Rumble kirjoitti:
Eihän Lipponen jäsenyyttä kannata, kun pressavaalien allakin varoitteli Niinistön vievän Suomen Natoon..
Näin varoitteli ja tätähän pidettiin melkoisena takinkääntönä. Ei Lipponen toki ole suoraan sanonut Nato-jäsenyyttä kannattavansa, mutta lausunnot aiheesta ovat olleet kovin helposti tulkittavissa sen suuntaisiksi ja erityisesti hän on kunnostautunut kielteisen kantansa ilmoittaneiden tölvimisessä.
Tämä kannanottohomma on vähän hankala. Olen OTH:n kanssa samaa mieltä, että perusteista pitää käydä syvällistä ja fiksua keskustelua. Mutta tämä kun ei ole missään maikkarin paneelikeskustelussa mahdollista, eikä Tauno Tasalakki jaksa sitä kuunnella.
Ei se ole ainoa keskustelun muoto, että istutaan rivissä puhumassa päällekkäin Lauri Karhuvaaran kysellessä tyhmiä. Laadukasta julkista keskustelua voidaan käydä mm. lehtien mielipidepalstojen ja kolumnien kautta, jolloin voidaan rauhassa ilmaista oma näkemys kenenkään keskeyttämättä ja myös viitata muihin kannanottoihin. Tämän lisäksi useat vaikuttajat pitävät nettipäiväkirjaa, joissa julkiseen keskusteluun otetaan kantaa. Kyllä toimivia kanavia löytyy, kunhan vaan mielikuvitusta ja ennen kaikkea viitseliäisyyttä riittää.
manu 17 kirjoitti:
Kepun suhteen saatat kyllä tarkemmin ajatellen olla oikeassa,ehkäpä Nato on heille ja demareille vaikeimpia asioita johon pitää ottaa kantaa ja sen vuoksi ollaan suut supussa.
Demareilla tilanne on hyvin mielenkiintoinen siinä mielessä, että uskoisin kenttäväen suhtautuvan melko epäröiden Nato-jäsenyyteen, mutta siitä huolimatta äänekkäimmät jäsenyyden puolestapuhujat Kokoomuksen ohella löytyvät nimenomaan SDP:stä ja vielä sen nimekkäimmästä osastosta: Lipponen, Jaakonsaari, Ahtisaari (ei aktiivi, mutta sana painaa kuitenkin) jne. Lipponen ehkä näkee asian niin, että pidättäytymällä kannanotoista puolue voi voittaa Nato-kriittisiä äänestäjiä oikelta menettämättä silti omaa pelivaraansa. Kieroa, mutta politiikka on.
Ei ole toki helppoa Kepullakaan. Johto suhtautuu asiaan hyvin varovaisesti, kenttäväki luultavasti melko kielteisesti, mutta miten käy, jos tulevaa hallitusta muodostettaessa sekä oikealla että vasemmalla painotetaan vähintään lähentymistä ja ehkä myös liittymistä Natoon?