Tekeehän ne tuota jo itse pizzerioissakin, tuoreita aineksia uunista tulleen margheritan päälle, rucolaa ja basilikaa nyt ainakin, mielestäni jotkut prosciuttokin tulee freeshinä pinnalle ilman uunia, siihen päälle sitten raastetaan parmesaania ja siksi monet sitä kotiin ostavatkin kun ei tarvitse maksaa sitä pizzerian tuunausta. Tosin voi olla ettei siitä puhuta enää margheritasta mutta margherita se on kun mozzarella käy uunissa.
En osaa siihen ottaa kantaa onko Italian eri suunnilla paljon eri tyylejä. Toistakymmentä kertaa saapasmaassa olen käynyt ja monesti ollut viikkojakin, ajellut ympäriinsä, ainoa mikä ei ole kovin tuttu on Sorrentosta alaspäin manner-Italian eteläosa.
_
Voi olla, etta on vaan eroja. Vaikka usein puhutaan italialaisesta keittiosta yhtena kokonaisuutena, niin oikeasti italialainen keittio on todella laaja kokonaisuus ja laaneittain on ihan eri ruokailukulttuurit. Mutta sen varmaan tiedatkin. Eli pohjois-italiassa ollaan ja tosiaan en ole kertaakaan nahnyt, etta valmiin Margheritan paalle kukaan olisi mitaan pistanyt pizzeriassa, saati kotona. Eikos tuo pizza ole napolista lahtoisin, etta siella on varmaan se "oikea" tapa tehda. :) Italialaisethan on juuri siita tunnettuja, etta ruoan kanssa taytyy tehda "oikein", syoda "oikeita" ruokia oikeaan aikaan ja syoda "oikean" lisukkeen kanssa. Liikenteeseen asti se "oikein" tekeminen ei ole vain tarttunut.