Mainos

Pasta & pizza -ketju

  • 26 382
  • 104

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Pastasta ei ole tietoa, mutta pitsoja voin suositella hyvin lämpimästi. Mistä muualta Tampereelta saa teidän mielestä hyviä pitsoja?

Makuasioitahan nämä, mutta ns. hienommista pizzapaikoista suosittelisin etenkin Ravennaa. Myös Dennis on paikka, jolle kannattaa antaa mahdollisuus.

Ns. lämpimiltä alueilta maahan muuttaneiden pizzapaikoista hyväksyntäni on ansainnut toistaiseksi vain Jankassa sijaitseva Roseanne.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Aika harvassa turkkilaismestassa saa hienostuneen maukasta pizzaa. Yleensä niissä mennään hinnan, koon ja rasvaisuuden voimalla, tästä jalostuneempi muoto on Kotipizzan lätyt. Koko tosin ei ole Kp:n kilpailuvaltti, mutta niissä tietää ainakin suurinpiirtein, mitä saa. Kebabmestoissa taas voi tulla ihan mitä sattuu surkeastä rävellyksestä kunnianahimoiseen pizzaan. En ole vielä löytänyt sellaista vakimestaa, jossa pizza olisi viimeisen päälle hyvä aina. Ehkä tulevaisuudessa pitää käydä testaamassa tuo Classic Pizza, kun Iso Omena sattuu työmatkalle. Siellä on ainakin listan perusteella meininki vähän sellainen, mitä itsekin tavoittelen, eli tuoreita ja laadukkaita täytteitä ja ohut pohja.

Pizzakivi- ja lapio pitäisi viimeinkin hommata. Mitähän nuo maksavat?
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
Parhaat Suomessa syömäni pitsat olen nauttinut kuitenkin noissa muutamassa pääkaupunkiseudun isossa kauppakeskuksessa sijaitsevissa Classic Pizza -ravinteleissa sekä yhdessä kuusankoskelaisessa ravintolassa nimeltä Eksan Krouvi.
Mikäs on muuten Kouvolassa Pizza Bravon tilanne, taitaa olla nykyisin lappu luukulla? Ylivoimaisesti tällä kulmakunnalla testaamistani paikoista parasta pizzaa sekä tavallista laadukkaampia raaka-aineita ja itse asiassa ainoa syy poiketa Kouvolan kautta.
 

Fordél

Jäsen
Mikäs on muuten Kouvolassa Pizza Bravon tilanne, taitaa olla nykyisin lappu luukulla? Ylivoimaisesti tällä kulmakunnalla testaamistani paikoista parasta pizzaa sekä tavallista laadukkaampia raaka-aineita ja itse asiassa ainoa syy poiketa Kouvolan kautta.

Totta turiset. Bravossa oli kyllä Kouvolan parhaat pitsat, mutta valitettavasti joku aika sitten pytinki laittoi luukut kiinni.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Makuasioitahan nämä, mutta ns. hienommista pizzapaikoista suosittelisin etenkin Ravennaa.

Kyllä. Ravennassa on erittäin hyvät pastat, ainakin lounaslistalla olevaa kanapastaa tulee usein syötyä.
Täällä muuten törmää oikeana päivänä liigakiekkoilijoihin, joita on ollut parhaimmillaan ollut kahden joukkueen verran kerralla syömässä.
Pizzat ovat peruslaatua, ohutpohjaisia ja hyvänmakuisia.

Napolin pastoja ei ole maistettu, mutta se lihapullakastikkeessa oleva on kuulemma aikamoista herkkua.

Pizzasta puheenollen, tein juuri pizzaa itse. Taikinan tekee itse alle viiteen minsaan. Täytteenä tällä kertaa kinkku, herkkusieni, tonnikala, salsakastike ja tuplajuusto. Jääkaapissa ollut homejuusto oli...niin se oli todellakin homeessa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
P
Kauppakeskus Sellosta muuten löytyy suurempi Classic Pizza, mitä Isosta Omenasta. Ei ne nyt niin erikoisia pizzoja ole, että niitä pitäisi jonottaa.

Se vähän riippuu. Kun on lapsesta asti tottunut siihen, että Classic Pizzaa saa vain kesälomareissuilla (käytännössä joko meno/paluumatkalla Hangon ohi seilatessa) niin se, että ko. pizzaa löytyy lähimaastosta aiheutti kyllä pienen hartaan tuntemuksen syvällä sisimmässä.

Eli ääni Classicille täältäkin, hinnat toki ovatkin sitten omaa tasoansa, mutta tuonne nyt toisaalta kehtaa viedä seuralaisenkin syömään "ihan oikeasti" vrt. normipizzaräkälä.
Ison Omenan pizzeria on tosiaan valitettavan pieni ja aina täynnä.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli ääni Classicille täältäkin, hinnat toki ovatkin sitten omaa tasoansa, mutta tuonne nyt toisaalta kehtaa viedä seuralaisenkin syömään "ihan oikeasti" vrt. normipizzaräkälä.
Ison Omenan pizzeria on tosiaan valitettavan pieni ja aina täynnä.

Sellon Classicissa on tullut käytyä muutamaan kertaan, ja pizzat ovat olleet aina hyviä. Plussaa Classic saa lisäksi vielä täytevalikoimastaan, joka poikkeaa kyllä hyvin siitä normipizzeriasta. Suurimman miinuksen paikka ansaitsee siitä, että pizzaa joutuu usein odottamaan aika kauan.

Kotiinkuljetuksella tulee tilattua lähinnä kotipizzasta, koska en ole oikein löytänyt vielä muutakaan hyvää paikkaa, ja lähin kotipizza tekee pääsääntöisesti varsin hyviä pizzoja, laatu tosin vaihtelee. Esimerkiksi viimeksi tilaamani Parmiamo oli helvetin hyvää, ja siinä oli reilusti rucolaa. Edellisellä kerralla taas päällä oli pari elämäänsä kyllästyneen ruohonjuuren näköistä rucolan lehteä ja pizza oli muutenkin aika kuivahko, maultaan sentään ihan ok.

Munkassa asuessa tuli osteltua aika usein pizzapajan pizzoja, ja ainakin muutama vuosi takaperin mesta kuului mielestäni pizzapaikkojen parhaimmistoon.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pohjoisen paras pizza on mielestäni kyllä Kuusamon keskustassa Ampan Pizzassa. Myös Iso-Syötteen rinneravintola Pärjänkievari tarjosi makuelämyksiään vanhaan hyvään aikaan. Sittemmin resepti ja yrittäjä vaihtoivat maisemaa, joten enää ei ole sinne asiaa.

Kun pizza tehdään tyyliin ohut pohja, paljon täytettä, se on poikkeuksetta hyvä. Myöskään hieman korkeampaa hintaa ei pidä säikähtää, vaan sekin jo itsessään kertoo laadusta.

Pizzataikinan tekeminen kotona on minusta kaukana. Aivan mahdoton ajatuskin kuvitella että minä jotenkin voisin tuhrata aikaani sellaiseen, jonka saa valmiina muutamassa minuutissa. Toisaalta kaupasta ostettavat valmispohjat saattaisivat olla helppoja, mutta lopputulos arvelluttaa. Voiko pakasteesta saada edes kunnon pizzapohjaa?
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pizzataikinan tekeminen kotona on minusta kaukana. Aivan mahdoton ajatuskin kuvitella että minä jotenkin voisin tuhrata aikaani sellaiseen, jonka saa valmiina muutamassa minuutissa. Toisaalta kaupasta ostettavat valmispohjat saattaisivat olla helppoja, mutta lopputulos arvelluttaa. Voiko pakasteesta saada edes kunnon pizzapohjaa?
Pizzapohjan tekeminen on äärettömän helppoa ja suhteellisen nopeaa. Pienellä harjoittelulla kuka tahansa osaa vääntää kotona pizzan, joka hakkaa mennen tullen pepen tekemät. Eikä tarvitse pelätä pilaantuneita täytteitä ja extra-mausteita.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Erottajan Pizzeria (tunnetaan myös nimellä Night Express). Pizzat valtavia, erittäin ohuita ja rapeita. Ja todella halpoja. Palvelu ei kuulu valikoimaan, sisustus on kaikki mitä 70-luvulta ei saatu poltettua ja siisteyteen ei turhaan tuhlata rahaa. Silti ehdottomasti peruspizzeroista se ainoa valinta.

Ja löytyy myös päivän lehdet.

http://www.halparuoka.fi/uusimaa/hki/he006a.php
 

Fordél

Jäsen
Minkälaista tomaattikastiketta tykkäätte käyttää itsetekemissänne pitsoissa? Mitä ainesosia tyrkkäätte tähän pitsan yhteen tärkeimpään osa-alueeseen?
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Minkälaista tomaattikastiketta tykkäätte käyttää itsetekemissänne pitsoissa? Mitä ainesosia tyrkkäätte tähän pitsan yhteen tärkeimpään osa-alueeseen?

Sanoisin, että tärkeämpää on, että tomaattikastiketta on keitelty mahdollisimman pitkään. Mitä pitempään sitä parempi. Mausteeksi nyt nämä perinteiset oliiviöljy, suola, basilika ja valkosipuli.
 

Rocco

Jäsen
Minkälaista tomaattikastiketta tykkäätte käyttää itsetekemissänne pitsoissa? Mitä ainesosia tyrkkäätte tähän pitsan yhteen tärkeimpään osa-alueeseen?

Tuoretta basilikaa, valkosipulia, mustapippuria, pari tippaa tabascoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja oikein pieniksi silputtuna.

Joskus lisään nuo ihan perus ketsuppiin, mutta usein teen itse kastikkeen tomaattipyreestä ja tomaattisäilykkeestä.
 

Messenger

Jäsen
Tampereella Ravenna,Napoli ja Bella Roma ovat erittäin hyviä pizzamestoja mielestäni.Karvaisten maiden paikoista mainitaan Drina,jossa koko on valttia ainakin perhelätyissä ja Pizzaservice.Roseannessa tulee harvemmin käytyä,koska osoite on kaukana sieltä mutta kyllä senkin tähän voi mainita.Alkoipas muuten tekeen mieli pizzaa mutta syödään toi kinkku ensin...
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on pakko nostaa ketjua ylös sen verran, että kyllä vuolukivi normaalissa sähköuunissa lämmitettynä kunnolla 300 tienoille tekee pizzasta hyvän.

Niin siis. jos haluaa tehdä himassa jotain pizzeria tasoista pizzaa, mutta ei omista leivinuunia, niin kannattaa todellakin ostaa joku "pizzakivi". Ero johonkin uunipellillä tehtyyn pizzaan on huomattava.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viime aikoina olen useasti tehnyt sellaisen peruspastan, että oksat pois. Ensin tekee tomaattikastikkeen purkista tomaattimurskaa, basilikaa, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Antaa kastikkeen porista about tunnin, mitä kauemmin sen parempi siitä mielestäni tulee. Usein olen tehnyt niin, että edellisenä iltana teen kastikkeen ja yöksi jääkaappiin. Sitten keittää pastat tai makaroonit lähes kypsäksi ja heittää ne sitten kiehuvan kastikkeen sekaan. Tuo jo sellaisenaan menee loistavasti mutta lisäksi paistan pekonia tuomaan makua. Sitten lautaselle kuuma kastike pastoineen, päälle raastettua parmesaania ja lopuksi päällimmäiseksi pekonit.
 

bluesblues

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Espoon Oilers
Mistäs sivustolta saisi pizzan täytteiden nimiä italiaksi? Helpoimmat löytyivät sanakirjasta, mutta mm. meetvursti, aurajuusto, kebabliha, pepperoni, jalopeno nimityksille en löytänyt italialaista vastinetta.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mistäs sivustolta saisi pizzan täytteiden nimiä italiaksi? .... aurajuusto..
Saattaa olla, että italiaanot eivät tunne Aurajuustoa...ja jos vaikka tuntisivatkin, kieltäisivät sen kuitenkin. Tässä tapauksessa paras käännös lienee aurajuusto = gorgonzola.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juniorijääkiekko
Mistäs sivustolta saisi pizzan täytteiden nimiä italiaksi? Helpoimmat löytyivät sanakirjasta, mutta mm. meetvursti, aurajuusto, kebabliha, pepperoni, jalopeno nimityksille en löytänyt italialaista vastinetta.

JalApeno lienee jalApeno, ja eikös pepperoni ole peperoni mutta ei tarkoita makkaraa.
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Viime aikoina olen useasti tehnyt sellaisen peruspastan, että oksat pois. Ensin tekee tomaattikastikkeen purkista tomaattimurskaa, basilikaa, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Antaa kastikkeen porista about tunnin, mitä kauemmin sen parempi siitä mielestäni tulee.

Kuulostaa samalta mitä itse yleensä väännän, tosin sillä erotuksella että laitan aina myös sokeria ja palasen lihalientä (jos siis kyseessä lihakastike). Suosittelen sinullekin lämpimästi tuota sokerin laittamista sekaan, sillä se leikkaa mukavasti sitä tomaatin kitkeryyttä pois. Yhteen tomaattimurska purkkiin riittää n ruokalusikallinen sokeria. Sokeri on muuten sellainen mauste mitä suurin osa ihmisistä vierastaa ruoan tekemisessä.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Kuulostaa samalta mitä itse yleensä väännän, tosin sillä erotuksella että laitan aina myös sokeria ja palasen lihalientä (jos siis kyseessä lihakastike). Suosittelen sinullekin lämpimästi tuota sokerin laittamista sekaan, sillä se leikkaa mukavasti sitä tomaatin kitkeryyttä pois. Yhteen tomaattimurska purkkiin riittää n ruokalusikallinen sokeria. Sokeri on muuten sellainen mauste mitä suurin osa ihmisistä vierastaa ruoan tekemisessä.

Sokeri on kyllä ehdoton noihin tomaattimurskapohjaisiin kastikkeisiin, miksei myös muihinkin. Itse lisään myös juurikin tuon yhden reilun ruokalusikallisen. Muutama loraus viinietikkaa vielä niin ovat kaikki hyvässä kastikkeessa tarvittavat perusmaut hallussa, eli suolainen, makea, karvas ja hapan. Itämaisen keittiön ystävät lisäävät vielä viidennen perusmaun "umamin".
 
Viimeksi muokattu:

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Mistäs sivustolta saisi pizzan täytteiden nimiä italiaksi? Helpoimmat löytyivät sanakirjasta, mutta mm. meetvursti, aurajuusto, kebabliha, pepperoni, jalopeno nimityksille en löytänyt italialaista vastinetta.
Todennäköisesti italialaiset eivät syö sellaista moskaa kuin kebabliha, joten sille ei ehkä löydy vastinetta italian kielestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös