Youngin kaksoisrakokoe. Kun yksittäinen elektroni ammutaan läpi toisesta raosta, raon takapuolella näkyy että se onkin tullut molemmista raoista. Tätä selitetään kvanttifysiikan (interferenssi)teorialla jonka mukaan hiukkanen ei mene paikasta A paikkaan B yhtä reittiä, vaan yhtäaikaa kaikkia reittejä. Jos hiukkasta yritetään havainnoida matkalla, homma romuttuu ja rakojen takana näyttää että hiukkanen on kuin onkin tullut vain yhdestä raosta.
Miten tämä sitten liittyy Laineeseen. Ainakin minulla on usein vaikeuksia havaita mistä Laineen laukoma kiekko meni maaliin. Minun teorian mukaan Laineen laukaus soveltaa kvanttifysiikkaa meidän makromaailmassa, eli kun emme ehdi nähdä mistä kiekko meni sisään, silloin kiekko menee oikeasti kaikista paikoista sisään yhtäaikaa, eli kulmista, längistä, kainaloista jne. Lopputuloksena on vaan se yksittäinen verkossa lötköttävä kiekko. Kun laukausta katsotaan hidastuksena, havainnointi romuttaa interferenssin ja se kiekko menee tiettyä reittiä sisään.
Aika-avaruuden kaareutuminenkin voi olla syy Laineen laukauksen poikkeuksellisuuteen, mutta se kyllä vaatisi maskiin tosi ison massan, eli jotain Auringon luokkaa. Big Buff kyllä siis riittäisi, mutta hän ei ole yleensä maskissa, joten se ei käy selitykseksi.