En tiedä onko searchin käyttötaitoni vajavaista, vai miksi en löytänyt omaa ketjus soumipoikien kansallisruualle, eli pizzalle. Samaan topiciin uppoaa helposti myös saapasmaan alkuruoka, jota pastaksikin kutsutaan.
Oikeastaan kimmoke asiaan syntyi luettuani hesarin NYT-liitteen jutun missä haastateltiin oikein TV-KOKKIA, joka kertoi asiasta.
Tähän ketjuun haluaisin mielipiteitä kyseisiin ruokalajeihin liittyen myös muualta, kuin Suomesta taikka Italiasta.
Itse voin avata pelin kertomalla, että Italiassa saatava "Oikea Pizza" ei sytytä yhtään. Lätty on useimmiten helvetin kuiva ja on kyllä ihan hyvää purtavaa esim. kunnollisen viinin kanssa, mutta en todellakaan ymmärrä miten se voi jonkun "ruokasnobin" mielestä olla "paljon parempaa kuin suomessa". Subjektiiviseen tieteelliseen harvaotantaan perustuva tutkimukseni kiistatta osoittikin, että useimmiten kysessä onkin pelkkä halu snobbailla ruoalla. Pizzan suhteen en usko selitykseen, että raaka-aineet tekisivät vaikkapa pohjan suhteen jotain isompaa eroa.
Itse en ole syönyt kyseistä ruokalajia (muistaakseni, pieni pohjoismaa varaus) muulla, kuin Suomessa ja Italiassa (+kerran ruotsissa, tästä tuli mahatauti, enkä ala arvostelemaan sen perusteella). Pannupizzaa on toki tullut syötyä ympäri maailmaa ja varsinkin ameerikan mantereella, mutta se ei mielestäni kuulu asiaan ollenkaan.
PASTA: Ruokalaji on ehkä parasta mitä Italia tarjoaa. Itse pastassa huomaa heti, pizzasta poiketen, että se on tehty hyvistä aineksista. Kastiketta ei todellakaan tarvitse paljoa, koska itse "makarooni" on useimmiten varsin hyvää. Jopa vieraillessani "työmaaruokalassa" joskus aikoinaan, oli alkupalaksi tarjottava pasta + tomaattikastike ihan jumalattoman hyvää.
Yleisesti: Jos menet Italiaan, syö pastaa, pizzakin on ihan ok, mutta ei minkään hypetyksen arvoista. Ja vielä sellainen mielipide Italiasta, että: älä ikinä tilaa pihviä esim. Rooman keskustan pikkupaikoissa.
Muutaman kymmenen käynnin perusteella, voi sanoa, että yllä oleva on mun mielipide, johon ei kenenkään pidä takertuman.
Oikeastaan kimmoke asiaan syntyi luettuani hesarin NYT-liitteen jutun missä haastateltiin oikein TV-KOKKIA, joka kertoi asiasta.
Tähän ketjuun haluaisin mielipiteitä kyseisiin ruokalajeihin liittyen myös muualta, kuin Suomesta taikka Italiasta.
Itse voin avata pelin kertomalla, että Italiassa saatava "Oikea Pizza" ei sytytä yhtään. Lätty on useimmiten helvetin kuiva ja on kyllä ihan hyvää purtavaa esim. kunnollisen viinin kanssa, mutta en todellakaan ymmärrä miten se voi jonkun "ruokasnobin" mielestä olla "paljon parempaa kuin suomessa". Subjektiiviseen tieteelliseen harvaotantaan perustuva tutkimukseni kiistatta osoittikin, että useimmiten kysessä onkin pelkkä halu snobbailla ruoalla. Pizzan suhteen en usko selitykseen, että raaka-aineet tekisivät vaikkapa pohjan suhteen jotain isompaa eroa.
Itse en ole syönyt kyseistä ruokalajia (muistaakseni, pieni pohjoismaa varaus) muulla, kuin Suomessa ja Italiassa (+kerran ruotsissa, tästä tuli mahatauti, enkä ala arvostelemaan sen perusteella). Pannupizzaa on toki tullut syötyä ympäri maailmaa ja varsinkin ameerikan mantereella, mutta se ei mielestäni kuulu asiaan ollenkaan.
PASTA: Ruokalaji on ehkä parasta mitä Italia tarjoaa. Itse pastassa huomaa heti, pizzasta poiketen, että se on tehty hyvistä aineksista. Kastiketta ei todellakaan tarvitse paljoa, koska itse "makarooni" on useimmiten varsin hyvää. Jopa vieraillessani "työmaaruokalassa" joskus aikoinaan, oli alkupalaksi tarjottava pasta + tomaattikastike ihan jumalattoman hyvää.
Yleisesti: Jos menet Italiaan, syö pastaa, pizzakin on ihan ok, mutta ei minkään hypetyksen arvoista. Ja vielä sellainen mielipide Italiasta, että: älä ikinä tilaa pihviä esim. Rooman keskustan pikkupaikoissa.
Muutaman kymmenen käynnin perusteella, voi sanoa, että yllä oleva on mun mielipide, johon ei kenenkään pidä takertuman.