Hiiliteräspannu on eri asia kuin teräspannu. Hiiliteräspannua ei koneeseen, koska se poistaa sen paistopinnan, mikä siihen muodostuu pikuhiljaa pannua käytettäessä. Tässä linkki, missä näkee sen paistopinnan kehittymisen: Jäbä kokkaa..: Hiiliteräspannun seurantaa ja kokemuksia matkalla..
Linkin tekstissä on pari virhettä. Eli niinkuin täälläkin on todettu, kuperaksi vääntyneen pohjan voi suoristaa mäjäyttämällä siihen vasaralla. Ja kun pannu on käytön jälkeen pesty ja kuivattu, suosittelen sipaisemaan pintaan auringonkukkaöljyä. Se suojaa sitä aikaansaatua paistopintaa. Auringonkukkaöljyä ihan vaan siitä syystä, että oliiviöljy saattaa tahmaantua, jos pannu on käyttämättä vahänkin pidempään. Sinänsä mikä tahansa syöntikelpoinen rasva käy, kunhan se ei eltaannu tai muuten käyttäydy huonosti huoneenlämmössä. Auringonkukkaöljy ei tahmaannu ja on maultaan neutraali.
Linkin tekstissä on pari virhettä. Eli niinkuin täälläkin on todettu, kuperaksi vääntyneen pohjan voi suoristaa mäjäyttämällä siihen vasaralla. Ja kun pannu on käytön jälkeen pesty ja kuivattu, suosittelen sipaisemaan pintaan auringonkukkaöljyä. Se suojaa sitä aikaansaatua paistopintaa. Auringonkukkaöljyä ihan vaan siitä syystä, että oliiviöljy saattaa tahmaantua, jos pannu on käyttämättä vahänkin pidempään. Sinänsä mikä tahansa syöntikelpoinen rasva käy, kunhan se ei eltaannu tai muuten käyttäydy huonosti huoneenlämmössä. Auringonkukkaöljy ei tahmaannu ja on maultaan neutraali.