Juu, monet italiassa menee tällä periaatteella, kun pari viikkoa Comossa asustelin ja hain lähikorttelin pikkupizzeriasta lättyjä mukaan niin enemmän kuin joka toinen karkeasti sanottuna ottaa margheritaa ja moni ottaa pari niin että toinen on margherita.
Monta vuotta täällä italiassa ja en ole koskaan nähny, että joku olisi valmiin margheritan päälle jotain omaa pistänyt. Se on tosin totta, että margherita on yleisin pizza. Ainakin naiset niistä pitää, en tiedä kuin pari tapausta jotka syö eri pitsaa. Tosin tuo rooman tapa olisi silti suht oikea. Margheritahan on alunperin the pizza ja sen päälle on sitten heitelty vanhoja ruoan tähteitä.
Mitä tulee lempipitsoihin niin niitä on muutama vaihtoehto. Kunkku on lähi pizzerian erikoispitsa nimeltään Enzo.
Enzon täytteet ovat:
- pancetta, eli italialaistyylinen pekoni
- capocollo, eli sianniskasta tehtyä salamia
- tulista salamia
- ndujaa, eli calabrialaista pateen tyylistä tulista salamia
- kuivattua herkkusientä
Tuon kun ottaa tuplapohjalla niin hinnaksi tulee komiat 7,50 euroa ja ei tarvi loppupäivästä tehdä mitään. Välillä tekee mieli valdostanaa jossa on siis prosciuttoa fontana juustolla. Välillä salsiccia makkaraa punasipulilla. Välillä capricciosa jossa vähän kaikkea.
Toinen kova pizza on lähi kebabbilan kebab pista. Ensinnäkin kebab on aivan loistavaa tuolla. Siis kebab pitsa on perus margherita, eli mozzarella ja tomaattisoosi. Uunista kun tulee niin päälle kebab lihaa, punasipulia, salaatti, tomaattia, tulinen ja normali soosi. Aijje kun on hyvä. 6,50 Euroa tuollaki hinta ja kaks aikuista saa vatsansa täyteen tuosta. Kerran olen yksin koko pitsan jaksanut. Miksei suomen kebab putkat tee tuota ja jos tekee niin missä? Se uunissa kuivunut kebab onkin Tosi hyvää. Täytyy ensi kerralla kysyä kun tulee suomeen.
Edit. Mozzarella ja tomaattisoossi siis tottakai noissa italian pitsoissa.