Parhaat pizzatäytteet

  • 111 866
  • 378

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tekeehän ne tuota jo itse pizzerioissakin, tuoreita aineksia uunista tulleen margheritan päälle, rucolaa ja basilikaa nyt ainakin, mielestäni jotkut prosciuttokin tulee freeshinä pinnalle ilman uunia, siihen päälle sitten raastetaan parmesaania ja siksi monet sitä kotiin ostavatkin kun ei tarvitse maksaa sitä pizzerian tuunausta. Tosin voi olla ettei siitä puhuta enää margheritasta mutta margherita se on kun mozzarella käy uunissa.
En osaa siihen ottaa kantaa onko Italian eri suunnilla paljon eri tyylejä. Toistakymmentä kertaa saapasmaassa olen käynyt ja monesti ollut viikkojakin, ajellut ympäriinsä, ainoa mikä ei ole kovin tuttu on Sorrentosta alaspäin manner-Italian eteläosa.

_

Voi olla, etta on vaan eroja. Vaikka usein puhutaan italialaisesta keittiosta yhtena kokonaisuutena, niin oikeasti italialainen keittio on todella laaja kokonaisuus ja laaneittain on ihan eri ruokailukulttuurit. Mutta sen varmaan tiedatkin. Eli pohjois-italiassa ollaan ja tosiaan en ole kertaakaan nahnyt, etta valmiin Margheritan paalle kukaan olisi mitaan pistanyt pizzeriassa, saati kotona. Eikos tuo pizza ole napolista lahtoisin, etta siella on varmaan se "oikea" tapa tehda. :) Italialaisethan on juuri siita tunnettuja, etta ruoan kanssa taytyy tehda "oikein", syoda "oikeita" ruokia oikeaan aikaan ja syoda "oikean" lisukkeen kanssa. Liikenteeseen asti se "oikein" tekeminen ei ole vain tarttunut.
 
Toinen kova pizza on lähi kebabbilan kebab pista. Ensinnäkin kebab on aivan loistavaa tuolla. Siis kebab pitsa on perus margherita, eli mozzarella ja tomaattisoosi. Uunista kun tulee niin päälle kebab lihaa, punasipulia, salaatti, tomaattia, tulinen ja normali soosi. Aijje kun on hyvä. 6,50 Euroa tuollaki hinta ja kaks aikuista saa vatsansa täyteen tuosta. Kerran olen yksin koko pitsan jaksanut. Miksei suomen kebab putkat tee tuota ja jos tekee niin missä? Se uunissa kuivunut kebab onkin Tosi hyvää. Täytyy ensi kerralla kysyä kun tulee suomeen.
Kerran tilasin darraani pizzan johon halusin monipuolisia tuoreita makuja mutta myös lihaisuutta ilman jotain löysää pekonia, tihkuvaa rasvaa ja rasittavia pyöreitä makkaransiivuja. Tämä on yleensä lähes ylitsepääsemätön haaste, mutta siinä typeryyttäni ajattelin, että muutama pala naudanfileitä ja muutama siivu uunissa kuivatettua kebabia tekee temput. Sitten sieltä tuli kotiinkuljetuksella tuote jossa alla oli pizza ja päällä kebab-annoksen verran kebabia. Ajattelin, että se on jotain vittuilua, enkä vähään aikaan siitä paikasta tohtinut tilata. En kyllä muista enää mikä paikka se oli. Tuotako suomalaiset haluavat? Oi, antakaa mulle mieluummin vaikka ne karamellisoidut kuusenkerkät rapean pirskahtelevalla valkoviinillä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
@Squit Mikkelissä Angela 1:n kebab pizza on kuvailemasi kaltainen ja erittäin ruokaisa (mikä nyt ei yllätä kun normaalikokoisen pizzan päällä on keko kebablihaa). Sipuli taisi tosin tulla uunin kautta, mutta toisaalta tuo mukavasti kebulihan vastapainoksi makeutta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Siis kebab pitsa on perus margherita, eli mozzarella ja tomaattisoosi. Uunista kun tulee niin päälle kebab lihaa, punasipulia, salaatti, tomaattia, tulinen ja normali soosi.

Eikös tuo ole ns. porvoonpizza tai ainakin sillä nimellä olen ko. kekoa nähnyt myytävän nimenomaan Porvoossa. Eli siis pizza, jonka päällä oli kebab-ateria. Aikamoinen (<- ei hyvässä mielessä) konsepti oli, kun vierestä katsoi.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kiitos tiedoista. Tosin tuo kebab latty oli paaltapain enemman kebabsalaattimainen. Eli siina oli salaattiakin tomaatin ja punasipulin kanssa. Todella hyva oli mielestani. Tuhti, mutta silti salaatti toi mukavasti raikkautta siihen. Ei sita kekoa ollut, mutta ihan tarpeeksi kylla. Kebab tuli juuri oikein tuohon paalle, vartaasta pannun paalle paistumaan ja siita latyn paalle. Kebab on tuolla muutenkin sellaista paljon vaaleampaa, kuin suomessa. Egyptin pojat pitaa tuota putkaa.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Eikös tuo ole ns. porvoonpizza tai ainakin sillä nimellä olen ko. kekoa nähnyt myytävän nimenomaan Porvoossa. Eli siis pizza, jonka päällä oli kebab-ateria. Aikamoinen (<- ei hyvässä mielessä) konsepti oli, kun vierestä katsoi.
Porvoonpizzassa on myös ranskalaiset pitsan päällä eli hieman eri kuitenkin kuin tuo yllä mainittu.

Oman pitsan must raaka-aine on pepperoni. Siihen sitten kaveriksi joko aurajuusto tai valkosipuli ja sitten fiiliksen mukaan kinkkua ja/tai kebabia. Joskus myös feta, ananas ja punasipuli päätyvät pitsan päälle.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Porvoonpizzassa on myös ranskalaiset pitsan päällä
Vain Suomessa. :)
Eikä siinä mitään pizzan ideahan on että mitä vaan jämiä lätyn päälle ja jokaisella makunsa, mutta ranut hei, c'mooon...

_
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Porvoonpizzassa on myös ranskalaiset pitsan päällä eli hieman eri kuitenkin kuin tuo yllä mainittu.

Jep, näin on (siis ihan koko kebab-ateria) ja siksi konsepti olikin melko erikoinen.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Neuvosta miellyttää pizzassa seuraavat täytekombot:

Tuore tomaatti - Paprikatäytteiset oliivit - Anjovis

Savuporo - Persikka - Aurajuusto

Tonnikala - Kapris - Fetajuusto

Nyt ei muuta......
 

Hippi Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nanna Karalahti
Tämän hetken suosikki on.... tättärättäää:

Quorn - minitomaatti - mozzarella - rucola - BBQ-kastike - paistettu sipuli
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuore tomaatti - Paprikatäytteiset oliivit - Anjovis

Pitää tunnustaa, että paprikalla täytetyt oliivi maistuvat...ainoastaan oliiveilta. Vai onko sulla tarjota oliveita, jotka maistuvat myös paprikalta?

Edit. Täytetyt oliivit ovat paskoja oliveita kunnes toisin todistetaan.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Valkosipuli + smetana + joku liha toimii varmuudella. Tuohon vielä jotain sipulia ja vastaavaa, niin kelpaa. Smetana on mulle vähän vieras ruoka-aine noin yleisesti, mutta ainakin pizzaan sopii helvetin hyvin. Voi olla toki mun omaa kuvitelmaakin, mutta oman mielikuvani mukaan smetana on Suomessa varsinkin pizzoissa harvemmin tilaukseen päätyvä valinta.

Ananasta puolestaan vierastan pizzassa. En nyt suoraan vihaa, mutta varsinaisesti omaan makuuni tuo ei vain ole.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aurajuusto on se täyte, mikä tekee pizzasta täydellisen. Muilla täytteillä ei ole väliä, jos aurajuustoa löytyy. Tosin katkarapuja ei pizzaan saa laittaa, koska ne ei siihen kuulu. Kebab, kinkku ja aurajuusto on peruskombo, jos karvakäsiltä pizzan hakee. Kotona tulee laitettua mitä kaapista löytyy (aina aurajuustoa), mutta kebabbia ei ikinä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tosin katkarapuja ei pizzaan saa laittaa, koska ne ei siihen kuulu. Kebab, kinkku ja aurajuusto on peruskombo, jos karvakäsiltä pizzan hakee.
Täh? Frutti di mare ilman katkarapuja? Onhan noi pizzan päällä hyviä sinihomejuuston kanssa muutenkin. Hiukan peperonisiivuja sekaan ja nam. Kebabia pitsaansa tilaavat pitäisi kuohita, ettei geenit leviä.
 
Vain Suomessa. :)
Eikä siinä mitään pizzan ideahan on että mitä vaan jämiä lätyn päälle ja jokaisella makunsa, mutta ranut hei, c'mooon...

...ranskalaiset toki asia erikseen, mutta Italiassa peruna on paljon yleisempi ja klassisempi pizzatäyte kuin jotkut aurajuustot, broilerit, ananakset, suolakurkut, kebablihat, bernaisekastikkeet ja muut oksettavuudet.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tämä ranskalaisten käyttö pizzassa ja pikaruoassa mukana(seassa) on meikäläiselle uusi juttu. Unohdetaan ne makkaraperunat nyt jne. Tuon mitä yllä puhuttiin lisäksi tilasin perjantaina stadissa Vivosissa shwarma-kääryleen lihalla, ihan ok maut ja lihakin mutta tuohonkin rullaan tungetaan mukaan ranuja joku kymmenen kipaletta, menevät siellä rullassa muussiksi , maistuvat oudoilta ja en nyt ole oikein varma mitä tässä haetaan. En juurikaan syö ranskalaisia mutta kun syön haluan ne erikseen rapsakkoina heinzin tai majon kanssa.
Siksi tämä kertomus koska periaatteessahan tuo käärylekin on jo todella lähellä calzonea mihin laitettaisiin ranuja sisään.

_
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että pizzat pizzoina, kebabit kebabbeina jne. Erikoisin yhdistelmä, jota olen maistanut, oli Tanskassa tilaamani lasagnepizza. Eli pizzan päällä oli vielä kasa lasagnea. Ei toiminut.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Täh? Frutti di mare ilman katkarapuja? Onhan noi pizzan päällä hyviä sinihomejuuston kanssa muutenkin. Hiukan peperonisiivuja sekaan ja nam. Kebabia pitsaansa tilaavat pitäisi kuohita, ettei geenit leviä.
Kebabllhan voin hyväksyä alkuperäisessä ja laadukkaassa kontekstissa, jos kebab on hyvälaatuista lampaanlihaa, ja oikein teurastettua eli حلال. Myös katkaravut ja muut äyriäiset ovat حلال, näin sivumennen.

Äyriäiset sopivat hienosti pizzan täytteeksi. Kotimaisissa pizzerioissa tosin välttelen simpukoita, koska ne ovat jokseenkin aina halvinta ja ankeinta tölkkitavaraa. Katkarapujen suhteen tilanne on eri, koska tukusta tilatut kuoritut pakasteravut ovat ihan ookoo tavaraa pizzan tapaiseen ruoanlaittoon. Katkarapu ei myöskään ehdi kärsiä pizzauunissa niin, että se muuttuisi sitkeäksi ja mauttomaksi, toisin kuin jos rapuja erehtyy kuumentamaan liiaksi paistinpannulla.

Ranskan Rivieralla olen joskus syönyt ihan tautisen hyvän simpukkapizzan. Ravintolan listalla oli pizza aux moules, jossa oli täytteenä tuoreita sinisimpukoita vieri vieressä (ilman kuoria), joiden alla hyvin ohuelti tomaattikastiketta ja vahvaa juustoa, ja päälle oli valutettu sopivasti öljyä. Lopuksi hienonnettua persiljaa ja basilikaa. Yksinkertainen setti, mutta oli todella maittavaa. Simpukoiden tuoreus oli tuossa ihan keskeistä. Jotakin vastaavaa voisi yrittää kotona, mutta vain kotona keitetyistä simpukoista.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Massakauppojen äyriäisiä tulee harvoin ostettua johtuen mauttomuudesta, mutta paikallisesta aasiamarketista löytyy pakasteena erittäin laadukasta ja maukasta äyriäistä joka lähtöön. Ajattelin seuraavaksi hommata sieltä mustekalaa pizzan päällä testattavaksi. Niin ja on myös selkeästi edullisin paikka hankkia pakastettuja vesieläimiä, esim. tiikerikatkaravut 16e/kg ja makua noissa on aivan eri lailla kuin mitä normaalikaupasta hankituissa pakasteissa.

Aiemmin mainitsemaani kulinaariseen testiin viitaten, sienisalaatti toimi pizzatäytteenä hyvin. Tein muutamaa eri variaatiota siten että sienen lisäksi osassa myös kolbaszia, katkarapuja tai molempia. Kaikki toimivat kiitettävästi, hankala tosin äkkiseltään sanoa mikä noista olisi paras.
 

MegaForce

Jäsen
1. Pepperoni - aura - jalopeno
2. Naudanliha - feta - jalopeno (smetana)
3. Tomaatti - mozzarella - rucola (parmankinkku)
4. Kana - jalopeno - bbq-kastike

Noilla kokoonpanoilla mennään.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Kotipizza on asia erikseen ja siellä saa erinlaisilla täytteillä oikein hyvää vaihtelua. Kuitenkin aina jos on vähääkään epävarma paikasta niin menen näillä täytteillä.

Kebab
Pepperoni
Herkkusieni
Mozzarella
Valkosipuli
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös