Pelicansissa muutaman harjoitusottelun viime syksynä. Eikai tässä ole kukaan mitään sössinyt tai välttämättä edes taantunut. Elimäki on vähän samanlainen tapaus, kuin Kimi Koivisto (joka myös pelaa Peliitoissa). Rahkeet eivät toistaiseksi ole riittäneet tämän pidemmälle. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään ihan huipputalentti tai nuorisomaajoukkuepelaaja björnisten, esopasten tai väinölöiden tapaan. Mestis on ihan luonnollinen askel tässä vaiheessa.

  Sieltä sitten noustaan takaisin liigaympyröihin Tuhkasen, Ritamäen, Lahtelan, Hakulisen, Rohtlan ja Alanteen tapaan, jos ollaan noustakseen.
   
 19. Iggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Kiitokset tästä selvityksestä. Itse ehkä hieman liikaa takerruin tuohon viime kauteen jolloin ei kuulunut enää kapteenistoon. Siihen nyt tosin voi vaikuttaa monet pelaajasta riippumattomat syyt kuten valmennuksen vaihtuminen ja täten valintaprosessiin liittyvien metodien muuttuminen. Tämä näin esimerkkinä, en osaa sanoa tapahtuiko valmentajanvaihdosta oikeasti.

  Tosiaan, tänään on paljon junioreita rosterissa, joten ken viitsii niin laittakaahan raporttia otteista.
   
 20. Purezone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Pelicansin sivuille vihdoin ja viimein päivitetty A-nuortenkin osio, nyt löytyy ensi kauden otteluohjelma ja pelaajisto.

  Pelicans A-nuoret 2014-2015 - Pelicans.fi
   
 21. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  A-junnunen kauden avaus ei oikein sujunut odotuksien mukaan ja olisi mielenkiintoista kuulla kommentteja pelistä, mikäli joku oli paikalla. Toisessa ketjussa hehkutettu Eskelinen oli maalissa keräten 15 torjuntaa ja aika monta takaiskumaalia.
   
 22. pertteli Jäsen

  No ei se tänäänkään A-junnuilla kovin hyvin sujunut. Tappio Ilvekselle 5-7! Omissa kolisee aika rankasti. Vois melkein kysyä, että mikä mättää?
   
 23. Dank Sinatra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Devils
  https://www.youtube.com/channel/UCYHshhhr_oj0Ha46qwHHA-w

  Pelicansin A-junnuilla on nykyään oma Youtube-kanava, mistä pääsee otteluiden maalikoosteet katsomaan. Kyllähän noissa peleissä on koosteiden perusteella aikamoista sohlausta ollut sekä puolustuksella, että maalivahdeilla. Tuohon Ilveksen avausosumaan taisi mennä ruhtinaalliset 5sek.
   
 24. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Mikäs täällä mättää? Umpisurkea kauden alku, vaikka ymmärtääkseni joukkueen piti olla ihan potentiaalinen. 0 suoraa voittoa 10 ottelusta kertonee paljon.

  Osoittaako sormi valmennukseen? Kertokaas nyt joku pelejä nähnyt.

  Björninen muuten pelasi junnuissa ja oli mukana molemmissa maaleissa. 1+1.
   
 25. pertteli Jäsen

  A-junnut ovat parantaneet roimasti otteitaan ja taistelevat tiukasti playari-paikasta. Joukkueen pistepörssin kärjessä häärii Eetu Elo, joka pelaa loistavaa kautta. Pistetä noin piste per ottelu.