Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 1968 tuleekin Ranskan tavoitteiden kertominen vuoroon:

1968 Talviolympialaiset (Pidettiin Ranskan Grenoblessa.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite epäonnistui pahoin tavallaan. Ranskan maajoukkue tietenkin tuolloin eli oman aikansa menettelevän välttävää jääkiekkokautta aloittaen kuitenkin yhtenä huonoimmista maista ja kärsien urheilullisista epävakauksista. Niin jäällä kuin sen ulkopuolella. Jopa vielä pahemmin kuin esimerkiksi saman ajan Itävalta. Sillä ei juuri ollut edellytyksiä pärjätä MM-kisojen B-sarjan tasolla muuta kuin lähinnä nk. Eurooppa-kriteeriotteluissa ja eikä välillä silloinkaan.
Seurantajakson aikana tilanne parani jäillä pelien suhteen, mutta hyvin vähän kun mentiin ja oltiin MM-kisojen C-sarjaan jääty. Siellä sitten joukkue olikin jäämässä sinne pidemmäksi toviksi. Myöhempi kisojen toisten maiden peliasioihin sekaantuminen oman ahdingon ohella ei ollut sille hyvää mainosta tulevaisuuteen Jääkukoille.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 1972 tuleekin Japanin tavoitteiden kertominen vuoroon:

1972 Talviolympialaiset (Pidettiin Japanin Sapporossa.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite onnistui kohtuullisesta tyydyttävän hyvästi. Japanin maajoukkue tietenkin tuolloin eli oman aikansa melko hyvää jääkiekkokautta aloittaen kuitenkin huonosta asemasta. Niin jäällä kuin sen ulkopuolella. Sillä ei juuri ollut liikoja edellytyksiä pärjätä MM-kisojen A-sarjan tasolla muuta kuin lähinnä silloin tällöin, mutta omassa viiteryhmässään maa oli kuitenkin hyvä.
Seurantajakson aikana tilanne parani jäillä pelien suhteen, mutta rajoituksena oli muun muassa kertaalleen jääminen MM-kisojen C-sarjaan vain sääntöjen erikseen saneleman nousemattomuuden takia. Siellä sitten joukkue nousi ylivoimaisena MM-kisojen B-sarjan puolelle, mutta nousutaso ei jatkunut ylöspäin. Ailahtelevuus tuotti niitä niukkojakin tappioita ja osin senkin johdosta tätä voi pitää lievänä epäonnistumisena. Toivoa kuitenkin silloisin näkymin oli tuleviin koitoksiin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 1976 tuleekin Itävallan tavoitteiden kertominen vuoroon:

1976 Talviolympialaiset (Pidettiin Itävallan Innsbruckissa kun Yhdysvaltain Denver kieltäytyi pitämästä Talviolympialaisia.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite jossain määrin epäonnistui äärettömänkin pahoin. Itävallan maajoukkue tietenkin tuolloin eli oman aikansa aallonpohjaa jääkiekossa. Niin jäällä kuin sen ulkopuolella. Hyvin vähäinen myönnytys parempaan voitiin sanoa siitä, että Itävallalle ylipäänsä myönnettiin koko tapahtuma sellaisenaan varsin myöhään eikä tavoitetta sellaisenaan ollut kehittyä. Kuitenkin tulosta olisi silti pitänyt tulla ja MM-kisojen B-sarjankin puolella olisi ollut hyvä säilyä. Seurantajakson aikana Itävalta jäi MM-kisojen C-sarjaan! Siellä sitten joukkue olikin melko huippu käytännössä, mutta konttasi sielläkin ajoittain karmeasti.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 1980 tuleekin Yhdysvaltain tavoitteiden kertominen vuoroon:

1980 Talviolympialaiset (Pidettiin Yhdysvaltain Lake Placidissa.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite onnistui menettelevästi pahimmat vaaranpaikat välttäen kun Yhdysvaltain maajoukkue tietenkin tuolloin eli oman aikansa näkökannasta riippuen jotakin katastrofiajan, välttävän kohtuullisen ja menettelevän keskinkertaisuutta edustavan tilan väliä. Seurantajakson aikana huonoimmillaan oli jopa MM-kisojen B-sarjan puolella!

Lopulta seurantajakson aikana oli valituksia joiden taso otettiin huomioon, mutta täpärälle se tosiaan meni, ilman viime hetken vuosien ja etenkin vuosille 1978-1979 osunutta merkittävää panostusta harjoittelukäytäntöihin ja olosuhteisiin olisi jäänyt nk. Jään Ihme eli Miracle on Ice näkemättä erittäinkin varmasti.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 1984 tuleekin Jugoslavian tavoitteiden kertominen vuoroon:

Vuoden 1984 Talviolympialaiset (Pidettiin Jugoslavian Sarajevossa.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite onnistui täpärästi, mutta putoaminen sarjatasoa alemmaksi tai hissijoukkueena osin epäonnenkin takia pysyvästi oli maalle ongelma. Kysymys kun oli B ja C-sarjan MM-kisojen välillä olemisesta. Ajoittain kaudesta riippuen meni paremmin ja kykyjä maan pelaajilla oli vaikka mihin äärimmillään A-sarjan tasollekin, mutta kilpailijatkin menivät eteenpäin seurantajaksolla. Yleisesti ottaen silloinen ennuste tulevaisuudesta oli huono. Seurantajakson aikana huonoimmillaan oli jopa MM-kisojen C-sarjan puolella eikä B-sarjan MM-puolta kyetty vakauttamaan. Seurantajakson aikana myönteistä oli lähinnä Thayer Tutt Trophyn kolmostila ja ainakin yhden Talviolympialaisten matkan menettäminen oikeusmurhana IIHF:ltä sille!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 1988 tuleekin Kanadan tavoitteiden kertominen vuoroon:

Vuoden 1988 Talviolympialaiset (Pidettiin Kanadan Calgaryssa.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite epäonnistui jossain määrin, eli olla voittaja, mutta MM-kisojen mitalikantakin oli pelottavan hauras ajoittain saavuttaa. Ajoittain kaudesta riippuen meni paremmin ja kykyjä maan pelaajilla oli vaikka mihin äärimmillään, mutta kilpailijatkin menivät eteenpäin seurantajaksolla. Seurantajakson aikana huonoimmillaan oli joitakin erittäin rumia sulamisia siltä ajoittain.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 1992 tuleekin Ranskan tavoitteiden kertominen vuoroon:

1992 Talviolympialaiset (Pidettiin Ranskan Albertvillessä.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite onnistui parhaimmillaan odotuksia vasten hyvin. Ranskan maajoukkue tietenkin tuolloin eli oman aikansa kohentuvien otteiden välittävää jääkiekkokautta aloittaen nousunsa heikoille lähtökohdille.
Seurantajakson aikana tilanne parani jäillä pelien suhteen huonoimmillaan MM-kisojen C-sarjan tason jättäneestä maasta jo lähelle A-sarjan tasoa kolkuttelevaksi. Siellä sitten joukkue olikin jäämässä sinne pidemmäksi toviksi. Myöhempi kisojen positiivinen vaikutus tiesi hyvää Jääkukoille jatkoon.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 1994 tuleekin Norjan tavoitteiden kertominen vuoroon:

1994 Talviolympialaiset (Pidettiin Norjassa Lillehammerissa.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite onnistui parhaimmillaan odotuksia vasten hyvin aluksi, mutta itse ennen kisojen aattoa ja itse kisoja tilanne ei ruusuinen ollut. Norjan maajoukkue eli Jääkarhut tietenkin tuolloin eli oman aikansa kohentuvien otteiden välittävää jääkiekkokautta aloittaen nousunsa heikoille lähtökohdille.
Seurantajakson aikana tilanne parani jäillä pelien suhteen MM-kisojen A-sarjan tasolle kuuluvaksi maaksi, mutta paljon oli tietenkin tehtävää maasta puhuen. Siellä sitten joukkue olikin jäämässä sinne pidemmäksi toviksi. Myöhempi kisojen negatiivinen vaikutus ei tiennyt hyvää Jääkarhuille jatkoon.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 1998 tuleekin Japanin tavoitteiden kertominen vuoroon:

1998 Talviolympialaiset (Pidettiin Japanin Naganossa.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite muuttui hyvästä masentavaksi. Japanin maajoukkue tietenkin tuolloin taantui ikävällä tavalla kuin parhaimmillaan oli oltu MM-kisojen B-sarjan kolmosia vuonna 1992.
Seurantajakson aikana tilanne parani jäillä silloin tällöin pelien suhteen, mutta ilman tapaturmaista putoamista MM-kisojen C-sarjaan vuodeksi 1997 jälkimaine olisi saattanut olla parempi. Kun niin ei käynyt niin huonommuuden olemus joukkueesta kuvastui selvemmin ja tilanne saattoi olla kyvyistä huolimatta joukkueella huonompi kuin miten oli ollut 1970-luvulla. Tai oikeammin ääripäät kyvyissä korostuivat korkeimmilleen 1990-luvun Japanilla jääkiekossa aikoihin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 2002 tuleekin Yhdysvaltain tavoitteiden kertominen vuoroon:

2002 Talviolympialaiset (Pidettiin Yhdysvaltain Salt Lake Cityssä.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite onnistui menettelevästi tai erinomaisen hyvin näkökannasta riippuen. Yhdysvaltain maajoukkue tietenkin tuolloin eli oman aikansa positiivisessa olotilamallissa. Seurantajakson aikana oli tullut mitalejakin, mutta harmittavasti ei montaa!

Ikävä kyllä ihan kirkkaimpaan mitaliin ei päästy käsiksi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 2006 tuleekin Italian tavoitteiden kertominen vuoroon:

2006 Talviolympialaiset (Pidettiin Italian Torinossa.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite onnistui täpärästi tai oli floppi näkökannasta riippuen. Italian maajoukkue tietenkin tuolloin eli oman aikansa positiivisessa olotilamallissa siitä sitten taantuen ajan kanssa. Seurantajakson aikana oli tullut harmittavasti takapakkiakin kun nk. Sinikone 1980-luvun MM-kisojen B-sarjasta tai 1990-luvun MM-kisojen A-sarjasta alkoi vain menettää sitä iskukykyään!

Ikävä kyllä silloinkin taantuminen hissijoukkuemaaksi oli nähtävissä eikä niiltä ajoilta ole juuri kehuja jäänyt tulevaankaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 2010 tuleekin Kanadan tavoitteiden kertominen vuoroon:

Vuoden 2010 Talviolympialaiset (Pidettiin Kanadan Vancouverissa.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite onnistui hyvin. Vaahteramiehistö oli palannut voittamaan keskimäärin erään ikävän kauden jälkeen. Välieristä kun oli jääty paljonkin pois. MM-kisojen mitalikantakin oli pelottavan helppo ajoittain saavuttaa sille. Seurantajakson aikana oli välillä melko hankala nähdä sille pysäyttäjää.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 2014 tuleekin Venäjän tavoitteiden kertominen vuoroon:

Vuoden 2014 Talviolympialaiset (Pidettiin Venäjän Sotshissa.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite jäi vähän puolitiehen. Venäjä oli palannut kehupuheiden perustein voittamaan keskimäärin erään ikävän kauden jälkeen. MM-kisojen mitalikantakin oli pelottavan helppo ajoittain saavuttaa sille. Seurantajakson aikana oli välillä melko hankala nähdä sille pysäyttäjää, mutta olympialaisissa Venäjä oli ollut yllättävänkin huono. Siihen nähden tavoitteet täytyi tarkistaa noilta ajoin uusiksi Venäjälläkin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 2018 tuleekin Etelä-Korean tavoitteiden kertominen vuoroon:

2018 Talviolympialaiset (Pidettiin Etelä-Korean PyeongChangissa/Pyeongchangissa jälleen myös hieman kirjoitusasusta riippuen.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite eli nousu onnistui ajallaan. Etelä-Korea oli päässyt olympiakisoihinsa kuten myös MM-kisoihinkin, mutta paljon ja lopulta usein perusteettomiakin kokkapuheitakin ilmassa oli sakeanaan. Etenkin seurantajakson aluksi. Seurantajakson aikana IIHF meni muuttamaan MM-kisojen noususääntöjäkin alemmissa MM-kisojen divisioonissa ja sekin oli nousemisen esteeksi kuin tunnuttu luodun. Tämä näkökanta tuntuu kovin usein unohdetun etenkin MM-kisojen suurmaiden piirissä. Arvostellakin toki voi, mutta sitten pitäisi olla suhteellisuudentajukin tallella. Tällä hetkellä tosiaan maalla on eniten todistettavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodelle 2022 tuleekin Kiinan tavoitteiden kertominen vuoroon:

2022 Talviolympialaiset (Pidetään Kiinan Pekingissä ja tarpeen mukaan joidenkin lajien osalta myös Kiinan Hebeissä.)

Tavoitteiden täyttyminen kisaisännille: Tavoite eli nousu ei enää onnistu ajallaan. Kiinalle mielestäni annettiin nämä olympiakisat liian aikaisin. Seurantajakson aikana ei ollut oikein mitenkään edes toivoa siitä, että Jään Lohikäärmeet kehittyisivät parempaan suuntaan muuten kuin ehkä jääkiekon tunnettavuuden lisääntymisellä ja pelaajamäärien kasvulla. Paljon muuten ei ole kehuja odotettavissa etenkin kun maalla on myös paljon muita kohuja kansainvälisesti. Koronakin voi vielä lykätä olympiakisat, mutta ei välttämättä. Varmaankin kisojen järjestyessä boikotitta Jään Lohikäärmeet yrittävät välttyä liian suurilta tappioilta peleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy