Puulämmitteisessä uunissa tehdyt pizzat ovat kyllä parhaita, mutta tottakai raaka-aineet ovat tässäkin tapauksessa avainasemassa.
Parhaita pizzakokemuksiani:
- La Boqueria-markkinahallissa Barcelonassa on pieni koju, jossa kaksi miestä tekee aivan älyttömän hyvää pizzaa. Ideana on, että raaka-aineina käytetään kyseiseltä torilta ostettuja tuoreita tuotteita. Asiakas saa myös itse viedä torilta ostettuja raaka-aineita pizzan täytteeksi, jos haluaa. Ostin slaissin kerran, ja sen jälkeen piti koko viikon lomareissun ajan piipahdella ostelemassa lisää, sen verran hyviä lättyjä leipoivat.
- Alassio, Italia, joku tunnelmallinen ravintola joskus 95. Puu-uunissa tehtyä pizzaa. En muista mitä oli pizzan päällä, mutta hyvää se oli joka tapauksessa.
- Bethesdassa Washingtonissa (D.C.) Red Tomato -niminen ravintola. Keskellä tätä tunnelmallista ravintolaa on puulämmitteinen uuni, jossa pizzat paistetaan. Todella herkullisia, tosin olisivat saaneet olla vähän isompia, ei ihan nälkä lähtenyt vaikka alkuruoatkin vedettiin lärviin. Palvelu oli myöskin ehkä parasta mitä olen saanut.