Ja meikäläiselle myös yksi tällainen. Kiitos, nam!
Pistä yyveellä osoitetta kehiin niin lähden Loimaalta tuomaan, hah.
Ja meikäläiselle myös yksi tällainen. Kiitos, nam!
Tästä tuli mieleen(=oliivi), että aika kirjavaa on jopa saman pizzerian sisällä käytetäänkö monikkoa vai yksikköä noista täytteistä. Eräässä raumalaisessa pizzeriassa menee lähes koko listan läpi oliivit ja yhdessä vaihtohdossa lukee oliivi ja siinä tosiaan on vain yksi oliivi keskellä(ensikertalaiselle tuskin tulee mieleen ettäpä tarkkana pitää olla). Elikäs löytyykö muita vastaavia skarppauksen paikkoja täytteiden saralta?2. Kinkku, ananas, aurajuusto ja oliivi
Merellinen pizza: Simpukkaa, tonnikalaa, katkarapuja, anjovista, kaprista, ehkä mustekalaa ja päälle vitusti juustoa.
Mezzäpizza: Reilusti sieniä, mielellään vaikkapa kantarellia sekaan tms., riistalihaa (poronkäristyskin toimii), hiukan parsaa, reilusti rucolaa. Uunista otettuun pizzaan muutama pisara jotain kunnollista balsamico-viinietikkaa päälle. Sienistä ja lihasta riippuen uunin jälkeiseen koristeluun voi käyttää vaikkapa karpaloita tai puolukoita, jos haluaa kikkailla.
Krapulapizza: Salamia, tomaattia, herkkusientä, aurajuustoa, emmentaljuustoa, oliivia ja keskelle löysänpuoleinen kananmuna.
Luulot pois -pizza: Salamia, kinkkua, tomaattia, herkkusientä, juustoa ja puolikkaaksi leikattuja habanero-chilejä. Chilit kannattaa nyppiä päältä kun pizza vedetään uunista, muuten ysköslieskat käräyttävät ikkunaverhot.
Osuin tsägällä samaan lounasmestaan ex-pakin kanssa kevättalvella Treella poiketessani. En katsonut tarkemmin mitä Puttepossun tarjottimella lepäsi, mutta prikka oli komeasti notkolla...Timo Jutila-pizza: Pekonia, puolikas Gruusialainen vesipuhveli, iso kappa perunoita ja kolme wienerleikettä. Juomaksi tuoppi kermaa...
Tampereesta puheen ollen, Aleksanterinkadulla sijaitseva pizzeria Napoli kannattaa katsastaa jo 100 pizzan valikoiman takia. Myös mustamakkarapizza löytyy.