Puhuin yleisesti puhelimen tihrustamisesta - en mistään fonttien koosta. Yleisimpien puhelimien näyttö taitaa olla noin neljätuumainen.
Neljä tuumainen näyttö on kyllä nykyään aika pieni ja marginaalissa. Omassa sosiaalisen elämän kuplassa en tiedä ketään kenellä olisi alle 4,3 tuumainen näyttö. Itselläni on duuni Lumia 925 (4,5) ja sekä Samsung Galaxy Note 2 (5,5 tuumaa). Nykyään 4,3 kokoisella näytöllä markkinoidaan puhelimia nimellä Compact (esim. Sony Z1 Compact). Vain alle satasen luureissä nykyään löytyy nelituumaisia näyttöjä ja jopa Apple taipui Steve Jobsin legacystä ja kasvatti näyttönsä kokoa.
Jos peilataan näitä vaikka Samsungin Galaxy S-sarjan kautta niin vuonna 2010 ilmestyneessä ensimmäisessä Samsung Galaxy S puhelimessa oli neljän tuuman näyttö. Seuraajassa (2011/S2) oli jo 4,3 tuumainen näyttö. Uusimmassa lippulaivassa S5:ssa on 5.1 tuumainen näyttö.
Jos katsoo Vapaan Uusi Luuri
ketjua niin tuolta saa kuvan että aika moni on siirtymässä nyt Samsung Galaxy S3 sukupolvesta (4,7 tuumaa) johonkin muuhun.
Itse käytän aivan helvetisti internetiä puhelimella. Sohvalle tulee mukaan joko puhelin tai joko 7 tuumainen android tabletti tai 10 tuumainen WinRT tabletti, mutta tuskin koskaan läppäri. Syy tähän on ergonomia. Selälllään maatessa on helpompi selailla puhelinta/tablettia kuin läppäriä. Kuten läppärien myyntimääristä olemme saaneet kuulla tabletit ja isot puhelimet ovat syömässä perinteisten tietokoneiden markkinaosuutta ja lujaa.
Tapatalk: Itselläni ei ole IT-alasta 35 vuoden kokemusta, mutta sanoisin että ihan perus stakeholder managementin perusteella ihmettelen miten ylivoimaista on viestiä missä aikataulussa Tapatalk korjataan. Se että kesken tulipalojen sammuttamisen sanotaan syyskuun alussa ettei Tapatalk ole tärkeä ja korjataan viimeisten bugien joukossa on ihan fine, mutta olettaisin että parin kuukauden päästä siitä voisi sanoa jotain tyyliin "näyttää siltä että Tapatalk tuen saaminen menee alkuvuoteen". Sen sijaan Ylläpito on Matti Liljaniemen suulla lähinnä viestinyt että "
sitä ei käytä kukaan",
"se ei ole tärkeä", "meillä on 35-vuoden osaaminen" jotka kalskahtavat korvaan varsin eksentriseltä viestintäangleilta. Toisaalta jos katsoo esim. Liljaniemen LinkedIn profiilia niin siellä ei löydy skillseistä yhtään viestintään liittyvää taitoa. Liljaniemi on varmasti goal driven-professional, mutta viestinnässä CV:n ja omien ulostulojen perusteella on vielä oppimista.
Mutta hei, koko elämähän on oppimista!