Peking 2022 – maastohiihto

  • 89 190
  • 1 094

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Naisten viesti lienee oletusarvoisesti tasaisin naisten arvokisaviesti yli kymmeneen vuoteen. Lähtökohtaisesti olisi minusta kyllä vähän outo ajatus laittaa joukkueen heikoin tällaisessa viestissä ankkuriosuudelle. Etenkin kun noissa oloissa nimenomaan vapaan baana on poikkeuksellisen hidas, perinteisen baana ilmeisesti suht normaali. Ilman muuta avausosuus olisi se, johon se paskin hiihtäjä kannattaisi laittaa. Toki ymmärrän, että Suomella on vähän erikoinen tilanne, kun käytännössä kaikki kandidaatit viestiin ovat pertsalla parempia kuin vapaalla.

Tasapainoisin kooste olisi Kyllönen-Matintalo-Niskanen-Pärmäkoski. Jos riskiä halutaan ottaa, niin sitten Matintalo-Niskanen-Pärmäkoski-Kyllönen/joensuu. Tuossa jälkimmäisessä Suomi olisi epäilemättä loistoasemissa kolmannen osuuden jälkeen, mutta aikamoinen paine tuossa ankkurille tulisi, kun varmasti ankkuri jo ennalta tietäisi, ettei vapaan distanssiosaaminen korkealla oikein kestä vertailua päävastustajien ankkureihin.

Yksi elementti on tietenkin olosuhde. Vissiin ainakin joissain ennusteissa viikonloppuna sataa lunta. Jos tuo pitää kutinsa, niin on äärihelppo ratkaisu mennä kokoonpanolla Kyllönen-Matintalo-Niskanen-Pärmäkoski.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ei varmasti ole Nepryayeva ankkuri. Stepanova on sen verran kovassa kunnossa, että hän tulee nopeusominaisuuksiensa takia olemaan ankkuri. Aika suuri ihme olisi myös Johaugin laittaminen ankkuriksi. Norjan tilanne on vielä vähän auki, mutta Ruotsin ja Venäjän viestijoukkueet ovat aika selvät:

Ruotsi: Ribom/Kalla-Karlsson-Andersson-Sundling
Venäjä: Stupak-Nepryayeva-Sorina-Stepanova

Ei kai Therese missään oloissa ole ankkuri. Karkaamassa kakkos- tai kolmososuudella.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Ensinnäkin, mun mielestä vahvaa vähättelyä puhua romahduksesta tänään Matintalon tai Kyllösen kohdalla. Sijat 14 ja 16 on varmaan aivan hyvät maan kolmos ja neloshiihtäjille.

Toiseksi: Täällä arvostamani hiihtoniilonimimerkit ovat aika loppukiripainotteisia joukkueita kasaamassa joka maalle. Eikö skiathlonin vapaan osuudet paljastaneet, että porukassa voi kovakuntoiset tehdä eroja jo ennen maalisuoraa helpommin kuin normaalisti tai ainakin suuresti väsyttää kiritykkejä? Tämä siis näkökulma, mutta myös ihan rehellinen kysymys.

Suomen ongelma on, että meillä on kolme hiihtäjää, joilla pertsa on ehdoton ykköstyyli, yksi yleiskeskinkertainen ja yksi vapaan sprintteri, jonka matkavauhti ja jaksaminen on täydellinen kysymysmerkki, eikä ne sprinttiominaisuudetkaan ole maailman ehdotonta kärkeä.

Itse olisin samoilla linjoilla kuin @erku . Koska kyse on selvästi normaalia enemmän matkavauhdista kuin loppukiristä, niin laittaisin vapaan osuudet vielä toisin päin eli Kyllönen-Matintalo-Pärmäkoski-Niskanen.

EDIT: Lisätään vielä se, että jos Johaug hiihtää vapaata, niin suomen kaksikko Kyllönen-Matintalo ei kalpene paperilla yhdellekään maalle Venäjän takana perinteisen osuuksilla. Ihan selkeästi hopeakamppailussa Venäjän takana Suomi olisi tuolla nelikolla.
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Matintalon sija on kyllä odotuksiin nähden romahdus - ja aikaero varsinkin. Kyllösen suoritus aika perussuoritus. Toki femma on eri matka, erityisesti Matintalon suhteen se on lohdullinen asia.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Minäkin ehkä lähtisin joukkueella Kyllönen-Matintalo-Niskanen-Pärmäkoski. Riskihän se on, mutta niin on kyllä Joensuu ankkurinakin - varsinkin kun ei ole taattua tästä päivästä huolimatta että perinteisellä kyykytettäisiin. Frida pysyi helposti skiathlonin perinteisellä kärkiryhmässä ja näytti karkaavan ylämäisssä muilta. Venäjä ja Norja ovat perinteisellä takuuvarmoja. Toki tuosta jos putoaa niin vaikea kärkeen on kyllä enää tullakaan.

Vaikka ankkurit todennäköisesti kilpailijoilla ovatkin astetta heikompia, ei se tarkoita käveltävän. Kyllösellä ei loppuun ole aseita, Joensuukin aika kakkoskoria plus täysi arpa distanssikunnoltaan. Vastaavasti Matintalo kyllä hyytyi tänään eikä ollut ensimmäinen kerta.

Vaikea on paletti, kyllä kaipaisi huippukuntoista Ritua mukaan.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Niin sanotulla KPR-analyysilla on muuten mielenkiintoinen kommentti tämä:

"– Joni on ollut spekulaatioissa. Pidettiin palaveria tiistain sprintin jälkeen, mikä on järkevää ja mikä ei. Hän oli myös itse sitä mieltä, ettei välttämättä kannata viittätoista kilometriä hiihtää. Nyt Joni ehtii palautumaan hyvin viestiin, Pasanen toteaa."

Toki tässä nyt ei varmaan OIKEASTI mitään paljasteta, mutta kiinnostava muotoilu silti.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Sarajevossa 1984 6 henkilökohtaista mitalia
Marja-Liisa kultaa 5, 10 ja 20 km.
Aki Karvonen hopea 15, pronssi 50
Hartsa pronssi 15

Pyeongchang 2018 4 henkilökohtaista mitalia
Iivo kultaa
Krista hopea, pronssi, pronssi

Myös Lillehammerissa 4 Marja-Liisa 3,3 ja Myllylä 2,3.

Nyt ollaan 2022 Pekingissä hopea, pronssi, pronssi tahdissa. Ja kolme eri hiihtäjää mitaleilla ekan kerran sitten Sarajevon.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Matintalon sija on kyllä odotuksiin nähden romahdus - ja aikaero varsinkin. Kyllösen suoritus aika perussuoritus.
Matintalo taisi olla vedonlyöntiyhtiöiden listoilla siinä sijoilla 10-12 suosikkeja listattaessa. Nyt hän oli neljästoista ja jäi sijasta 11 tasan neljä sekuntia. Tässä mielessä on vaikeaa nähdä, että tässä mistään romahduksesta olisi ollut kyse. Enemmänkin taisi olla kyse siitä, että Matintalolta suomalaiset odottivat enemmän verrattuna siihen, mikä on realismi aiempien pertsan väliaikalähtökisojen perusteella. Lenzerheidessä Matintalo oli yhdstoista ja Rukalla kuudestoista. Tässä mielessä mistään romahduksesta ei todellakaan voida puhua.

Kyllönen hiihti hyvin odotusarvojen mukaisen kisan, siitä samaa mieltä.

Edit: Ja itse asiassa Matintalon ja Kyllösen välinen aikaero tänään taisi olla hyvin samaa luokkaa kuin mitä se oli molemmissa Tourin pertsan kympin kisoissa.
 
Tuolla radalla eivät näytä pätevän "normaalit" lainalaisuudet. Peesaamalla ei ole taidettu voittaa toistaiseksi mitään, ei skiathlonissa, ei yhdisteyssä eikä oikeastaan edes sprinteissä? Siksi mielestäni ankkurin kirikyky loppusuoralla ei ole keskeinen hiihtojärjestysperuste.

Viesteistä voi tulla ihan poikkeukselliset - jos ei ihan kävelyksi mene niin porukka mennee ihan hajalle jo varhaisessa vaiheessa, varsinkin naisissa. Ja tullaan näkemään liian kovaan peesin lähteneiden todella pahoja katkeamisia. Pidän Joensuuta liian isona riskinä joukkueessa. Kyllönen ei loistanut tänään mutta vain Venäjän neljäs oli häntä parempi.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Kukaan ei ole tainnut vielä ehdottaa naisten viestispekulaatioihin hiihtojärjestystä Matintalo-Niskanen-Kyllönen-Pärmäkoski. Sillä kokoonpanolla minä lähtisin hakemaan kultamitalia. Kakkososuudelle tarvitaan kovakuntoinen nainen, sillä sille osuudelle kilpakumppanitkin oletettavasti panostavat (Johaug, Nepryaeva, Kalrsson/Andersson). Myös ankkuriksi tarvitaan näillä laduilla nainen, joka riittävän loppukirin lisäksi kykenee myös kovaan matkavauhtiin.

Venäjä ja Ruotsi ovat etukäteen Suomen päävastustajat. Venäläisillä vire näissä kisoissa on ollut piirun verran länsinaapureitamme parempi. Norjan menestys vaatii Johaugilta ihan tykkihiihtoa, sillä muut hiihtäjät eivät pärjää tämänhetkisessä kuntovertailussa oikeastaan kellekään päävastustajien oletetuista viestinviejistä. Johaugkaan ei vaikuta olevan tällä kertaa ihan ylivertaisessa tikissä, joten veikkaan Norjan jäävän jopa tyystin mitaleilta viestissä. Kärkinelikkoa haastavat vain Usa ja Saksa, mutta niilläkään ei tällä kertaa liene paukkuja mitalitaistossa pysymiseen.
 
Venäjä ja Norja ovat perinteisellä takuuvarmoja.
En olisi nin varma tuosta Norjasta. Toki jos Johaug on perinteisellä, tulevat olemaan kärjessä. Minä en kuitenkaan pitäisi niin varmana sitä, että Johaug laitetaan perinteiselle. Skiathlonissa teki eron muihin nimenomaan vapaalla ja tämänkään päivän perusteella ei ole aivan lyömätön perinteisellä. Luulen, että Johaug pystyy antamaan Norjalle suuremman panoksen vapaalla, oli roolina sitten ratkaisujen tekeminen ankkurina tai muiden takaa-ajo. Johaug pystyy kyllä vetämään eroja kiinni yksinkin.

Tässä tapauksessa Wengit varmaankin hiihtävät perinteisen ja siinä voi tulla eroja. Tänään heidän ero Matintaloon ja Kyllöseen lähenteli minuuttia. Myhrvold jäikin jo sitten n. kaksi minuuttia. Wengeille vitonen toki sopinee kymppiä paremmin.
Matintalo taisi olla vedonlyöntiyhtiöiden listoilla siinä sijoilla 10-12 suosikkeja listattaessa. Nyt hän oli neljästoista ja jäi sijasta 11 tasan neljä sekuntia. Tässä mielessä on vaikeaa nähdä, että tässä mistään romahduksesta olisi ollut kyse. Enemmänkin taisi olla kyse siitä, että Matintalolta suomalaiset odottivat enemmän verrattuna siihen, mikä on realismi aiempien pertsan väliaikalähtökisojen perusteella. Lenzerheidessä Matintalo oli yhdstoista ja Rukalla kuudestoista. Tässä mielessä mistään romahduksesta ei todellakaan voida puhua.
Missään nimessä ei voi sanoa heidän romahtaneen, jos lopputulosta katsotaan. Ehkä romahduksella on viitattu siihen, että he menettivät tänään sijoja nimenomaan lopussa. Vielä 6,3 km väliajassa he olivat 10. ja 13. Sen jälkeen hävisivät muutaman sijan ja esim. Digginsille Matintalo jäi tuolla välillä n. 20 s ja Kyllönen liki 30 s.

Viestiä ajatellen heidän vahva alku lupaisi hyvää, mutta tietysti kyse voi olla ihan erilaisesta vauhdinjaosta kuin muilla.
 
Miksei naisten parisprintistä ole puhuttu juurikaan Suomessa? Niskanen ja Pärmäkoski siihenkin, niin eikö mitali voisi olla mahdollinen?
Parisprinteissä joukkueet ovat olleet koko ajan kohtuu selvät (Niskanen+Pärmäkoski ja Niskanen+Hakola), niin ei ole ollut tarvetta spekuloida samaan tapaan kuin viesteissä. Toki Hakolan pitää näyttä vielä huomenna olevansa kunnossa. Molemmissa viesteissä on ehdottomasti mitalisaumat, jopa kultamitalit ovat mahdollisia.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Parisprinteissä joukkueet ovat olleet koko ajan kohtuu selvät (Niskanen+Pärmäkoski ja Niskanen+Hakola), niin ei ole ollut tarvetta spekuloida samaan tapaan kuin viesteissä. Toki Hakolan pitää näyttä vielä huomenna olevansa kunnossa. Molemmissa viesteissä on ehdottomasti mitalisaumat, jopa kultamitalit ovat mahdollisia.

Ruotsi on kyllä minusta naisten parisprinttiin selkeä suosikki.

Sen sijaan 4x5 km viestissä Suomo on nyt suosikki nro 1, perässä Venäjä ja Ruotsi. Norjan mitali olisi jopa yllätys, tähän on tultu.

Miesten puolella Suomelle on se pronssi tarjolla parisprintissä ja viestissä Norjan sekä Venäjän jälkeen.

Huomenna nähdään melkoinen otatus Iivo vs Bolsu. Tänään Krista jäi kärkikaksikosta valtavasti, mutta silti pronssia. Miesten puolella pronssia on otettavissa jopa minuutin Bolsua tai Iivoa hitaampana. Saa nähdä, jättäisikö Kläbo jopa kisan väliin. Pronssista on tasainen kamppailu, Hakolalla voisi tykkikalustolla olla ohut sauma siihen.

Iivolla ei ollut pertsalla yhdistelmähiihdossa aivan Kepan veroista kapulaa, toivottavasti pakasta löytyy nyt 15 km se tykkipari.

Spitsov olisi voinut olla yllättäjä pronssiin, mies hiihti jo yhdistelmähiihdossa hyvin Neprajevan suksilla, mutta ei taida osallistua 15 km kisaan.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kyllönen-Matintalo-Niskanen-Pärmäkoski olisi valintani. Toi Kyllönen kieltämättä vähän hirvittää ja pitäisikö Kepan hiihtää toinen osuus, jolloin Kyllönen olisi kolmannella osuudella. Tai Kepa avausosuudelle. Tai. Kuitenkin Pärmäkoski ankkuriksi. Tai Kepa.

Matintalo on sen verran sähläysaltis, että sille avausosuus voi olla liian hankala.
 
Ruotsi on kyllä minusta naisten parisprinttiin selkeä suosikki.

Miesten puolella Suomelle on se pronssi tarjolla parisprintissä ja viestissä Norjan sekä Venäjän jälkeen.
Samaa mieltä näistä asetelmista. Sundling-Dahlqvist-parin kohdalla pitää jättää pieni varaus sen suhteen, että miten kestävyys riittää useampaan lyhyen palautuksen vetoon. Etenkin Dahlqvistin kodalla pitäisin kyykkäystä mahdollisena.

Ketkäköhän Norjalla ja Venäjällä hiihtää miehissä pariviestin? Kläbo+Golberg ja Bolshunov+Ustiugov?
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Nyt tuntuu jo hyvältä nuo äskeiset mitalit, mutta kun Kepa oli tullut maaliin ja aikaero näkyi ruudussa niin harvoi tulee niin vahva korventava vitutuksen tunne. Prkl että otti luonnolle.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Loistavaa oli tämä Kertun hopea. Meni tunteisiin varmaan monellakin. Mitalista pitää nauttia ja missään tapauksessa ei typeriä jossitteluja. Uskomatonta, kuten Kristan pronssikin. Pienet marginaalit tosiaan ovat! Paras päivä hiihtokatsomoissa miesmuistiin, enpä olisi uskonut tätä näkeväni kuukausi sitten. Vanhat hyvät ajat ovat täällä taas!

Viesti on täysin eri kilpailu. Vaikka Suomella näyttää hyvältä ja mitaliehdokkaisiin on nyt luettava, niin silti mikään ei ole varmaa. Kokemukseen kannattaa nyt luottaa, Joensuuhun on vaikea luottaa, kun ei ole normimatkoilta suorituksia näissä kisoissa. Olisi järjenvastaista nyt tiputtaa Kyllönen joukkueesta. Kestokykyä kuitenkin Annella on.

Ainoa mikä on varmaa, että mitkään ennakkospekulaatiot eivät kykene antamaan idioottivarmaa menestyskonseptia. Suomen iskukyvystä on puolet poissa, koska perinteisen tähdet täytyy uhrata vapaalle. Kyllönen on kokenut, joten hänet voidaan laittaa aloittajaksi. Lienee vähiten hasardi siinä. Matintalo kakkososuudella tekee normisuorituksen, mutta riittääkö se? Onneksi ei muillakaan pertsa juuri kulje, joten voi olla, että vapaalle lähdettäessä monta joukkuetta tulee yhdessä maaliin. Johaug ehkä menee menojaan.

Kertun laittaminen toiselle osuudelle olisi sekin jättimäinen riski, koska silloin pitäisi heittää Joensuu kolmannelle. Normikisoissa ok. ratkaisu, mutta nämä eivät ole normikisat. Hapenottokyky ja kivunsieto ratkaisevat ja siinä nelikkomme on ainoa, jolta on kunnolla dataa. Kyllönen ei sovellu vapaalle, kuten ei Matintalokaan, jos mennään isoa kovaa.

Houkuttelevaa olisi toki se, että Kerttu ja Johaug vetäisivät kovan kaulan muihin, jolloin Anne vain sinnittelisi maaliin ja Pärmäkoski hoitaisi mitalin. Voi olla, että kultamitalia tavoitellessa Kerttu pitäisi laittaa kakkoselle, mutta riskit ovat suuret. Venäjä on joka tapauksessa tasaisen kova, joten Suomen taistelu mitalista käy Ruotsia vastaan. Saksa ja USA:kin mainittu, ihme jos jompikumpi mitalin saa. Kullastakin saa nyt haaveilla, teoriassa kaikki on mahdollista, koska eivät ole normikisat.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Sen sijaan 4x5 km viestissä Suomo on nyt suosikki nro 1, perässä Venäjä ja Ruotsi. Norjan mitali olisi jopa yllätys, tähän on tultu.
Minä kyllä näen Suomen maksimissaan n. kolmossuosikkina, joskin marginaalit ovat pienet. Venäjällä on tasaisin joukkue ja Nepryaeva johtotähtenä sekä jopa varaa pudottaa Rygalina tai Stepanova joukkueesta, vaikka molemmat ovat hiihtäneet hienosti kisoissa.

Ruotsin taas on milteinpä pakko ottaa sprintin kaksoisvoittajat joukkueeseen, mikä herättää omat kysymyksensä kestävyyden suhteen. Sama ongelma on Suomellakin, jos Joensuu hiihtää ankkuriosuuden. Kyllönen-Matintalo perinteisellä saattaa johtaa viestin karkaamiseen jo kakkososuudella.

Norja ei tällä hetkellä ole kultasuosikki, mutta ei sen mitali nyt yllätys olisi. Hajanainen heidän joukkueensa toki on. Kaivaako Falla avaukseen kokemuksellaan, voiko Hagaa laittaa surkean skiathlonin myötä vapaalle? Fossesholm?

Siellä voi ihan oikeasti olla Saksa yllättävän pitkään mukana, hyvä huomio yläkerrasta.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oliko se Johaug kaatunut tms pitänyt voitelutauon, vai miksi se yksi pätkä oli hänellä niin heikko? En nähnyt siis kisaa.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Sen sijaan 4x5 km viestissä Suomo on nyt suosikki nro 1, perässä Venäjä ja Ruotsi. Norjan mitali olisi jopa yllätys, tähän on tultu.
Ihan pieni semi-nillitys vielä tähän: Venäjällä on laittaa joka osuudelle maailman top-10 hiihtäjä. Siis kaikista hiihtäjistä top-10. Täytyy muistaa myös se, että Rygalina oli skiathlonin vapaalla 3. nopein. Runsaudenpulaa on Venäjällä viestiin ja mun mielestä selvä ennakkosuosikki. Siellä on vielä se Stepanova naftaliinissa. Sorina(10)-Stupak(7)-Rygalina(3)-Nepryajeva(5). Suluissa näiden kisojen paras sijoitus kyseisellä tyylillä.

Vertailuna vaikka:
Suomi: Kyllönen(16)-Matintalo(9)-Pärmäkoski(9)-Niskanen(7)
Norja: L. U. Weng(25)-T. U. Weng(21)-Johaug(2)-Fossesholm(13)

EDIT: Saksa näin tarkasteltuna myös yllättävän kova. Yksi osuus (avaus?) ainoastaan kysymysmerkki.
Saksa: Fink(25)-Hennig(5)-Krehl(14)-Sauerbrey(12)
 
Viimeksi muokattu:

Nilkkakiituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
PALLOKERHoo
Tämä Kepan hoppee tälle päivälle antaa Iivolle huomiseen sellaisen lisälatingin että loppuu
Suomesta mitalikahvipaketit ja munkit lähipäivänä. Iloitaan tänään tästä ja toivotaan että kirkastuu.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ihan pieni semi-nillitys vielä tähän: Venäjällä on laittaa joka osuudelle maailman top-10 hiihtäjä. Siis kaikista hiihtäjistä top-10. Täytyy muistaa myös se, että Rygalina oli skiathlonin vapaalla 3. nopein. Runsaudenpulaa on Venäjällä viestiin ja mun mielestä selvä ennakkosuosikki. Siellä on vielä se Stepanova naftaliinissa. Sorina(10)-Stupak(7)-Rygalina(3)-Nepryajeva(5). Suluissa näiden kisojen paras sijoitus kyseisellä tyylillä.

Vertailuna vaikka:
Suomi: Kyllönen(16)-Matintalo(9)-Pärmäkoski(9)-Niskanen(7)
Norja: L. U. Weng(25)-T. U. Weng(21)-Johaug(2)-Fossesholm(13)

Sama. Venäjä on ainoa, jolla ei yhtään heikkoa lenkkiä.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sama. Venäjä on ainoa, jolla ei yhtään heikkoa lenkkiä.

Ainakin vedonlyönnin puolella naisten viestiin voittajan kertoimet (PAF) : Suomi 2,75, Venäjä 2,75 ja Ruotsi 2,75. Norja 9,00.

Kepa oli tänään ennakkoon vedonlyöntifirmoilla suosikki nro 3, joten hieman yläkanttiin, samoin Kristalla joka oli ennakkoon sijoilla 4-6. Fridan romahdus jatkui ja hän jäi valtavan paljon muille. Se hieman yllätti, että Krista jäi Kepalle yli 30 sek, tuo on iso ero 10 km hiihtoon. Kalusto selittänee osan, kun Kristan loppu tuli tahmeasti.
 

Barney

Jäsen
Tuossa kun mietitään tuota Niskasen kovaa kuntoa, niin vaikka perinteisellä hän on ollut kova, niin vapaalla hän on ollut aika kaukana kärjestä. Esimerkiksi tourilla, jossa hän voitti perinteisen 10 kilometriä hän oli vapaan 10 kilometrin yhteislähdössä vasta sijalla 22 ja tuli Matintalon kanssa melkein samaan aikaan maaliin. Tässä Kepan eroja muutamiin mahdollisiin kolmososuuden hiihtäjiin tuolla matkalla Tourilla:

Jessica Diggins - +41,4 sekuntia
Frida Karlsson - +40,9 sekuntia
Tatiana Sorina - +40,6 sekuntia
Ebba Andersson - +40,2 sekuntia

Tuosta puuttuu siis vielä Johaug, joka hiihtää todennäköisesti kolmososuuden ja on vapaalla todennäköisesti myös noita nimiä kovempi. Joulukuun Lillehammerin ja Davosin 10 kilometrin vapaan kisoissa Niskanen hävisi näin paljon noille mahdollisille kolmososuuden hiihtäjille:

Lillehammer:

Frida Karlsson - +44,1 sekuntia
Therese Johaug - +43,8 sekuntia
Ebba Andersson - +11,1 sekuntia
Tatiana Sorina - +8,3 sekuntia

Davos:

Therese Johaug - +50,3 sekuntia
Jessica Diggins - +35,8 sekuntia
Frida Karlsson - +33,2 sekuntia
Tatiana Sorina - +6,3 sekuntia

Kertaalleen on Andersson ja Diggins jääneet Niskasen taakse. Perinteisen kakkosuudella Niskanen voi olla vaikka koko joukon nopein, mutta vapaan kolmososuudella hän todennäköisesti jää noille pahimmille kilpailjoille vain lisää, vaikka hänen pitäisi ottaa niitä kiinni. Pärmäkoski voisi ankkurina olla matkavauhdissa kovempi kuin muiden maiden ankkurit, mutta kun se ero on todennäköisesti tuossa vaiheessa vähintään se 30 sekuntia kärkeen (kuten Lillehammerissa, kun viesti aloitettiin kolmikolla Matintalo-Kyllönen-Niskanen), niin kuinka realistista on, että Krista ottaa ankkurina tuon kärjen kiinni ja jättää sen myös ennen loppusuoraa? Kirissä on muilla mailla kovemmat tykit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös