Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 698 308
  • 17 056

Perreault85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Laine liukuu takaperin koko ajan kauemmaksi puolustusasetelmasta aloituspisteelle asti ja on jopa lähempänä laitaa kuin yksikään vastustajan pelaaja. Tässä ilmeisesti sinun teoriasi mukaan reagointi ohjaa toiseen kuin järki, mutta minun mielestäni Laine on täysin unten mailla. Ei tälle ole mitään pelitavallista tai muuta syytä ole, sillä sijoittuminen on luokkaa 'controller disconnected'.


Niin, käytännössä Laine tuossa 1-1,5metriä voi olla väärässä kohdassa juuri ennen maalia, mutta sitä ennen liikkui pakin mukaan, joka tuossa lopussa taisi lähteä peruuttamaan siniviivaa kohti. Ei tuossa tilanteessa laiturin pitäisi pelata kuin aluetta, ja hyvin tuossa näkyykin, kun 1 Columbus-pakki on ihan missä sattuu puolustamassa ei ketään, jonka takia siellä maalin edessä on McGinn vapaana.

Taisi heti seuraavassa vaihdossa olla sama mies identtisessä maalipaikassa, joten kyllä siellä puolustuksessa tehdään aika isoja merkkausvirheitä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tämä saattoi olla Laineelle lottovoitto, että velttoilua ei suvaita ollenkaan. Parhaimmillaan miehestä kuoriutuu Patrik Laine 2.0, joka on täyttä terästä kentän kaikilla osa-alueilla. Riskejäkin on toki ilmassa, mutta enemmän näkisin mahdollisuuksia. Jos kukaan ei reagoi niin voi olla, että Laine tekee vain tarvittavan ja pelaajan kehitys pysähtyy.
 
En tiedä uskaltaako täällä mitään sanoa, mutta otan riskin. Laineelle on hyvä oppia tuo penkitys. Ylimielinen pelaaminen pitää karsia pois. Mielestäni Laine ei ole lähelläkkään NHL:n parhaita maalintekijöitä. Hyvä pelaaja toki, mutta Laine tekee ehkä liian yksipuolisesti noita maaleja tuolta samalta paikalta. Kun taas maailman parhaat maalintekijät, kuten Ovechkin, Pastrnak, Matthews tekevät huikeita soolomaaleja ja paikasta kuin paikasta. Paten pitää lopettaa itsestään liikojen luuleminen. Hän on mielestäni NHL:ssä parempaa keskitasoa maalien teossa.

Tortorella on varmasti yksi parhaimpia valmentajia mitä Laineelle voi tulla. Torts pakottaa Laineen epämukavuusalueelle ja saa pysymään pojan jalat maassa. Tuo tulee lopulta potkimaan Lainetta eteenpäin ja paremmaksi pelaajaksi. Uskon, että Tortorella ja Laine löytävät yhteisen sävelen vielä ja Laineesta tulee luottopelaaja Columbukselle.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Saas nähdä miten seuraavassa Kimantissa suhtaudutaan tähänä penkitykseen. Haukutaanko Torts pystyyn vai nähdäänkö tämä nerokkaana ideana saada Laine hiljalleen sisään joukkueeseen. Tuskin sieltä isompaa raippaa on tulosssa Laineen puolustuspelaamiselle.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En nyt ihan ymmärrä mitä tässä taas väännetään. Texierin kohdalla tällä kaudella Tortorella sanoi että ei ne virheet, joita Tex siis tekee, haittaa jos työmoraali on kunnossa. Tex onkin virheistään huolimatta peli ajoissa kärkipäätä hyökkääjissä.

Laineelle sama homma, jos välillä omissa häviät sillä että vastustaja vaan on parempi niin ei muutakuin seuraavaan vaihtoon. Jos taas häviät niin ettet edes yritä silloin penkki kutsuu. Ei joukkue urheilussa voi nousta kenenkään yläpuolelle varsinkaan kun ei ne Laineen kannukset vielä niin isot edes ole.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Edellyttääkö supertähteys jotenkin erityisen hyvää kokonaisvaltaista pelaamista? Joku Ovechkin tai McDavid voisi olla eri mieltä.
Ei edellytä, mutta Ovechkin siinä kuin McDavid ovat pystyneet uransa alusta asti luomaan hyökkäystä huomattavasti enemmän kuin samaan aikaan kaukalossa oleva vastustaja (nykyisestä Oviesta en ole varma).

Laine ei ole tainnut vielä yltää yhdelläkään kaudellaan positiiviseen maaliodottamaan 5vs5 -pelissä, ts. on ollut joukkueelleen lähinnä yv-ase.

Sen puoleen Laineen vertailu pariin supertähteen edes pelityylin puolesta on täysin absurdia. Joko sitä hyökkäystä pitää alkaa syntyä helvetisti enemmän tai sitten puolustusalueella on tehtävä muutakin kuin vartioitava b-pistettä.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
No, tiedetäänkö nyt, miksi Pate oli penkin päässä? Jos ei tiedetä niin en spekuloisi kovinl laajalti, kun tyhmäksihän siinä itsensä sitten tuntee, jos kyseessä oli selkävamma.
 
No, tiedetäänkö nyt, miksi Pate oli penkin päässä? Jos ei tiedetä niin en spekuloisi kovinl laajalti, kun tyhmäksihän siinä itsensä sitten tuntee, jos kyseessä oli selkävamma.

Tortorellan kommenttien perusteella kyse oli nimenomaan penkityksestä.

"I think it's part of the process of understanding our team concept, how we do things here, the discipline of being a pro. All that stuff comes into play. It wasn't because of the missed assignment (on McGinn's goal). There's a number of things that come into play. That will stay in the locker room. It's what I feel I need to do. The last thing I want to do is bench a player. It's an easy thing to bench a player. Honestly, that's the last thing I want to do, but if I think I need to do it, then I need to do it." (NHL.com)

Saattoi olla penkitykseksi verhoiltu selkävamma, mutta kyllä mä noiden kommenttien perusteella kallistuisin ihan vain siihen penkitykseen. Ja uskon, että tämä tekee Laineelle pelkästään hyvää.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Toivotan onnea ”Jampelle” Pate Laineen ”franchise-sopimuksen” tekemiseen kauden päätteeksi...

Ja tuskin maltan odottaa seuraavaa Kimanttia-podcastia [hymiö]
 

Johnnie

Jäsen
Kyllähän se vähän edellyttää, että olet ansainnut pelata niitä ykkösketjun peliaikoja vastustajan ykkösketjuja vastaan. Nyttenhän Laineen peli on edelleen liian ailahtelevaa ansaitakseen paikkansa ykkösessä joka ilta. Tuskin Ovechkinin ja McDavidin kohdalla samaa keskustelua tarvitsee käydä.
Ei edellytä, mutta Ovechkin siinä kuin McDavid ovat pystyneet uransa alusta asti luomaan hyökkäystä huomattavasti enemmän kuin samaan aikaan kaukalossa oleva vastustaja (nykyisestä Oviesta en ole varma).

Laine ei ole tainnut vielä yltää yhdelläkään kaudellaan positiiviseen maaliodottamaan 5vs5 -pelissä, ts. on ollut joukkueelleen lähinnä yv-ase.

Sen puoleen Laineen vertailu pariin supertähteen edes pelityylin puolesta on täysin absurdia. Joko sitä hyökkäystä pitää alkaa syntyä helvetisti enemmän tai sitten puolustusalueella on tehtävä muutakin kuin vartioitava b-pistettä.

En ole eri mieltä. Ajatuksenani ei ollutkaan rinnastaa Lainetta hyökkäyspään tekijänä McDavidiin tai Ovechkiin. Eiköhän se ole sanomattakin selvää, että puhutaan ihan eri kategorian pelaajista.

Alun perin lainaamastani kohdasta sai vain sen käsityksen, että (Laine) ei voi olla supertähti, jos kokonaisvaltainen pelaaminen ei ole jollain tietyllä tasolla, jota taas ihmettelin. Eli jos Laine pyssyttäisi 50 kaappia ja 100 pistettä kauteen, niin kyllä silloin minun mielestäni oltaisiin supertähtiä kokonaisvaltaisuuden tasosta riippumatta.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Lainehan on pelannut lähes koko uransa juuri nähdyn lailla nuo oman pään tilanteessa. Tapparassa ja Jetseissä sama homma. Siinä mielessä ei pitäisi tulla yllätyksenä Columbukselle.

Lainehan puolustaa esimerkillisesti ja hyvin suorahyökkäyksiä, sekä paikkaa pakkien nousuja tarvittaessa. Yöllä mm. Aho irti kiekosta kun pelasi pakin paikalla paikatessaan aukkoja 5v5 pelissä. Oman alueen staattisemmissa peleissä Laine on puolustanut lähes koko uransa juuri penkitykseen johtaneilla tavalla. Näyttäähän se laiskalta ja varmasti sitä osittain onkin.

Toki jos Laineen koutsien halumassa PAPP-pelissä pitäisi vielä mennä tuonne maalin eteen kamppailemaan, niin en yhtään ihmettele jos Columbuksen peli on tätä nähtyä lasin kautta kiekko ulos ja vaihtoon. Eihän tuosta ainakaan omia hyökkäyksiä enään rakenneta mitenkään ja siltä se pelikin on näyttänyt.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tortorellaa kovasti puolustellaan, mutta aika tehokkaasti vapaat agentit on Columbusta vältelleet. Voi johtua kaupungista itsestään, mutta myös Tortorellasta. Miksi kukaan menisi vapaaehtoisesti hänen mankeliinsa?

Kuulostaa oudolta rakentaa joukkuetta valmentajan ympärille, varsinkin kun heillä ei yleensä ole kovinkaan pitkä säilyvyysaika. Ja oudolta ottaa "viimeinen ratkaisu" parin pelin jälkeen käyttöön uudelle pelaajalle, joka vielä totuttelee systeemiin.

Tortorella myös ruokkii itse mediaa noilla kommenteillaan ja teoillaan, mutta on silti sanonut usein päinvastaisesti ettei tahdo osallistua median draamaan. Pierre Luc Dubois tapauksesta on vaikka kuinka monta haastattelua ja kommenttia, joissa lähinnä heittää bensaa liekkeihin. Samoin tässä tilanteessa oli ihan pakko heittää "On and off the ice" tuohon lausuntoon, ihan kuin kaikki eivät siihen tarttuisi kuin pirajat.

"I never wanna bench anyone" Onkohan Tortorella edes valmentanut elämässään peliä, jossa ei olisi penkittänyt jotakuta?

En ymmärrä kaverin palvontaa.
 
Viimeksi muokattu:

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
”On and Off the ice” perusteina eli todellista syytä tuskin levitellään julkisuuteen...seuraavaa peliä kohti ja toivotaan parasta

Tämä on mielestäni väärä tulkinta. Tortorellahan sanoi..

“The last thing I want to do is bench a player. We’re just disjointed in all areas, both on an off the ice. It’s an easy thing to bench a player. It’s the last thing I want to do but if I think I need to do it then I need to do it.”

Mielestäni Tortorella viittasi tässä siihen, että rajoitusten takia joukkueena olo ei toimi samalla tavalla ja penkittämistä ei ole helppo käsitellä tässä tilanteessa. Jos siis viitasin samaan lausuntoon.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Mä en näe Paten virheenä tuota 2-2 maalia enkä sitä seuraavassa vaihdossa tullutta tolppalaukausta. Ei nyt laitahyökkääjän edes pidä mennä tuonne oman maalin eteen vääntämään.
Ensinnäkään sen jälkeen, jos omat saa kiekon, ei ole mihenkään mahdollista lähteä hyökkäämään ja toiseksi, jos kiekko tuosta menee pakille, jota Laineen olisi pitänyt pitää ja vetää sieltä maalin, niin silloin se olisi Laineen vika.
Ja oli kyllä täysin väärä treidi hankkia Laine tuonne, jos siltä odotetaan täysipäistä puolistamista. Ei Laineesta koskaan tule mitään puolustuspään eksperttiä vaan ajattelee hyökkäyksen kautta peliä.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelaa loukkaantuneena, liike on just tuollaista kaartelua kun selkä ei ole kunnossa.

Näkeehän sen tuosta kehonkielestä että kaikki ei ole kunnossa. Varmasti on flegua kun selkä jumissa. Toinen juttu on sitten kuuluuko tuossa kunnossa kokoonpanoon.

Tuoltahan Laineen peli aina näyttää? Löysää luistelua, jalat eivät oikein liiku ja ei osaa käyttää isoa kroppaa hyödykseen. Laukaus ja peliäly onkin sitten niin maailmanluokkaa, että pystyy tekemään huipulla tulosta. Fysiikka, luistelu ja kropanhallinta kuin kasvupyrähtäneellä B-junnulla.

e.

Mä en näe Paten virheenä tuota 2-2 maalia enkä sitä seuraavassa vaihdossa tullutta tolppalaukausta. Ei nyt laitahyökkääjän edes pidä mennä tuonne oman maalin eteen vääntämään.
Ensinnäkään sen jälkeen, jos omat saa kiekon, ei ole mihenkään mahdollista lähteä hyökkäämään ja toiseksi, jos kiekko tuosta menee pakille, jota Laineen olisi pitänyt pitää ja vetää sieltä maalin, niin silloin se olisi Laineen vika.
Ja oli kyllä täysin väärä treidi hankkia Laine tuonne, jos siltä odotetaan täysipäistä puolistamista. Ei Laineesta koskaan tule mitään puolustuspään eksperttiä vaan ajattelee hyökkäyksen kautta peliä.

Tämäkin on outo tulkinta. Ilmeisesti monikaan kommentoija ei ole hirveästi CBJ:n pelejä katsellut. Nimenomaan heidän PAPP perustuu siihen, että tarvittaessa myös laiturit hyppäävät pää edellä suojelemaan omaa maalinedustaa.

Ei kaikki maailman joukkueet pelaa ns. Suomi-PAPPia, missä laitahyökkääjien tehtävä on vain sitoa puolustaja.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ei tässä nyt hirveän yllättynyttä voi esittää, jos joku Tortorellan tyylinen valmentaja penkittää Laineen. Penkityksen nopeus tuli ehkä enemmän yllätyksenä. Luulisi, että annetaan uudelle pelaajalle aikaa sopeutua joukkueen pelityyliin rauhassa. Tosin kyllä Laine myös omalla käytöksellään vähän itsekkin kaivaa verta nenästään, kun ottaa huomioon, mitäs kaikkea hän puhelee medialle. Lisäksi ei hän mitään tulokaskautta enää pelaa ja tilillä on jo monta sataa ottelua. Alkaako kehittymään supertähtien tasolle kokonaisvaltaisesti tuhannen pelin kohdalla vai? Laineen laukaus on maailman parhaita, mutta muu tekeminen on välillä jotain ihan muuta.

Tortorella on varmaan penkittänyt koko joukkueen, Koivu oli tässä pelissä poppareilla. Sama linja koko joukkueelle ja siitä plussaa.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Tämäkin on outo tulkinta. Ilmeisesti monikaan kommentoija ei ole hirveästi CBJ:n pelejä katsellut. Nimenomaan heidän PAPP perustuu siihen, että tarvittaessa myös laiturit hyppäävät pää edellä suojelemaan omaa maalinedustaa.

Ei kaikki maailman joukkueet pelaa ns. Suomi-PAPPia, missä laitahyökkääjien tehtävä on vain sitoa puolustaja.
kyllä joo. Mutta edelleen miksi hankkia Laine tuonne, jos tarkoitus on pelata tuollaista peliä? Ei todellakaan ole Paten paikka, jos vaatimus on hyppiä kiekon eteen omassa päässä.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
kyllä joo. Mutta edelleen miksi hankkia Laine tuonne, jos tarkoitus on pelata tuollaista peliä? Ei todellakaan ole Paten paikka, jos vaatimus on hyppiä kiekon eteen omassa päässä.
Ei Tortorella hankkinut Lainetta. Hänen silmissään kaikki pelaajat ovat saman arvoisia ja heiltä odotetaan samoja asioita.

Toki asiahan ei todellisuudessa ole näin. Sen takia toiset tienaa 10 miljoonaa ja toiset 2 miljoonaa kaudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
kyllä joo. Mutta edelleen miksi hankkia Laine tuonne, jos tarkoitus on pelata tuollaista peliä? Ei todellakaan ole Paten paikka, jos vaatimus on hyppiä kiekon eteen omassa päässä.

Tätä olen miettinyt myös itse. Täydellä mutulla sanoisin, että Keklu yrittää tässä katsoa vähän pidemmälle. Käsittääkseni Tortorellan sopimus loppuu tähän kauteen ja en usko, että on saamassa jatkoa. Lisäksi Barkov on RFA 2021 kesällä (termi oikein?) ja yrittää nyt tästä muodostaa pitkälle tulevaisuuteen tutkaparia Laineen kanssa. Eli tämän kauden jälkeen sisään uusi koutsi ja ykkössentteri (Barkov).

Riskinä on, että Tortorella ehtii saamaan Paten pään aivan solmuun ennen poistumistaan ja Laine ei halua jatkaa Columbuksessa. Mielenkiintoista nähdä miten tarina etenee. Melkoista pokeria kuitenkin Kekäläinen tässä pelaa.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi muuten aina keskustelu käännetään niin radikaalisti. Jos joku puhuu Laineen flegmaattisuudesta puolustuspäässä niin seuraava tulee kysymään pitäisikö Laineesta tehdä puolustuspään virtuoosi?

Eiköhän kyse ole siitä että jos Laine haluaa supertähdeksi niin omissa ei saa olla pelkkä kierrettävä poiju. Ei se tarkoita sitä että täytyisi jotenkin nyt fokus keskittää sinne omiin tai olla pääedellä kiekkojen edessä omalla maalilla. Kun olet pelin sisällä puolustuspäässä niin käännöissä tarjoat mahdollisuuksia sekä karvan aktiivisemmalla pelillä tulisi myös enemmän riistoja ja tätä kautta mahdollisuuksia käyttää niitä omia aseitaan tehokkaammin.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä on mielestäni väärä tulkinta. Tortorellahan sanoi..

“The last thing I want to do is bench a player. We’re just disjointed in all areas, both on an off the ice. It’s an easy thing to bench a player. It’s the last thing I want to do but if I think I need to do it then I need to do it.”

Mielestäni Tortorella viittasi tässä siihen, että rajoitusten takia joukkueena olo ei toimi samalla tavalla ja penkittämistä ei ole helppo käsitellä tässä tilanteessa. Jos siis viitasin samaan lausuntoon.

Totta...saatoin tulkita väärin. Nyt kun oikein ajatuksen kanssa lukee niin tuossa ”on and off the ice” tarkoitetaan varmaankin koko joukkuetta eli jäällä ja jään ulkopuolella ei ole yhtenäinen.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
"I never wanna bench anyone" Onkohan Tortorella edes valmentanut elämässään peliä, jossa ei olisi penkittänyt jotakuta?

Lainehan ei ollut pelin ainoa penkitetty Columbuksella. Olikohan tällä puolustaja Kukanilla myös ongelmia "off the ice"? Jännästi joutui hänkin penkin päähän ollessaan isossa roolissa Carolinan 1-1 maalissa. Ei ollut ketään kenelle syöttää ja paniikissa purku lasin kautta epäonnistui. Palkintona loppumatsi penkin päässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös