Anteeksi puuttuminen kulinaristiseen hurmioon mutta jos pizzan tekeminen on tuota luokkaa niin menee minusta hyvin lahjakkaasti snobbailun puolelle.
Voi olla snobismia, lienet oikeassa. Mikä on snobismia yhdelle voi toiselle olla arkipäivää, ja kolmannelle ihan mennen talven lumia. No, taloudessamme syödään tonnikalaa noin 2-3 kertaa vuodessa, joten ei tuo nyt ihan keskiverto-keskiviikon apetta ole meilläkään.
Autenttiseen italialaiseen mama-pizzaan pyrkimisessä kuvailemallasi tavalla, hieman kärjistäen, voidaan siinäkin yltää snobismiin jos alkuperäisyyden tavoittelu viedään pitkälle.
Ymmärrän hyvin, jos joku kokee tuoreen tonnikalan snobistisena tai elitistisenä juttuna. Tonnikalaa saa nykyään kaikkien vähänkin parempien markettien kalatiskeiltä, tosin kilohinta on yleensä aika kova. Joskus harvoin kauppaan on ilmestynyt isohko erä tonnikalaa, ja sitä voi saada tarjoushintaan. Silloin kannattaa olla väijyssä, on tuo sen verran upeaa herkkua.
Panin merkille, että vakikaupassa oli eilen tarjolla mm. miekkakalaa. Voipa olla että huomenna poikkean kalatiskin kautta ja tekaisen, perkele ihan häijyyttäni, pizzan ja arvaattekin jo mitä tulee täytteeksi. Hekumoin jo etukäteen ajatuksella, että pääsen kysymään kalatiskin naisilta mitäkö he suosittelisivat pizzaani miekkakalan seuraksi.