Kauppuri 5 toimi jällleen kerran. Voisivat perustaa sivukonttorin jonnekin lähemmäs etelärannikkoa, Ouluun on liian harvoin asiaa. Tietysti tuon mainitseminen pikaruokalahötön seassa on viittä vaille loukkaavaa.
BlackDonalds on muistaakseni jo ideoitu. Sorry.Tavoitteenani on eläkepäivien iloksi avata oma hampurilaispaikka jossa saa erityisen verisiä pihvejä. Nimikin on jo löytynyt suomen parhaalle paikalle:
Dimmu Burger! : D
Lyseokadun Grilli Rauma. Ei ole enää pystyssä, mutta erittäin monta "Kupla"- hampurilaista tuli siellä syötyä. Kokolihapihvejä kaksi, persikanpuolikkaita kaksi, tomaattipyrettä(eivät kertoneet reseptiä), kiinankaalia, kurkkusalaattia? ja sairaan hyvää majoneesiä. Pihvien päälle heittivät rajusti jotain grillimaustetta.
Monesti on tullut yritettyä apinoida, mutta en ole päässyt lähellekkään. Kova on ikävä kyseistä herkkua, ja syypää ikävään ovat juuri nämä kaksi suurta jotka tappoivat monta hyvää grilliä Raumalta.
Tavoitteenani on eläkepäivien iloksi avata oma hampurilaispaikka jossa saa erityisen verisiä pihvejä. Nimikin on jo löytynyt suomen parhaalle paikalle:
Dimmu Burger! : D
Dimmu Burger purilainen on jo olemassa. Poppamiehellä on oma burgerauto, josta tuon saa ostettua.
Miten niihin on panostettu? Kun yleensähän niistä puhuttaessa tarkoitetaan huonoa majoneesia. Ja sitä pistetäänkin niin paljon että itse hampurilaisen maut peittyy.Muutenhan sämpylöiden välinen tavara on kaikissa paikoissa samassa puusta veistettyä, mutta alusta asti tehty panostus sooseihin tuo omastakin mielestänikin selvän eron kotimaisen vaihtoehdon hyväksi.
Business Insider -Lehti kaipailee jenkkeihin Hesburgeria. Hesehän oli jo viime vuonna listalla, mutta nyt se on listan ykkösenä. Perusteena ovat Hesen kastikeet ja majoneesit. Nämähän toki ovatkin se varsinainen syy, miksi Hesen tuotteet ovat maukkaampia kuin amerikan mätöt. Muutenhan sämpylöiden välinen tavara on kaikissa paikoissa samassa puusta veistettyä, mutta alusta asti tehty panostus sooseihin tuo omastakin mielestänikin selvän eron kotimaisen vaihtoehdon hyväksi. Mikähän mahtaa olla Hesen tilanne laajentamisen suhteen? Ilmeisesti ketjun pää löytyy tällä hetkellä Saksasta?
Se on makuasia, sanoi koira kun pers'reikäänsä nuoli. Tuskin Hese on ihan suotta onnistunut pärjäämään. Joidenkin on ihan pakko tykätä siitä moskasta, muuten ketju ei olisi voinut kasvaa noihin mittoihinsa noinkin rupuisilla tuotteilla.Mutta kun asia on toisin päin eli Hese on ensisijaisesti suomalainen ketju ja ulkomailla haikaillaan sen perään, niin täällä voidaan lytätä koko Hesburger maan rakoon. Mielenkiintoinen ilmiö kaikkinensa.
Hesburgerin ranskalaiset eivät kaksisia ole eivätkä purilaisetkaan erityisesti eroa mäkkärin tuotteista tai vastaavista, mutta kyllähän hampurilaistuotteiden kastikkeet ja majoneesit ovat maukkaita ja niissä piilee Hesen salaisuus.
Helsingissä oli jumalattomat BK-jonot muutaman viikon ajan. Siinä touhussa oli vahvasti mukana jonkinlaista mainosjonon ylläpitoa. Viime kuukausina ei ole ollut ihmeempiä jonoja, paitsi keväällä luokkaretkiaikaan, ja alkusyksystä kun maakunnista saapuneet opiskelijanalut ilmestyivät maisemaan. Nyttemmin kun olen kävellyt Mannerheimintiellä BK:n ohi, niin sisällä on esiintynyt kulloiseenkin kellonaikaan nähden suht tavanomaista jonotusta.Burger Kingiä voisi jossain välissä kokeilla, onhan se ollut nyt Turussakin aikansa. Olen vain päättänyt, että en saatana jonota, en. Välillä olen ohi mennyt ja aina tuntuu tungosta olevan, joten BK on saanut jäädä. Kunhan ovat linjat tyhjiä ja tupa lähes autio niin voin käydä kokeilemassa kaikessa rauhassa - nimittäin ruokarauhassa.
Joskus viime vuosikymmenen loppupuoliskolla söin aurajuustohampurilaisen Hesessä, peräti ainakin kahdesti. Tuo oli jonkinlainen kausituote, jota pidettiin myynnissä rajoitetun ajan. Aurajuustohampurilainen oli yllättäen varsin mukavan makuinen ape, ja mikä olennaista, sen sisuksiin ei ollut ruutattu yletöntä majoneesimälliä. Aurajuustohampurilaisen pystyi syömään siististi ja ihmismäisesti. Ei tarvinnut väistellä paperin seasta valuvia kastikeroiskeita, joka on pelin henki tavanomaisemmissa Hese-tuotteissa.
BK:ssa kävin kesällä syömässä kalahampurilaisen. Varsin kohtuullinen esitys, hintaansa nähden OK suoritus. Saisi silti olla enemmän kalaa ja vähemmän panerointia, lisää myös tuoretta tomaattia ja salaattia. Muutaman minuutin ehkä jaksan jonottaa tuollaista. Ajatus vähänkään pidemmästä odottelusta johtaisi melkeinpä paikan vaihtoon.
Jos Helsingin keskustasta hyvää burgeri-paikkaa haette, niin suosittelen Stonesia http://www.stonespub.fi/. Sijaitsee Keskuskadulla, parisataa metriä rautatieasemalta Espalle päin kävelykadulla. Tosi hyvät burgerit ja miellyttävä paikka muutenkin.
Kokilla oli huono päivä tai jotain. Mä oon käynyt kolme-neljä kertaa tuolla ja aina ollut hyvää. Ei se kyllä mikään pikaruokapaikka ole.Täältä kyllä täysin eriävä mielipide. En ole koskaan syönyt sellaista hampurilaisen irvikuvaa kuin Stonesissa. Purilainen oli pieni, kuiva ja täysin mauton. Ranskalaiset samoin aivan mauttomia. En suosittele kenellekään.