Parit pastareseptit
Itse suurena ruuan ja sen laiton ystävänä diggaan tehdä myös monenlaisia pastaruokia, siis keitän pastaa ja teen siihen jonkin maukkaan kastikkeen.
Tässä yksi suosikkini, katkarapu-omena-pasta:
Kuullotetaan pannulla pari kokonaista sipulia, jonka jälkeen sekaan heitetään yksi kookas omena kuorittuna ja sopivan pieneksi pilkottuna.
Käsäytellään sopivan aikaa ja nakataan päälle puoli askia tuorejuustoa (suurusteeksi), esim. appelsiini -flavor käy tähän teemaan mainiosti (sweet and hot).
Sulatellaan juusto, sekoitellaan tavara ja tulisen osuuden voi heittää peliin tässä vaiheessa. Kaikki tuliset mausteet käy, maun mukaan. Itse suosin pirkan sweet chili -soosia (aika mietoa tosi tulisen ystävälle) ja tosi säväyksen antamaan jotain jytympää tavaraa, esim eräästä kaukomaan liikkeestä ostettua kastiketta, en tiedä mitä se on.
Maistetaan tulisuus ja lorotellaan tämän jälkeen kastikkeen nesteeksi omenamehua (korostaa sweet -teemaa). Kunnes kastikkeen rakenne on miellyttävä. Lopuksi joukkoon pussillinen jäisiä katkarapuja, jotka vain lämmitetään kattilassa. Katkarapuja jos liian kauan pitää pelissä, niistä tulee sitkeitä.
Tarjoillaan sopivan pastan kera. Itse suosin 3 min tuorepastaa, väriltään vihreää, eli pinaattilaatua. Yleensä sekoitan koko moskan keskenään, helpottaa jääkaappiin säilömistäkin.
Vähän tuhdimpi, kohmapäivän pekoni-kana(kinkku)-pasta
Seuraava variaatio on vielä helpompi, nopeampi ja miehekkäämpi. Käryytellään pannulla pieneksi silpuksi lyöty pekonipaketin sisältö ja sipuli tai pari. Itse panen ensin pekonin, jotta se ehtii paistua kunnolla rapsakaksi.
Tämän jälkeen mukaan kuutioitu palvikinkun palanen, tai vaihtoehtoisesti rasiallinen esim. kansasuikaletta, valmiiksi marinoituna tai naturellina. Paistetaan ainekset ja heitetään taas mukaan suurustuksessa suosimaani tuorejuustoa, maku vapaa.
Nesteeksi käy ihan vesi tai kohmapäivänä erityisesti ruokakerma. Hämmennellään nippuun ja maustetaan maun mukaan. Tarjoillaan taas minkä tahansa pastan kera, itse syön tämänkin vihreän tuorepastan kanssa.
Kannattaa kokeilla!