Mainos

Parhaat pizzatäytteet

  • 111 962
  • 378

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Itse teen yleensä "perinteisen" kebabpizzan.

-Pohjalle yrttitomaattimurskaa
-Runsaasti sipulia
-Kebapliha
-Siivutettuja jalopenoja
-Mozzarellajuustoa
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Pohjalle tomaattikastiketta, joka on maustettu yrtein ja valkosipulilla, päälle mozzarellaa. Paistamisen jälkeen kruunataan tuoreilla tomaattisiivuilla ja rucolalla. Myös parmankinkku sopii viimeiseen silaukseen.

Ehdoton EI: mitä kebab-liha tekee pizzassa tai yleensä lautasella? En syöttäisi kyseistä moskaa edes koiralle.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ehdoton EI: mitä kebab-liha tekee pizzassa tai yleensä lautasella? En syöttäisi kyseistä moskaa edes koiralle.

Niin kebulihahan on sekoitus sikaa, nautaa ja mausteita. Karmeeta moskaa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Niin kebulihahan on sekoitus sikaa, nautaa ja mausteita. Karmeeta moskaa.
Sulla on aika ruusuinen kuva kebulihasta. En kyllä laittaisi edes pizzan päälle sikaa, nautaa ja mausteita. Mausteiden kohdalla saattaisin tosin tinkiä, riippuen mausteesta. Jyrkkä EI erikoismausteelle!
 

Puster

Jäsen
Joskus aikoinaan tuli, varsinkin kotipizzasta, haettua "kasvispitsaa" neljällä eri lihatäytteellä. Nykyisin kuitenkin olen jo oppinut arvostamaan muutakin kuin vain mahdollisimman sekalaista ja isoa kasaa siinä lätyn päällä.

Prosciutto, mozzarella ja rucola. Kaikki muut täytteet ovat turhia.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Niin kebulihahan on sekoitus sikaa, nautaa ja mausteita. Karmeeta moskaa.

OT Niin tai oikeasttan kebaplihahan on lammasta, mutta Suomessa toki yleisesti kustannussyistä mainitsemiasi tuotteita, erityisesti nautaa.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pohjalle tomaattikastiketta, joka on maustettu yrtein ja valkosipulilla, päälle mozzarellaa. Paistamisen jälkeen kruunataan tuoreilla tomaattisiivuilla ja rucolalla. Myös parmankinkku sopii viimeiseen silaukseen.

Ilman kinkkua kuulostaa aika vahvasti pizza italianalta. Tuo rucola antaa aika hienon säväyksen.

Ehdoton suosikkitäyte pizzassa on ehdottomasti speck (mikälie savustettu kinkku suomeksi). Siis sellaisia pitkiä suikaleita pizzan päälle viimeiseksi. Ihan sairaan hyvää, rasvaista ja siksi varmasti krapularuokasuosikkini. Alla ihan perus mozzarella ja kastike ja päälle vielä homejuustoa (brie).

Suomessa ählämin kebab pizzatäytteenä maistuu kyllä meikäläiselle. Menee juuri krapulassa ihan mainiosti. Kun kerran täytteistä kyseltiin, niin kapris on aika hieno keksintö. Emäntä tuota ehti jo aikansa käyttää, ennen kuin uskalsin itse kokeilla. Ei todellakaan paha.

Myös valmiin pizzan päälle rikottu muna on aika herkullinen lisä.
 
Viimeksi muokattu:

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Prosciutto, mozzarella ja rucola. Kaikki muut täytteet ovat turhia.

Siis kinkku, mozzarella ja rucola. Jotenkin huvittavan näköistä tuo italiankielisten perusruoka-ainenimien käyttäminen.

Kyllä sä hai capito tutto, eiks vaan. Tässähän puhutaan ihan suomeksi degli ingredienti di pizza.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Siis kinkku, mozzarella ja rucola. Jotenkin huvittavan näköistä tuo italiankielisten perusruoka-ainenimien käyttäminen.
Kyllä sillä on aika iso ero, saako laarin pohjalta rasvaisia kinkkusuikaleita/murua vai hyvää ilmakuivattua ohutta kinkkusiivua. Ei sillä, etteikö saisi skeidaa, vaikka nimi on hieno. Mutta ne paikat oppii tunnistamaan ja kiertämään kaukaa.

EDIT. Niin siis yleensähän prosciutto tarkoittaa nimenomaan ilmakuivattua kinkkua. Moinen herkku lienee tuntematon niille, joille kinkku on vain kinkkua.
 
Viimeksi muokattu:

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Siis kinkku, mozzarella ja rucola. Jotenkin huvittavan näköistä tuo italiankielisten perusruoka-ainenimien käyttäminen.

Kyllä sä hai capito tutto, eiks vaan. Tässähän puhutaan ihan suomeksi degli ingredienti di pizza.


Käyttäkäämme sitten myös rucolasta sen suomenkielistä nimeä sinappikaali.

Hyviksi täytteiksi tullut todettua muun muassa kylmäsavulohi, ilmakuivattu kinkku, tuore tomaatti, rucola, tuoreet herkkusienet ja artsokka. Juustoksi mieluiten buffalo-mozzarellaa.

Järkyttävän laatuista kamaa Suomessa kyllä usein tungetaan pizzoihin.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Käyttäkäämme sitten myös rucolasta sen suomenkielistä nimeä sinappikaali.

Hyviksi täytteiksi tullut todettua muun muassa kylmäsavulohi, ilmakuivattu kinkku, tuore tomaatti, rucola, tuoreet herkkusienet ja artsokka. Juustoksi mieluiten buffalo-mozzarellaa.

Järkyttävän laatuista kamaa Suomessa kyllä usein tungetaan pizzoihin.
Näistä voisin valita vielä herkkusienet ja artisokan, jos prosciutto alkaa kyllästyttää tai kaipaa lihatonta vaihtoehtoa. Kylmäsavolohesta en oikein tykkää muutenkaan. Bufala mozzarella on ihan ehdotonta eikä lehmänmaidosta tehtyä voi verratakaan tähän valkoiseen herkkuun. Laimea kopio, jossa samaa on oikeastaan vain nimi.

Vanha Len kirjoitti:
Niin kebulihahan on sekoitus sikaa, nautaa ja mausteita. Karmeeta moskaa.
Miksi tällaista itämaisittain maustettua mössöä pitää laittaa italialaisen ruoan päälle? Koko päivän tangossa miedossa lämmössä roikkunut kebablihamötikkä, josta niitä viipaleita vuollaan on varmaan aika mukava bakteeripesä. Laitetaan varmaan yöksi jääkaappiin ja seuraavana päivänä lämmitetään uudelleen.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Hyviksi täytteiksi tullut todettua muun muassa kylmäsavulohi, ilmakuivattu kinkku, tuore tomaatti, rucola, tuoreet herkkusienet ja artsokka. Juustoksi mieluiten buffalo-mozzarellaa.

Järkyttävän laatuista kamaa Suomessa kyllä usein tungetaan pizzoihin.
Nuo ovat hyviä raaka-aineita pizzaan ja moneen muuhunkin ruokaan. Avainsana on laatu, kunnollista ja tuoretta tavaraa pitää olla.

Jokainen varmasti ymmärtää, että kotiin asti kiikutettu 6-7 euron pizza ei voi olla kovin ihmeellinen esitys, vaikka ravintoloitsija jättäisi veroja, alveja ja sossumaksuja läjäpäin tilittämättä, sluibaisi vuokranmaksuissa ja käyttäisi kuskin pikkudieselissä löpöä.

Halpapizzerioiden kinkkusuikaleet ovat yleensä aika masentavaa tavaraa. Jos joudun asioimaan halpasarjan karvakäsipaikassa, niin jätän yleensä kinkun pois täytevaihtoehdoista, koska todennäköisesti pizzaan päätyisi sitä tavallista moskaa.

Suoraan säilykeastioista vedettävä kama kuten oliivit ja sen sellaiset ovat yleensä melko samaa kamaa joka paikassa. Vain tosi premium-paikoissa voi nähdä jotain linjasta poikkeavaa säilykeissä. Käytännössä jopa jotain tuoretta tai tuoreen tapaista perussäilykkeen sijasta. Herkkusieni onkin tästä oiva esimerkki. Säilykeherkkusieni menettelee average krapulapizzassa jos juustoa on paljon, mutta hyvä illallispizza vaatii ehdottomasti tuoreen herkkusienen.

Alamummo tuossa varoitteli kebablihasta, ja yhdyn näkemykseen täysin. Kyseessä ei milloinkaan ole periturkkilaiseen tyyliin lampaanliha, vaan juuri tuollainen Alamummon mainitsemaan tapaan puolihuolimattomasti käsiteltävä mausteilla doupattu kökkölihaköntti. Pysykää erossa. En tiedä onko Suomessa nykyään sellaisia ravintoloita joista saa kunnollista kebablihaa, mutta vihjeitä otan mielelläni vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Miksi tällaista itämaisittain maustettua mössöä pitää laittaa italialaisen ruoan päälle? Koko päivän tangossa miedossa lämmössä roikkunut kebablihamötikkä, josta niitä viipaleita vuollaan on varmaan aika mukava bakteeripesä. Laitetaan varmaan yöksi jääkaappiin ja seuraavana päivänä lämmitetään uudelleen.

Koska joku saattaa pitää kebab-lihasta? Sellaisenaan, pizzan päällä, salaatin kanssa.

Olisko väärät pizzatäytteet -ketju mitään?
 

julle-jr

Jäsen
Alamummo tuossa varoitteli kebablihasta, ja yhdyn näkemykseen täysin. Kyseessä ei milloinkaan ole periturkkilaiseen tyyliin lampaanliha, vaan juuri tuollainen Alamummon mainitsemaan tapaan puolihuolimattomasti käsiteltävä mausteilla doupattu kökkölihaköntti. Pysykää erossa. En tiedä onko Suomessa nykyään sellaisia ravintoloita joista saa kunnollista kebablihaa, mutta vihjeitä otan mielelläni vastaan.
Tuolla nyt ainakin käytetään lammasta:
http://www.ani.fi/anasivu.html

Kannattaa myös maistaa lampaankyljyksiä.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä onko Suomessa nykyään sellaisia ravintoloita joista saa kunnollista kebablihaa, mutta vihjeitä otan mielelläni vastaan.
Ainakaan Ravintola Anin kebabit ei ole tehty siitä kuumottavan hämyisästä kebab-eläimestä, vaan ihan oikeasta lampaasta.

En kyllä mäkään ymmärrä kebabin laittamista pizzan päälle, mutta en myöskään sitä, että sotketaan useita lihoja. Moneen kertaan mainitut kinkku-salami-pekoni-aurajuusto-hyi-helvetti-sitä-rasvan-määrää. Parhaan pizzani olen syönyt New Yorkissa. Siinä oli tomaattikastike ja mozzarella. Toki tohon voi lisätä jonkun ilmakuivatun kinkun tai jopa lihapullat, mutta keep it simple.

Edit. En toki jostain türki-pizzeriasta tilaisi tuollaista pizzaa, koska tuskin se pannukakkupohjan kanssa toimii.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Sulla on aika ruusuinen kuva kebulihasta. En kyllä laittaisi edes pizzan päälle sikaa, nautaa ja mausteita. Mausteiden kohdalla saattaisin tosin tinkiä, riippuen mausteesta. Jyrkkä EI erikoismausteelle!

No mistäs eläimestä se kinkku, salami ja jauheliha on sitten kotoisin...laiskiaisesta?

Ja mitä helkkarin erikoismausteita tuossa kebulihassa oikein on? Valkopippuria, mustapippuria, suolaa, korianteria jne.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tuolla nyt ainakin käytetään lammasta:
http://www.ani.fi/anasivu.html

Ainakaan Ravintola Anin kebabit ei ole tehty siitä kuumottavan hämyisästä kebab-eläimestä, vaan ihan oikeasta lampaasta.
Kiitokset teille, hyvä huomio. Enpä ole muuten käynyt Anissa vuosikausiin, pitää korjata asia. Aiemmat kokemukseni ovat kaikin puolin ok. Mesta on vaan jäänyt omassa ravintoloiden mielenmaisemassani vähän paitsioon, aiheetta.

Ani onkin ihan eri sarjaa kuin halvat kebabkiskat. Siellä ei toimisi puliveivaripaikoille ominainen sekolihaköntti, jossa kuumalla rasvalla ja mausteilla häivytetään halvan lihan ja ikääntymisen maku veksvittuun.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
OT Niin tai oikeasttan kebaplihahan on lammasta, mutta Suomessa toki yleisesti kustannussyistä mainitsemiasi tuotteita, erityisesti nautaa.

Alamummo tuskin tarkoitti lampaanlihaa mut hyvä, että valistat.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
No mistäs eläimestä se kinkku, salami ja jauheliha on sitten kotoisin...laiskiaisesta?

Ja mitä helkkarin erikoismausteita tuossa kebulihassa oikein on? Valkopippuria, mustapippuria, suolaa, korianteria jne.
M.O.T.

Eihän sillä oo väliä, kun se tulee samasta eläimestä. Syö sinä vaan kamaraa ja sorkkaa sen pitsasi päällä, I don't care. Vai luuletko ihan tosissasi, että se vartaassa itsekseenkin kiemurteleva klöntti on sisäfileestä jauhettu?

Erikoismausteessa lienee ainakin proteiinia.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Miksi tällaista itämaisittain maustettua mössöä pitää laittaa italialaisen ruoan päälle? Koko päivän tangossa miedossa lämmössä roikkunut kebablihamötikkä, josta niitä viipaleita vuollaan on varmaan aika mukava bakteeripesä. Laitetaan varmaan yöksi jääkaappiin ja seuraavana päivänä lämmitetään uudelleen.

Perinteinen Frutti di mare pizza on takuulla raaka-aineiden osalta pilaantumisalttiimpi kuin kebabliha. Menee nyt totaalisesti ohi aiheen ja kuuluisi toiseen ketjuun. Ei tästä tän enempää.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Perinteinen Frutti di mare pizza on takuulla raaka-aineiden osalta pilaantumisalttiimpi kuin kebabliha. Menee nyt totaalisesti ohi aiheen ja kuuluisi toiseen ketjuun. Ei tästä tän enempää.
Kerta kiellon päälle, mutta kyllä täytteiden laatu on kiinteä osa tätäkin keskustelua.

Kebablihan säilytys, kuten Alamummo aloitti, on tässä keskeinen kysymys. Kebabvarras on työtilassa esillä koko päivän. Jos tavaraa on vartaassa runsaasti jäljellä kun Mustafan Kippurasandaali sulkee ovensa, niin jannut eivät takuuvarmasti heitä könttiä biojäteastiaan. Sen sijaan oletan että varras tungetaan johonkin viileäkaappiin tai vastaavaan yöksi. Kun seuraavan päivän bisneksiä aloitellaan, niin sama köntsä kiskotaan takaisin dreijan päälle heilumaan. Potentiaalinen bakteerien kasvatusalusta. Kai noidenkin systeemien säilytyksestä ja käsittelystä on seikkaperäiset ohjeet ja pykälät olemassa, liekö niitä sitten noudatetaan.

Katkaravut, simpukat ja muut äyriäiset eivät varmasti ole pizzerioissa ongelma. Ne pidetään pakkasessa kunnes käyttöön saman tien menevä erä otetaan sulamaan. Tuskin kalankaan säilytyksessä ja käsittelyssä ennen pizzan paistamista on merkittävästi riskipotentiaalia. Riski tulee paremminkin asiakkaan väärästä ruoankäsittelystä. Kalaa sisältävän ruoan jättäminen pöydälle päiväksi muhimaan ei ole tietenkään hyvä idea.

EDIT: Myös anjovispizza kannattaa syödä pikaisesti eikä jättää lepäämään pöydälle, maunkin takia. Siitäkin huolimatta että anjovis on toisinaan liki tönkkösuolattua eikä kovin altis pilaantumiselle.

Vielä ketjun aiheeseen liittyen: Tein joskus kotona tonnikalapizzaa käyttäen ihan tuoretta tonnikalaa, ja menestys oli huikea. Kannattaa kokeilla. Ostin tonnikalaa sashimia varten, ja ajatukseni oli paistaa parit tunapihvit ohessa. Emännällä oli pizzanteko mielessä, ja teimme kuten joskus teemme, pellillisen tavaraa jossa toinen puoli oli lihapainotteista ja toinen merellinen. Vaimo ei yleensä hirveästi lämpene kalapizzalle, mutta tuore tonnikala raaka-aineena maistui hänellekin.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vielä ketjun aiheeseen liittyen: Tein joskus kotona tonnikalapizzaa käyttäen ihan tuoretta tonnikalaa, ja menestys oli huikea. Kannattaa kokeilla.
Tuota samaa olen funtsinut, mutta en ole vielä kokeillut. Pitää testata. Paistoitko kalan ensin vai lisäsitkö raakana suikaleena?
---

Kotona teen pizzan siten, että lätyn päälle ensin mozzarellasiivut, siihen pyöräytys tomaattikastiketta ja lopuksi kulloisetkin täytteet. Tuore herkkusieni, parmankinkku ja basilika on yleisimmät.

Nykyään tulee aika harvoin syötyä kebabmestoissa, mutta silloin kun niissä käyn, on täytteinä yleensä sinihomejuusto, kebabliha, katkarapu ja ananas. Perusmättöä siis, mutta noissa ei erityisesti hienostella. Enkä erityisesti hakeudu enää tuntemattomiin turkkilaispaikkoihin, koska laadusta ei koskaan tiedä. Lohjalla käyn Pizzalandissa (ent. Ismet), jossa on melko hintavaa, mutta myös parasta matskua ko. skenen pizzoissa, paikkakin siisti ja jopa viihtyisä sarjassaan. Jyväskylässä näki hyvin, kuinka halvat hinnat korreloivat täytteiden laadun kanssa, kun opiskelijakaupungin suurin kilpailuvaltti on yllättäen hinta. Mautonta kinkkua ja suorastaan pahaa juustoa. Ei kiitos.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Ilmakuivattu kinkku, sipuli, kapris, fetajuusto. Ihan timanttinen yhdistelmä. Jos ei ole ilmakuivattua, voi korvata salamilla, pettymys on yleensä pienempi kuin vaihtamalla sorkka-mallin kinkkuun.

Söin taannoin ulkomailla italialaisessa ravintolassa (oli ihan aidosti italialainen henkilökunta, vaikkei oltu saapasmaassa) suorastaan erinomaisen pizzan. Tuoreita herkkusieniä, rucolaa, salamia ja sipulia. Koko komeuden kruunasi oikea kiviuuni, jolla pizzasta sai lähes täydellisen. Mamma mia.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tuota samaa olen funtsinut, mutta en ole vielä kokeillut. Pitää testata. Paistoitko kalan ensin vai lisäsitkö raakana suikaleena?
En esipaistanut ollenkaan. Leikkasin pieniä palasia tai suikaleita ja heitin sekaan, ja sitten uuniin. Tonnikalan seurana oli ainakin tomaattia ja tomaattipyrettä, katkarapuja ja jokunen simpukka, sekä emmentaljuustoa. Koostumusta en harkinnut sen syvällisemmin, kokkaus tapahtui ex tempore.

Tonnikala säilytti mehukkuutensa hyvin, selvää punerrusta oli vielä havaittavissa sisältä. Ihan umpikypsäksi vetäisty tonnikala ei mielestäni ole yhtä maukas kuin tuollainen medium +/-. Mikäli tykkäät kypsemmästä, niin voisi olla hyvä ajatus käyttää kalaa pikaisesti pannulla ensin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tonnikala säilytti mehukkuutensa hyvin, selvää punerrusta oli vielä havaittavissa sisältä. Ihan umpikypsäksi vetäisty tonnikala ei mielestäni ole yhtä maukas kuin tuollainen medium +/-. Mikäli tykkäät kypsemmästä, niin voisi olla hyvä ajatus käyttää kalaa pikaisesti pannulla ensin.

Anteeksi puuttuminen kulinaristiseen hurmioon mutta jos pizzan tekeminen on tuota luokkaa niin menee minusta hyvin lahjakkaasti snobbailun puolelle. Kun kerran puhutaan italialaisesta perinnesafkasta ja kebablihakin on tuomittu täällä alimpaan helvettiin...on tämä sitten se toinen ääripää. Ei siinä, kyllä mäkin hyvää ruokaa arvostan ja paljon kokkailen mutta joitain ruokalajeja tehdään ns vapaalla kädellä ja toisia sitten fiiliksellä paremmista raaka-aineista. En ihan ole jyvällä, miten alkuperäiset (tätä täälläkin näemmä yritetään arvostetaan) pizzat ovat saaneet alkunsa mutta luulen, ettei mama ole tunalättyä tehdessään ensin arvioinut kalan kypsyysastetta vaan heittänyt näppituntumalla kaapista löytyneet kamat päälle ja uuniin. Eikös tämä ole pizzan teon perimmäinen filosofi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös