Ihmetyttää kyllä suuresti tämä Hesburgerin kehuminen. Kokishan noissa on varmaan samaa, eli juoma on ainut osa-alue joka menee tasan. Tai no tarkemmin kun miettii niin Mäkin appelsiinimehu on tuorepuristettua (=Tropicana) ja Hesen vastaava on tiivisteestä valmistettua, plus että Hesestä saa vielä jotain ällöttäviä Trip-mehuja.
Ranskalaiset nyt varmastikin kiistatta ovat Mäkissä parempia. Hesessähän niissä on vaikka mitä riisijauhoa ja maissitärkkelystä, plus sitten lisäaineita, joita nyt ei ranskalaisissa kuuluisi olla. Mäkin vastaavassa perunassa on ylläripylläri, vain perunaa. Lisäksi Mäkin ranskalaisten annos on isompi, ja yhdessäkin niiden ranskalaisessa on enemmän syötävää kuin Hesen nostatusaineilla nostatetussa ranskalaisessa. Ja Mäkissä voit syödä kaikki niistä kun Hesessä ainakin neljäsosa jää syömättä kun ne ovat niin pieniä ja kovia känttyröitä.
Hesen hampurilaisetkin maistuvat jotenkin muovisilta, vissiin sen lisäainemäärän takia. Ja se umpisurkea majoneesi. Ei se tosin pelkästään Hesen vika ole kun Suomessa monet muutkin majoneesit ja kastikkeet ovat vedellä jatkettuja, jonka takia sitten niihin pitää pistää niin järjetön määrä lisäaineita. Sakeuttamisaineilla paksuus takaisin, väriaineilla väri, makuaineilla maku jne. Lisäksi jo pelkän rasvamäärän takia Hesen tuotteet ovat paljon epäterveellisempiä. Esimerkiksi Hesen kerroshampurilaisessa on rasvaa noin 170 % verrattuna Mäkin vastaavaan, Big Mac -hampurilaiseen. Sitten vielä jotkut päättäjät kehtasivat puhua jostain mäkkiverosta. Miksi ei heseverosta, kun luulisi että kaikille on täysin selvää että Hesessä tavara on paljon epäterveellisempää.
Ja sitä mä olen jo pitkään miettinyt että kuka ne Hesen hampurilaiset kokoaa, tai siis valitsee mitä sinne väliin tulee. Joku lisäaineita täynnä oleva paksulla korppujauhokerroksella päällystetty ankeasta sipulijauhosta valmistettu sipulirengas ja halvin mahdollinen ananasrinkuja ja tadaa, Texas Amazon Indiana Mississippi -burger. Vain 9.70 euroa vai mitä ne nytkin kehtaavat pyytää siitä yhdestä. Mäkissä ne "erikoishampurilaiset" ovat paljon parempia. Lisäksi ne vaihtuvat useammin ja muutenkin koko Mäkin valikoima on laajempi.
Mun mielestä ruuassa Mäkki hakkaa Hesen sata nolla, mutta jos miettii muita seikkoja. Tyyli, imago, sisustus, viihtyvyys... Mäkki hakkaa edelleen aivan sata nolla. Ja aina Hesessä käydessäni mua alkaa naurattamaan se pieni ja ankea tarjotin. Kestääkö se varmasti koko aterian? Miksi ne eivät valinneet isompaa, tukevampaa ja parempaa, kuten Mäkissä valitaan, mutta ei, Hesessä mennään kaikissa pienimmissäkin asioissa aina sieltä mistä aita on matalin. Valitaan se mikä on kaikkein halvin ja huonoin, mutta mitä sillä väliä, sanois Salmela, kunhan rahaa tulee. Ja entä ne Hesen pienet ja rimpulat tuolit ja pöydät. Tyhmä fiilis kait sitä aikuiselle ihmiselle tulee istua sellaisissa lasten kalusteissa. Neljän hengen pöytään mahtuu ahtaasti istuen just ja just kaksi normaalipainoista aikuista. No onneksi sentään vieressä on joku ankea muovikukka luomassa tunnelmaa niin ei kovinkaan suuri myötähäpeän tunne pääse valloilleen. Ja mä vahvasti epäilen että Mäkissä on enemmän henkilökuntaa. Tietenkin jos mahdollisimman suuri voitto halutaan saada, ja miksi ei haluttaisi, niin kannattaahan se pistää minimimäärä työntekijöitä sinne tiskin taakse, kuten Hesessä tehdään.
Mäkissä Big Mac -ateria maksaa jotain 6.50 tai 6.70, ja silloin Hesessä luulisi vastaavan (=kerrosateria) maksavan esim. jotain 4 euroa, jotta siis hinta ja laatu kohtaisivat, mutta ei. Hesessä saatkin pulittaa jotain 8 euroa vai mitä se siellä nykyään maksaa. Mikä kusetus! Mä en tohon lankaan mene.
Joidenkin ihmisten suussa se Hesen hampurilainen saattaa tietenkin maistua paremmalta, mutta sen nyt luulisi olevan kiistaton fakta, että Mäkki on paljon parempi paikka.