Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Pelicans kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana bay22, 03.01.2017 klo 16.40.

 1. Onneksi Lasch on tehnyt sopimuksen Frölundaan niin ei tarvitse nähdä joka vuotista "hassuttelua" paluusta Lahteen.
   
 2. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
 3. Lainaus:
  Simon olisi ollut kyllä aika ylivertainen hankinta aikoinaan liigaan, sekä kovuudeltaan että tehoiltaan.
   
 4. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tältähän tämä alkaa vaikuttaa. Jos tänään ei mitään kuulu, niin pyhinä tuskin sen enempää. Ehkä sopimus ei ollutkaan niin varma, kuin Nupe luuli, kun oli jo viime viikolla jotain mahdollisesti julkistamassa.

  Mikään kiirehän tässä ei ole joukkueen rakennuksen suhteen, mutta onhan se harmi, jos joku vie nenän edestä näitä potentiaalisia kavereita.
   
 5. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Lainaus:
  Markus Jokista huhuttiin myös Pelicansiin. Mustosen ja Flinckin osoitteet olivat kyllä pitkään selvillä. Jokinen on hyvä duunari, mutta aloittaa kautensa vasta elokuussa.
   
 6. aatelisode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
  Siis mitä? Nämä tällaiset markusjokiset ovat tässä vaiheessa kyllä aivan viimeisiä juttuja mistä haluaisi tässä vaiheessa vuotta lukea. Tämä joukkue tarvitsee tulosyksikön pelaajia eikä mitään täytemiehiä.
   
 7. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
 8. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Sulakin tulo sitten varmistui Pelicansin puolelta. Toivottavasti kaveri ei keväällä sula.
   
 9. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Sulakia on käyty paikanpäällä scouttaamassa ja nähdyn perusteella tulee kuulemma lähtökohtaisesti ottamaan paikan kahesta kärkiparista ja saa myös YV vastuuta. En usko että pettää, mutta saattaa hyvinkin ns. rysäyttää läpi. Todella mielenkiintoinen tapaus.

  Kousa - Sulak
  Leimu - Lassen
  Manelius - Jürgens

  Siinä tämän hetkinen TOP-kuusikko (Jahka SaPKon kausi loppuu jotta Pepe voidaan julkaista). Yhtä puolustajaa vielä kartoitetaan, todennäköisesti sellainen tulee mutta sen kanssa ei ole kiire. Runko on hyvä.
   
 10. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Lainaus:
  Sitten taas tulee loukkaantumiset, ja siellä on Enni ja kumppanit kentällä.
   
 11. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Tämä Libor Sulak vaikuttaa todelliselta löydöltä.

  Kiekollinen, nopea, fyysinenkin. Hiukka noloa myöntää, mutta näyttää että tulee korvaamaan Bloodin jättämän aukon täysin, ja ylikin.
  On pelaajana erityyppinen, ehkä lähempänä Ässien Marttista tai Jypin Nikua.
   
 12. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Katseliko kukaan tänään Tsekkien peliä? Sulak valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi joten hän pelasi ilmeisesti todella hyvin.
   
 13. Jari66 Jäsen

  Jos nyt vielä lyhyesti tiivistettynä oma näkemykseni ensi kaudesta ja toiveista muutamalla ranskalaisella.

  - 1-2 oikeasti maalintekoon kykeneviä hyökkääjiä tarvitaan. Sitten Smolenakin onko niitä ollut. Ripuliranteita meillä on jo riittävästi.

  - Erikoistilannepelaaminen kuntoon. Niillä prosenteilla mitä menneellä kaudella oli sekä yli- että alivoimassa ei vaan voi edes unelmoida menestyksestä. Ihan käsittämätöntä ettei koko kauden aikana siihen saatu edes pientä valoa. Kai tätä asiaa voi harjoitella? Näiden menneiden aikojen lahtelaiskiekkoilijoiden palkkaamisen 90 -luvun pelikirjoineen apuvalmentajiksi voisi lopettaa. Junnupuolelta voisi kuvitella löytyvän ansiokkaampaa tekemistä. Kaikella kunnioituksella.

  - Matikainen ja Nurminen voisivat lopettaa sen sitoutumishöpötyksen.
   
 14. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
 15. Qula77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Veikkaanpa että varmasti on jotain maalivahtia Juvosen tilalle kartoitettu tässä myös, mutta myös sekin mahdollisuus jossa Voutilaiselle annettaisiin näytönpaikka, mutta kakkosena olisi sitten kokenut kaveri komppaamassa.
   
 16. Lainaus:
  Kyllä kai nyt Juvosen tasoisia veskareita on tarjolla pitkälle kesään.

  En muuten ihan hiffannut jutussa:

  Lainaus:
  Ja eikös tuo kesä ollut 2015?
   
 17. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Eikö se ainakin menneellä kaudella mennyt niin että omiin luotetaan. Matikaisella sopimuksensa viimeinen kausi menossa, katsellaan onko hankintapolitiikka edelleen samanlainen.
   
 18. NuuskaHP Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Muutenkaan en ymmärrä mikä siinä Juvosessa on niin hyvää että odotellaan ja ruksataan mahdollisesti uutta pahvia tulille jos amerikan täky ei osu. Useamman kauden jo saanut olla mukana eikä ole mikään erityisen kovatasoinen maalivahti, parempiakin on. Lähtisin tässävaiheessa jo kehittelemään sitä Voutilaista eteenpäin. Maalivahtiosasto pitänee kyllä olla kunnossa tulevalle kaudelle.

  Sulak on mielenkiintoinen haku ja ihan hyvät vibat näin ennakkoon nähden. Palasia kyllä puuttuu vielä mutta niitä saataneen sitten kesällä ja kesän jälkeen vielä lisää.
   
 19. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Juvonen on RIITTÄVÄN hyvä, ja onnistuminen Pelsussa olisi aika salettia. Minulle, puolueettomasti teidän matseja livenä katsovalle, ei oikein aukene tuo epäluottamuspuhe mikä Juvoseen kohdistuu. Mitä kassaria te jotkut oikein odotatte?
  Liigassa on toki joitakin parempia, mutta ei ole mitään takeita sille että he onnistuisuvat siirtämään tasonsa tänne.

  Pelicansin maalivahtipolitiikka on yllättävän tempoilevaa. Ymmärrän Rämön nappaamisen sisään vaikka siinäkin oli iso riski, mutta jos katsotaan asiaa vähän pidemmältä aikavälillä niin viime kaudella Hovinen tuli sisään, Rajaniemi ulos ja miten kävi: Pelicans menetti yhden liigan parhaista kassareista (ainakin niistä, keneltä voi saada kautta pidemmän sopparin).
  Kolmantena esimerkkinä tietysti Hovisen peluuttaminen romuksi 2011-12 vaikka runkosarjan lopussa olisi voinut erittäin turvallisin mielin antaa muidenkin pelata.
  Nämä kaikki tapaukset ovat olleet kausilla, jolloin Nupe on ollut paikalla. Se on mielestäni yllättävää.

  Oma suositukseni olisi pitää Juvonen, jos mitenkään mahdollista. Kakkoseksi selvä kakkonen, mutta kuitenkin liiganäyttöjä antanut nuori. Tietämättä pelaajan tilannetta ehdotan Markus Ruusua.
   
 20. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Täysin eri mieltä. Kakkoseksi ei tarvitse ketään, sillä Voutilainen on pirun hyvä ja nuori maalivahti. Juvosen statsit alla:

  Päästettyjen maalien keskiarvo:
  2016-17, sijalla 16.
  2015-16, sijalla 21.
  2014-15, sijalla 16.

  Torjuntaprosentti:
  2016-17, sijalla 18.
  2015-16, sijalla 13.
  2014-15, sijalla 10.

  Tähän voidaan lisätä vielä se, miten torjuntaprosentti on pleijareissa aina pudonnut ja mies on syrjäytetty kevään tärkeimmistä peleistä. En vain yksinkertaisesti ole huomannut mitään ihmeempää kehitystä ja ihmettelenkin lähinnä sitä, miksi tuota sinne Pohjois-Amerikkaan ollaan huhujen mukaan edes ottamassa.

  Juvonen ei ole riittävän hyvä, eikä noita statistiikkoja selitellä millään joukkueen puolustamisilla ja sen sellaisilla. Parempi maalivahti tarvitaan, siitä ei pääse mihinkään. Nuori maalivahtihan tässä on kyseessä, mutta mieluummin panostaisin siihen Voutilaiseen.
   
 21. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Olen samoin sillä linjalla että Juvoselle kuin myös Pelikaaneille olisi hyvä katsoa jo muita vaihtoehtoja.
  Nuo Radiomaston tilastot on aika masentavia, ja ilman niitäkin näppituntumalla vähintään saman tason vahteja löytyy keskikastin joukkueista järjestään.

  Eli palkkapyynnön nostolle en näe ainakaan perusteita. Voutilainen sen sijaan on kiinnostava, haluaisin nähdä tämän kortin.
   
 22. Dank Sinatra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Devils
  Lainaus:
  Viime vuosina Pohjois-Amerikassa on pelannut suomalaisista maalivahdeista mm. Sami Aittokallio, Frans Tuohimaa, Jussi Olkinuora, Henri Kiviaho ja Rasmus Tirronen. Eli ei sinne pääseminen mitään ihmeitä vaadi, jos tyytyy pelaamaan AHL:ssä kakkosveskarina, tai sitten jopa ECHL:n puolella.
   
 23. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Juvonen ei vakuuta millään saralla. Lisäksi isolta vauvalta näyttävä pullaposki ei kyllä sovi tuohon spartalais-imagoon mitä täällä yritetään kyhätä.

  Ei jatkoon.
   
 24. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Eiköhän me täällä Pelicans -osiossa olla sen verran fiksuja että kenenkään ulkonäöllisiin ominaisuuksiin ei ole tarvetta puuttua. Josko keskityttäisiin niihin pelisuorituksiin.

  Juvonen on mielestäni suoriutunut ihan kelpo + -tasolla. Hänen suorituksiinsa tai mahdollisiin epäsuorituksiin ei olla kaaduttu missään vaiheessa.
   
 25. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  No kyllä on tai tarkemmin sanottuna Juvonen ei ole omalla panoksellaan nostanut joukkueen tasoa mihinkään. Nuo statsit kolmen kauden ajalta osoittavat sen, miten melkeinpä kaikilla muilla Liigan joukkueilla on ollut paremmat maalivahdit, eikä siitä mihinkään pääse. Juvonen on oma poika ja saa sen takia paljon anteeksi, silti en usko minkään muun seuran fanien ilosta hihkuen ottavan tuota oman joukkueensa maalinsuulle. Hyvin keskinkertainen maalivahti, jonka kehityspolku ei ole kulkenut lähelläkään niitä käyriä, joita sen kolme vuotta sitten toivottiin lähtevän kulkemaan. Tämä arpa ei nyt voittanut, Voudin kohdalla tilanne voi olla toinen.