Pe 10.4.2015 Kärpät - JYP (5. välierä)

  • 19 636
  • 169

Sannoittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Play off -sarjassa meneillään tai juuri edessä oleva peli on aina se tärkein peli. Kun tämä peli on pelattu, sarjan tärkein peli on seuraava peli. Sarjaa on seurattava reaaliaikaisesti - jos sitä katsoisi jotenkin kumulatiivisesti, voisi sanoa, että Kärpät on erittäin pienten margiaalien vallitessa menettänyt 4 - 0 -otteluvoitot. Jos Kärpät olisi hoitanut molemmat jatkoajat, tätä sarjaa ei enää pelattaisi. JYP on näistä kahdesta se joukkue, joka on ollut kuilun partaalla, mutta saanut kuitenkin sarjan 2 - 2 -tilanteeseen.

Itse seuraan tätä sarjaa venäläinen ruletti -analogian kautta. Pöydällä ollut revolveri on käynyt vuoron perään molempien joukkueiden ohimolla. Neljä kertaa peräjälkeen on kuultu iskurin lyönti tyhjään kammioon. Nyt revolveri on taas Kärppien ohimolla. Molemmilla kerroilla Jyväskylässä liipasin on hieman juuttunut, mutta toiminut lopulta.

Tässä asetelmassa keväällä 2010 TPS kävi voittamassa Jyväskylässä viidennen välieräpelin voitettuaan edellisen kotipelinsä jatkoajalla. Ennakkoasetelmien mukaan JYPin piti tuolloin mennä heittämällä finaaliin - toisin kävi. Tämä muistijälki on vielä tuoreena perimätietona joukkueessa.

Järki kuitenkin sanoo, että Kärpät vie. Mahdollisuuksia kuitenkin on JYPilläkin.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Toivottavasti JYP pystyy haastamaan isännät edelliskertaa paremmin. Kolme pointtia:
  • Kärppien tuoreet jalat ja uudet ukot - ehdottomasti plussaa
  • Tuomaristo ottaa enemmän roolia kuin keskiviikkona, selitys valmiina
  • JYP, pää kylmänä. Oma pää etenkin.

Toivon tasaista peliä. Tsemppiä JYP!
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Hienoa play-off kiekkoa taas tänään. Paremmin puolustanut voitti. Katsotaan onko huomenna vielä energiaa kotipelissä. Jotenkin omaan silmään näytti väsyneeltä jypin peli
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Hienoa play-off kiekkoa taas tänään. Paremmin puolustanut voitti. Katsotaan onko huomenna vielä energiaa kotipelissä. Jotenkin omaan silmään näytti väsyneeltä jypin peli

Samat aatokset. Jypillä ei Hotakaisen alun paikkaa lukuunottamatta tontteja annettu. Voisiko jopa sanoa että aika vähän vituttaa tappio. En ole pettynyt omiin tippaakaan,Kärpät oli vaan parempi. Hienoa taistelua. Tarkki huikea! Huomenna jollain ilveellä game-7skaan. Katotaan!
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Puolustuspelin kautta kaks erää. Kolmanteen yks virhe ja siitä eskaloituen 4-0. Hieno sarja, karmeeta vääntöä. Kaikki ainekset loistavaan sarjaan. Huomenna.......
 

sampson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Leijonat
Tasaista peliä 2 erää. Jyp aloitti hieman löysästi erän ja hävisi pelin. Toivotaan, että huomenna kotivoitto, jotta hieno sarja jatkuisi.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kärpät kyllä tänään väsytti JYPin. Kaksi erää nollanollaa ja kolmannessa hirveä höyry päälle. Nyt on vaan haettava se vierasvoitto huomenna Jyväskylästä.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voiton ohella lämmittää, ettei Donskoilta hylätty maali ratkaissut mitään. Mielestäni videon perusteella korkeaa mailaa ei pystynyt mistään kuvakulmasta pitävästi näkemään. Vähän jo hirvitti että tuo ratkaisee kun peli vain junnasi nollalukemissa.

Donskoi ravisteli jalkaansa tuossa lopussa ja kokeili miten kestää painoa, olisikohan se polvitaklaus sittenkin aiheuttanut jotain tärskyä vaikka pelasikin loppuun saakka. Marjamäkikin vihjaili haastattelussa, että huomenna taas uudet kokoonpanot. Liekö viittasi sitten siihen, että Davis ja Kaspar vain lepäsivät tämän pelin ja huomenna takaisin tuoreilla jaloilla.

Toivottavasti epätoivo ei aja Jypiä siihen ahdinkoon, että täytyy alkaa kultakypärää eliminoimaan. Tokihan se olisi sarjan voiton kannalta järkevää, mutta urheilullisuus sitten eri asia.. Tuon polvitaklauksen lisäksi heilui kyynärpäät aika ylhäällä pariinkin otteeseen.
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Olipa ihana voitto sen keskiviikon ikävän Jyväskylän kokemuksen jälkeen!

Väsytystaktiikka toimi. Huomenna laitetaan Jyppi kesälomalle! Me ollaan tuoreempia.

E: Kyllähän sai roikkua tänään. Ihan kauheata katsottavaa, ei hyvää liigakiekolle. Ugh.
 
Hieno sarja, ei voi muuta sanoa. Kyllä JYP on todella kova joukkue ja luulen että huomenna nousee vielä. Game seven.
Mahtava nähdä kiekkoa ilman suurta provoilua ja sikailua, suht kovaakin otetaan välillä mutta törkeydet puuttuvat. Kiitos siitä molemmille.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Mielestäni tänään Kärpät oli suvereeni. Tuli oikein JYPin parhaat vuodet mieleen. Hienosti JYPin hyökkäykset ohjattiin kulmiin, kunnon maalintekosektorille ei JYP päässyt tänään kuin muutamia kertoja ja nekin onnekkaista pompuista. Iiro Tarkille siis helpohko nollapeli. Tuomas Tarkki taas pelasi melkoinen godmode päällä. Maaleille ei mahtanut kyllä mitään, kun noin unessa kolmanteen erään JYP tuli. Oikea joukkue voitti tänään, eikä tästä playoff parista kyllä väärää joukkuetta finaaliin saa. Onnea Ouluun, teillä oli palaset melko hyvin kohdillaan tänään. Game Seven toki nähdään vielä..
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kärpät = Diesel. Tuossa eka pari erää vähän nolla nollaa ja sit kolmosessa "ai hitto pitäis vissiin tehdä maalejakin". Neljä nolla ja näkemiin.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Voiton ohella lämmittää, ettei Donskoilta hylätty maali ratkaissut mitään. Mielestäni videon perusteella korkeaa mailaa ei pystynyt mistään kuvakulmasta pitävästi näkemään. Vähän jo hirvitti että tuo ratkaisee kun peli vain junnasi nollalukemissa.

Omasta mielestäni oli korkea maila sen verran selvästi, etten edes elätellyt toiveita, että maali hyväksyttäisiin. No hienoa, että saatiin lopulta kiekko perille tarpeeksi usein ihan hyväksyttävästi.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän kauden hienoin matsi katsoa. Kaksi huippujoukkuetta vastakkain, molemmat pyrkii pitämän vauhtia ja haluaa pitää kiekkoa.

Pelin tärkeys ja panos näkyi varsinkin kotijoukkueen pelissä. Siihen kun lisätään Jypin laadukas paineistaminen ja keskialueen ohjauspelaaminen oli syöttöjen saaminen perille ja keskisektorille pääseminen enemmän kuin vaikeaa.

Kärpät on tyly joukkue kun joutuu selkä seinää vasten. Jyp aloitti 3.erän jostain syystä huonosti 40min hyvän pelaamisen jälkeen ja Kärpät löi kiekon pussiin kahdesta merkkausvirheestä.

Yksittäisten tuomarivirheiden tai kalasteluiden jauhaminen vie arvon siltä, että tänään nähtiin aika pirun hyvä lätkämatsi.

Nautin.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Muutamaa hyvää paikkaan lukuun ottamatta JYP oli tänään aseeton. Pihlman ei malttanut syöttää eikä Hotakainen saanut kiekkoa rysään.
Peli ratkesi sitten lopulta kahteen merkkausvirheeseen:
Luoma löysäili totuttuun tapaan kiekkoon mennessä, hävisi kaksinkamppailun ja Tuppurainen joka ennakoi, että Luoma oikeasti tekisi, vaikka työnsä voittaisi kiekon oli kaukana maalilta, josta Kemppaisella oli jälleen kerran ihan liian helppo paikka pistää kiekko sisään.
2-0 maalissa vastaavasti Poukkula jättä Masuhrin ihan yksin viivaan, josta ruotsainen pääsi nousemaan rauhassa lähelle ja katsomaan tarkasti mihinkä kiekon sijoittaa.
 

CtrlAltDel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Parempi voitti.

Niinimaa on TV:ssä raivostuttava. En tiedä, onko kyseessä puhevika vai murre, mutta hirveältä sönkkäämiseltä se kuullostaa. Ei ihmetytä, että Summaselta meni aikanaan hermo.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Kärpät = Diesel. Tuossa eka pari erää vähän nolla nollaa ja sit kolmosessa "ai hitto pitäis vissiin tehdä maalejakin". Neljä nolla ja näkemiin.

Juh.
Näytti siltä mun näkökulmaan et kaks ekaa erää meni Jypille. Mutta sitte en oo nähny tämmöstä kolmatta erän alkua Kärpiltä millonkaan.
Saattaa olla syynä muutama pelin aikana nautittu olut.
Kyllä oli pelko perseessä mutta tuo kolmas erä oli...
Tuo diesel on kyllä että miten se käynnistyy, tuntuu että mennään pelin sisällä hengessä mukana ja sitte vasta diesel käynnistyy jahka tarvista on..?

Onneksi pelataan taas huomenna että riittää kiekkojännäreille viihdettä!

Oho, mihin jäi ne kaikki tuomaritoiminnasta kritisoivat viestit? (tähän iso hymiö)
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Jotenkin omaan silmään näytti väsyneeltä jypin peli

Mun mielestä JYP lisäsi höyryä 2-0 maalin jälkeen, kuin nappia napsauttamalla. Ei mitään väsymyksen merkkejä osunut tähän silmään. JYP on korkean karvauksensa kanssa, kuin se dufvan aikainen JYP positiivisessa mielessä. Lähes finaaliainesta.. Mutta nuo oman pään järkyttävät puolustusvirheet.. Ei käsitä miten tollaisia voi tulla. Tarkki näytti taas huikealta. Tuli Oulun ajat mieleen :) Mitähän taakella itsellään ajatuksissa pyöri, kun oma puolustus häslää mitä sattuu edessä?

Kärpät oli kyllä tyly tänään. Joukkueen tiivis viisikkopuolustus paikkaa näitä Glennin hasardeja hyvin ja kovan paineen altakin päästään kiekottelemalla pois. Masuhrin maalista sen verran, että itse olisin jo kolme kertaa nakannut kiekon maalille jos olisin ollut Mäenalasen saappaissa. Onneksi kaverilla löytyy malttia ja silmä takaraivosta. Mahottoman hyvä suoritus!
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnittelut Kärpille. Kaksi erää tasaväkistä taistelua, sitten heti 3. erän alkuun Mikko Luomalta jälleen löysää pelailua omassa päässä ja kappas kappas ketkä siellä rokottaa. Kyllä nuo avausmaalit vaan ovat todella tärkeitä, heti tuon maalin jälkeen hyvä pyöritys Kärpille ja Mikko Luoma tietenkin boxiin. JYPin olisi pitänyt ehdottomasti tehdä tänään johtomaali, ainut vaan että ei siellä paljoa kunnon paikkoja ollut.

Meikäläisen tunneskaalan osalta outoa, että ei juurikaan vituta. Kärpät tänään ansaittuun voittoon hyvän kolmannen erän myötä ja pulinat pois. Tyly esitys kotiyleisön edessä, arvostan. Huomenna jatkuu ja JYP ottaa pakkovoiton kotona.

Tuomarikitinät ja muut jääneet myös pois tästä sarjasta. Oli siinä 3-0 malissa sitten maalivahdin estämistä tai ei, niin se on aivan sama ei JYP tuosta olisi enää noussut. Game seven tulee olemaan jotain huikeaa.

Niinimaalle annoin jopa kehuja ottelun aikana ja ennen ottelua, mutta kyllä tuo virnuilu aina Kärppien maalien jälkeen korpeaa hieman. Ymmärrän sen täysin, ettei pysty ihan neutraalisti olemaan, mutta siltikin. On niitä varmaan huonompiakin kommentaattoreita kuitenkin.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kuten kirjoitin otteluketjussa niin se voittomaali oli kylläkin Löfmanin maali. Sekä Lofman että Pulli menevät kiinni samaan mieheen ja maaliedusta jää vapaaksi. Useimmissa pelikirjoissa tässä tilanteessa sentteri ottaa maalin edustan. Kolmikosta Luoma-Löfman-Pulli Luoma oli tässä kyllä se pienin roisto.

Kolmas maali oli muuten selvä maalivahdin estäminen. Ketjussa moni Kärppäkannattaja oli kujalla säännöstä kuten olivat sekaisin niin Waheeb kuin Niinimaakin. Säännön perusteella ei ole merkityksellistä missä Huml oli vaan missä Tarkki oli. Tarkki oli omalla alueellaan kontaktin alkaessa ja Huml selvästi esti Tarkin liun blokkaamalla Tarkin jäässä liukuvan patjan jalallaan ja estäen Tarkin torjuntaliikkeen. Parhaiten tuo näkyy Ruudun ottelutallenteen ajassa 3.03.45-3.03.47 missä kamera on jään tasolla.

Kertauksena sääntö:

471 - MAALIN HYLKÄÄMINEN a) Maalia ei hyväksytä

6. jos hyökkäävän joukkueen pelaaja millään tavoin – vahingossa tai muutoin – koskettaa maalivahtia silloin, kun maalivahti on maalialueellaan ja maali syntyy
7. jos hyökkäävän joukkueen pelaaja millään tavoin –muutoin kuin vahingossa – koskettaa maalivahtia silloin, kun maalivahti on maalialueensa ulkopuolella ja maali syntyy


Todella paha tuomarivirhe.
 
Viimeksi muokattu:

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Niinimaa on TV:ssä raivostuttava. En tiedä, onko kyseessä puhevika vai murre, mutta hirveältä sönkkäämiseltä se kuullostaa. Ei ihmetytä, että Summaselta meni aikanaan hermo.

Näin. Jostakin se pitää kaivaa. Huomenna miljoonan dollarin paikka. Löytyykö joku jkylää puhuva paikalle?

Lindroos?
 

JJ#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niinimaa on TV:ssä raivostuttava.

Saatan itse olla meleko värilasinen ihminen, mutta en oikeasti hiffaa mistä tää Niinimaa-viha ja värilasisyyttely kumpuaa? Tänäänkin (on muissakin kommentoimissaan otteluissa) antoi oikeutetusti negaa Kärppien pelaamiselle ja kehui JYPiä. Mun mielestä oululaisesta puherytmistään (murre on aika hyvin sulanut pois) huolimatta aivan kilpailukykyinen puolineutraali kommentaattori. Verrattuna vaikkapa selostuspuolella Anssi Ritariin, joka tais saada jonkin sortin henkisen ejakulaation viimeksi keskiviikkona JYPin maaleista, ja muistaakseni SaiPa oli myös lähellä Ritarin sydäntä puolivälierissä selostusten perusteella. Nyt mä varmaan saan ihan kauheet skeidat niskaan, mutta antaa tulla vaan...

Itse pelistä, 40 min kyttäilyä, sitten molemmat laittoi urut auki ja Kärpät rankaisi kahdesti, loput kosmetiikkaa. Tuomas Tarkki aivan huikea. Uhkaavasti näytti siltä et taasko se oma koira puree tuon torjuntaflow'nsa myötä, mutta onneksi JYP ei päässyt maalipaikoille, ja tuhlasi ne vähätkin.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Ei päästykään voitolla yöhön mutta voitolla sentään kotiin. No kalsarit jalkaan.

Kärpät puolusti hyvin, mutta Laten ilme 2. erän jälkeen oli aika vakava. Kopista tuli sitten vapautuneempana.

Kemppaisen hylätty maali oli hallikameroiden mukaan kyllä selvästi yläriman alta lyöty, pidettiin selvänä maalina. Pitää katsoa televisiokuvasta uudestaan.

Donskoin kenttä oli melko hyvin pihdeissä, pientä turhautumista näkyi läheltä seurattuna. Osuma polveen näytti pahalta ja kumahti ikävän näköisesti, onneksi jalka oli ilmeisesti kontaktissa koukussa. Ainekset olivat vaikka mihin.

Glenn toi mukavasti jämäkkyyttä Kärppien alakertaan, muutamia kertoja nakkeli miehekkäästi äijää irti kiekosta.

Hyvä jatkaa huomiseen, eiköhän pistetä sarja poikki.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Parempi voitti.

Niinimaa on TV:ssä raivostuttava. En tiedä, onko kyseessä puhevika vai murre, mutta hirveältä sönkkäämiseltä se kuullostaa. Ei ihmetytä, että Summaselta meni aikanaan hermo.
Se on se nariseva ääni mikä häiritsee. Rami luuli varmaan pukukopin saranojen kitisevän, ei auttanut rasvauskaan, pienen pähkäilyn jälkeen selvisi että se olikin Janne.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uh, olihan tärkeä voitto. Oikein Marjamäkimäinen peli, rummutetaan niin kauan sitä omaa peliä, että vastustaja ne tarvittavat virheet tekee ja sitten isketään. Tänään ei JYPille maalipaikkoja annettu, ne ainoat lienee yhden käden sormin laskettavissa.
Ahon ja Mäenalasen kenttä oli paikoin melko pahoissa vaikeuksissa omissa, mutta vastapainona Sakulta maailmanluokan syöttö pelin ratkaisseeseen maaliin. JATKOON!
JYPistä tänään negatiivisessa mielessä jäi junnumaisesti höntyilleet Pulli ja Luoma. T.Tarkki taas positiivisessa mielessä. Josko se joku kausi kotiutuisi takaisin Kärppiin ja jatkaisi noita käsittämättömiä torjuntoja meidän paidassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös