Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 397 980
  • 16 183

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Ihan paska se Matthewskin, kun on niin huoliteltuna aina somessa ja hallilla. Varmaan käyttää jotain viiksiöljyäkin. Keskittyisi vaan jääkiekkoon.
 
Ehkä pieni breikki tekee pääkopalle hyvää. Todella turhautuneelta vaikutti Tampereen reissuun, sekä omaan että Columbuksen tekemiseen. Vaikka pelasi mielestäni varsin mallikkaasti ensimmäisessä ottelussa. Näytti kuitenkin selviä turhautumisen merkkejä kun ei pystynyt peliä kääntämään lukuisilla ylivoimilla.

Laineesta on välittynyt kuva kaverista kenellä on todella kova vaatimustaso itselleen kaukalossa ja tulosta pitäisi syntyä liukuhihnalta. Kun oma tai joukkueen peli ei kulje niin sitten menee herkästi kupoli jumiin. Oikeastaan on läpi uransa ollut ainakin NHL -tasolla tällainen hot or cold -tyyppinen pelaaja, kenellä kaikki onnistuu tai vastaavasti mikään ei luonnistu. Tuohon pitäisi joku lääke löytää ja tekemisen tason pitäminen korkealla vaikka joukkueella ei kulkisi.

Tuossa on Laineen suurin haaste ja katsotaan miten pystyy siihen vastaamaan, varsinkin nyt kun vahvasti näyttää siltä että Columbuksella ei joukkueena tule kovin lujaa menemään tämä kausi. Löytyykö peli-ilo vai vajoaako varjojen maille kaukaloon palattua.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Tuleeko Laineen pukeutumisesta samanlainen meemi kuin Fortniten pelaamisesta? Ei suju kaukalossa, kun pitää pelata videopelejä/miettiä pukeutumista.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pukeutukoon kuten pellehermanni, mutta mieluusti tämä Patefani näkisi miehen kentällä ehjänä maaleja lapioimassa. Ei saikulla.

Rapaa lensi Winnipegin suuntaan, mutta siellä pelatessa tarjoilu pelasi ja ruuti oli kuivaa. Vielä toki luottoa löytyy. Ärsyttää vaan kun jumalainen onetimer tai rannepiiska loistaa poissaolollaan. Pateee?!
 

Vatman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
2+2 8 peliin tänä vuonna ja päässyt ilmeisesti joka pelissä pelaamaan Gaudreaun kanssa. Tonttia on annettu, mutta tulosurheiluahan tämä on ja sen perusteella selvästi alle odotusten on mennyt - jälleen kerran.

Hieman alkaa usko mennä, että Pate ikinä pystyy ottamaan sitä seuraavaa askelta ja paukuttelee sen 50+50. Sen verran merkattu mies kentällä ja kun tietty monipuolisuus puuttuu tekemisestä, niin aika helposti miehen tuntuu pystyvän pelaamaan pois hurmoksesta. Tuohon päälle tuo loukkaantumisherkkyys, niin minä en ainakaan jaksa uskoa, että Pate lunastaa ikinä niitä odotuksia mitä tässäkin ketjussa ensimmäisillä sivuilla veikkailtiin.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen verran pitää todeta Laineen ja Gaudreaun odotetusta yhteispelistä, että sen tökkiminen on käsittääkseni johtunut merkittävästi Mr. Hockeystä. En ole kokonaisia pelejä katsonut juurikaan, mutta highlightseissa hän on kunnostautunut lähinnä takaiskuihin johtavissa menetyksissä.

Mutta Laineen osalta on Ihan turha mennä ketjukavetien taakse. On se kumma, että aina kesällä ja ennen kautta näyttää tosi hyvältä, liike on oikeasti parempaa ja eka matsi vaikuttaa lupaavalta. Sitten jotain tapahtuu, ja positiivinen ilme vaihtuu kilometrin päähän näkyväksi peli-ilottomuudeksi.

Se täytyy kuitenkin todeta, että nykyisestä Laineesta kyllä näkee, että palikat ovat sinänsä olemassa. Joukkueen kyntäminen ja omat loukit ovat johonkin rajaan saakka kelvollisia selityksiä, vaikka moni tietysti ajattelee niiden mainitsemisen olevan yritys selittää kaikki Patrikin kannalta parhain päin peiliin katsomisen sijasta. Tietenkin Paten uraa ja tätä ketjua alusta alkaen seuranneet ovat nähneet paljon kummastakin "leiristä".
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
2+2 8 peliin tänä vuonna ja päässyt ilmeisesti joka pelissä pelaamaan Gaudreaun kanssa. Tonttia on annettu, mutta tulosurheiluahan tämä on ja sen perusteella selvästi alle odotusten on mennyt - jälleen kerran.

Hieman alkaa usko mennä, että Pate ikinä pystyy ottamaan sitä seuraavaa askelta ja paukuttelee sen 50+50. Sen verran merkattu mies kentällä ja kun tietty monipuolisuus puuttuu tekemisestä, niin aika helposti miehen tuntuu pystyvän pelaamaan pois hurmoksesta. Tuohon päälle tuo loukkaantumisherkkyys, niin minä en ainakaan jaksa uskoa, että Pate lunastaa ikinä niitä odotuksia mitä tässäkin ketjussa ensimmäisillä sivuilla veikkailtiin.

Jokaikisen matsin Columbukselta ja Patrik Laineelta tältä kaudelta nähneenä voin sen verran tulla kommentoimaan että Laineen peli on näyttänyt silmätestillä mitattuna erittäin hyvältä. Liike on parempaa kuin ikinä ja Laine on pääosin ollut ns. pelin sisällä eli ytimessä. Alkukauden tulokset ovat koko joukkueella olleet surkeita ja kemiaa ei esim. Gaudreaun kanssa ole juurikaan ollut. Tähän voi olla syynä myös se että koko joukkueen peli on ollut aikalailla sekaisin ja Johnny Hockeykaan ei ole päässyt sellaiseen vauhtiin kuin huiman viime kauden jälkeen olisi voinut olettaa.

Jos puhtaasti pisteitä katsoo niin alavireistähän tuo on ollut, mutta pisteet ovat tulleet periaatteessa ilman ylivoimaa (liigan huonoin ylivoima), jossa ei ole käytetty yhtään Laineen tavaramerkkiä eli one-timeria. Siihen päälle pari loukkaantumista ja joukkueen alennustila ja pelin sekavuus sekä kemian puute niin onko tuo nyt ihme ettei Patrik ole ns. päässyt pottia räjäyttämään?

Vähiten olen Columbuksen kannattajana huolissani Patrik Laineesta.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Loukkaantumisille voi jotain vain tiettyyn pisteeseen saakka treenin ja tilanteiden lukemisen avulla, mutta joku nilkan venähtäminen on sellainen asia että se nyt voi tulla missä vaan pelitilanteessa. Vahinkoja sattuu.

Se, mihin olen toivonut kehitystä tässä Paten NHL-uran aikana on juurikin tuo henkisen vahvuuden kehittäminen. Heti menee naama norsulle, jos ei verkko heilu tai joukkueen peli takkuaa. Ei sitä nyt aina naama virneessäkään tarvitse vetää, mutta pelistä toiseen tympääntyneenä pelaaminen vaikuttaa varmasti myös ketjukavereiden ja koko joukkueen peli-ilmeeseen, kun kuitenkin lähtökohtaisesti joukkueen kärkiäijästä puhutaan. Vaikka Laine ei olekaan kapteeni, hän on yksi niistä jonka on näytettävä esimerkkiä muille.

Ei Aholla, Rantasella tai Barkovillakaan aina kulje, mutta ero heidän ja Laineen välillä on juuri siinä miten he käsittelevät vastoinkäymiset ja taka-iskut.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Vähän ehkä mopo keulii molempiin suuntiin. Joku kertoo, että Laine on ensimmäisessä pelissä takakarvannut eläimenä ja ollut huiman nopea. Toinen kirjoittaa, että Laine myös pukeutumisellaan viestittää asenneongelmaa. En usko kumpaakaan, vaikkakin ovat yksittäisiä esimerkkejä tässä ketjussa, joten ei niitä kannata yleisiksi mielipiteiksi nostaa.

Laine on pelaaja, jolla on paljon lahjakkuutta, mutta harjoittelun osalta sitä ei ole siunattu samalla tavalla. Kuten eräs valmentaja totesi, että lahjakkuus harjoitteluun on sitä suurinta lahjakkuutta. Maailman parhaat eivät jätä kiveäkään kääntämättä tavoitellessaan huippua. Ja toki löytyy myös paljon niitä pelaajia, jotka eivät ole luontaisesti niin lahjakkaita, mutta ovat määrätietoisella harjoittelulla päässeet huipulle. Laine on kertonut, että kaksi viimeistä kesää on menty Sassan ohjelmalla, ja tämä jo kertoo oleellisen. Lahjakkuus harjoitteluun ei ole ainoastaan kovan työn tekemistä, vaan se on kykyä analysoida omaa tekemistä ja kehittää määrätietoisesti niitä osa-alueita, joista on eniten hyötyä.

Oma analyysini Laineesta on se, että henkisellä puolella on suurimmat puutteet, eikä kypsymistä ole tapahtunut tarpeeksi nopeasti. Jossain määrin heijastelen tässä myös omaa nuoruuttani ja omaa varsin vaatimatonta urheilu-uraani, jota leimasi luontainen lahjakkuus. Työteliäämmät tulivat ohi oikealta ja vasemmalta vuosien varrella. Junnujen osalta pitää todeta, että uskomattoman tärkeää on myös löytää oikeat taustat sekä mentoreita vanhemmista pelaajista. Eiköhän junnupuolella ala olemaan selvää lähes kaikille toimijoille, että kehuja pitää antaa siitä duunista, mitä on tehnyt osaamisen eteen, eikä luontaisesta lahjakkuudesta. Muut ympärillä pyörivät sitä vastoin sekoittavat pakettia hehkutuksellaan, vaikka matka on vasta alussa. En tarkoita, että Laineen kohdalla olisi käynyt näin, mutta kyse on myös asenteesta, jota voi opetella junioriaikana. Pelien ulkopuolella tehty kova duuni antaa myös selkänojaa niihin hetkiin, kun peli ei kulje.

Laine on joka tapauksessa pelaaja, joka sähköistää hallia tavalla, johon moni muu ei pysty. Vastapainona on se pieni särö tekemisessä, eli koskaan et voi luottaa tasalaatuiseen suorittamiseen ja selkeitä pelillisiä puutteita on edelleen. Tämä kausi on myös hyvä koetinkivi, jos peli ei joukkueella sekä Laineella kulje odotetusti. Tuleeko edelleen se totaaliromahdus, vai pysyykö Laine työteliäänä, vaikka oma pistesarake ei kartu odotetusti? Liukkaammallakin liikkeellä varustettu Laine on edelleen varsin yksipuolinen pelaaja, joten kentällisen toimiminen on muiden vastuulla.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL, Tappara
Se, mihin olen toivonut kehitystä tässä Paten NHL-uran aikana on juurikin tuo henkisen vahvuuden kehittäminen. Heti menee naama norsulle, jos ei verkko heilu tai joukkueen peli takkuaa.
Henkinen ”kovuus” ja tunteiden näyttäminen on kaksi eri asiaa. Jos naama on norsulla, niin sehän ei kerro henkisestä kantista mitään. Voidaan sanoa, että on kanttia näyttää tunteensa. Itkupotkuraivarit sitten tietysti erikseen.
Väitän, että Patrik Laine on henkisesti yksi vahvimmista kiekkoilijoista.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Laineesta tulee mieleen Agassi, tulee vain töihin. Tai siis ulos tulee sellainen kuva, teen tätä rahasta ja that's it.

Mikäs siinä jos näin olisi, ihan hyvät rahat saa, sanoisin että jopa ylipalkattu
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ihan paska se Matthewskin, kun on niin huoliteltuna aina somessa ja hallilla. Varmaan käyttää jotain viiksiöljyäkin. Keskittyisi vaan jääkiekkoon.

Tähän voisi vähän lainata erästä ex-valmentajaa jonka poika myös pelaa tuollapuolella isoa merta: "Ennenkuin alkaa pukeutua ja käyttäytyä kuin rokkitähti, kannattaa se oma tekeminen kaukalossa olla sillä tasolla että siihen on varaa"(tosin lainauksessa puhuttiin K.Kapasesta, mutta alkaa tuntumaan siltä että tämä pätee myös Laineen Pateen.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Tähän voisi vähän lainata erästä ex-valmentajaa jonka poika myös pelaa tuollapuolella isoa merta: "Ennenkuin alkaa pukeutua ja käyttäytyä kuin rokkitähti, kannattaa se oma tekeminen kaukalossa olla sillä tasolla että siihen on varaa"(tosin lainauksessa puhuttiin K.Kapasesta, mutta alkaa tuntumaan siltä että tämä pätee myös Laineen Pateen.
Mielipiteitä nyt on yhtä monta kuin perseenreikiäkin. Olen tästä eri mieltä. Pate saa pukeutua juuri niin kuin itse parhaaksi katsoo ja olla persoona mikä on. Ei se mikään rokkistaran ele ole, jos käyttää muutakin kuin (huonosti istuvia) tylsiä tummanharmaita pukuja. Minusta hänen kreisi pukeutumisensa on vain hassua ja viihdyttävää.

Jääkiekko | Patrik Laine sai ankaraa kritiikkiä – video paljastaa syyn ”löysäilylle”
"The Athleticin toimittaja Aaron Portzline kertoi maanantai-iltana Twitterissä, että Laine loukkasi nilkkansa, kun pelaajien jalat sotkeentuivat toisiinsa. Videolta näkyykin, miten Laine ei käytännössä varaa oikealle jalalleen lähes koko keskialueella lainkaan, vaan pyrkii vain roikkumaan Parisessa. Laine olisi toki voinut sijoittua tilanteessa paremmin, jolloin roikkuminen ja jalkojen sotkeentuminen olisi voitu välttää. Syy heikkoon kamppailemiseen näyttää kuitenkin olleen loukkaantuminen, ei löysäily." (Linkki HS)

Pikaista paranemista Patelle!
 
Viimeksi muokattu:

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Tähän voisi vähän lainata erästä ex-valmentajaa jonka poika myös pelaa tuollapuolella isoa merta: "Ennenkuin alkaa pukeutua ja käyttäytyä kuin rokkitähti, kannattaa se oma tekeminen kaukalossa olla sillä tasolla että siihen on varaa"(tosin lainauksessa puhuttiin K.Kapasesta, mutta alkaa tuntumaan siltä että tämä pätee myös Laineen Pateen.
Niin Lehkonen katsoo asiaa pelkästään kaukalon kannalta, kun samaan aikaan ne kiekkoilijat on paljon muutakin kuin niitä pisteitä tekeviä pelaajia. Ihan raikasta se minusta on, että nämä nuoret osoittavat omaa persoonallisuuttaan. Ei kaikkien tarvitse olla se Lemieuxn kellarin ja kaikkien unelmavävy Sydney Crosby.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielipiteitä nyt on yhtä monta kuin perseenreikiäkin. Olen tästä eri mieltä. Pate saa pukeutua juuri niin kuin itse parhaaksi katsoo ja olla persoona mikä on. Ei se mikään rokkistaran ele ole, jos käyttää muutakin kuin (huonosti istuvia) tylsiä tummanharmaita pukuja. Minusta hänen kreisi pukeutumisensa on vain hassua ja viihdyttävää.

Näinhän se on.

Mutta yllättäen joku tämmöinen pukeutumisasia Suomessa ärsyttää. Ei vieläkään sallita erilaisuutta. Se pieni rasistin ja koulukiusaajan geeni nostaa keskustelussa päätään.

Täysin kentän ulkopuolisia asioita, millä ei ole mitään merkitystä pelillisiin otteisiin. Jos on kentällä huono, niin on huono. Ei ne päällä olevat off-ice kledjut siihen vaikuta mitään herranjestas sentään.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Henkinen ”kovuus” ja tunteiden näyttäminen on kaksi eri asiaa. Jos naama on norsulla, niin sehän ei kerro henkisestä kantista mitään. Voidaan sanoa, että on kanttia näyttää tunteensa. Itkupotkuraivarit sitten tietysti erikseen.
Väitän, että Patrik Laine on henkisesti yksi vahvimmista kiekkoilijoista.
No tämä ei kyllä pidä paikkaansa.
Kupolinsa kestävyyden kanssa Laine on taistellut koko uransa, enemmän tai vähemmän.
Esim. Global Seriesin ekassa pelissä ratkaisi pelin typerällä jäähyllään hyökkäyspäässä.
Nämä on niitä hetkiä kun pitää pelata kylmästi ilman ylilyöntejä eikä antaa tunteiden ottaa valtaa.

Ja tulkoon vaikka hameessa peleihin jos siltä tuntuu.
Kaukalossa ne ongelmat tällä hetkellä on ja enpä minäkään usko että Laineesta sellainen pelaaja tulee kuin joskus kuvittelin.
Se pieni päävika siellä on vieläkin, välillä peli on todella kuritonta ja jätetään peliä kesken/hiihdellään missä sattuu.
Toivottavasti saa sen huippusentterin jossain vaiheessa jotta nähtäisiin tuleeko enää 40 maalin miestä ikinä.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Tuli vaihteeksi katsottua sinitakkien peli. Ei ollut juurikaan ennakko-odotuksia, kun Jets on ollut suht vahvassa vireessä viime aikoina. Mutta niin vaan pyyhkivät Jetseillä lattiaa. Patu valittiin pelin kakkostähdeksi ja aivan aiheesta. Kaksi nättiä maalia ja hattukin liki, kun Jets pelasi loppuminuutit kuudella. Mutta mitä ihmettä on tapahtunut Patun luistelulle? Eihän tuo erotu kentällä enää millään tavalla luistelunsa takia, ja tämä on siis hyvä juttu. Liike on terävää eikä ole enää lapanen kaksinkamppailuissa. Onko kesäharjoittelussa löydetty vihdoin oikeat nuotit?
 

nro33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp HT
Saman panin merkille tuosta liikkeestä. Jotain on nyt harjoteltu oikein.


Mutta oliko se Pate lopussa joka veti tyhjän maalin tolppaan? Näin olin olin näkevinäni puolinukuksissa nordicbetin streamista.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Komea perseennäyttö Winnipegille ja Jetsille. Paluuottelu ja heti 2, vanhassa kotihallissa. Tästä on hyvä jatkaa.

Olihan toi eka maali tutunlainen laukaus Laineelta, lähti nopeasti ja tarkasti. Toista maalia Scheifele pääsi lähietäisyydeltä katselemaan , josta henk.koht saan nykypäivänä jonkin sortin tyydytystä.

Jos edes puolet noista Winnipegin johtajuusongelmista pitää paikkansa, on ihan kiva että Laine pääsi ulos. Nythän ulos haluaa sitten Dubois, tiedä sitten mitkä syyt takana oikeasti.

E. Korjataan sen verran, että Patehan pelasi jo viime kaudella tuon ns. paluuottelunsa, mutta jokatapauksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Saman panin merkille tuosta liikkeestä. Jotain on nyt harjoteltu oikein.


Mutta oliko se Pate lopussa joka veti tyhjän maalin tolppaan? Näin olin olin näkevinäni puolinukuksissa nordicbetin streamista.
Joo vetäs omasta päästä tolppaan ja toisen yrityksen torjui Wheeler alotuspisteeltä. Lähellä oli siis Hatrik Laine temppukin.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ollut tullut Columbuksen koosteitakaan katsottua, kun Laine oli sivussa, mutta Gaudreau alkaa näyttää taas hyvältä. Ja tilastoissa on nimi vilkkunut tässä loppusyksystä myös. Pate on kuitenkin sitä pelaajatyyppiä, josta saa kosolti lisäarvoa hyvän tarjoilijan siivellä, olkoonkin, että tässä tapauksessa tarjoilija on itekin "siipi".
 

agent082

Jäsen
Tuli vaihteeksi katsottua sinitakkien peli. Ei ollut juurikaan ennakko-odotuksia, kun Jets on ollut suht vahvassa vireessä viime aikoina. Mutta niin vaan pyyhkivät Jetseillä lattiaa. Patu valittiin pelin kakkostähdeksi ja aivan aiheesta. Kaksi nättiä maalia ja hattukin liki, kun Jets pelasi loppuminuutit kuudella. Mutta mitä ihmettä on tapahtunut Patun luistelulle? Eihän tuo erotu kentällä enää millään tavalla luistelunsa takia, ja tämä on siis hyvä juttu. Liike on terävää eikä ole enää lapanen kaksinkamppailuissa. Onko kesäharjoittelussa löydetty vihdoin oikeat nuotit?
Oisko lopetettu lisäpainokelkan vetäminen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös