Ehdoton EI: mitä kebab-liha tekee pizzassa tai yleensä lautasella? En syöttäisi kyseistä moskaa edes koiralle.
Sulla on aika ruusuinen kuva kebulihasta. En kyllä laittaisi edes pizzan päälle sikaa, nautaa ja mausteita. Mausteiden kohdalla saattaisin tosin tinkiä, riippuen mausteesta. Jyrkkä EI erikoismausteelle!Niin kebulihahan on sekoitus sikaa, nautaa ja mausteita. Karmeeta moskaa.
Niin kebulihahan on sekoitus sikaa, nautaa ja mausteita. Karmeeta moskaa.
Pohjalle tomaattikastiketta, joka on maustettu yrtein ja valkosipulilla, päälle mozzarellaa. Paistamisen jälkeen kruunataan tuoreilla tomaattisiivuilla ja rucolalla. Myös parmankinkku sopii viimeiseen silaukseen.
Prosciutto, mozzarella ja rucola. Kaikki muut täytteet ovat turhia.
Kyllä sillä on aika iso ero, saako laarin pohjalta rasvaisia kinkkusuikaleita/murua vai hyvää ilmakuivattua ohutta kinkkusiivua. Ei sillä, etteikö saisi skeidaa, vaikka nimi on hieno. Mutta ne paikat oppii tunnistamaan ja kiertämään kaukaa.Siis kinkku, mozzarella ja rucola. Jotenkin huvittavan näköistä tuo italiankielisten perusruoka-ainenimien käyttäminen.
Siis kinkku, mozzarella ja rucola. Jotenkin huvittavan näköistä tuo italiankielisten perusruoka-ainenimien käyttäminen.
Kyllä sä hai capito tutto, eiks vaan. Tässähän puhutaan ihan suomeksi degli ingredienti di pizza.
Näistä voisin valita vielä herkkusienet ja artisokan, jos prosciutto alkaa kyllästyttää tai kaipaa lihatonta vaihtoehtoa. Kylmäsavolohesta en oikein tykkää muutenkaan. Bufala mozzarella on ihan ehdotonta eikä lehmänmaidosta tehtyä voi verratakaan tähän valkoiseen herkkuun. Laimea kopio, jossa samaa on oikeastaan vain nimi.Käyttäkäämme sitten myös rucolasta sen suomenkielistä nimeä sinappikaali.
Hyviksi täytteiksi tullut todettua muun muassa kylmäsavulohi, ilmakuivattu kinkku, tuore tomaatti, rucola, tuoreet herkkusienet ja artsokka. Juustoksi mieluiten buffalo-mozzarellaa.
Järkyttävän laatuista kamaa Suomessa kyllä usein tungetaan pizzoihin.
Miksi tällaista itämaisittain maustettua mössöä pitää laittaa italialaisen ruoan päälle? Koko päivän tangossa miedossa lämmössä roikkunut kebablihamötikkä, josta niitä viipaleita vuollaan on varmaan aika mukava bakteeripesä. Laitetaan varmaan yöksi jääkaappiin ja seuraavana päivänä lämmitetään uudelleen.Vanha Len kirjoitti:Niin kebulihahan on sekoitus sikaa, nautaa ja mausteita. Karmeeta moskaa.
Nuo ovat hyviä raaka-aineita pizzaan ja moneen muuhunkin ruokaan. Avainsana on laatu, kunnollista ja tuoretta tavaraa pitää olla.Hyviksi täytteiksi tullut todettua muun muassa kylmäsavulohi, ilmakuivattu kinkku, tuore tomaatti, rucola, tuoreet herkkusienet ja artsokka. Juustoksi mieluiten buffalo-mozzarellaa.
Järkyttävän laatuista kamaa Suomessa kyllä usein tungetaan pizzoihin.
Miksi tällaista itämaisittain maustettua mössöä pitää laittaa italialaisen ruoan päälle? Koko päivän tangossa miedossa lämmössä roikkunut kebablihamötikkä, josta niitä viipaleita vuollaan on varmaan aika mukava bakteeripesä. Laitetaan varmaan yöksi jääkaappiin ja seuraavana päivänä lämmitetään uudelleen.
Tuolla nyt ainakin käytetään lammasta:Alamummo tuossa varoitteli kebablihasta, ja yhdyn näkemykseen täysin. Kyseessä ei milloinkaan ole periturkkilaiseen tyyliin lampaanliha, vaan juuri tuollainen Alamummon mainitsemaan tapaan puolihuolimattomasti käsiteltävä mausteilla doupattu kökkölihaköntti. Pysykää erossa. En tiedä onko Suomessa nykyään sellaisia ravintoloita joista saa kunnollista kebablihaa, mutta vihjeitä otan mielelläni vastaan.
Ainakaan Ravintola Anin kebabit ei ole tehty siitä kuumottavan hämyisästä kebab-eläimestä, vaan ihan oikeasta lampaasta.En tiedä onko Suomessa nykyään sellaisia ravintoloita joista saa kunnollista kebablihaa, mutta vihjeitä otan mielelläni vastaan.
Sulla on aika ruusuinen kuva kebulihasta. En kyllä laittaisi edes pizzan päälle sikaa, nautaa ja mausteita. Mausteiden kohdalla saattaisin tosin tinkiä, riippuen mausteesta. Jyrkkä EI erikoismausteelle!
Tuolla nyt ainakin käytetään lammasta:
http://www.ani.fi/anasivu.html
Kiitokset teille, hyvä huomio. Enpä ole muuten käynyt Anissa vuosikausiin, pitää korjata asia. Aiemmat kokemukseni ovat kaikin puolin ok. Mesta on vaan jäänyt omassa ravintoloiden mielenmaisemassani vähän paitsioon, aiheetta.Ainakaan Ravintola Anin kebabit ei ole tehty siitä kuumottavan hämyisästä kebab-eläimestä, vaan ihan oikeasta lampaasta.
OT Niin tai oikeasttan kebaplihahan on lammasta, mutta Suomessa toki yleisesti kustannussyistä mainitsemiasi tuotteita, erityisesti nautaa.
M.O.T.No mistäs eläimestä se kinkku, salami ja jauheliha on sitten kotoisin...laiskiaisesta?
Ja mitä helkkarin erikoismausteita tuossa kebulihassa oikein on? Valkopippuria, mustapippuria, suolaa, korianteria jne.
Miksi tällaista itämaisittain maustettua mössöä pitää laittaa italialaisen ruoan päälle? Koko päivän tangossa miedossa lämmössä roikkunut kebablihamötikkä, josta niitä viipaleita vuollaan on varmaan aika mukava bakteeripesä. Laitetaan varmaan yöksi jääkaappiin ja seuraavana päivänä lämmitetään uudelleen.
Kerta kiellon päälle, mutta kyllä täytteiden laatu on kiinteä osa tätäkin keskustelua.Perinteinen Frutti di mare pizza on takuulla raaka-aineiden osalta pilaantumisalttiimpi kuin kebabliha. Menee nyt totaalisesti ohi aiheen ja kuuluisi toiseen ketjuun. Ei tästä tän enempää.
Tuota samaa olen funtsinut, mutta en ole vielä kokeillut. Pitää testata. Paistoitko kalan ensin vai lisäsitkö raakana suikaleena?Vielä ketjun aiheeseen liittyen: Tein joskus kotona tonnikalapizzaa käyttäen ihan tuoretta tonnikalaa, ja menestys oli huikea. Kannattaa kokeilla.
En esipaistanut ollenkaan. Leikkasin pieniä palasia tai suikaleita ja heitin sekaan, ja sitten uuniin. Tonnikalan seurana oli ainakin tomaattia ja tomaattipyrettä, katkarapuja ja jokunen simpukka, sekä emmentaljuustoa. Koostumusta en harkinnut sen syvällisemmin, kokkaus tapahtui ex tempore.Tuota samaa olen funtsinut, mutta en ole vielä kokeillut. Pitää testata. Paistoitko kalan ensin vai lisäsitkö raakana suikaleena?
Tonnikala säilytti mehukkuutensa hyvin, selvää punerrusta oli vielä havaittavissa sisältä. Ihan umpikypsäksi vetäisty tonnikala ei mielestäni ole yhtä maukas kuin tuollainen medium +/-. Mikäli tykkäät kypsemmästä, niin voisi olla hyvä ajatus käyttää kalaa pikaisesti pannulla ensin.